[]

Milli Kütüphane

Merhabalar herkesin dilinde milli kütüphane var. İnternetten araştırmama göre de baya önemli bir yer olduğu kesin. Yeni evime yakın olduğu için üye olmayı düşünüyorum. Anlamadığım şu ; diğer kütüphanelerden ayıran nedir neden herkes burayı tercih ediyor?




 
çalışmak için iyi ortamı


  • shotgunwoman  (08.02.16 21:05:02) 
ülke için önemine bakarsak ulusal arşiv niteliği vardır basılan her kitabın derginin kopyasının buraya gönderilmesine dair yasa vardır. (yaptırımı olmadığı için işlevsiz gibi) Araştırmacılar için önemlidir.
Diğer açıdan bakarsak Ankaradaki üniversiteliler için iyi bir çalışma alanı sağlar. Kantininde güzel yemek çıkar. Sosyal ortamdır (:

  • Ufuk  (08.02.16 21:06:41) 
Kızılayda alternatif olan Adanan Ötüken il Halk kütüphanesi genelde liseliler tarafından işgal ediliyordu ve zaten yer çok kısıtlıydı. Zaten tadilata girdi. Üniversite kütüphaneleri haricinde ankarada çalışmak için yegane kütüphane. Akşamda açık olması ve ve diğer her türlü imkanı sağlamasından tercih ediliyor.
Yalnız sabah 10.30 a kadar gittiniz gittiniz..Sonra akşama kadar özellikle yoğun giriş olduğu saatlerde giderseniz çok sıra beklersiniz. Haftasonları açılmadan sıra oluyor kapısında ve kütüphane binasının sınırlarından dışarı taşıyor. Malum Türkiyenin gençleri tus,dus,kpss,yds falan bunlara maruz kaldığı için çok doluyor.

  • qazaqwsx  (08.02.16 21:09:50) 
çalışmak için normal bir kütüphaneden çok farkı yok. ancak üniversiteli arkadaşların çoğu ders calışma bahanesiyle işgal ediyor. ayrıntılar için mesaj daha faydalı olur burdan yazsam gg.


  • captainmrg  (08.02.16 21:21:11) 
Basılan her yayından min.1kopya burada bulunuyor. Kültür bakanlığının altında milli kütüphane başkanlığı olması bu kurumun önemini anlatmaya yeter sanırım. Genelde milli kütüphane araştırma yerine ders çalışanların gözde mekanı. Kpss, ales, yds, tus, dus vs. Çalışan tayfa buraya erkenden gelip çalışır. Yer bulması çok zor. Erkenden gidip çöreklenmek lazım.


  • sarlatan  (08.02.16 21:21:19) 
Gidenlerin yarısı piyasa yapmaya gidiyor. Bu kadar popüler olmasının sebebi bu. Erkekler özellikle kantinde, bahçede hatta çalışma salonlarında manita kovalama peşinde. Sevgili olarak gelip yanyana oturup ders çalışma ayağına yiyişenler de var şapır şupur.

Bu kitlenin dışında adam gibi ders çalışan, çalışma ve belki araştırma yapmak için gelen kitle de var. Çalışma ortamının büyüklüğü, yemeklerinin fena olmayışı, geceye kadar açık olması ve yukarıdaki kitle hariç gelenlerin harıl harıl çalışması kişiyi ders çalışmaya sevk ediyor.

Ankarada çoğu üniversitenin kütüphanesi KAFE gibi kullanıldığı için (salonda yemek yiyenler, cep telefonuyla konuşanlar vs) milli kütüphane ankara içinde cidden ders çalışmak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif.
  • sansli pipi  (08.02.16 21:37:14 ~ 21:37:55) 
Her türlü tezin kopyasını yolluyorlar. Tam doğru anlatabildim mi bilemiyorum. Basımı gerçekleşmemiş örneğin 2017 etiketli kayıtlar dahi oluyor, yani basıldığı gibi kütüphaneye de gelecek. Onun dışında oraya çok fazla gelip boş boş duran var ve işin düşmüyorsa çok da gidilecek bir yer değil. İşini halledip çıkmak istiyorsun. Çalışma alanları da evde imkanların uygun değilse güzel ama onun da saatleri gece 10'a kadar mı ne. Sonuç olarak çok da bi şey değil bence. Kitabı satın alamıyorsun, fotokopisini çektiriyorsun... Bu.


  • wibbly wobbly timey wimey stuff  (08.02.16 23:33:07) 
arşivi geniş.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (09.02.16 03:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.