[]

İnternet bankacılığı kullandığım akıllı tel.e antivirüs yüklemeli miyim?

Mobil şifreleri İnternet'in olmadığı başka bir telefon aracılığıyla alıyorum. İnternet bankacılığına girdiğim akıllı telefon aracılığıyla alsam tehlikeli, muhtemel virüs SMS şifresini kopyalayıp gönderebiliyor.

Sorum ise şu: SMS olayını güvene aldım ama hesap no, parola gibi bilgileri korumak ve diğer tehlikeleri savmak için akıllı telefonuma bir antivirüs programı kurmalı mıyım?

İnsanlar telefonu çok yavaşlattığını söylemişlerdi, bu ne kadar doğru? Yine de kursam mı? (Samsung Note 4 kullanıyorum.)

Kurmamı öneriyorsanız, hangi programı salık verirsiniz ücretli ya da ücretsiz?

 
abidik gubidik her programı indirmiyorsan, harici kaynaklardan da program kurmuyorsan durduk yere bir şey olacağını sanmıyorum. sms şifresini okusa bile o an sen giriş yapmış olacağın için kullanamazlar. kullanıcı adı ve parolayı öğrendikten sonra giriş yapmayı denerlerse de sms geldiğinde uyanırsın diye tahmin ediyorum.

aklıma başka bir şey gelmedi. bir şey olmaz diye düşünüyorum.
  • orient blue  (06.02.16 17:57:09) 
yavaşlatıp yavaşlatmaması / bataryayı sömürmesi bence o kadar da önemli konular değil, para ve kişisel gizlilik batarya ömründen çok daha değerli.

bankacılık işlemlerini takoz bir telefondan yaptığım için önerim yok malesef.

@orient blue

kötü niyetli kişiler telefona uzaktan erişim sağlarsa bırak sms onayını, ip kısıtlaması bile işe yaramaz.

bu senaryoda bırak sms onayını, eğer ip kısıtlaması varsa bile işe yaramaz çünkü karşı taraf direk telefona uzaktan erişiyor. çok tehlikeli bir durum.
  • hayirsiz  (06.02.16 18:12:09 ~ 18:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.