[]

Günah keçisi

Efendim şimdi bu kavram eksiden bir musevi geleneğiymiş senenin bir vakti tüm köyün günahı buna yüklenir ve bir yerden atılırmıs vs, buna benzer uygulamalar antik yunanda da varmış onlar bu is için insan kullanırmış vesair benim merak ettigim buna benzer şeyler eski türklerde( orta asya vb) veya anadoluda yaşayan türklerde var mıymış illa canlı olmak zorunda değil tabi bir nesneye de yükleyip bunu yapıyor olabilirler. Özetle bu dair bir şeyler var mıdır bildiginiz?




 
Samanliktan kalma kursun döktürme geleneginin temelinde kötü hislerin, korkularin bu maddeye aktarilmasi, bir süre sonrasinda bu islemden arta kalan su ve kursundan uzaklasma / uzaklastirma amaci güdülüyor. Günah kecisi demem ama nazar vs gibi seyleri, basa gelen olumsuz seyleri buna yükleyip atmak seklinde görülüyor.

Cok degismis zamanla kut dökme mi ne eski adi. Arastirirsan daha net seyler gelir yöre yöre bile degisiyor günümüzdeki uygulamalrari. Inandigimdan ya da cok bildigimde degil, serbest cagrisimla bu geldi aklima.
  • aynadakiyabanci  (31.01.16 21:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.