[]

bir uygulama fikri geldi, insanların içerik üretip koyabileceği.

nasıl bir yol izlenmeli? patent mi alınmalı ilk? kim var bu konuda danışabileceğim acaba. valla iyi fikir.




 
tabii hemen koşa koşa patent alıyorsun 200 bin lira verip.


  • workers of all world  (25.01.16 13:12:11) 
önce piyasayı araştır. daha önce örneği denenmiş mi diye.


  • yons  (25.01.16 13:13:04) 
fikrin patenti (fikir hakkı) yok.

önce ürün.
  • paranoyak kedi  (25.01.16 13:15:54) 
Önce proje haline getirmelisiniz. Kağıt üzerinde ayrıntılı döküm şeklinde. Profesyonel destek almalısınız bu konuda. Ardından yatırımcı araştırmalı ve sunum yapmalısınız. Desteği kapınca projenizin önceliklerine göre yazılımcılar bulup gizlilik sözleşmesi yapmalı (standart zaten) ve çalışmalara başlamalısınız.

Projeyi fikir olarak da satıp kenara çekilebilirsiniz. Fakat bunun için de projelendirme basamağını geçmiş olmanız lazım.
  • foreignsilhouette  (25.01.16 13:24:56) 
önce gizlilik sözlesmesi ile birlikte bir ajansa yada gelistiriciye ürünü yaptiriyorsun. sonra yatirimci bulup ise para yatirmasi icin ikna etmen lazim, daha sonra da sirket kurup ürünün marka ve patent haklarini kayit altina aldiriyorsun.


  • emrahday  (25.01.16 13:26:31 ~ 13:26:50) 
fikrin de mobil uygulamanın da patenti olmuyor. gerçekten iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsan ve bolca kurcalayıp benzer bi şeyin hayata geçirilmediğine eminsen (en azından türkiyede), fikrinle kuluçka merkezlerine başvurup girişimcilik üzerine her türlü desteği -maddi, manevi- alabilirsin.
itü çekirdek kuluçka merkezinden bildiriyorum.

  • modal  (25.01.16 13:40:47) 
Özelden yürü.

Yazılımlar (ne için üretilmiş olursa olsun) patentlenebilirler. Bunun için 20 bin bile harcaman gerekmez. Bu konuda yardımcı olurum.

Kuluçka merkezi, kosgeb, girişimcilik bunlara +1.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (25.01.16 14:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.