[]

Böyle İngilizce öğrenilir mi?

Şu an orta seviyeye yeni geçmiş bir İngilizce öğrencisiyim. Kendime 2016 boyunca devam ettireceğim bir plan yaptım. Dönem dönem optimize edip yıl boyunca devam etmeyi düşünüyorum.

Hedefim:

1. Günlük konuşmaları anlayabilmek ve konuşabilmek. (Şu an anlıyorum ama yanıt veremiyorum.)
2. Sektörümle ilgili gelişmeleri İngilizce takip edebilmek.
3. Sene sonuna doğru TOEFL’a girip başarılı olmak.


İzleyeceğim yöntem:

1. İngilizce kursu: Hafta içi akşamlar 1.5 saat süren bir kurs. Konuşmayı da burada yapacağım.
2. Her gün 1 bölüm dizi: Önce Türkçe altyazı, sonra İngilizce altyazı ve sonra altyazısız olarak aynı bölümü seyrediyorum.
3. Seviyelendirilmiş İngilizce kitap okuma: Her seviyeden 5 kitap bitirmeyi planlıyorum. Her kitabı 1 haftada bitirmeyi planlıyorum.
4. İngilizce gramer çalışması: Bu önceliğim değil ama elimde çok güzel bir kitap var. Kitabı 300 konuya bölmüşler. Her gün 1-2 konu bitirmeyi planlıyorum.
5. İngilizce kelime ezberleme: The Oxford 3000’den her gün 20 kelime ezberlemeye çalışacağım. Memrise’dan ya da Quizlet’ten faydalanacağım.

1,5 (kurs) + 1 (dizi) + 0.5 (kitap okuma) + 0.5 (kelime ezeberleme) = 3.5 saat / gün ayırmayı düşünüyorum. Daha doğrusu 30 gün bu düzenle ilerleyebilirsem tamamını getiririm diye umut ediyorum.

En çok ilerlemek istediğim aşamalar kitap okuma ve kelime ezberleme olacak. Çalışan da bir insan olduğum için daha fazla zaman ayıramam.

Şunu yap/bunu yapma diyecek olan var mı?

 
Eğer bu yöntemi kusursuz uygularsan çok iyi. Çoğu insan uygulayamadığı için başarısız oluyor. Sadece dizinin aynı bölümünü üç kere izlemen saçma geldi. Bence türkçe altyazılı izle zaten şzledikçe insan kullanılan kalıpları ve diyalog şekillerine aşina oluyor. Onun dışında kitap okumanı şiddetle tavsiye ederim ve vocabulary çalış.


  • jegapw  (24.01.16 17:25:23) 
Kursu listeden cikar.


  • stavro  (24.01.16 17:41:09) 
bu işe günde 3.5 saat ayırmayı geçtim aynı bölümü 3 kez izlemek bile müthiş özveri:) böyle belki öğrenilebilir ingilizce ama çok fazla hayatınızdan çalacak gibi gözüküyor.


  • victum  (24.01.16 17:46:04) 
Bahsettiklerin gayet güzel ancak günlük hayatla ilgili haber makale vs okuman da özellikle sınav için faydalı olucaktır. ben şurayı takip ediyorum kendim çalışırken learningenglish.voanews.com

Onun dışında ben de temel akademik kelimeleri memrise üzerinden kendim ders olarak oluşturup çalışıyorum. oluşturma aşamasında bile çalışmış oluyorum aslında.

bir de ilginç bi çalışma istersen ios için (android bilmiyorum) language drill uygulaması var, sesli kitapları, ted videolarını altyazılı izleyip bilmediğin kelimeleri anında öğrenebilirsin.

son olarak aynı diziyi üç defa izlemek bi yerden sonra çekilmez olucak gibi geliyo, yapabiliyosan çok güzel ama ben şu an bir diziyi tek defa ingilizce altyazılı izliyorum, bilmediğim kelimeleri o anda bakıyorum (ororo.tv üzerinden).

benzer yöntemler kullanıyoruz aslında, paslaşabiliriz.
  • sheeper  (03.02.16 22:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.