[]

internet sayfalarının geç açılması

dünden beri yaşadığım bir problem var.
şöyle ki; chrome'da yeni sekme açıp, adres çubuğuna herhangi bir link yazdıktan en az 10 saniye sonra anca açılıyor sayfa.
İşin ilginci, sayfa içinde gezinirken böyle bir problem yok. Yani örneğin eksiduyuru.com'a girmek için 10-15 saniye bekliyorum ama eksiduyuru'nun içinde dolanırken herhangi bir yavaşlık söz konusu değil.

Bir de ek bir bilgi; pc'yi şarjdan çıkardığımda, bu 10 saniyelik süre 20'lere çıkıyor.Yemin ediyorum internetten soğudum. Düşünsenize her açtığınız yeni link için 10-15 saniye beklemek zorunda kaldığınızı.
Problem nedir ya da ne olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bilen biri lütfen bir ses etsin bana.

 
nod32 ve Mac OSX El Capitan mı kullanıyorsun?

ben El Capitan'ı dün gece son sürüme güncelledim (10.11.3) ve Eset Nod32 Cyber Security kullanıyorum. Dün akşamdan sonra bende de bir yavaşlama başladı, meğer Eset'ten kaynaklanıyormuş. Geçici olarak kaldırdım, şuan sorun yok.

Uyarı da burada : support.eset.com

Düzenleme : Kullandığın herhangi bir VPN, proxy vb var mı peki? DNS nasıl?
  • hayirsiz  (21.01.16 22:24:41 ~ 22:28:20) 
hayır. nod32 kullanmıyorum.


  • gino the original  (21.01.16 22:26:53) 
şu an bende de aynı durum geçerli, neden acaba


  • peanutbutterpuddingsurprise  (21.01.16 22:27:33) 
hah, bak bu da iyi haber. eğer yalnızca bana özgü değil de, başkalarında da olan bir sıkıntıysa, geçici olma ihtimali daha kuvvetlidir diye düşünmekteyim.


  • gino the original  (21.01.16 22:29:04) 
mesela chrome'da yeni sekme diyorum fakat google anasayfa en az 15-20 saniye sonra açılıyor. attım fava bekliyorum.


  • peanutbutterpuddingsurprise  (21.01.16 22:52:17) 
internetiniz yavaş olduğu halde geç açılıyorsa tarayıcı virüslerinden yemiş olma ihtimaliniz var. bi adwcleaner ile tarayın bakiyim.


  • freetakilir  (22.01.16 00:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.