[]

Lazerle Ameliyat Olayım mı? (göz)

sıhhatli günler arkadaşlar,
dün yine buna benzer bi konum vardı, dün doktora gittim, 4 yıl önce gözlük takmam gerekiyordu, ben ilk 1 ay hariç hic takmadım, derste gözüm en önde dahi net görmüyor, işte dün de doktora ücretsiz muayene hakkı vardı annemin o nedenle gittim.

öncelikle surekli gözümü kıstığım için doktor bunun göz tansiyonuna yol açtığını söyledi.ama ilaç vermedi, yüksek normal dedi.

şimdi asıl sorum şu, doktor bana lazer önerdi, 4750 TL hesap çıkardı, retinam mi ne uygunmus bu ameliyat için ama cekincelerim var.
doktor 2 sene önce anneannemi ameliyat etti ve hiç görmeyen sol gözünü acti, Hacettepe mezunu, yanı t*şaklı bi adam açıkçası. bu beni biraz rahatlatsa da ya masada kalırsam gibi çekinceler var yanı daha da bozulursa gözüm, ya daha kötü hale dusersem?

gözlük takmamaya değecekse bu ameliyatı istiyorum ama masada kalmak ve işin acıtma kısmından tırsıyorum.


tecrübeli duyurucular yardımınınzı iki miyop gözle bekliyorum.

 
ilk olarak masada kalman için iç organlarını açtırman iç kanama cart curt bir sürü şeyin başına gelmesi gerekir onu at kafandan ben göz ameliyatı oldum hem de 3 kez bunun sonuncusu lazerdi. son derece basit geçiyor damla ile lokal anestesi yapıyorlar yattığın yerden gözüne kırmızı bi ışık geliyo 10 dk seyrediyorsun bitiyor yalnız fiyatı bana çok geldi gerçi bilmiorum şu an nedir durum. bir de göz hassas bir konu öyle herkese yaptırma. başarısız olurlarsa tekrar yaptırman gerekir o zaman da göze zarar.


  • neira  (21.01.16 20:27:09) 
söylendiği gibi masada kalacak bir şey yok. Çevremde çok var olan, ki ben de oldum ama retinamdan dolayı daha farklı bir lazer olmuştum, klasik olanda akşama normal hayata dönülüyor işte. Tabii hayatta her şey mümkün ama yolda da araba çarpabilir her an, ne bileyim, bana çok sakınmak anlamlı gelmiyor.

Yaşam kalitesi açısından ise, kesinlikle olun derim.
  • whoosie  (21.01.16 21:02:01) 
ben yarın olacağım, 1000 Euro.
6 tane yöntem varmış, gözlerin hangisine uygunsa onu öneriyorlar, ama şu an olacağım yerde hepsinin fiyatı aynıymış (dönemsel mi bilmiyorum çünkü daha önce yöntemine göre fiyatın değiştiğini duymuştum)
konuyu çok kurcalamıyorum, zaten çok düşünmeden karar verdim.
karar verip randevuyu aldıktan sonra biraz internetten bakayım dedim, hafif bir korku başlayınca kurcalamaktan vazgeçtim. Doktoruma güveneceğim, şimdiye kadar olumsuz bir sonuç alan duymadım bu dr.dan.
12 yıldır lens kullanıyorum ve dr.lar 15 yıldan fazla kullanılmasını önermiyor, karar verişimde bunun da etkisi var tabi.
acı seviyesi yöntemlere göre değişiyormuş, ilasik uygulanacak bana, 2 saatte normal hayatıma dönermişim. Ameliyat sırasında değil ama sonrasında bir yanma problemi olacak muhtemelen ama maksimum 2 gün ve katlanılabilir bir süre diye düşünüyorum.
yaptırıver gitsin yani
  • kpzlktr  (21.01.16 21:12:52) 
ablam oldu bu ameliyatı. ama 4000 liradan daha uygun fiyata olmuştu, istanbulda oldu. doktoru amerikan hastanesinde mi çalışıyordu yoksa sadece ameliyatları mı orada yapıyordu öyle bir şeyler tam hatırlamıyorum.

ameliyattan sonra bir gözü normal görünüyordu dışarıdan. fakat diğer gözünün beyaz kısmı kan olmuştu, kırmızıydı yani. bu da ablamdan kaynaklanıyor ameliyat sırasında oynatmış mı kırpmış mı bir şeyler olmuş. bir aya filan geçti o kırmızılık. uzun bir süre doğrudan ışığa bakmadı, ilk bir iki hafta güneş gözlüğü taktı akşamları dahil. makyaj yapmadı 2-3 ay (kendisi istedi yoksa ilk aydan sonra yapabiliyordu) şimdi hiçbir sıkıntısı yok. yıllar oldu ameliyat olalı. gayet memnun.

bir başka arkadaşım konya selçuk üniversitesinde oldu. çok rahat olmuş, çok memnunmuş öyle söyledi. detay konuşamadık.

ablamın göz rengi ameliyattan sonra açıldı gibi gelmiştir hep bana. böyle bir durum var mı bilmiyorum ama varsa bence çok güzel.
  • who cares wins  (21.01.16 21:14:40) 
yöntemleri iyi araştır. lazer her zaman en iyisi olduğu anlamına gelmiyor. daha az yetenek gerektirdiği için onu tercih ediyorlar.
lazer yaktığı için diğer metodlardan daha çok acı duyabilirsin.
2 saat sonra hayata döneceksin deseler de inanma. işten okuldan vs izin al, 1 hafta evden çıkma, gözlerini ilk iki gün olabildiğince dinlendir, kompres yap vs.

ayrıca göz numarası ilerlemesi durudğunda yapılması gerekiyor. bir süre takip edilmeli, ilerleme yoksa yapılmalı. yoksa ameliyattan sonra tekrar ilerler ve iki kez ameliyat olamazsın. sonra yine gözlük takman gerekir.

20 yaşından sonra ilerleme duruyor diyorlar ama benim 28 yaşında bile hala ilerliyor. o yüzden 30 yaşa kadar gözlük/lens sonra lazer i düşün derim.

bol şans
  • sttc  (21.01.16 21:20:36) 
masada kalacak bişey yok. en fazla gözün kalır masada. şaka şaka. her ameliyat gibi bunun da riskleri olsa da artık apandist ameliyatı gibi bişey oldu bu da.

yaklaşık 9-10 yıl önce oldum. yaptırdıktan sonraki tek pişmanlığım daha önce yaptırmamış olmak oldu.

bende ağrı sızı acı hiç bir şey olmadı, ama çok ağrısı hatta yıllar geçmesine rağmen bazı şikayetleri devam eden tanıdıklarım da oldu. bu biraz bünye meselesi, biraz doktorun kalitesi biraz da şans işi.

yalnız fiyat bana biraz pahalı geldi açıkçası.
  • halanne  (21.01.16 21:26:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.