[]

CrossBrowser - Responsive Test

Crossbrowser testleri için hangi programları kullanıyorsunuz arkadaşlar?

sırf çözünürlük değil, direkt o işletim sisteminin gözünden görmek istiyorum her türlü hatayı önlemek için. hangilerini tavsiye edersiniz? lisans ücreti önemsizdir.

(bazen x slider android tabanlı chrome'da problemsiz çalışırken, tablet boyundaki bir ios'ta soldan bombe ypaıyor mesela. ama windows bilgisayardan yalnızca ekranı tablet boyutuna getirerek göremiyoruz bunu vs.)

 
Cözüm 1: Gercek bir makina gibi calisan en gercekci ve uzun vadeli cözüm sanal bilgisayar olusturmak.

Bunun icin Oracle virtual box indirip bilgisayarina kurabilirsin. www.virtualbox.org Bu sana sanal bilgisayar olusturma ortami saglayacak.

Sonra bu sanal makina icine diledigin windows, osx, linux sürümünü kurabilirsin.
Windows sürümleri icin yine yasal siteden indirebilirsin mesela "IE6 on XP" ile XP windowsta calisan internet explorer 6 yi test edebilirsin. dev.windows.com Bunlar limitli sürüm süresi doldugunda bir sanal makinayi 1 saatten uzun acik tutamayacaksin. Linux sürümleri ücretsiz oldugu icin internetten "Virtualbox ubuntu" gibi aramalarla rahatlikla kurulum paketini bulabilirsin. www.osboxes.org . Max OS icin hintdesk.com

Virtual box kullanildiginda gercek bir makina gibi calisir, normal bilgisayardan farki yoktur. Harddiskte her bir isletim sistemi icin yer kaplar bu nedenle en büyük dezavantaji kapladigi yer.

Youtubeda da bircok kayna var kurulum, konfigurasyonlarla ilgili.

Cözüm 2: Eger önceki cözüm cok agir ve külfetli gelirse alternatif olarak browserlarin "responsive design mode" kullanabilirsin. Bu sanal makinadaki emulator gibi calismaz ama sadece responsive özelliklerini test etmek icin birebirdir.
developer.mozilla.org
developer.chrome.com

Ayrica gelistirme yaparken "Firefox developer edition" incelemeni tavsiye ederim. Burada güzel videolar bulabilirsin yapabileceklerin hakkinda www.mozilla.org
  • emrahday  (11.01.16 11:15:23 ~ 11:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.