[]

yüksek lisanstan zamanında mezun olamama riski ve askerlik tecili

selamlar,

elimde olmayan sebeplerden dolayı böyle bir durum oluşabilir. şimdi bir tezsiz yüksek lisans programında kayıtlı ve 6.dönemimdeyim. bitirme projesi ile ilgili olarak bir hocayla ters bir durum oluştu aramızda, açıkcası bazı şüphelerim oluştu. yarın kendisiyle konuşacağım tekrar ama bilmek istediğim bir şey var.

Tezsiz programlarda 6 dönem içerisinde mezun olunması gerekiyor. Mezun olduktan sonra da 1 sene askerlik tecili hakkı veriliyor. Ben şimdi bu dönem ola ki mezun olamazsam, 6 dönem sonunda tamamlanamadığı için okuldan atılmış mı olacağım ? Böyle bir durumda askerlik 1 sene tecil ediliyor mu yoksa beni tecilin son tarihi geldiğinde gördükleri yerde alırlar mı?

biraz tedirginim açıkcası, bilen arkadaşlar cevap verip doğrusunu yanlışını öğrenmem konusunda yardımcı olabilirse çok sevinirim

 
@Kaledekiyalnızlık
Öyle 35 yaş olayı yok. Yanlış biliyorsun

  • enkolaykullaniciadi  (08.01.16 19:07:00) 
devlet üniversitesi ama tezsiz program, o şekilde devam edebiliyor muyum yoksa ilişiğim mi kesiliyor okuldan 6 dönemde bitiremediğim için? ilişik kesildiğinde de tecil olmuyor sanırım.


  • hydralisk  (08.01.16 19:10:28) 
3. seneden sonra tecil etmiyorlar. kesin bilgi (Eve dün kağıt geldi). çözüm yeni master'a başlamak. o zaman 34'e kadar devam edebilirsin masterdan mastera atlayarak


  • argent dawn  (08.01.16 19:11:22) 
anladım, üzücü de olsa doğrusunu öğrenmiş oldum en azından. teşekkürler.


  • hydralisk  (08.01.16 19:20:25) 
1 dönem bakaya kalmak problem yaratmıyor. ben 4 yılda bitirmiştim, okul 3 yıl 4 ay tecil ediyordu. 1 dönem de ben bakaya olarak kaldım daha sonra gidip diplomamla 1 yıl daha tecil ettirdim.


  • prodeq  (08.01.16 19:25:13) 
hmm, bilmiyordum öyle olduğunu. bakaya durumdayken otelde vs. konakladığımda bir problem oluyor mu ? iş sebebiyle çeşitli seyahatlere gitmek durumunda kalıyorum, bir gece ansızın almasınlar beni =)
bir de tezsiz miydi senin yüksek lisans ?

  • hydralisk  (08.01.16 20:27:48) 
Aynı ana bilim dalı olmamak şartı ile başka bir yüksek lisansa kayıt yaptırırsan bir 3 sene daha tecil hakkın var. Diğer turlu tecil hakkın bitti.


  • licorne  (09.01.16 03:28:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.