[]

nanofizik

fizik bölümünde okuyorum. teorik fizik yöntemleri diye bir dersimiz var. ve bu derste bir konu seçip onun üzerine yazı yazıyorsun. makale tarzında. ama tabi lisans düzeyinde bir şey. o kadar derine inmemize gerek yok yani. bir de en son sunum yapıyorsun bunun hakkında.

ben konu olarak nanofizik'i seçtim. önce nanofizik'i genel olarak anlatacağım. sonra da uygulama anlanı olarak karbon nano tüplerden bahsedeceğim.(çünkü bayağı geniş bir uygulama sahası var. hoca da bunu önerdi.) ve tabii ki öncelikle kaynak bulmam lazım. diyeceksiniz ki internet elinin altında, ne soruyorsun. evet ama sağlam kaynak lazım yani bu konuyu iyi anlatan. eğer bu konuyla ilgilenen, araştırmış arkadaşlar varsa bana kaynak önerebilirler mi acaba? kitap olur, internet sitesi olur, link olur. hiç farketmez. ingilizce de olabilir. ki zaten bu konudaki kaynakların çoğu ingilizce.

şimdiden teşekkürler...

 
ya şimdi bu karbon nano tüplerin kullanıldığı çok çeşitli alanlar var. ses, güneş enerjisi hatta dna izolasyonu. bilmem öyle kaynaklar işine yarar mı.

bilim teknik dergisinin eki var türkiye'de nano teknoloji diye. nette pdf olarak var.
bir de ibm yeni dna transistörü yapmış nanotech ile yutub da videosu var. o da iş görür belki.
  • kediebesi  (23.10.09 18:01:09 ~ 19:14:34) 
sciencedirect.com'a gir, oradan karbon nanotüplerle ilgili makale arat. Şimdi yayınlandığı dergiyi veya yazarını hatırlayamıyorum ama epey doyurucu bir makale bulunmakta orada. Ancak siteye paralı üyelik gerekli, üniversitelerin üyelikleri oluyor böyle bilimsel yayın sitelerine. Eğer hakikaten varsa okulundan girip pdf olarak indirebilirsin makaleyi :)


  • nukleermalkav  (23.10.09 18:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.