[]

Girişimcilikte Yaşanan Problem

İyi Günler Değerli Suserler. Mevcut İşlerimiz Olan(Maaşlı Çalışan) İki Kafadar Olarak Zaman Zaman Çok Değerli Web Projeleri Düşünüyoruz. Ama Bunları Hayata Geçirmekte Sıkıntı Yaşıyoruz.

Problem 1: İşi Birisine Yaptırma(Yeni Üniversite Mezunu, Freelancer) Projenin Tüm Herşeyini Bileceği İçin Fikrimizin Çalınma Riski(Sinai Hakları Satın Almak Evet Ama Neticede Bunun Peşini Koşturabilecek Maddi İmkanımız Yok ve Süreç Nasıl İşler Bilmiyoruz).
Problem 2: Melek Yatırımcı Bulma(Gene Parası Olan Biri Gayet he he diyip Sonra Kendisi Yapabilir Diye Düşünüyoruz)
Problem 3: Melek Yatırımcıyı Tavlamak İçin Zaten Baya Bir Emek Sarf Etmek Gerekiyor(Ve Yine Teknik Uzman Olmadığımız İçin Olası Maliyetleri Hesaplamak Çok Zor).

Yanlış Anlaşılma Olmasın Kimseye Bedavaya İş Yaptırma Gibi Bir Derdimiz Yok. Düşük İmkanlarla Hayalimizi Nasıl Gerçekleştirebiliriz?
Şimdi Bir çok Girişimci Hikayesi Hakkında Bilgi Edinsekte Bu Problemleri Nasıl Çözebileceğimize Dair Efektif Bir Çözümü Olan ya da Yol Gösterebilmeniz İhtiyacımız Olan Şey. *

 
fikrinizin çalınma olasılığı oldukça düşük. bir çok girişimci bu konu hakkında hemfikir. sizin network'ünüz vs olmadan fikri çalsalar bile pek bir şey yapamazlar.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.01.16 01:01:12) 
çözüm 1 : iş dışarıya (özellikle freelancer) yaptırılacağı zaman hiçbir şekilde işin ne olduğu söylenmemeli.. mesela senin aklında tinder gibi birşey var adama gidip ya işte hayvan sahiplendirme uygulaması yapıcaz hayvanın resmi ve sahiplendirmek isteyen kişi var karşıda sahiplenecek kişi var.. eğer karşılıklı like gelirse iletişime geçiyorsun vs gibi anlatılmalı sonradan yazılım editlenmeli.. tabi yazılım editlenmeye açık olmalı..diğer türlü kurumsal bir firmaya yaptıracaksanız zaten sözleşmeler giriyor işin içine..

çözüm 2 : melek yatırımcı büyük yalan.. kimse o kadar saf değil.. yani 1'e 5 vermeyecek ise kimse size yatırım yapmaz.. zaten 1'e 5 veriyorsa senin iş modelin, git kredi çek.. ne uğraşıyorsun melek yatırımcı ile.. tabiki olumlu yanları var ama 10.000 tane olumsuz yanı varsa 1 tane olumlu yanı var melek yatırımcının.. aslanoba gelmiyor her zaman karşına..

çözüm 3 : istesen de tavlayamazsın.. dediğim gibi 1'e 5 vermesi lazım işin..

Düşük İmkanlarla dediğin düşük maddi imkanlarla ise oturup çalışıp yazılım öğrenin.. bir yerde işler mutlaka sıkışacak ve mutlaka sizin kaldırmanız gerekicek.. 6ay veya 1 yıl ise öğrenmeniz oturup öğrenin..

onun dışında freelancer.com'dan falan kelle avcısı gibi yazılımcı araştıracaksınız bir çok salak sulak insan çıkıcak karşınıza onları eledikçe daha geri zekalıları çıkacak.. şansınız var ise (ki bence 5000'de 1) birini bulursunuz ona ucuza yaptırırsınız..türk freelancer'lar ayrı bir dünya adam fatura kesmeden 1 gün için 5000tl cash para istiyor mesela sanırsın 20 yıllık developer.. ne zaman mezun oldun diyorsun daha 2 sınıfım ağabey diyor.. yani öyle öğrenci tavlarım bi yemekle bir app yaptırırım hayal.

en kesin çözüm bence bir developerı ortak almak verirsin %33'ü beraber kasarsınız..
  • dedim dedim de kime dedim  (06.01.16 07:15:56) 
Değerli Yorumlarınız İçin Teşekkürler.
Projeyi Birine Yaptırmadık ya da Melek Yatırımcı Kısmına Yönelirsek. ABD'li Yatırımcıları ya da Yatırımcıyla Girişimciyi Buluşturan(angel.co gibi) Seçmek Doğru Olur Mu Yoksa Yerel Bazda(aslanoba capital) Gibi Tercihlerde mi Bulunmak Daha Doğru Olur?

Diğer ve Bana da Mantıklı Gelen Seçeneğiniz Developer. Yalnız Profesyonel Bir Developer'ın İş Yükü Yeterince Fazla Olduğunu Düşünürsek Onunla Çalışmak Zor Olmaz mı?(Backend Developer ı Abicim Frontend i Hallet be demek). Sözlükteki Yazılımcıların da En Dert Yandığı Konulardan Biriydi Yazılımcıya Her İşi Yapmasını Beklemek Saygısızlık Etmeyelim İş Yapacağız Diye.

Ayrıca Konusunda Uzman Bir Developerı Nerden Bulur Ederiz(Linkedin de mi Yardıracağız).

Konu Uzadı Ama Daha Önce de Bir Çok Kişi Duyurularda Benzer Problemleri Yaşamış ya da Merak Ediyor Anladığım Kadarıyla Umarım Vereceğiniz Cevaplar Bana Olduğu Gibi Diğer Suserlere de Yardımcı Olur.
  • lazim lik sey  (06.01.16 08:56:55) 
herşeyden önce iş modelinizi belirleyin.. çok basit sorular aslında şöyle,

ne kadar yatıracağız? bu yatırdığımız ne kadar zamanda ne kadar getirecek?

önce bu soruyu cevaplayın..

mesela 500k$ yatıracaksın bu yatırımla 2 yılda 2m$ kazancaksın.. diyebilmeniz lazım.. ben direk aslanoba ile görüşmüştüm zamanında.. adam 1'e 20'den aşağı yatırımlara girmiyor zaten sen düşün..bu paranın nereden hangi koşullarla hangi yatırımlarla nasıl kazanılacağını adım adım anlatman da lazım tabi..

işin zor mu kolay mı kısımlarını hiç düşünmeyin.. her iş zordur karın ağrıtır fıtık yapar ülsere yol açar..iş dünyasında Developerla veya çalışanla uğraşmak devede kıl neredeyse..

siz iş modelini oluşturun önce bir..şunu bir doldurun mesela kendiniz için.
www.google.com.tr
  • dedim dedim de kime dedim  (06.01.16 09:19:11) 
Tabi Ki Zaten Ticari Bir Başarıya Ulaşmak İçin Kime Yaptırdığımdan Bağımsız İş Planı İş Modeli Bir Şirketin ve/veya Projenin Tüm Ayrıntılarıyla Dökümante Edilmesi(Belirlenmesi) Düşüncesindeyim Zaten.

1'e 20 hakikaten uçuk bir istek gibi geldi. ABD'li Yatırımcılarda Bu Görüşteler mi?

İlk Yazdığınız Mesajta Kendiniz Öğreniniz Demiştiniz. Bunu da Denedim Ama Halihazırda Çalıştığım için Hakikaten Çok Zor Oluyor. Yenilikçi Bir Fikir Baştan Sona Yazmayı Gerektirdiği İçinde Sorunlarınıza Ya da Copy Paste Yapabileceğiniz Bir şey Olmuyor. Yapılamaz mı Yapılır. Hem Kolay Olsun Hem Çok Para Kazanıyım Diye Bir Derdim Yok. Ama Gerçekçi de Olmak Lazım Herkes Her İşi(development) Yapamaz.

Bilmiyorum Belki Biz Çok Güvensiz Davranıyoruz. Atıyorum Freelancer daki Bir Adam Aman İşi Yapayımda Paramı Alayım Diye de Düşünüyor Olabilir.

Ayrıyeten Elimizde Portatif Bir Ürün Olursa ya da Misal 10k Kullanıcıya Ulaşmış Günde Belli Bir Yeni Katılım ve Giriş Olan Bir Ürün Olursa ve Elbet Yarın Öbür Gün Başarılı Olursa Yatırımcı Gerekecek, Elimiz Daha Güçlü Daha Hakketiğimiz Bir Sonuca Ulaşabiliriz Diye Düşünüyoruz.
ve tekrardan yorumlarınız için teşekkürler.
  • lazim lik sey  (06.01.16 10:52:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.