[]

Yalnizlik

En yakin dedigim arkadaslarim universite arkadaslarimdi. Ama koptuk birbirimizden. Ben erasmus'daydim onlar mezun oldu, dondum calisiyorlardi cok bulusamaz olduk. Sonra ben baska sehirde ise basladim bir kere bile arayip nasilsin diye soranim olmadi. Ben hep yanlarina gittim olabildigince. Beraberken her sey cok guzeldi. Cok seviyordum gercekten onlari. Ama hep icten ice arayip sormamalari koyuyordu. Sonra yurtdisina tasindim her seyimi birakip. Yapayalniz kaldim, grup konusmalarinda mutsuz oldugumu belli etmeme ragmen hic kimse yine arayip sormadi ama ben her Turkiye'ye gittigimde ailemle gecirdigim vakitten calip onlarin yanina gitmeye devam ettim. Icimde hep bu umursanmamazlik duygusu devam ettigi halde. Sonra bir gun, gecmis bir gun bir seye canim skildigi halde onlara yazmadigimi cunku tepkisizliklerinden korktugumu yazdim ve kimse cevap yazmadi. Kimse... Ben de gruptan ciktim. Somrasinda sadece bir arkadasim ban yazdi ve i da beni sucladi. O kadar....daha once de baska bir arkadasimiz buna benzer bir sebepten grubu terk etmisti ve arkasindan konusulanlar beni o kadar cok uzmustu ki bir gun benim basima da bunun gelecegini dusunmustum acikcasi. cok kizginim onlara ve cok kirginim. Zaten yalnizim aklimdan cikaramiyorum bunlari. O kadar cok ozluyorum dostlarimla beraber olmayi, anadilimde eglenmeyi. Hatta ancak dostlarimla, anadilimde konustugum zaman sarhos olabildigimi fark ettim. Bogrume okuz oturmus durumda. Hic gecer mi ki bu? Sanki bir daha asla oyle dostlar edinemeyeckmisim gibi geliyor...
Cok mutusuzum yahu...



 
Bir de boyle uzgunken kafam guzel olabiliyor sanirim. Yazim hatalarindan dolayi ozur dilerim.


  • boş  (30.12.15 20:02:31) 
dost değilmiş ki onlar :(

gerçek dostlar bulabilirsin umarım en yakın zamanda, sahiden dilerim bunu.
  • devilred  (30.12.15 20:05:55) 
Onlar dost değil
Dost edinmek uzun ve badireli bi zaman diliminin sonunda olyr
Güzel tatlı anlarda zaten herkes dost olur, dost sıkıntıda badirede belli olur
En son elinde kalan dosttur
Dosta içten içten kırılınmaz
Dostla yakın olmak da gerekmez

Dostlar da olmaz, grup hiç olmaz
Dost bir tane, haddi bilemedin bir buçuk tane olur

Dostun da olur elbette
  • cecilia  (30.12.15 20:07:58) 
Kaç tane dost demişim öyle, kırkı bulup sana dost olmayı mı amaçladım nedir


  • cecilia  (30.12.15 20:09:34) 
whatsapp gruplarına çok takılmayın bence.yüzyüze iletişim gibi sağlıklı olmuyor maalesef.söylenen bir söz atılan bir mesaj hatta atılmayan mesajlar bile yanlış anlaşılıyor.sırf grupta yazılanlara çok yorum yapmıyor diye galiba sallamıyor bu bizi diye dışlanan insanlar gördüm.oysaki herif çift lisans okumaya çalışıyor,yoğun,goygoy yapacak vakti yok.diğer taraftan;yeni bir şehre gittiğinde arayıp sormamaları kötü olmuş.belki de o kadar iyi arkadaş değilsinizdir. benim de üniversiteden 2 farklı arkadaş grubum var,zamanında yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama maksimum ayda 1 veya 2 ayda 1 görüyorum şu an.iş,güç,aile,sevgili,insan kapılıyor hayatın akışına.tek tek hepsine ne yapıyorsun ne ediyorsun diye yazamıyorum.çok düşünme bence.insan sosyal bir varlık sonuçta.şu an nerede ne yapıyorsan,gün içinde hangi ortamda fazla vakit geçiriyorsan oradan yeni birilerini bul.


  • sinavdan 90 aldigi icin aglayan ogrenci  (30.12.15 20:12:15) 
@devilred tesekkur ederim. Umarim. :(
@cecilia ekmek su gibi bir seymis dost. O "elbette" cok uzakta degildir umarim.

  • boş  (30.12.15 20:12:46) 
@sinavdan 90 aldigi... Evet ben de farkindatim whatsapp'la iletisimin cok saglikli olmadiginin ama yuzyuze gorusme imkani olmayinca bir tek o iletisim sekline bel bagliyor insan maalesef...


  • boş  (30.12.15 20:14:57) 
herkes bu tarz şeylerden şikayetçi. ben de hiç arayıp sormuyorum hep onlar arıyor ama seviyorum arkadaşlarımı. benimki biraz asosyallikle alakalıdır belki...

ama şu tepkisizlikleri sinir bozucuymuş. üzülme bea. bak benim abimin üniversite hayatına hep özenmiştim, arkadaş çevresi o kadar geniş ve samimiydi ki. şimdi evlendi çocuklandı hepsi ve ayrı şehirlere dağıldılar, artık görüşmüyorlar koptular. mecbur kopuyorsun yani ve herkes sonunda ailesiyle eşiyle çocuğuyla kalıyor. hayat mücadelesi işte. hepimiz az çok yalnızız aslında.
  • ssiradanbirigibi  (30.12.15 20:15:20) 
dostum üzücü durumlar bunlar. insan üzülüyor ister istemez. bir de gevur elleri, artı tuz biber. bir şekilde kendinin gösterdiği özeni, ehhemmiyeti onlardan da bekliyorsun içten içe. ki bu da senin hakkın.

üzgünüm. insanlar iyi değil çokçası, nick cave'in dediği gibi. kimsenin öyle sayıca fazla dostu yok. benim 2'dir, 3'tür en fazla. umarım karşına çıkarlar. umalım hatta...

selam.
  • mermize  (30.12.15 20:21:11) 
dostun degilmis onlar +1. dost sayisi da fazla olmaz zaten.

bana gore dost 40 yil konusmasan da sonrasinda konustugunda kaldigin yerden devam edilebilecek biridir. ya da orada oldugunu bilirsin ailendenmis gibi yuzde yuz guvenirsin vs.

dostlarla bile inisler cikislar olur ama dost dosttur. seninkilet arkadasmis. umarim hepimiz iyi dostlar kazaniriz, iyi dostlar oluruz :)

senin de zamanla oturur her sey cok takma kafani dunya uzerinde yalnizlik ceken bir sen misin?
  • gomugomunoo  (30.12.15 20:55:34) 
En yakin arkadaşlarınızdı ve artık değiller, belki de böyle düşünmek lazım. Yani dostunuz değillermiş zaten.

Onlara olan kızgınlığınız ve kırgınlığınız ise normal. Bu da hemen geçmeyebilir. Ancak, hayatınıza yeni birşeyler dahil edilebilirse unutulabilir belki o kızgınlık ve kırgınlık, yeni uğraş, yeni ilgi alanı, yeni insanlar. Tanıyacağınız yeni insanlardan da bir kısmı gene yakın arkadaş olacak, dost kategorisine girmeyecek.

Dost biraz da ender bulunan birşey, kader kısmet meselesi gibi.

Eski arkadaşlarınızın ilgisizliği ve vefasızlığına çok fazla odaklanmak kendinizi boş yere üzmekten başka bir işe yaramaz ve eğer birşeye üzüleceksek buna değmeli, böyle düşünün.
  • cymbelina  (30.12.15 21:30:11) 
dostun olabilirim. ciddiyim. benim de geçmişte bağrıma öküz oturmuşluğu var buna benzer olaylardan ötürü.


  • pompeininkulleri  (31.12.15 00:34:32) 
Cok tesekkür ederim herkese. O diger arkadas olayinda onlara da soylemistim tavirlarindan hoslanmadigimi, savunmalari da bizim iliskimizin farkli oldugu, bizim aramizda öyle bir sey olmayaci falandi. Sonucta onlar baristi tekrar da neyse... Konusmak anlamsiz gercekten. Sagolun vakit ayirip yazdiginiz icin, mutlu oldum.


Bu arada @pompininkulleri tabletten giriyorum mesaj atamadim sana nedense. Ulasabilirsen bana sevinirim :)
  • boş  (01.01.16 22:28:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.