[]

Petrol fiyatı neden düşüyor?

Sb, çok kısa, 3 cümle ile, anneye anlatır gibi.




 
Düşük bir ihtimal; petrol piyasasına darbe vuracak bir enerji modeli geliştirilmiş olabilir.


  • Frederick Co  (24.12.15 08:45:04) 
sebebi şu.

amerika kumla karışık petrolü işlemeye başladı ve petrol üreticisi hatta ihracatçısı oldu. fiyatı da maliyetine çok yakın tutarak diğer petrol üreticileriyle (rusya) yarışıyor.

amerika üretimin bokunu çıkardı. inanılmaz stokları var. çok uzun süre 40-50 doların üstüne çıkmaz petrol fiyatı.
  • [silinmiş]  (24.12.15 08:56:02) 
@Frederick Co

Alakası yok.

Rusya'nın Kırım'ı ihlak etmesinin ardından ABD ve AB ülkeleri Rusya'ya ambargo uygulamaya başladı. Rusya'nın da dış gelirlerinin %70'e yakını petrol ve doğalgazdan sağlanıyor. Bu bağlamda ABD müttefiki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yıllık üretim miktarını (arz) talep olmamasına rağmen artırdı. Piyasada talep fazlası ürün varsa fiyatı da otomatik olarak düşer (arz-talep dengesi) Petrolün fiyatı 120 dolardan 40 dolara kadar çakılınca Rusya'nın da ekonomisi çakıldı. 2016 yılının Rusya ekonomisi için çöküş yılı olacağı konuşuluyor bu petrol fiyatlarındaki çakılma nedeniyle.

Dünya gündeminde yer alan olayların büyük bölümü ABD-Rusya arasındaki bu gerginlikle doğrudan bağlantılıdır. Ukrayna olayları, IŞİD, Kobane eylemleri (TR içindeki), Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi vs.

Konuyla ilgili olarak şu entry'yi okumanızı öneririm: eksisozluk.com

edit: douchebag'in söylediği de doğru ve OPEC'in yaptığına tuz biber oldu diyebiliriz. ABD'deki kaya petrolü faaliyetlerini araştırırsan daha geniş bilgi bulabilirsin. Bu petrol faaliyetlerinin tümündeki temel amaç Rusya'nın ekonomisini baltalayıp çöküşe sürüklemek.
  • himmet dayi  (24.12.15 08:57:32 ~ 09:00:46) 
Dünyadaki büyüme düşüyor.
buda emtiaya olan talebi azaltıyor.
talebin azalmasına karşılık arz düşmediği için fiyatlar düşüyor.
  • nedendir bilinmez  (24.12.15 08:59:21) 
Dahaaönce soruldu uzun uzun yazdım aratırsan bulursun hiç yazamam yeniden bi zahmet aratın yahu


  • cenkertem.afc  (24.12.15 09:38:03) 
batı'nın yaptırımları
www.bloomberght.com

  • probiyotik  (24.12.15 10:41:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.