[]

mutsuz sultan papagani

Evde yavru bir tane sultan papagani beslemeye basladim fakat bu minik cok mutsuz gozukuyor, kafesini aciyorum disari cikmiyor, yaklasinca kaciyor, elimi kafesinin icine sokunca oksurur gibi hirliyor galiba. Ne yapmam gerek yardim edebilecek varsa cok sevinirim, o mutsuz ben mutsuz. Yaninda ayri bir kafeste baska bir kus daha var ondan olabilir mi? Tesekkurler




 
kuşlar hakkında hiçbir fikrim yok ama hayvanların alışma süreci genel olarak böyle oluyor galiba. kedi tepkilerine çok benzettim. :)

siz onu zorlamadan sevecenlikle yaklaşmaya, onunla konuşmaya devam edin. mutlaka alışacaktır.
  • piremses  (18.12.15 07:26:12) 
Alışması için zaman verin. hayvanın çok üzerine gidip de korkutmayın.
Kafesin yanına gidin, çok yaklaşmadan kafesi açmadan, yumuşak tonda konuşun onunla bir süre. Ama sakın üzerine fazla gitmeyin. Anlasın korkulacak biri olmadığınızı.
Bir süre sonra zaten size karşı daha az çekingen olmaya başlar. Ben cinsi ne olursa olsun hayvanlarda bu yöntemi kullanıyorum hiç yanıltmadı.
  • innerbliss  (18.12.15 07:28:59) 
yanına yaklaşmak, elinizi kafese sokmak, kuşla konuşmak vb hareketleri hep çok sakin ve yavaş yavaş yapmanız gerekiyor. yumuşak bir ses tonuyla konuşun, ani hareketler yapmayın. ne kadar oldu eve geleli bilmiyorum ama zaten 1 hafta 10 gün kadar kafesten çıkmayı pek istememesi normal. etrafı inceleyip tanımaya çalışıyor. nerede ne var, "buradan çıksam nereye konarım?" gibi sorularla boğuşuyor yavrucak.
bir de müzik dinletin, çok seviyorlar müziği. ama tabii ki çok gürültülü patırtılı sert müzikler olmasın, mesela benim kuşum part-time lover'ın hastası, bir deneyin isterseniz :)

  • treize  (18.12.15 08:53:34) 
bikaç saat yemliğini çıkart. daha sonra avucunun içine yem koyup sok kafese. hatta kafesin kapısını açık bırakıp avucunu kafesin dışında tut. ama unutma, bu dediğim büyük sabır istiyor. benim kırmızı sırtlı paraket 20 dakikada anca çıkmıştı kafesten eldeki yem için.


  • prompter  (18.12.15 09:33:29) 
aç bırakmayın.
aç bırakmadan da gayet kendinize alıştırabilirsiniz emin olun.

  • treize  (18.12.15 10:06:12) 
Sultan papağanları çok sosyal kuşlardır fakat strese girdiklerinde hem mutsuz, hem saldıran hemde ishal gibi rahatsızlıklarla hasta olabiliyorlar. Bazı temel konular dikkat edilmesi gereken.

1-Kafes. Kafes kesinlikle yuvarlak olmamalı. Yuvarlak kafes sultan papağanları için uygun değil. Yön duygularını kaybetmelerine neden olup stere girmelerine neden oluyor.
2- Beslenme. Sadece yem yeterli değil. Yumurta maması, sebze, meyve ile desteklemek gerekiyor.
3-Yaş. Yavru demişsiniz ama petshoptan aldıysanız yavru çıkmama ihtimali var. Sultanlarda 6 aydan sonra yaş tespiti zorlaşıyor. Petshoptan alınan sultanlar daha önce başkasına satılmış ve orada yabanileşmiş olabiliyor.
4- Yavru değilse ve üreme olgunluğuna erişmişse eş istemesi muhtemeldir. Sultanlar yalnız yaşamaya uygun değildir. Eşleri olmadığında bir süre sonra strese girerler.
5- Kafesinde veya kafes dışında karşısında ayna kesinlikle olmamalı. Sultan kafeslerinde ayna sultanın kimyasını bozar.

Gibi bir sürü etken var. Mümkünse kafesin, sultanın resmini çekin sözlükten mesaj atın. Bir bakayım. Sultanlar konusunda kendi hazırladığım bir blog sitem var oraya da göz atabilirsiniz.

www.sultanpapaganim.com
  • miyagi san  (22.12.15 16:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.