[]

periscope, snapchat, diğerleri ve teşhircilik üzerine

merhaba,

ön kameralar ile başlayan ifşa ve teşhirler insanlar tarafından çok sevildi. sosyal paylaşımla beraber son yıllarda inanılmaz bir teşhircilik çıktı. çoğu kez bunun amacı "ego tatmini".

toplumda çok büyük çöküntüye sbep olduğunu düşünüyorum ben fikrimce. olay sadece vücudunu göstermek değil. anlamsız konuşmalar, inanılmaz bir zaman israfı, sadece eğlenceye, alkole ve benzeri maddelere dayalı bir yaşama özenme var.

ilerleyen zamanlarda toplumlara vereceği zararı konu almış mümkünse türkçe, değilse ingilizce dilinde yazılmış çizilmiş araştırmalar var mı bildiğiniz?

sizin fikriniz nedir özellikle ergen ve gençlerde görülen davranış üzerine?

 
Ben bir sıkıntı görmüyorum. O tip insanlar bunları yapmasa gidip atom parçalamayacaklar, gene boş işlerle uğraşacaklar. Böyle daha iyi oluyor biz de yararlanıyoruz zaman zaman.


  • i was made for you  (28.11.15 14:29:00) 
snapchatin varlığını anlayabilmiş değilim indirdim denedim gerçekten varolmaması gereken bi uygulama. keza twitter için de aynısını düşünüyorum. iyi başladı ancak iyice zevzek bi hal almaya başladı. tek avantakı 3.dünya ülkelerinde iletişime hak tanıması. periscope ise benim için bi tık önde. evet çok salak dolu. ancak güzel yayın yapanlar da var. mesela ara sıra canım sıkıldıkça californiadaki bağlantılara giriyorum. etrafı tarafı güzel anlatan yayınlar oluyor. genel anlamda ergenlerin ergenlik sınırlarını zorladığını düşünüyorum.


  • KidLazer  (28.11.15 14:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.