[]

Sebepli iade süresi - 20 gün önce aldığım telefonum bozuldu

20 gün önce aldığım Sony marka telefonumun ekranı açılmıyor. Ben şimdi kutusu faturası ile bunu aldığım mağazaya götürsem (aldığım mağaza Sony mağazası); ''Kardeşim bunu aynen alın benden, paramı da iade edin'' demeye kanunen hakkım var mı? Telefon kullanıldı tabi 20 gün boyunca.

KVK'ya bırakıp deli olmak istemiyorum ki sabahtan beri ulaşamıyorum zaten. Yorumları okudum 2-3 ay bekleyenler olmuş. Akıl verdirir misiniz, ne yapmam gerekir bu durumda?

Telefonsuz kalmam da cabası, önemli işlerimden oldum.

 
para iadesini bilmem ama ürün değişimi yapacak olsalar bile servise göndereceklerdir.
siz yine de bir gidip çemkirin.

  • uuth  (19.11.15 11:00:03) 
14 gün cayma hakkı var ama bu da kutusu açılmamış ürünler için geçerli. Sim kart takılmış bir cep telefonu da artık kullanılmış sayılıyor. Yasal olarak paramı verin deme hakkınız yok. Ürününüz garantili olduğu için garantiye gider, ondan sonra da garanti süreciyle ilgili kurallar devreye girer. Ama firmalar bazen kendilerine özgü iyi niyet gösterebiliyor; birebir değişim yapabilirler. Ama yapmak zorunda değiller.


  • Abdurrahman  (19.11.15 11:03:33 ~ 11:04:05) 
aynen servise gidecek o.
servisin kararina gore degisim/tamir gibi kararlari olacak.
siz cingar cikartmadan duzgunce anlasarak konusarak daha karli cikabilirsiniz cunku firmalar yasal olarak hak olmasa da musteri memnuniyeti icin guzellikler yapabiliyor.
servisteyken yedek telefon talebini bi sorun ayrica.
  • jedilance  (19.11.15 11:35:10) 
Internetten almış olsaydın aynen dediğin gibi 14 günde açsan da kullansan da iade edebilirdin. Maalesef artık o yol mümkün değil.


  • roket adam  (19.11.15 12:09:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.