[]

İş görüşmesi sonrası olumsuz yanıtı dönmek (ama ne dönmek?)

merhaba arkadaşlar, iş görüşmesi sonrasında olumsuz bulduğunuz aday için nasıl bir geri dönüş yapıyorsunuz? adayı çok üzmeden ve bir de açık kapı bırakarak gelecekte belki değerlendirilebilir mesajı da vererek bir geri dönüş yapmak istiyorum ama ne dönsem bilemedim. çoğu firma geri dönüş yapmıyor, ben onu pek sevmiyorum. adam belki başka bir yeri bekletiyordur falan o yüzden görüşmeden 1-2 gün sonra olumsuz ise geri dönüş yapayım diyorum ne yapsam bilemedim.




 
Mutlaka geri dönüş yapın. Muallakta bekletilmek çok kötü birşey.
En azından başvurunuzu olumsuz olarak değerlendirmiş bulunmaktayız, başarılar dileriz gibi birşey olabilir. nasıl söylediğinizin çok da önemi yok, kaba olmamak kaydıyla. yeter ki haber verin.

  • innerbliss  (17.11.15 09:16:11) 
geri dönüş yapıcam kesinlikle. zamanında az beklemedim geri dönüş yapmalarını firmaların :D nasıl bir his olduğunu biliyorum ve bence çok yanlış bir şey geri dönüş yapmamak. adam işini gücünü bırakıp (belki izin alıp) iş görüşmesine geliyor, gerekli pozisyon için yeterli olur olmaz o ayrı konu ama geri dönüş yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.


  • mesene  (17.11.15 09:23:17) 
Bence burada önemli olan dönüş yapılması. İçeriğinin çok kibar olmasını kimsenin önemseyeceğini sanmıyorum. Sadece dönüş yapılması bile size karşı olumlu bir düşünce yaratır. Çünkü 100 başvurudan 99'u olumlu/olumsuz dönüş yapmıyor insanlara. "Başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır" bile yeterli bence.


  • Abdurrahman  (17.11.15 09:24:51) 
senin gibi ik'cı düşman başına. ik okudum, tatlı-sert takılmak en doğrusu denilirdi bize. kusura bakma ya gibi de değil yani.

sayın aday, yapılan değerlendirmeler sonucu üzülerek olumsuz cevap veriyoruz, cv'niz sistemimizde kayıtlı olacaktır. açık pozisyon olması durumunda sizinle tekrar irtibata geçeceğiz.

bozuk bi türkçe oldu da düzeltirsiniz siz artık. ama bence en güzeli arayıp, neden uygun olmadığını söylemek. karşı taraf açısından bakınca, neden kabul edilmedim sorusuna cevap olur. bu yetersiz gelen özelliği geliştirmeye teşvik eder, ayrıca sonraki görüşmeleri için de adayı daha iyi hazırlar.
  • parola58  (17.11.15 09:26:48) 
xx pozisyonu ile ilgili başvurunuza ne yazık ki olumlu yanıt veremiyoruz. firmamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, başarılar dileriz.


şirket iletişim tarzınıza göre metinde değişiklik yapılabilir ancak bu tür bir şey memnun edici olur bana göre. başvurulan pozisyon bilgisinin mesajda yer alması otomatik mesaj algısını çok azaltır, daha ciddi gelir.
  • tuzzluk  (17.11.15 09:29:55) 
bu arada ik'cı değilim :)
adaylarla mülakat yapma işi bana kaldığı için geri dönüşleri de benim yapmam gerektiği hissine kapıldım. eksik olduğu konuları da söylemek iyi fikir aslında.
teşekkürler.
  • mesene  (17.11.15 09:35:03) 
mulakati sen yaptin diye senin donmene gerek yok, ik'ciya soylersin o doner. aday maili okuyunca her turlu agzindan "hsktr" tarzi bir sey cikacak zaten onune gecemez kimse :D


  • jedilance  (17.11.15 10:14:36) 
ik'ya söyle onlar dönsün, ne söyleyeceğini bilir onlar.


  • baba jo  (17.11.15 10:19:33) 
Olumsuz çevrilen bir aday olsam ve aşağıdaki yazı gelse ülkenin geleceğine dair biraz olsun umut beslerdim.

"Değerli adayımız X,

Görüşmemizdeki bla bla yönlerinizi (buraya kişi bazlı birkaç sıfat) takdir etmekle birlikte şu an için bu pozisyonda başka bir adayla ilerleme kararı aldık. (çoğul fiil) İlerleyen dönemde görüşmemizde de belirttiğin gibi XYZ departman ve pozisyonlarında doğacak fırsatlar için aklımda olduğunu bilmeni isterim.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederiz. (veya eşdeğer bir saygı cümlesi)

Başarılar.
İsim Soyisim"
  • besili melek  (17.11.15 11:03:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.