[]

haksiz miyim?

Selamlar

Gecen hafta bi arkadasim dersle ilgili bi fotokopi getirecekti bana. Aksam soyledim ve sabah hatirlattim tekrar. Okulda aa unuttum ben onu dedi. Zor durumda kaldigimi biliyo ama tamam olabilir unutmustur dedim.
Bugun, gecen hafta bana verdigi bilekligini istedi, sende dursun alirim sonra demisti. Diger cantamda kalmis yarin getireyim dedim. Sana emanet edilen bisey o, canta degistirirken niye buna dikkat etmiyosun, o senin sorumlulugun filan dedi. Vize haftasi gerilmeyelim diye yine bisey demedim ama haksiz miyim? Not onemli bisey kac kere hatirlatiyorum unutuyo ben bisey demiyorum, 1 haftadir bende olan bileklik yeni aklina geliyo bu kadar laf soyluyo. Siz ne diyosunuz boyle durumlarda?

 
bu tür durumları o anda ifade etmedikçe, daha böyle çok, aklınıza takılır, canınız sıkılır. Söyleyin, çekinmeyin.


  • tsubasa  (12.11.15 21:17:00) 
bunu hiç haksız mıyım diye düşünmeden o an söyleseydiniz keşke. bir hafta önce vermişsin, bilekliğinin bekçisi miyim hep aklımda tutucam, benden bir ricada bulundun ben de koydum çantama, geri istediğibde hatırlamak benim sorumluluğum değil, hatırlatmak senin sorumluluğun, çantamda mı taşıycam ha bugün ha yarın ister diye.


  • alice practice  (12.11.15 21:21:02) 
1. not senin notun muydu? yoksa ondaki bi notu mu istedin?

2. bileklik kimin bilekliği? senin mi adamın kendi malı mı?

ikisi arasında çok fark var. adam senin notunu alıp getirmediyse haklısın ama elindeki notu senle paylaşmak zorunda değil. fakat bileklik adamın bilekliği ise adamın malını unutmayıp ver diyosa vermen lazım.
  • ergenpezeveng  (12.11.15 21:24:46) 
@ergen baskasinin kitabindan cekilmis bi fotokopiydi ben o gun okulda olmadigim icin benimkini arkadasim almisti.
Onun bilekligi, yaninda tasimamak icin vermisti bana. Zaten 1 haftadir bende olan bilekligi 1 gun gec versem nolcak ki acil bisey degil sonucta. En azindan o kadar laf soylenecek bisey degil diye dusunuyorum

  • turuncu sufle  (12.11.15 21:28:54) 
şöyleki arkadaş olarak değerlendirirsek tamam sen de bi parça haklısın yani samimi arkadaşsanız.normalde arkadaşlar birbirinin notunu alır notu ulaştırır vs. ama demek ki bu onun için o kadar değerli değil. yani adam kendi notunu bile önemsemiyor belki kaldı ki senin notunu ulaştırsın. burada senin notu başka birinden bulup fotokopi çekmen bi çözüm. o kadar önemliyse bu adamın peşinde koşmana gerek yok. ama sendeki mal direkt adamın malı yani hesap sormaya hakkı var. Fakat not olayında doğrudan böyle bi durum yok. gelseydin de alsaydın diyebilir o notu hiç almamış da olsa bi şey diyemezsin.

diyeceğim o ki yakın arkadaşlar arasında etik olarak böyle şeyler olmaması gerekir o senin notunu sen de onun malını unutmaman lazım. bence o kadar yakın değilsiniz. bu tür şeyler için daha samimi olabileceğin birbirinize daha çok önem vereceğiniz kişilerle arkadaş olun.
  • ergenpezeveng  (12.11.15 21:35:28) 
haksız degılsın. bence bilekliğini ver ve yol da ver.


  • fatihkkk  (12.11.15 21:37:13) 
Köt bir arkadaşmış, bak öğrenmiş oldun.


  • arnold schwarzeneger  (13.11.15 08:06:04) 
cok arkadas degil guzel arkadas iyidir. herkesle gorusmek zorunda degilsiniz. kavga da edilmez tabi bunun icin ama ufaktan arayi acin gitsin.


  • jimicik  (13.11.15 08:44:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.