[]

fransa vfs global kafamı karıştırdı

arkadaşlar merhaba, kasım ayında fransa'ya gideceğim. vfs'nin internet sayfasında, turistik vize için gereken evraklarda "otel rezervasyonu zorunlu değildir. kalınacak yerin açık adresi yazılsa da olur." diyor. ben de turistik amaçla fransa'ya gidiyor olsam da, arkadaşımın evinde kalacağım için bu maddeye güvendim. gene de doğrulamak için acaba davetiye gerekiyor mu falan diye vfs'yi aradım, davetiye aslı ve oturma izni fotokopisiyle olabileceğini söylediler.

vize randevum önümüzdeki çarşamba, başka bişiler daha sormak için bugün vfs'yi tekrar aradım. çağrı merkezindeki arkadaş işin içine davetiye girdiğinde vizenin turistik vize değil aile/arkadaş ziyareti vizesi olacağını söyledi. sorun şu ki aile arkadaş ziyareti vizesi olunca bir nevi gideceğim insan "sponsorum" oluyor, onun da finansal belgelerini isteyebiliyolarmış. ama ben üniversite öğrencisiyim ve zaten türkiyedeki, türkiyeli sponsorum akrabamın bütün finansal belgelerini tapularını banka hesaplarını vs. hazırladım. en son çağrı merkezindeki arkadaş da yıldı benden, randevunuza geldiğinizde onlara sorarsınız onlar daha iyi bilir dedi :( arkadaşımdan bir daha banka hesabını falan yolla bana diyemem zaten sanırım davetiyeyi alırken bir sürü şeyler sormuşlar. davetiyeye ve ups'ine de tonla para vermiş.

1) ne yapacağım şimdi? turistik vizeye davetiyeyle başvurulmuyor mu?
2) schengen formunda 31 ve 33. kutuları nasıl doluracağım? 31'e arkadaşımın adını ve adresini yazdım. 33'e de hem başvuru sahibini, hem sponsor kısmını işaretledim. sponsor kutucuğunda, "başvuru sahibine konaklama yeri sağlayacaktır"'ı işaretledim. kendi kutucuğumda ise işte bankada gösterdiğim para uçak bileti vs. gibi şeylere göre işaretledim.

www.vfsglobal.com

 
turkiye'deki sponsordan tum masraflarini karsilayacagina dair bir yazi al almadiysan. Bu sekilde karisikligi engellemis olursun.


  • oshamahue  (06.10.15 17:49:06) 
Yalandan otel rezervasyonu gosterip (sonradan iptal edilebilen) turist vizesi alin, oradaki arkadasinizi da ugrastirmayin bence.


  • kuehles blondes  (06.10.15 17:51:34) 
@kuehles blondes, doğru diyorsunuz keşke öyle yapsaymışım çünkü vfs fransa'daki kız çaktırmadan rezervasyonun yeterli olacağını söyledi. ben internette bazı yerlerde makbuz da isteyebileceklerini okuyup tırsıp, o yola başvurmuştum. davetiye çıktı ve arkadaşım yolladı yani şimdi onu kullanmazsam olmaz gibi düşünüyorum.


  • like it or not  (06.10.15 18:28:08) 
bookingden iptal edilen türden bir rezv yap öyle git.


  • oscar  (06.10.15 21:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.