[]

php - kullanıcı çıkışı

kullanıcı logout olduğunda bir şey yaptıracağım siteye.logout tuşuna tıklasa hayat güzel tabi. Logout olmadı, zaman aşımından çıktı/browserı ya da siteyi kapattığında ben bu işi yaptırmak istesem yaptırabilir miyim?

iş : login olduğu süreçte toplanılan bilgiyi - sessionda topladığımızı varsayalım - bir yere maillemek.


 
onunload diye bir event var. hangi browserlarda düzgün çalışır bilmiyorum ama sayfayı terkettiginde , ileri - geri - refresh veya sayfa kapandıgında gibi durumlarda fire olur.
bu eventin içine basit bi ajax call yazıp bilgileri email ile gönderebilirsin istedigin yere.

ya da sayfanın kapanmasını beklemeden , belirli periyotlarla gönderim de yapabilirsin bu iş için özel bi mail hesabı ayırıp.
  • alwaysdrunk  (05.10.09 22:04:47) 
onunload kullanmak yerine bir online kullanıcı gibi sistem yazıp (giriş yapan kullanıcının id sini bir tabloya yazdırmak, yaptıgı islemde son islem tarih/saatini update etmek vs işlemler) sonrasında cron a atılan bir script le atıyorum 20 dakikadır işlem yapmamış kullanıcıyı offline olmus sayıp yapılacak işlemleri yapmak bana iyi fikir gibi geldi. adamın giriş çıkış zamanlarını da aşağı yukarı tutmuş olursun.

edit : tabi toplanılan bilgiyi de session da degil db toplaman gerekecek, tekrar düşününce ne kadar mantıklı bilemedim. düşünmek lazım cok kullanıcı olunca performans ne olur diye
  • yasaluyari  (06.10.09 00:31:04 ~ 00:36:20) 
az kullanıcı var.
kriterimiz yazımı kısa ve kolay olması.

  • natnan  (06.10.09 00:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.