(2) 

iş görüşmesi

aynose #1579564 
merhaba, görüşmesine gireceğim pozisyonun işe alım müdürüyle resmi olmayan bi görüşmem oldu. Pozisyon biraz kendini tekrarlayan işlerden oluşuyor ve en son pozisyonda çalışan kişiler burada 1 sene çalışıp burayı sıçrama tahtama olarak görmüşler. Şimdi bu pozisyonda uzun sürede çalışacak ve o motivasyona sahip birisini arıyor. Kendisini dinleyecek ve konuşurken kendisini rahat hissedeceği birisini arıyor. Teknik yetenekler iş yaparken öğrenilebilir, o yüzden bilgi eksikliği çok önemli değil dedi.

Ben kariyerimin başındayım ve diğer adaylar benden daha tecrübeli kişiler olacak. Kendimi nasıl pazarlayabilirim? Sanki bu dediği noktalarda onu ikna edebilirsem iş olabilir gibi geldi bana. Asıl görüşmede nasıl bir çerçevede konuşayım?
(6) 

ilaçı mr / ilaçsız mr

aynose #1575452 
randevu alırken ilaçlı mı ilaçsız mı diye soruyordu. ben de ilaçsızı seçtim ama şimdi internetten araştırdığımda, benim sakatlık durumum için ilaçlı mr önerilmiş. ben bu randevuyu iptal edeyim mi? yoksa randevuya gittiğimde ben ilaçlı istiyorum dersem iş çözülür mü?

bugün pazar şarkısı

aynose #1569802 
nazım hikmet’in bugün pazar şiirini bir kadın şarkı olarak söylüyordu. aradım ama bulamadım. bulabilir miyiz?
(2) 

Kemer/Çadır

aynose #1566637 
merhaba, Kemer tarafında çadırda kalabileceğim güzel bir yer biliyor musunuz? Çadırım yok, camping alanında kiralamak istiyorum
(3) 

mülakat sonrası

aynose #1564929 
Mülakattan bir hafta sonra attığım follow up mailine şunu yazmışlar:

We appreciate your continued interest in the opportunity. Please accept my apologies for the delay in our response. Unfortunately, due to a combination of sickness and holiday commitments within our team, we've had to postpone the planned interviews.

Your patience is greatly appreciated during this time. We assure you that our team is diligently working towards a decision. We anticipate providing you with an update by the end of next week.


Bu seçtikleri kişinin işe başlamasını ve garantiye almayı bekliyorlar anlamına mı geliyor? Her iki ihtimalde olabilir tabii ama maildeki durumun doğruluk payı nedir sizce?
(1) 

perma - saç yıkama

aynose #1555245 
perma yaptırdıktan sonra kuaför, bu saça nemlendirici bakım yapsak iyi olur dedi ve bakımı yaptıktan sonra saçımı yıkadı. internette okuduğuma göre ilk 2-3 gün saç yıkanması önerilmiyormuş. permanın kimyasallarını mı yıkadı acaba yoksa perma yaptırdıktan sonra hiç dokunmamak mı gerekiyor?
(2) 

Apple store ödeme yöntemi

aynose #1554316 
App Store'da ödeme yöntemi olarak telefon numaramla ödemeyi seçmiştim. Başarılı şekilde satın alma yapıyorum ama Türk telekom borcu sorguladığımda herhangi bir borç gözükmüyor. Parayı nereden kesiyor? Veya bug'a düştü ve para ödemeden mi satın alma yapıyorum?
(3) 

uçuş iptali

aynose #1553311 
Almanyadan Türkiyeye gelecektim Pegasusla ama uçuş bir sonraki gün yapılmak üzere iptal olmuş. Müşteri hizmetlerini aradım, müsaitliğe göre kalacak yer için otel desteği sağlanabilir dedi. Bu durumda başka haklarım var mıdır? Pagasustan bir şeyler talep edebilir miyim?
(3) 

Almanya hediye

aynose #1552967 
Merhaba, Berlin'den aile üyelerine hediye getirmek istiyorum. Kişi profillerini bilmeden hediye önermek de zor ama 30-60 yaş arası abime, ablama, anneme, babama, aklınıza gelen hediye fikirleri var mı? Büyük ihtimalle buradan alacağım şeyi Türkiye'de de bulabilirler ama Almanya'da ucuz olan, kullanabilecekleri ürünler aklınıza geliyorsa memnun olurum
(2) 

bisiklet

aynose #1551302 
Merhaba, bisikletle direğe çarptım. Öndeki maşa, veya ön teker, ne nedir bilmiyorum, düz bir istikamette arkaya doğru kaydı. Gidonu çevirince tekerlek kadroya çarpıyor. Bunu düzeltmesi zahmetli bir iş midir? Elimde çekmeye çalıştım ama gelmedi
(5) 

Brüt net

aynose #1534738 
İş görüşmesinde maaşı söylediler ama brüt mü net mi sormayı unuttum. Hangisidir sizce?
(4) 

dünya mutfağı

aynose #1534336 
farklı bir ülke mutfağından bir şeyler yemek istiyorum. hindistan, orta doğu, meksika dışında sevdiğiniz bir yemek önerir misiniz?
(3) 

Disney plus / Yurtdışı

aynose #1528439 
Almanya'dayım, Disney+ üyeliğini Türkiye'den bir arkadaşa aldırsam, burada bütün içerikleri Türkiye fiyatıyla izleyebilir miyim?
(3) 

Sunum konusu önerisi

aynose #1526896 
Fransızca A2 kursunda herhangi bir konuda 5 dk'lik sunum hazırlamam gerekiyor. Sınıfta her ulustan öğrenci var. Diğer öğrenciler sevdikleri film, kitap ve kendi şehirleri hakkında sunum yaptılar. Farklı bir şey yapmak istiyorum. Fikriniz var mıdır?
(5) 

Psikoloji podcast

aynose #1526711 
Psikoloji konusunda Türkçe & İngilizce podcast önerir misiniz?
(2) 

böyle bir site vs var mı?

aynose #1519756 
İnsanlar günlük yaşadıklarını, insanlarla konuştuklarını, kafasından geçenleri ifşa olunacak detayları kaldırarak anonim bir şekilde yazarlar. Bunu düzenli olarak paylaşır ve okuyucuları da bunları düzenli olarak okuyan kişiler olur. Okuyan kişiler, diğer kişinin hayatına dahil olma ve onun en özelini bile bilmenin getirdiği zevki yaşar. Okuyanlar okuduğu metin üzerine küçük yorumlar yazabilir, yazan kişi bu yorumlara bakarak, normal hayatta kolay bir şekilde paylaşamadığı düşüncelerin başka bir insanda karşılık bulmasını güzel bulabilir.
(3) 

yurtdışındaki türk hocaya sormak

aynose #1519242 
Yurtdışında bir master programına başvuracağım. Başvuracağım programda, çalışmak istediğim alanda çalışan Türk bi hoca var. Başvurmadan önce hocaya "Başvuru hakkında önerebileceğiniz bir şeyler olur mu?" tarzında bir mail atsam nasıl olur sizce?
(8) 

nasıl cevap verirdiniz

aynose #1511691 
Devlette bi kurum mülakatına girdim, zarftan soru çektirdiler, çıkan sorunun numarası 23'tü. 23 nerenin plakası diye sordular, bilmiyorum dedim. Yabancı bi şehir plakası gördüğünde neresi olduğunu merak eder misin diye sordular sonra. Açıkçası çok merak etmiyorum dedim. Böyle durumlarda aklıma gelen en basit cevabı veriyorum, heyecandan hazır cevap olamıyorum. Siz nasıl bi cevap verirdiniz mesela buna? Verdiğim cevap ukalaca mı görünmüştür?
(3) 

Yurtdışında cüzdanım kayboldu

aynose #1504652 
Şimdi uçağa bineceğim şehire gidiyorum, otobüsteyim. 3-4 saat önce cüzdanım ve içindeki kimliğim kayboldu. Sadece pasaportla (içinde vizem var) uçağa binebiliyordum değil mi? Yoksa havaalanına geçmeden konsolosluğa vs. gitmeme gerek var mıdır?
(2) 

tekne yapımı / youtube kanalı

aynose #1504540 
bir youtube kanalı takip ediyordum. 30 yaşlarında bir çift, bir depo kiralamışlar ve sıfırdan tekne yapımıyla uğraşırken, bilgilendirici videolar çekiyorlardı. şimdi aramadım ama bulamadım. böyle bir kanala denk olan olmuş muydu? akıbetleri hakkında bilginiz var mıdır?
(3) 

pegasus kampanyası

aynose #1500937 
yurtdışı uçuşları için mobil uygulamadan alınan biletlerde %40 indirim varmış, ama ben kampanyalar kısmına geldiğimde, indirim gözükmüyor. sebebi ne olabilir?
(1) 

Ezhel - Berlin

aynose #1499410 
Ezhel en son Berlin'deydi galiba. Önümüzdeki aylarda birkaç ay boyunca Berlin'de olacağım. Karşılaşıp fotoğraf çektirme şansım olur mu sizce?
(5) 

tinder date

aynose #1497385 
date için bir şeyler içelim diye anlaşıyoruz. bazıları gerçekten arkadaş olmak istiyor ve seks için buluşmadıklarını düşünüyorum. ama niyetlerinin ne olduğunu kestiremiyorum bazen. bunu anlamak için açık açık date esnasında sormalı mıyım seks olur mu diye yoksa spontane gelişmesi mi beklenmeli böyle olayların?
(3) 

Klavye önerisi / yazı yazmak

aynose #1496555 
Laptop klavyesi de çokça yazı yazıyorum. Klavyeden mi bilmiyorum ama parmaklarımın ortasında ağrı oluyor bir süre sonra. Klavye değiştirsem sorun çözülür mü? Önerileriniz nelerdir?
(1) 

youtube'da dizi yayinlamak

aynose #1489905 
bir tane youtube kanalı, türk dizilerine ispanyolca koyup kanalına koymuş. 1 milyon abonesi var. bu kanal telif ödüyodur değil mi? nasıl para kazanıyordur bu kanal?
(4) 

kedi maması

aynose #1484306 
normalde whiskas'ın bu küçük yaş mamalarından alıp sokakta gördüğüm kedilere veriyordum ama her gün her gün biraz bütçeye açık açtı. evde kedilerin sevip yiyebileceği nasıl bir tarif hazırlayabilirim? kuru mamaları var sokakta ama onu yemiyorlar, benim götürdüğüm yaş mamayı silip süpürüyorlar. yine böyle iştahlı yiyebilecekleri bir şeyler hazırlamak istiyorum
(1) 

dns çalışmıyor

aynose #1483439 
yasaklı sitelere google dns ile girebiliyordum fakat artık işe yaramıyor. vpn kullanmak istemiyorum, yok mudur bunun bir çaresi?
(1) 

kefil

aynose #1481111 
bankadan alınan krediye kefil olan bir kişi, borcu alanın kredi borcunu ödeyip ödemediğini, kredi alanın haberi olmadan takip edebilir mi?
(8) 

süleyman soylu habertürk yayını

aynose #1480640 
gazeteci olarak kimin çıkmasını isterdiniz?
(2) 

lig sıralaması

aynose #1478930 
futbol liglerinde, kupaya gitme veya küme düşme durumları olmayan takımların, örneğin 10. olmak ile 11. olmak arasında, bir kazanım farkı oluyor mu? 10.olan takım 9. olayım diye çabalar mı yani? eğer fark yoksa, bu orta sıralardaki takımların galibiyet primi almak dışında bir motivasyonları yok galiba değil mi?
(1) 

sizin için izlemelik video

aynose #1477577 
www.youtube.com

www.youtube.com

şöyle videoları çok seviyorum. birbirini tanımayan insanlar ortaya bir şey çıkarıyor, bunu izleyen insanlar ise müziğin birleştirici özelliği sayesinde müziğe odaklanıyorlar, hoşuma gidiyor bu duygu. bunun gibi videolar biliyorsanız atabilirsiniz
(2) 

paten sorusu

aynose #1477123 
paten almak istiyorum ama bazı sorularım var. pateni hep spor hem de bir ulaşım aracı olarak kullanmak istiyorum. patene alıştıktan sonra, pateni şehir karşına çıkabilecek trafik ışıklarında bekleme, kaldırımlarda inip çıkma vs. gibi engelleri geçerek ulaşım aracı olarak kullanmak mümkün müdür? mesela, bisiklete hakimiyetim şehirde bir noktadan diğerine hiçbir sorun yaşamadan gidebilirim. patende de bu seviyeye ulaşılıyor mu bir süre sonra yoksa bisikletteki gibi rahat olamam mı hiçbir zaman? nedense hep bir tedirginlik yaşayacakmışım gibi hissediyorum paten sürerken
(4) 

word sayfa bölme

aynose #1476327 
sayfayı dikey olarak ikiye böldükten sonra, sol tarafta enter'a basınca sağ tarafın satırı aşağı inmesin istiyorum. yapabilir miyim?
(1) 

askerlikten muaf olma sorusu

aynose #1472493 
Miyop ve astigmatım var, derecelerin toplamı muaf olmak için gereken tam sınırında. Doktora gittiğimde çok büyük ihtimalle muaf olursun demişti 5-6 ay önce.

Lisansı geçen sene bitirdim ve şimdi yüksek lisans yaptığım için askerlik durumu tecilli görünüyor. Ama iş başvuruları için falan askerlik yapmış olma şartı arıyor iş verenler. Şimdi ben risk alıp, askerliğe başvurup muaf olma şansımı mı denesem yoksa tecilin bitmesini mi beklesem? Muayenede muaf olamazsam kesin olarak askere çağırırlar mı beni?
(4) 

el işi ürünleri satma

aynose #1471718 
annem 53 yaşında, boş zamanlarında el işi örgü ürünleri, oyuncak bebek vs. yapıyor. motivasyon olması için satışında ona yardımcı olmak istiyorum, birkaç tane satınca belki daha hevesli yapar. oyuncak bebekleri letgo'ya koydum ama dönüş olmadı. ne tür bir taktik izlemek gerekir?
(2) 

acun medya - dominik

aynose #1467672 
dominik'teki çalışma koşulları hakkında bilgisi olan var mıdır? ispanyolca bilen kişi arıyorlarmış. farklı farklı iş pozisyonları vardır tabii ama herhangi birisi hakkında bilgisi olan varsa diye soruyorum.

bir kere facebook'ta çalışma koşullarının ağırlığından şikayet eden bir paylaşıma denk gelmiştim. bütün işler öyle midir acaba
(3) 

tez danışmanı atanmazsa

aynose #1466576 
yüksek lisans tez danışmanına konumu yazdığımda olumlu cevap vermişti ama sistemden onaylamadı hala, maile de cevap vermiyor. haftaya kadar danışman atanması gerekiyor, hoca hala cevap vermezse rastgele bir danışman mı atanır?
(2) 

tübitak projeleri

aynose #1466493 
sosyal bilimler yüksek lisans öğrencisi olarak, öğrenci arayan projelere başvurmak istiyorum. bunları toplu olarak bulabileceğim bi veritabanı yok mu?
(2) 

sert kahve çekirdeği

aynose #1461993 
www.hepsiburada.com

elimde şöyle bir el değirmeni var. colombia supremo yeşil çekirdek kahve alıp evde kavurdum, bu değirmenle kahveyi öğütmeye çalıştığımda beni oldukça zorladı. bu supremo kahvesinin sert olmasıyla mı alakalı yoksa kahve zaten zor çekilen bir şey mi?
(6) 

orhan pamuk

aynose #1460434 
kar romanını okumaya başlamıştım ama bunaltılı ruh halim kaldırmadı kitaptaki sisli atmosferi ve siyasi ortamı. orhan pamuk'un atmosferi daha sıcak bir kitabını önerebilir misiniz? masumiyet müzesini okudum sadece.
(4) 

cahilcene bir soru

aynose #1459187 
www.youtube.com

videonun 20. saniyesinde koşmaya başlıyor ve aynı zamanda gitar çalıyor ya, gitarı matthew abimiz çalıyor değil mi? koşarken çalmak nasıl bir iş, kolay bir şey mi aslında?
(2) 

ingiltere uçuş

aynose #1458997 
türkiye'den herhangi bir şekilde ingiltere'ye uçuş mümkün mü şu aşamada? okulu olanlar için vs. bir uçuş falan ayarlanır mı?
(3) 

sscb - marksizm

aynose #1458544 
sscb'nin neden başarısız olduğuna dair marksist bakış açısıyla eleştiri için kimleri okumalı?
(7) 

bir başkadır

aynose #1457595 
psikolog kadınla kardeşi arasındaki tartışmaların ana konusu neydi? psikolog, kardeşine "sana şöyle böyle yapanlara karşı bi tavır alamadın" vs. tarzı bir şeyler diyordu. hangi bağlamda kavga ediyorlardı bunlar, hatırlatabilir misiniz?
(2) 

oturuş şekli / göğüs ağrısı

aynose #1457451 
Dik bir şekilde oturmadığımda sol göğsüme acı giriyor, acı göğüste mi sırtta mı onu da tam kestiremiyorum gerçi. Dik bir şekilde oturduğumda herhangi bir sorun olmuyor. Özellikle 2 haftadır sürekli evde oturuyorum ve hareketim yok denecek kadar az. Kalple ilgili bir sorun olabilir mi yoksa hareketi arttırıp oturmamı düzelterek düzelecek bir şey midir?
(6) 

belirli saatler arasında site engelleme

aynose #1457175 
telefon için ve bilgisayar için, belirli saatler arasında siteleri ve uygulamalara kendi erişimimi engelleyebileceğim bir uygulama biliyor musunuz?
(4) 

merkel

aynose #1457139 
2005'ten beri görevdeymiş. almanya'da, halkta bu kadar uzun süre görevde kalmasına dair bir muhalefet var mı acaba?
(1) 

siyasal bilimler

aynose #1453456 
örneğin, otoriterleşme çalışan birisi kurumların bozulmalarını sebep olarak gösteriyor. bu onun sınıfsal etmenleri göz ardı etmesi sonucunu mu doğurur?

yani iki zıt görüş illa birbirini dışlar biçimde mi bakıyor olaylara? yoksa kaynaştırılabilirler mi?
(2) 

ingilizce ifade

aynose #1453403 
"10 soruda 2 tane yanlış yapma hakkı" derken "hakkı"nı nasıl çeviririz
(10) 

"deseydin" kalıbı

aynose #1452620 
birisi bir şey anlatırken karşılık olarak "sen de ona ... deseydin" kalıbını hangi sıklıkla kullanıyor veya duyuyorsunuz? şuan olduğum ortamda çokça kullanılıyor da, normalde de böyle miydi yabancılaştım bir an
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık