(2) 

Yüksek Lisans denklik başvuru süreci hakkında

o s c a r #160863 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Okulum YÖK tarafından tanınıyor ve denklik başvurusunda bulunmak istiyorum. Paris Başkonsolosluğuna gidip eğitim masası ile görüştüğümde sürece dahil olmadıklarını fakat eğer istersem dosyamı tamamladığımda şöyle bir göz atıp eksik var mı yok mu söyleyebileceklerini belirttiler. Ayrıca çalışan kişi denklik işleminin yaklaşık olarak 3-4 ay sürdüğünü söylese de ben pek inanmadım, belki de inanmak istemedim. Sahi o kadar sürüyor mu?

Bir de başvurmak için önümde iki yol var; ya burdan postalayacağım ya da babam kendisine verdiğim vekâletname ile gidip bizzat başvuracak. İkinci şıkkın ilkine nazaran zaman açısından bir getirisi olma ihtimali var mıdır? -Tamamen sallıyorum burasını- misal bizzat başvuru yapıldığında daha erken işleme koyuluyordur da posta ile geldiğinde bekletiyorlardır vs.

Bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Elano Blumer adına açılan Portekizce pankartı arıyorum

o s c a r #126115 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçında Elano adına açılan pankartı arıyorum. Pankartta "nos acreditano voce elano, sempre estaremos com voce" (sana inanıyoruz elano, her zaman yanında olacağız) yazıyormuş. Google'da aradım ama bulamadım. Gören eden varsa link filan verebilirse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Otomotiv sektörü üzerine yabancı dergiler ve web siteleri

o s c a r #119220 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Otomotiv sektörü hakkında genel bilgiler içeren, pazar değerlendirmesinde bulunan, ne bileyim rakip firmaların satış grafiklerini inceleyen dergiler ve websiteleri hangileridir? Yani aradığım Toyota yeni bir araba çıkarmış biz de inceledik diyip 5 sayfa resim ve bir sayfa özellik koyanlardan ziyade gerçek anlamda sektörel bilgi paylaşımında bulunanlar.

Web sitesi türkçe olsa da olur lakin önereceğiniz dergiler alabilmem açısından ingilizce veya fransızca olursa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

iPhone'um değişecek, kişiler listesini nasıl saklayabilirim?

o s c a r #115044 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

iPhone'um değişecek bir problemden ötürü, kişiler listesini nasıl kaydedebilirim, koruyabilirim?

Şimdiden teşekkürler
(4) 

Paris'te kalacak yer sorunsalı II

o s c a r #114767 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

(İki hafta kadar önce yine bu soru ile gelmiştim. Bir gelişme kaydedemediğim için belki bu sefer yardım edebilecek, fikir verebilecek birilerine ulaşır diyerekten bir şeyler daha ekleyerek ikinci kez yazıyorum. Kusuruma bakılmasın.)

Fransa'da yüksek lisans yapıyorum. En geç iki haftaya staj dolayısıyla Paris'e taşınmam gerekiyor. Hani şimdi ev bulsam sabaha taşınacağım zira amacım iş başı yapmadan önce bi Türkiye ziyareti yapmaktı, yalan olucak muhtemelen. İş yerim 1. bölgede. Amacım banliyölerden ziyade 20 bölgenin içinde kalabilmek. Merkeze ne kadar yakın yaşarsam o kadar iyi hesabı, ama uzak olursa da yapacak pek birşey yok artık bir süre idare edeceğim zira işin ucunda evsiz kalmak da var. Para mevzusu da işin içine girdiğinden daha da daralıyor seçeneklerim.

Tek başıma 15 m2 bir stüdyoya da çıkarım, bir eve 3. kişi olarak da girerim. Hepsi bana uyar. Bu ev arkadaşı aranan siteleri filan öğrendim ama uygun birşey çıkmadı. An itibariyle Paris'te yaşamadığımdan bir hayli zorlaşıyor tabi aramak da, muhtemelen haftaya gitmem gerecek.

Çok uzattım, buraya yazmamın nedeni hani aranızda Paris'te yaşayan vardır, ev arkadaşı arıyordur kısa süreli olsa da veya Paris'te yaşayan bir tanıdığınız için geçerlidir bu durum. Birileri ev boşaltıyodur, fiyatı da makuldur vs.

Açıkçası stüdyo/ev bulmamı kolaylaştıracak her türlü öneriye, fikre açığım.

Moderatörlerden ricam, 1-2 gün üstte kalabilirse sevinirim. Geçen sefer belirtmemiştim hani yurtdışı absürd durur filan diye açıkçası ama Münih ilanını görünce ben de şansımı deneyeyim istedim:)

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Bu video gerçek midir?

o s c a r #103437 
Koca gemi (sahi cruise mu deniyordu bunlara) ha battı ha batacak. İzlemesi bile sinirleri bozuyor ama fake olabilir gibime geldi. Pek emin olamadım.

-www.youtube.com
(1) 

Schengen ülkesinden ABD vizesi için başvuru yapılabiliyor değil mi?

o s c a r #103028 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

ABD vizesi almak istiyorum. Fransa'da oturuyorum, haliyle Paris'ten almam gerekiyor. Türkiye'deki gibi mi işliyor prosedür yoksa kendi ülkemde olmadığım için farklı bir uygulama vb. bir şey söz konusu mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

AFS sınavı hakkında bilgisi olanınınız var mı? Nasıl sorular çıkar, nedir ne değildir vs..

o s c a r #102161 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Benim afacan bi kuzen var, lise 2 de şu anda. 3-4 hftya sınava girecekmiş AFS ile bir sene Avrupa'da okumak için. Lakin yakınıp duruyor ne çıkar ne eder hiçbir şey bilmiyorum vs. diye.

Ben de dedim sen rahat ol, ben sana dönerim 1-2 saate gerekli ayrıntılarla diye:)

Bilen, eden varsa yardım edebilirse sevinirim. Hani genel bir bilgi verseniz bile çok makbule geçer.

Kalın sağlıcakla.
(2) 

D Smart'ın digitürkwebtv gibi bir uygulaması var mı? Para verip maç satın alabileceğimiz kanal bilen?

o s c a r #91118 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Galatasaray maçı başlamak, ben de çıldırmak üzereyim. D Smart'ı satın alabiliyor muyuz internet üzerinden, digitürkwebtv'de olduğu gibi? Yoksa yurtdışında yaşayanlar için bir şeyler düşünmemişler mi bu arkadaşlar?

Bir de misal şöyle siteler var mı; veriyorsun 5-10 euro neyse. Satın alıyorsun istediğin maçı ve izliyorsun?

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Trance'ın önde gelen isimlerinin konser programlarını takip edebileceğimiz bir websitesi var mı?

o s c a r #90352 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Önde gelen biraz kime göre neye göre olayına takılır ya, yazmış bulunduk. Şimdi Avb, Ferry Corsten, Above and Beyond, Gabriel and Dresden vb. 10 civarı dj/grup var sürekli dinlediğim. Birinin konserine neyin gideceğim sene sonuna kadar, kafaya koydum.

Bunun için teker teker resmi sitelerine girip tur programlarına bakmak zorunda mıyım? Hani bir trance sitesi vardır misal sen bulunduğun ülkeyi yazarsın ve tıklarsın hop oraya kimlerin geleceğini gösterir? Bu olmasa bile en azından tur programlarını bir arada verir böylece kim ne zaman nerde kolayca görebilirsin. Umarım anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler.

Ve evet, in trance we trust
(4) 

Adam Fawer'ınkiler tarzında kitap tavsiyesine ihtiyacım var

o s c a r #90258 
Sevgili kitap kurtları,

Çok ama çok nadir kitap okuyan biriyim. Son dönemde Olasılıksızve Empathy'yi bir çırpıda bitirince yıllar sonra birden kitap okumayı özlediğimi hissettim:)

Adam Fawer'ın tarzı nasıl tanımlanır bilmiyorum; popüler bilim, bilim kurgu sosu katılmış macera vs. her neyse, o türden kitaplar arıyorum. Şu şekilde sorayım, Adam Fawer'ın kitaplarını seven biri neyi okursa mutlaka sever?

Şimdiden çok teşekkür ederim!
(1) 

Online Fransızca - Fransızca sözlük bilen var mı?

o s c a r #90115 
Google'da baktım lakin adam gibi bir tane bulamadım. Var mı şöyle adam gibi bir fr-fr sözlük?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Paris'te 2/3 yıldızlı otel tavsiyesi verebilecek olan?

o s c a r #89419 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Hostel kurtarmıyor keza babamla kalacağım. Bildiğiniz, kaldığınız vs. şehir merkezine çok uzak olmayan 2/3 yıldızlı bir hotel var mıdır Paris'te? En ucuzunu aramıyorum, şart değil. Konumu fena olmasın, çok uçuk fiyatlı olmasın -bu koşullarda normal fiyatın az biraz üstüne çıkarız hani.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Sözlükte hakkında en çok entry girilen filmler ve kitaplar hangileridir?

o s c a r #85344 
Misal dünyanın en boş beleş adamıyım, böyle bir şeyi merak ediyorum.. Var mıdır bir listesi, en azından top 10 sıralaması filan? Belki biri azmedip araştırmış, üstüne de bir entry de sıralamıştır.

Herhalde eternal sunshine of spotless mind kafadan ilk film olur da, geri kalanlar hakkında bir fikrim yok.
(3) 

Türkiye'den kitap temin etmem lazım, nasıl yapabilirim?

o s c a r #85328 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Adam Fawer'in Empati kitabını almak istiyorum. Fransa'da yaşıyorum. Şimdi eşe dosta aldırıp PTT ile yollatmak bildiğim tek yöntem. Kitap 600 küsur sayfa, belki ağırlıktan ötürü biraz fazla tutabilir lakin başka bir yolu yok gibi geliyor. Gerçi PTT ile de kafadan 3 hafta filan sürüyor hatırladığım kadarıyla, hani haftaya elimde olsa tadından yenmezdi. Zira ilerleyen haftalarda bu kadar boş vaktim olmayacak. Kalkıp da DHL'e kitabın 2-3 katı para bayılamam yine de.

Hani diyorum bir internet sitesi vardır belki, ben kartla ödemeyi yaparım buradaki adresimi kitabı yollar filan? Çok şey istedim değil mi?

Tanıdığım da yok bu taraflara gelecek olan yakında..

Önerisi olan?

Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

Ocakbaşı, mangal vb. ortamda bir oturuşta maksimum kaç kg et yemişsinizdir?

o s c a r #80555 
Dün bir yerde muhabbeti geçti de, bir arkadaş tutturdu 500 gramdan fazla yenemez kolay kolay filan diye. Deli misin lan 500 gram ne, kahvaltı niyetine gider o dedim lakin dinletemedim. Haksız mıyım arkadaş?

Bunun üzerine de maksimum ne kadar yenilebilir diye konuştuk. Üzerinize afiyet, ben bir akşam 4 kişi 6.5-7 kg "kemiksiz" götürdüğümüzü biliyorum.

Fazlasını gören de elbet vardır. Var mı arttıran?
(3) 

Devasa yük/yolcu gemilerinin suyun altında kalan kısmı kaç metre uzunluğundadır?

o s c a r #80526 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Soru yeteri kadar açık herhalde. Bu tür gemilerin suyun altında kalan kısmınının "derinliğini" soruyorum.

Dün gece bir arkadaşla bunu tartıştık. Ben dedim ki 5-10 metredir, hadi bilemedin birkaç metre daha fazla olur. O da dedi ki 30 civardır, lakin 20 den az olmasına imkan yok.

Bu konuda bilgisi olan var mı? Bir de bir linkle vs. kanıtlanabilirse çok leziz olur ben de arkadaşa yollarım.

Şimdiden teşekkürler.

edit: enola gay sağolsun uyardı, uzunluk diye yazmışım. derinlik olarak değiştirdim.
(2) 

Msn vb. programları kullanırken mesaj geldiğinde görev çubuğunda yanıp sönme olmamasını sağlayabilir miyiz?

o s c a r #80129 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Bilmem anlatabildim mi başlıkta. Skype, Msn filan kullanırken mesaj geldiğinde aşağıda görev çubuğunda bir kutucuk böyle turuncu bir renkte belirip, yanıp sönmeye başlıyor ya , parlamasın öyle işte. Yanıp sönmesin, uslu uslu belirsin aşağıda. Mümkün müdür?

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Camtasia Studio'nın free trial versiyonunu çalıştıramıyorum. Aynı işlevi görecek benzer program önerisi olan var mı?

o s c a r #79949 
"Error 1327. Invalid Drive: E:\" diyip duruyor sabahtan beri, ümidimi kestim artık. Camtasia Studio benzeri, kullanıp memnun kaldığınız bir screen capture programı varsa paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Dummbell ile hangi hareketleri nasıl yapabileceğimizi anlatan bir site var mı bildiğiniz?

o s c a r #76959 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Arkadaş dummbell larını bana bıraktı, ben de takılayım diyorum arada. Hani şöyle bir websitesi olsa, ayrıntılı bir şekilde şu hareketi şöyle şöyle yapacan olm dese ne güzel olur. Bir de resim ve/veya video ile anlatım varsa tadından yenmez.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Laptoba koca bardak çay içirdim, neler yapabilirim?

o s c a r #75524 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Sabah kahvaltıda güzelim çayı laptopa dökmüş bulunmaktayım. Klavyesinden alt kısmına kadar valla bir nevi duş aldırmış olduk. Şarj aleti de baya bir ıslandı.

Bu işlerden pek çakmadığım için açıkçası baya panik yaptım ilk başta. Silebildiğim kadar sildim. Sonra bir süre ters çevirdim. Yurttaki birkaç arkadaş saç kurutma makinası tut dediler, onu bile yaptım:)

Açmaya çalıştım 4-5 defa, ya ekran karanlık kaldı ya da masaüstünü görmemle birlikte bilgisayar kapandı. Sonra bir ara çalışır gibi oldu, bu sefer de şarj aletini taktığım an kapandı, onu yeteri kadar kurutamamışız herhalde:) Akşama kadar dinlensin, iyice kurusun filan diye bıraktım. Demin dayanamadım açtım, sorun yok gibi şu an.

Olayın üzerinden 4 saat filan geçti, hata mı yapıyorum şu an kullanmakla, kapatıp birkaç saat daha kullanmamam mı gerekir, ne dersiniz? Bilgisayar çok hayati benim için, istediğim her an kullanabilmem lazım. Servise filan vermeye kalksam en az 1-2 hafta beklerim değil mi? Bir de yurtdışındayım ama bilgisayarı Türkiye'deyken almıştım, garantisi nasıl olur bilemem, vs. Karışık yani o kısmı. Ama uzun vadede ciddi bir sorun oluşturacaksa o zaman da bu şekilde kullanmamalıyım herhalde, baktırmak en iyisi gibi duruyor.

Uzman arkadaşların ve eskiden başına bu tür bir olay gelenlerin önerilerini bekliyorum.

Kalın sağlıcakla.
(3) 

Fransa'dan oturma iznim var. Vize almadan İrlanda'ya gidebilir miyim?

o s c a r #75454 
İngiltere kabul etmiyor biliyorum, lakin İrlanda'dan emin değilim.

Şimdiden teşekkürler.
(8) 

3 km hızlı tempoda kaç dakikada yürünür?

o s c a r #73600 
Yaran duyurulara girmezsek iyidir valla.

Konuya gelecek olursak, terletmeyecek derecede hızlı tempo ile 3 km yürümek ne kadar zamanımı alır öğrenmek istiyorum. Çevremdeki herkes farklı bir şey söylüyor.

Yazın bir yerde çalışacağım, bir noktadan sonra taşıt vs. gitmiyor, 3 kmlik mesafe kalıyor. Her gün sabah akşam yürümem gerekecek gibi. Misal 15 dk da yürür müyüm?:)
(1) 

how I met your mother S4E24 de çalan bir şarkı soruyorum, spoil içerecektir!

o s c a r #73515 
"SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER-SPOILER"

Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Barney ile Robin hastanede öpüşmeye başladığında çalan şarkı nedir, bileniniz var mı? Dakikaları da vereyim; 16.40-17.00

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Yurtdışında yapılan staj dövizli askerlik kapsamında çalışma olarak değerlendirilebilir mi?

o s c a r #73094 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Fransa'da master yapıyorum. Yaz tatilinde bir firmada 3 ay staj yapacağım, daha sonra da okula devam edeceğim. Bu staj dövizli askerlik yapmak için gereken 3 yılın bir parçası olarak sayılabilir mi merak ettim. Sözleşmem olacak, vergi vereceğim vs. neden olmasın diyorum ama biliyorum hayır olacaktır cevabınız. Yine de emin olayım istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Sağlıcakla kalın.
(2) 

"Heat" ile alakalı kafama takılan bir şey var

o s c a r #72785 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Sözlükte bir entry de (bkz: #13840092) aslında Neil ve Vincent'in kardeş olduğundan bahsediliyor, yok böyle bir şey değil mi?! Ya da altyazısız izlediğimden tam kavrayamadım.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Yurtdışında okurken konsoloslukta dosya açtırmak diye bir şey var mı, varsa gerekli mi?

o s c a r #71739 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Fransa'da master yapıyorum. Geçen gün Türkiye'den bir arkadaşım başkonsoloslukta dosya açtırıp açtırmadığımı sordu, ben de anlam veremedim açıkçası. Arkadaş da ne olduğunu bilmiyor, bir ara birilerinden duymuş sadece.

Var mı böyle bir gereklilik, veya zorunlu olmasa bile ileride işime yarayabilir mi? Ne biliyim Paris Başkonsolosluğunu arayıp şurada şu master ı yapıyorum mu diyeceğim:)

Gurbetçi tayfadan desteklerini esirgememelerini bekliyorum.

Sağlıcakla kalın.
(3) 

Gidiş-dönüş biletlerde tüm güzergahlar aynı olmak zorunda mı?

o s c a r #62154 
Bilemiyorum başlıkta ne demek istediğim anlaşılıyor mu, biraz açayım.

Thy'den Paris-İstanbul ve İzmir-Paris bileti almaya çalışıyorum. ikisine ayrı ayrı bakınca toplam fiyat komik denecek derecede pahalı çıkıyor haliyle. bu iki bileti bir şekilde birleştirmem mümkün değil mi? sitede bakındım biraz, bulamadım. Ya Thy'nin böyle bir opsiyonu yok ya da ben beceremedim.

Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Work and Travel ile Alaska'da çalışan biri bunu CV'sine ne şekilde yazmalı?

o s c a r #59115 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Fransa'da master yapıyorum ve yazın burada olmadı Avrupa'da başka bir ülkede staj yapmak istiyorum. Europass vardı birkaç yıldır kullandığım, iş/staj başvurularında pek esamesi okunmadığını öğrendiğim için şimdi baştan bir CV hazırlayacağım.

Merak ettiğim konu şu; şimdi ben zamanında Alaska'da üç ay çalıştım. Balık temizlemedim, paketlemedeydim:) Bunu CV'ye nasıl yazsam diye düşünüyorum. Başvuracağım şirketlerde öyle KOBİ filan değil açıkçası, gaza gelip uluslararası şirketleri gözüme kestirdim.

Eski CV'mde "organization of packing process in the plant" gibi bir şey yazıyordu ama bir yere göndermediğim için üzerine kafa yormamış, gerektiğinde düzenlerim diyerek öyle bırakmıştım. Bunun gibi bir şey yazsam, adamlar mülakatta sorsa ne organizasyonu yaptın diye herhalde gülmeye başlarım:)

Doğrudan günde 16 saat it gibi amelelik yaptım, binlerce balık paketledim diye mi yazayım. Yoksa yukarıdaki gibi afili bir tanımlama yapıp mülakata çağrılırsam altını nasıl doldurabilirim diye mi düşüneyim? Şaka bir yana her şekilde doğruyu yazma taraftarıyım ama nasıl yapayım bilemedim.

Ha bir de, Work&Travel Avrupa'da biliniyor mu? Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye ve 3-5 Doğu Avrupa ülkesi dışında bu programı bilen eden, öğrenci gönderen ülke yok. Burada millete work and travel ile gittim dediğimde bön bön bakıyorlar:)

Şimdiden teşekkürler,

Esen kalın.
(3) 

Fransa'da/Avrupa'da master yapan arkadaşlara sorularım var

o s c a r #58830 
Fransa'da işletme yüksek lisansı yapıyorum. Okulum iki senelik, haziran'da ilk seneyi bitirmiş olacağım.

Geliş amacımın nedenlerinden bir tanesi de iş hayatıma Avrupa'da başlamak. Bu nedenle yazı da boş geçirmeyeyim, üç aylık tatilin en azından iki ayını tercihen Fransa'da olmadı Avrupa'da staj yaparak geçireyim istiyorum. Hani hem iş hayatını biraz olsun tanıma fırsatım olsun hem de mezuniyet sonrası iş başvurularında bir avantaj sahibi olayım.

Açıkçası öyle vasat bir yerde okumuyorum. Fransa'da adı sanı duyulmuş, kaliteli bir okul. Ama gelin görün ki geçtiğimiz ay yaptığım staj başvurularından mütemadiyen red cevabı geliyor:) Mülakata bile çağırmadılar sağolsunlar, eheh. Çok yükseklerde uçmamın da etkisi oldu şüphesiz ya, neyse. Yazın üç ay boyunca Türkiye'de boş boş oturma ihtimali aklıma geldikçe sigara üstüne sigara yakıyorum yahu. Gelecek kaygısı denen şeyi yavaştan ben de yaşamaya başladım.

Elbet aranızda yaz için staj arayan veya önceden benim durumumda olup da staj yapmış olan vardır diyerekten soruyorum;

- Var mıdır Avrupa'da staj aramanın püf noktaları? Ne bileyim misal Avrupa'da okuyan yabancı öğrencilere staj ayarlayan bir kurum vardır da haberim yoktur hani. Faydası dokunabilir diyeceğiniz her türlü fikre açığım.

Fransız-Türk iş adamları derneğine ikidir yazıyorum, itlerin taktığı yok. Okulun kariyer ofisiyle de randevu ayarladım ama o da cuma günü. Beklemeden bir de sizlere danışayım dedim.

Hani hiçbir şey bulamazsam Türkiye'de vakit öldürmektense geçenlerde Türk dönercisindeki abi "Gel olm alırım ben seni yanıma yazın bir kaç ay ne olacak" diyordu, valla onu zorlayacağım:)
(3) 

Bordeaux'da bildiğiniz/kaldığınız bir hostel var mı

o s c a r #58649 
Maç için Bordeaux'ya gideceğiz arkadaşlarla. Hem çok tuzlu olmayan hem de güzel bir hostel biliyor musunuz? Veya ne bileyim iki yıldızlı otel filan da olabilir.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Bordeaux'da yasayan var mi? acil

o s c a r #56878 
yardimsever eksi duyuru ahalisi,

imkansiza yakin bir iyilik isteyecegim, lakin kaybedecegim bir sey yok.

18 subat'ta oynanacak bordeaux-galatasaray macina gidecegim. Bordeaux'ya 4 saat mesafede oturuyorum. Bugun galatasaraya ayrilan biletler satisa cikti ve ders arasinda telefon edip kendim ve bana eslik edecek yabanci arkadas icin bilet almaya calistim.

Bordeaux'nun resmi sitesinde telefonla satis yapacaklarini soylemelerine ragmen sahis galatasaray tribunu icin sadece stad gisesinden satis yapildigini soyledi. Ama sitenizde oyle yazmiyordu filan dedim de nafile, zaten fransizcami anladi mi ondan bile emin degilim.

neyse, en kotu bordeaux tarafina bilet alacagim ama gitmisken deplasman tribununde olmak isterim tabiki de.

Okulum oldugundan dolayi bu hafta ici bordeaux'ya gitmem imkansiz. Aranizda Bordeaux'da ikamet eden var mi? Varsa ve programi da uygunsa stada gidip giseden galatasaray tribunu icin iki bilet alabilir mi diye sormak istedim.

adama ev arkadasi bulduran eksi duyuru belki bir mucizeye imza atar diyerekten yaziyorum. Para konusuna gelince, hesabiniz varsa yarin sabah ilk is parayi yollarim. (12,16,28 euro deplasman tribunu. 16 veya 28lik bilet tercihim) yoksa mac sabahi sehirde bulusuruz. Bunun karsiliginda ustune artik yemek mi ismarlarim, ne isterseniz yaparim valla.

Zaten imkansiz bir sey istiyoruz, yuzsuzlugun dibine vuralim. yok mu galatasarayli bir moderator su duyuru en azindan aksama kadar yukarida tutacak:)
(2) 

fransızca sesli sözlük bilen var mı

o s c a r #56393 
web sitesi veya download edebileceğim bir program arıyorum, farketmez. fransızca-ingilizce'de olur.

www.dictionarist.com kullanıyordum ama son zamanlarda sık sık takılmaya başladı.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

Avrupa'da staj başvurusunda kullanmak için en uygun CV

o s c a r #56269 
yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Fransa'da master yapıyorum ve yazın tercihen burada olmadı Batı Avrupa'da herhangi bir ülkede staj yapma hayalleri içerisindeyim.

Elimde iki adet CV var. Bir tanesi europass ve nispeten detaylı [yalnız iki sayfa ve bildiğime göre genelde şirketler bir sayfayı geçmeyen CV leri tercih ediyor]. İkincisi de word'te hazırladığım klasik başlıkları içeren tek sayfalık bir CV.

Buradaki arkadaşlarım benim gibi bilgisiz, herkes kafasına göre bir şey söylüyor. Size bir danışayım dedim.

Bunlardan hangisi Avrupa'da daha çok tercih edilir, veya europass benzeri Avrupa'da tutulan bir CV formatı var mıdır? Bunun dışında da her türlü önerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(5) 

Finans - Borsa konularında temel bilgi edinebileceğim web siteleri arıyorum

o s c a r #52948 
Yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

Öncelikle hepinizin yeni yılını kutlarım.

Soruma gelince, sözüm ona finansal analiz dersi alıp iyi bir notla geçecek olmama karşın finans,borsa, piyasalar vb. başlıklarda olabildiğine cahil kalmayı becerebildim.

Öyle web siteleri arıyorum ki, hani şöyle her gün yarım saat gezine gezine belirli bir süre sonra borsa nedir, ne değildir öğreneyim. finans dendiğinde gelir tablosu ve bilanço dışında bir şey gelebilsin aklıma. ne bileyim bush scooter'dan düşünce türkiye'de doların değeri neden değişir misal, bu tür mevzuları anlayabileyim.

ingilizce ve/veya türkçe bana temel bilgi kazandırabilecek her türlü web sitesine açığım. hatta ingilizce daha çok işime yarayacaktır.

şimdiden teşekkürler.
(4) 

sabiha gokcen uluslararasi havalimani hakkinda birkac sorum var

o s c a r #52398 
yardimsever eksi duyuru ahalisi,

1)yarin aksam saat 22.00 de ucagim sabiha gokcen'e inecek. yurt disindan geliyorum, uzerimde sadece euro olacak. o saatte acik doviz burosu bulunur mu sabiha gokcen'de?

2)taksim'e gitmem gerekiyor, havas bulabilir miyim taksim'e saat 22.00 den sonra?

yahu burasi uluslararasi havaalani, tabi ki doviz burosu da acik olur havas servis de bulunur diyecek olursaniz belki haklisiniz ama gecmiste basima gelen bir olaydan dolayi sabiha gokcen'den her seyi beklerim (bkz: #12239877).

simdiden tesekkurler.
(6) 

El valizine parfüm koyabilir miyim - Avrupa içi uçuşlarda duty free var mıdır

o s c a r #51176 
İki soruyla karşınızdayım;

1) Check-in de verecek valizim yok, sadece küçük bir el valizi ile gidiyorum. Nedense aklımda el valizine parfüm koyulmasına izin verilmiyor gibi bir şey kalmış, doğru mu bu?

2) İki avrupa ülkesi arasında olacak seyahat. Bir şişe şarap götürmek istiyorum ama nasıl yapacağım. Yanımda alıp gitsem muhakkak sorun çıkarırlar. Hani son kontrolden geçiyoruz ya bekleme salonuna girerken, ordan sonra türkiye'de hep bir duty free olur yurt dışı çıkışı ise. iç hatsa bile içki satan bir dükkan olur en azından.

daha önce avrupa arasında uçmadığımdan bilemiyorum, duty free oluyor mu veya içki alabileceğim bir dükkan bulabilir miyim? yoksa içki olayını yanlış biliyorum ve bir şişe şarap alıp valize koysam kimse bir şey demez mi?

ps: kullanacağım havaalanı charles de gaulle.

şimdiden teşekkürler.
(1) 

18/19 şubat 2009 bordeaux galatasaray maçına dair

o s c a r #51135 
yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

bu maça gitmeyi kafama koydum, bu sebeble birkaç soru hazırladım sizler için:)

1) biletler ne zaman satışa çıkar?

2) fransa'dayım. buradan bilet almam mümkün olur mu? [deplasman tribünü]

3) 2006 yılında hollanda'dayken 3-0 yenildiğimiz psv maçına gidecektim. lakin internette bakınırken galatasaray'ın avrupa'daki maçlarına bilet alabilmek için avrupa taraftar kartı gibi bir şeyimiz olması gerektiğini öğrenmiştim ve bu kartta -eğer yanlış hatırlamıyorsam- galatasaray'ın avrupa merkez ofisinin bulunduğu düsseldorf'tan alınıyordu. okul, para vs. derken gidemedim düsseldorf'a, maç da yalan oldu.

bu sistem devam ediyor mu, düsseldorf'a mı gitmem gerekecek bilet alabilmem için?

eksik veya yanlış bilgi vermiş olabilirim son soruda anlattıklarımdan, ama aklımda böyle kalmış.

şimdiden teşekkürler.

not: maçın tarihi henüz netleşmedi, yoksa iki gün süreceği filan yok:)
(3) 

Roma da yaşayan sözlük yazarı var mıdır varsa bir kıyak geçer mi

o s c a r #50876 
Ey Romalılar, [cuk oturdu dikkat ettiyseniz]

Önümüzdeki pazartesi İtalyan arkadaşımı ziyaret etmek için Roma'ya geliyorum. 22-23-24 ve 27-28 aralık tarihlerinde Roma'da olacağım. Christmas için iki gün arkadaşın memleketine gideceğiz, Rieti diye bir kasabaymış. Yazdığım tarihlerde ise Roma'da takılıcaz. Yalnız arkadaşın tatil bitimi finalleri olduğundan, bu beş günlük süreçte 1-2 gün ders çalışacak, ben de kendim gezeceğim o ara.

Eğer Roma'da yaşıyor ve "vakitten bol bir şeyim yok, bir gün gezdirmenin lafı mı olurmuş" diyecek olursanız mesaj fasilitesi aracılığıyla irtibata geçebilirsiniz.

Sen kimsin, necisin bilader hele bir söyle ona göre bakarız diyeniniz olursa diye yazıyorum;

23/e/fransa,

öğrenciyiz mütemadiyen:)

ps: gezdir(e)meyecekseniz tüyo da verebilirsiniz, şunu görmeden/yapmadan gelme gibilerinden.

şimdiden teşekkürler.
(2) 

ntvspor.net premier lig özetlerini neden türkiye dışına kapatıyor?

o s c a r #49544 
bilmeyenler için belirteyim; türkiye dışındaysanız ntvspor.net'teki premier lig özetlerine tıkladığınızda "Bu sayfadaki içerikler sadece Türkiye sınırları içinden görüntülenebilmektedir." gibi bir yazı geliyor.

nedir bunun sebebi, mantıklı bir açıklaması olan var mı? üvey evlat mıyız lan biz:)

not: premier lig özetlerini izleyecek websitesi aramıyorum. sadece bana garip gelen bu uygulamanın ne tür bir gerekçesi olabilir, onu bilmek istiyorum.
(4) 

milano bergamo havaalanı'nda gece konaklanabilir mi?

o s c a r #49458 
arkadaşlar noel'de türkiye'ye geliyorum. dönüş biletini de bugünlerde almak istiyorum. nispeten ucuz da bir bilet buldum. myair + ryanair ile istanbul-paris arası 130 euro'ya geliyor.

yalnız şöyle bir şey var. bergamo'ya saat 23.00'de varıyorum. paris için kalkış ise ertesi sabah 06.50'de. şimdi biliyorsunuz avrupa'da bazı küçük havaalanlarını kapatıp sizi havaalanı dibindeki otele yönlendiriyorlar, uçak parasından çok otel parası bayılmak zorunda kalıyorsunuz zira bu tür havaalanları şehir merkezinden uzak oluyor, başka şansınız olmuyor vs.

bergamo'da böyle bir şey başıma gelir mi? zira havaalanlarında saatlerce beklemeye, sabahlamaya alışmış biri olarak paşa paşa takılırım ben bergamo havaalanı'nda. mümkün müdür bu, yoksa kapanıyor mu bu havalanı gece bir saatten sonra?

elbet daha önce bergamo havaalanı'nı kullanananız vardır umuduyla soruyorum.

şimdiden teşekkürler.
(3) 

isviçre'ye giriş yapabilmek için fransa'dan oturma iznimin olması yeterli olur mu

o s c a r #48697 
yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

ocak ayında isviçre'ye gitmeyi planlıyorum. bugünlerde biletleri hazır ucuzken alsam iyi olacak.

normalde isviçre schengen kabul etmiyordu, bunu biliyorum. lakin son zamanlarda okumuştum internette isviçre schengen'e evet dedi, diyecek filan diye. biraz bakındım netten şimdi, şöyle bir yazı buldum;

"Yeni yasa uyarınca İsviçre’de, gümrük memurları 12 Aralık’ta kara sınırlarında kimlik kontrollerine son verecek, havaalanlarında da 29 Mart 2009 tarihinden itibaren de Schengen bölgesi içindeki uçuşlarda kontrolleri kaldıracak."

ben havayoluyla gitmeyi planlıyordum. Mart sonunda uçuşların kontrolünün kaldırılacağının yazması, benim işin yalan olması mı demek? yoksa kontrol olsa bile fransa'dan oturma iznim olduğu için girebilirim mi demek. pek kafam basmadı açıkçası, veya basmak istememişte olabilir:)

durum hakkında bilgi sahibiyseniz ve paylaşırsanız çok mesut edersiniz;)

şimdiden teşekkürler.
(7) 

easyjet'te el bagajı için ekstra ücret ödenir mi, kilo sınırı var mıdır?

o s c a r #47717 
avrupa'da iki güzergah arasında bilet alıyordum online, karşıma kayıtlı bagaj sayısı gibisinden bir bölüm çıktı, kafam basmadı tam. daha önce easyjet'i kullanmadığım için sistem nasıl bilmiyorum. şimdi ben check-in de bagaj filan vermicem. sadece el bagajım olucak, 10 kg olur herhalde. bunun için para ödemem gerekiyor mu, yoksa bu durumda kayıtlı bagaj kısmını boş bırakıp bileti alabilir miyim?

ha bir de şurada denmişki (bkz: #11207471) -el bagajında kilo limiti "ne kadar ağırlık taşıyabilirsenizdir"- hakkaten var mı böyle bir şey, bunu sömürüp el bagajına fazladan yüklensem sıkıntı olur mu?:)

şimdiden teşekkürler.
(3) 

londra aktarmalı istanbul - paris uçuşusunda fransa'dan oturma izni yeterli olur mu?

o s c a r #47709 
yardımsever ekşi duyuru ahalisi,

noel'de türkiye'ye geliyorum. ucuz uçak bulma özürlüsü biri olarak bari dönüşte kazıklanmayalım diyerekten dönüş biletimi bugünlerde almaya çalışıyorum.

easyjet'ten iyi denebilecek bir fiyata istanbul-paris buldum, lakin londra aktarmalı. fransa'dan oturma iznim var. bu bileti alabilir miyim? yoksa londra'ya inişimde ingiltere vizem olmadığı için sıkıntı çıkar mı?

şimdiden teşekkürler.
(8) 

70lik yeni rakı'nın türkiye ve yurt dışı fiyatı nedir?

o s c a r #47349 
arkadaşlar,

fransa'da yaşadığım şehirde 70lik yeni rakı'yı türk marketinden 19 euro ya alabiliyorum.

türkiye'de ne kadara satılıyor şu anda? bir de avrupa'da diğer ülkelerde ne kadara satıldığını merak ediyorum. çok mu kazık yiyorum, yoksa normal mi?

sormuşken şunu da ekliyim, fransa'da rakı da satan bir market zinciri var mıdır, misal carrefour satıyor mu? hiç yolum düşmedi ama satıyorsa fiyatı türk marketinden daha ucuzdur herhalde diye düşünüyorum.
(13) 

ağzına kadar yemek, tatlı vs. dolu valiz havaalanında sıkıntı yaratır mı?

o s c a r #44305 
yarın bir haftalığına türkiye'ye geliyorum. dönüşte baklavasından, ezinesine sırf yiyecekten oluşan bir valizle dönmeyi planlıyorum. havaalanında sıkıntı yaratırlar mı ne bu böyle diye?

erken soruyorum zira ben varır varmaz annem ile anneannem çalışmalara başlayacaklar:)

şimdiden teşekkürler.

edit: fransa'ya döneceğim.

@mea maxima culpa, önerin için teşekkürler.
(6) 

yurt dışında çalışarak bedelli askerlik hakkı elde edilmesi

o s c a r #38296 
öncelikle şundan emin olmak istiyorum, yurt dışında üç yıl çalışan her türk vatandaşı türkiye'de belirli bir bedel karşılığı 21 gün askerlik yapabiliyor, değil mi?

esas sorum ise şu; bulunduğum ülkede(fransa) part time olarak haftada 17 saat çalışma iznim var. diyelim ben bu şekilde iki sene çalıştım, o zaman geriye bir yılım mı kalıyor askerliği bedelli yapabilmek için, yoksa işim part time olduğu için bu şekilde iki yıl çalışmanın karşılığı bir yıla mı denk geliyor?

veya en kötüsü, part time çalışmak bu duruma dahil değil mi?

edit: soruyu sorunca aklıma geldi. alaska'da üç ay kadar çalıştım work and travel ayağına gidip. pay checklerim filan halen duruyor, hangi gün ne kadar saat çalıştığım yazılı. buradaki 3 ay da bu kural kapsamına dahil oluyor mu?
(5) 

fransızcamı nasıl geliştirebilirim?

o s c a r #38265 
yüksek lisans eğitimi(ingilizce) için fransa'ya gelmiş bulunmaktayım. bir aksilik olmazsa minumum 1.5-2 sene burada ikamet edeceğim. fransızca bilgim başlangıç seviyesinde. master yapacağım okulda dil kursuna kaydoldum, az çok faydası olacaktır. elimden geldiğince konuşmaya da çalışacağım, buna da tamam. laf olsun diye değil, hem gelecek planlarımdan ötürü öğrenmem lazım, hem de istiyorum adam gibi konuşabilmeyi.

bunların dışında, size esas danışmak istediğim nokta şu; bana verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir? "fransız kız arkadaş edin", "elinden cep sözlüğünü düşürme, sağda solda gördüğün insanlarla bir şeyler sor, mümkün olduğunca tanıdığın/tanımadığın fransızlarla diyaloğa gir" gibilerinden demiyorum ama, bunlar zaten aşikar:)

demek istediğim, önerebileceğiniz bir web sitesi, çalışma seti, kitabı veya yöntemi var mıdır? bu güzide dili en verimli şekilde öğrenebilmek için ne yapabilirim? yaratıcı fikirler bekliyorum sizden;)
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık