(4) 

voltajdan dolayı çalışmayan yazıcı

turbo sadık #1401785 
1 hafta once santiyeye yazici aldim. dun gece elektrikte sikinti oldu oanolarda sigortalarda vs. simdi yazicinin isigi bile yanmiyor. yaktik aluminyim.
bu garantiye giriyor mu? koruyucusu yok mu?
modeli de brother dcp t310
(2) 

ram ve ssd uyumu

turbo sadık #1401141 
arkadaşlar elimizde r540/sa41/e452 kart var.
diyoruz ki biz buna 1066mhz 4 gb ram atalım 2 tane. 8 gb destekliyor galiba.
bir de 256 gb ssd patlatalım samsung'un.
soru 1
bunlarda sıkıntı çıkar mı?
soru 2
ısınma olacaktır ram ile olabilir, fan ile çözeriz herhalde mi?
soru 3
cd girişinden takılan ssd'ler de oluyor bunun olayı nedir neden ikame etmek yerine cd sürücüsüne takılanı var. aynı hızı sağlıyor mu faydası nedir neden yapılır. sadece hafızayı arttırmak mı ya da ne bileyim daha basit olduğu için mi?
öneri ve fikirlerinize achığım teşekkürler.
(6) 

kolon bindirme mevki

turbo sadık #1399477 
arkadaslar yeni yapilarda bindirmeyi elevasyonda ortada yapiyorlar. kolonu havada nasil tutturacagiz. kontrol de eski sisteme izin vermiyor. bag teli 800 kilo kolonu nasil tutacak.

daha once bu imalati yapmis olan var mi?
(17) 

peteklerin üst tarafının ısınıp alt tarafının ısınmaması

turbo sadık #1394213 
bugün herhalde sinirden ömrümden 5 hafta gitmiştir. her odadaki peteğin üstü ısınıyor altı ısınmıyor.
normalde hava yapsa her oda nizamı olmaz. yine de her odayı kontrol ettim hatta ısınan hava yukarı çıkar diye banyodaki peteğin havasına bile baktım ı ıh. hava yok.
dedim herhalde petekler tıkalı. tüm petekleri söktüm içini temizledim. taktım temiz su bastım. ki hiç kirli su çıkmadı neredeyse peteklerin içi de tertemiz.

dedim acaba hani kombi filtresi mi tıkandı. sıcak su dönüş filtresine baktım o da temiz. bir de soğuk suya bakayım dedim o da tertemiz. konnektörlere baktım tüm vanalar açık.

yahu lanet peteklerin üstü sıcak altı neden soğuk çıldıracağım. yok mu bi makine mühendisi şunu açıklayabilecek.
ha bu arada acaba kombi pompası mı bozuk diye düşünüyorum ama çalışıyor duyuyorum sesini arızali bir durum yok gibi.
kombisinin de peteğinin de sökecem atacam darlayacam şimdi camdan aşağı. deli etti beni ya.
(4) 

Kombi sıcaklığının sabit kalmaması

turbo sadık #1389382 
geçen hafta cuma günü kombinin su sıcaklığını atıyorum 40'a ayarlıyordum. sıcak suyu açınca gene bu sıcaklık kendiliğinden 60'a vuruyordu.

bu daha fazla bozulmadan yetkili servisi arayam da baksınlar dedim. elemanın teki geldi. abi bunun ısı sensörü bozulmuş dedi 320 lira da kitledi. gitti.
şimdi bakıyorum gene aynı: sıcaklığı 25'e ayarlıyorum gene 57 vs oluyor sıcak suyu açtıktan 40-50 saniye sonra. cuma gelen çocuğu aradım. abi olur öyle dedi. yetkili servisi merkezi aradım o da olur öyle diyor.
bunlar dalga geçiyorlar galiba benle. neyse yarın yine adam göndermelerini söyledim.
bu kombiler acaba benim bilmediğim gibi mi çalışıyorlar artık. sıcak su derecesini atıyorum 25 yaptıktan sonra sıcaklığı 60 ya da 55 olarak gören var mı?
biz yaparken -7 +7 oynardı bu ne ya. bence yapamadılar erkekliğe bk sürmüyorlar.

edit kombisi baymak eco4 olanlarda da böyle mi acaba.
(3) 

metal kitabı

turbo sadık #1389123 
çocukken abimin kütüphanesinde bi kitap vardı. böyle kapağında kuru kafa gibi bir şey vardı. bi gazete vermişti. açar açar bakardım. gece yatarken onu dolaba saklardım ki gece canlanıp beni yemesin diye. öyle korkunçlu bir şey işte.

metalin gelişimini anlatıyordu. 90'ların ortası gibi, 8-9 yaşlarındaydım. o zamanların kıtabıydı herhalde.

içinde led zeppelin kiss slayer savatage mötley g&s falan vardı.
hatta içinde yavaş yavaş meşhur olan gruplar vardı. şeyi hatırlıyorum bereket tanrılı bi kaset kapağı vardı pentagramın onun adını da ilk o kitapta görmüştüm. pegasus medussa falan hepsini sayıyordu.
kitabı bilen eden var mı alacağım da. ismini bilen?
teşekkür ederim. iyi akşamlar.

edit: emin kitaptı 20-30 sayfalık ufak bi kitaptı. instagram yok. önce bi hesap açayım da sorayım. eyvallah.

edit2: yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. kitabı şimdi bulduk "heavy metal seyir defteri" adı.
(1) 

Hotspot'tan nete girememe sorunu

turbo sadık #1384475 
günaydın arkadaşlar
sağol
türküm türküm
doğruyum doğruyum...

1 numaralı turkcell hatlı bir telefondan hotspot açında bilgisayar kullanarak internete erişim sağlayamiyorum. ağa bağlan diyorum, bağlanmıyor. şifre mi yanlış diye bakıyorum o da değil.

elime başka 2 numaralı türktelekom telefon alıp wifi'yını açıyorum 1 numaralı telefonun hotspotuna bağlanıp nete girebiliyorum.

2 numaralı telefonun hotspotunu açıp bilgisayar üzerinden nete yine girebiliyorum.

bi ara turkcell abidik gubidik bir şeyler çıkartmıştı internet paylaşımı ile ilgili acaba ondan mıdır.
google eğitim araştırma enstitüsüne sordum istediğim yanıtı veremediler. daha fazla kurcalamayıp sizlerden belki bilen vardır diye buraya geldim.

teşekkür ederim.
(3) 

Anadolu yakası Maltepe civarı iyi bir anaokulu nerededir?

turbo sadık #1384010 
4-6 yaş arasına da eğitim veren anaokulu arıyoruz. memnun kaldığınız iyi olduğunu düşündüğünüz var mı?
şu anki mevcut anaokulu bizi pek kesmiyor. okula gitmek de istemiyor pek. sıkılıyor okulda. hep bildiği şeyler, bir tane iyi okul bulduk da aylık 4000 tl istiyorlar böyle bir bütçemiz yok. olsa da vermezdik sanırsam.

teşekkürler.
(8) 

iç çamaşırı ismi

turbo sadık #1383627 
boxerlarin slip olmayanin bir adi var. ozel bir adi, bilen var mi? geçen satin alirken orada calisan arkadasa boxer dedigim zaman onume vucuda yapisan dalgic kiyafeti gibi seyleri onume koydu.
dedim boyle degil. bildigin deniz sortu gibi dusun. mini sort gibi dedim. heee sen bilmem ne boxeri istiyorsun abi dedi, getirdi ama unuttum onun adini. bilen var mi? bahsettigim boxer su gorsel de atayim
www.marksandspencer.com.tr
dede donu mu giyiyon diye dalga gecmeye cesaret edecek arkadasi bastan uyarayim bence yeltenmeyin bile.
simdiden tesekkur ederim

edit: sanırsam trunk idi sağolun.
(7) 

Kariyet.net sitesi cidden profesyonel bir site mi?

turbo sadık #1382404 
soru yukarıda.
ben ilk defa girdim bi cv falan doldurayım kendimi deneyeyim bakalım çağırılacak mıyım o kadar şantiye bitirdik kimiz kendimizi görelim dedim. aman allahım o nasıl sorular. yok başlangç bitiş tarihi bilmem ne, yav bitirmişim en az 30 tane şantiye ben nereden bileyim hangi ayda başladı hangi ayda bitti.
genç çalışanlara mı yönelik. tecrubeliler yok mu burada? diyeceğim. şimdi abimi düşünüyorum abim benden çok daha az şantiye bitirdi ama dünyanın en büyük firmalarında en büyük projelerinde çalıştı. ve arada onu kariyerde falan takılırken görüyordum.
nedir bunun olayı cidden iş düşüyor mu?
(2) 

6v/10ah yerine 6v/12ah ya da 6v/8ah almak

turbo sadık #1377641 
eyyakşamlar sayın cereyan mühendisi arkadaşlarım ve adayları.
elimde yegenin akulu arabasi var. amca yap diye tutusturdu elime. akuyu soktum olcu cihazim yoksu evdeki elfenerinin lambasini sokup bagladim yanmadi. zaten yili da gecmis. adaptorunun uclarini dogrudan motora bagladim calisti. sorun kuru akude tahminimce.
simdi baktim nette 6v/10ah yok, çinde minde var ugrasamam. diyorum mi onun yerine 12 saat goturen ya da 8 saat goruren 6v'luk akumulator alsam. sagi solu yakmam di mi?

yani şunu diyorum.
elimde sunbright battery 3-fm-10 var( nominal voltage 6v, nominal capasity 10ah/20hr, charging voltaj for float use6.75-6.90v, charging voltage for cycle 7.25-7.45v, chargig current <2.5 A olan aku yerine
şunu alsam diyorum olur mu?

m.n11.com

teşekkurler.
(4) 

vdsl modem yerine adsl kullanılabilir mi

turbo sadık #1377343 
simdi eve entırnet baglatacagim net zaten yavas. ttnetten vdsl olmaz ise modeminiz olmaz dediler. internet paketim zaten 4. wdsl ile adsl arasinda sadece hiz farkli var adsl 25 ustunu gormuyor diye oyle bir seyler hatirliyorum...

gunumuz turkcesi meaili ile elimdeki adsl is gorur mu illa vdsl mi almam lazim. ttnet neden vdsl sart dedi?

simdiden tesekkur ederim.
(1) 

haber spikeri adı

turbo sadık #1376874 
cok calistirilan bi spiker var, o yana bu yana hep onu yolluyorlar, hatta bir kere cok yogun yagmur ve doluda canli yayin yapmisti. uzun boylu esmer burnu kirik gibi hafif sola donuk. yanilmiyorsam kanald idi kanalin adi. kadinin ismi neydi bilen var mi?
(2) 

doğru diş fırçalama tekniği nedir

turbo sadık #1376163 
dogru teknikten kastim macunla fircaladiktan sonra agzi normal suyla yikamak mi yoksa yikamamak mi? macunda florur var diye, iyi degil cok az surun. yutmayin zeka geriligi dahi yapabiliyor. deniliyor.

gecen denk geldim, dis hekimi dis macunu disi onarmak ve islem yapmak icin 13-27. dakikalar arasina ihtiyac duymaktadir. agzi fircaladiktan sonra yikamak yarim saat icinde yemek icmek cok yanlis ise yaramiyor diyordu. sadece tukurerek florurden nasil kurtulacagiz. bilgisi olan anlatabilir mi lutfen tesekkurler.
(3) 

türktelekom sınırsız twitter paketi sorunu

turbo sadık #1376044 
merhaba televole
turktelekomun sinirsiz twitter paketim var. ancak twittera girince kendi tarifemin internetini yiyor. kac gb kalmis diye baktigimda aylik tarifemin netini yedigini gordum.

acaba arkada uygulama mi guncellendi falan diye telefonun internet kullanim ayarina girdim atiyorum 5 saat icinde 300 mb gitmis. aylik paketim internetim de tam tamina 300 mb eksilmis oluyor. belli ki twitter yiyor. tum bunlari yaparken diger uygulamalari hic kullanmayip, son iki saat farkini hesaplayarak gozonunde tutarak gerceklestirdim.

musteri hizmetlerini arayinca bizde oyle bir sey gorunmuyor diyorlar tansiyonum cikiyor. bunu nasil anlatmak lazim. paketi iptal etmekten baska care yok mudur.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık