(2) 

valencia'da guzel yemek nerede yenir

viyana kangurusu #1372955 
Illa vardir aramizda bir valenciali duyuruya gonul vermis insan evladi. Yok mu soyle bir oneriniz? Valencia'dayken valencia tarzi paella falan yiyelim soguslemesinler bizi lezzetimiz de yerimizde olsun.

Sevgiler
(9) 

gece alkol aldıktan sonra ertesi günün sabahında araba sürmek

viyana kangurusu #1371969 
ağustos'un 10'u akşamı sziget'e gideceğim ve kiralık araba olacak yanımızda şimdi asıl soru şu budapeşte'den araba alamıyoruz geç kaldığımız için araba gözükmüyor internette. bratislava'dan alıp bi roadtrip sonucu budapeşte'ye festivale sonra da sabahında bratislava'ya geçip arabayı vermek hedefimiz. akşamında alkol aldıktan sonra ertesi gün sabah 7 gibi falan yola çıkmakta bir sakınca olur mu?
otobüsle mi git gel yapalım öncesinde arabayı verip yoksa?
(18) 

geceleri dışarı çıkıp ne kadar dayanabiliyorsunuz?

viyana kangurusu #1371784 
ya ben eskiden sabahları görebilirdim. dışarılarda uyuyakalma falan filan olmazdı ancak artık bakıyorum da en geç 3 gibi falan pil bitiyor. yaşlandık galiba.

siz de böyle misiniz? kaça kadar neler yapıyorsunuz?

bu arada ben mutsuz değilim bu durumdan sadece garip geliyor.
(7) 

excel gurularına selamlar olsun vba sorularım var

viyana kangurusu #1371740 
bayağı paslanmışım buna benzer şeyler yapmıştım ama şu an hiç hatırlamıyorum o yüzden yardıma ihtiyacım var:

3 tane workbookum var

a, b ve c

hepsi aynı şablon üzerine kurulmuş haldeler.

a ve b dosyalarında data var.

amacım a'nın j sütunundaki satırları sıradan b'nin j sütunundakilerle vlookup gibi bir fonksiyon ile eşleşme olup olmadığına bakarak eşleşenleri boş şablonlu dosya olan C workbookunda j sütunundaki yerine yerleştirmek.

düşünce olarak aslında basit bir vlookup. binlerce satır olduğundan dolayı raporlar yani data sürekli olarak yeni yeni dosyalarla geldiğinden dolayı makrolaştırmak istiyorum ki tek tuşla güncellemeler hallolsun falan filan diye.

stackoverflow linkleri olsun ya da nasıl yapabileceğime dair bilgiler olsun her şeye müteşekkir olurum.

sevgiler excel guruları.
(10) 

küçük çocukken en sevdiğim aktivite tek başıma sinemaya gitmekti

viyana kangurusu #1370722 
aranızda bunu yapan var mıydı? yaşlar 7-12 arası falan ben sinemada film bitene kadar her hafta filme giderdim. babam bırakırdı, film sonunda alırdı. ben böyle mutluydum. onlar da bu halimle mutluydu. ama arkadaşlarıma anlatınca bunu dalga geçiyorlar? hala da sinemaya yalnız gitmekten keyif alırım, yaparım. ancak şimdilerde daha çok kabul etseler de o yaşta bunları yapmış olmamı garipsiyorlar.

yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum.

yalnız sinemaya gidenler kulübü.
(5) 

abd vizesi çıkması ne kadar sürüyor normalde?

viyana kangurusu #1369160 
sb?

pasaportu verince 2 haftada almam mümkün müdür yoksa başka çözüm mü düşünmek zorundayım?
(4) 

ps4 guruları sorularıma devam edeceğim

viyana kangurusu #1368579 
öncelikle aranızda okuyan ve cevap veren olursa sevinirim. tenkyu.

bir önceki sorum üzerine refurbished olayından vazgeçtim yalnız şöyle bir durum var. ben çok nadiren oyun oynayan biriyim normalde ve ps4 alırken de amacım arkadaşlarla online nba 2k ve fifa serisinden oyunlar oynamak. ha yine arada diğerlerinden de oynarım ama kırk yılda bir. çok oyun takip etmem bi şey yapmam.

dell xps 15'im var ve oyun bilgisayarı olarak kullanılabilecek bir şey haliyle değil. performans bilgisayarı ama 1050 çok da rahat kılmıyor olayı.

ps4 veya ps4 pro arasında kaldım.

slim için ekstra para vermeyi düşünmüyorum. performans olarak da çok bir fark yokmuş galiba.

oyunları 1080p desteği olan projektörden yansıtarak oynayacağım. 4k herhangi bir şeyim yok evde. almayı da planlamıyorum önümüzdei birkaç sene içerisinde.

ps5 de çıkacak biliyorum ama crossplay özelliği olacakmış ps4teki kullanıcılar kopartılmayacakmış community'den bundan dolayı da daha mantıklı geldi 1 sene beklemek yerine şimdiden almak. eğer elimden çıkartmak istersem de alıcısı çıkarsa daha sonra satarım ki zaten ps5 almak için yanıp tutuşacak biri değilim çünkü dediğim gibi az oyun oynuyorum.


soru şu ki ps4 iki controllerlı ve 500 gb olarak uygun sayılacak bir fiyata buldum. 230 euro. bir controllerın kendisi 50 euro civarı olduğunu düşünürsek. 180 euro alet kendi halinde geliyor.

öte yandan tek controllerlı ama days gone oyunuyla gelen bir ps4 pro var 340 euroya. değer mi? yoksa salıp iki controllerımla normal ps4 mü alayım?

tenkyu.

ps: içinde çok da oyun bulundurmayacağımdan 500gb sorun olur diye düşünmüyorum. internetim hızlı istediğimde indirip siler falan filan hayatımı yaşarım.
(4) 

refurbished ps4 almak akıllıca mıdır?

viyana kangurusu #1368552 
şu sıralar 2 günlüğüne amazon prime day var ve yenilenmiş ps4 slim - 140 euro. ps4 pro da 240 euro.

kendime bir adet ps4 alayım diyorum hem nba hem de fifa oynamak için asıl amaç olarak. hiç böyle refurbished mal alanınız var mı? 1 yıllık da garantisi var diye pek düşünmeyip alayım mı?
(3) 

rentalcars.com'dan araba kiralamak

viyana kangurusu #1368542 
akıllıca bir şey midir? yapan var mıdır?
(1) 

win 10 clean install yaptıktan sonra fabrika ayarlarına dönmek

viyana kangurusu #1367759 
mümkün müdür? yoksa tamamen siliniyor mu o ayarlar? sadece emin olmak için merak ediyorum. laptopa format atcam da bloatware falan filan olmasın diye clean install yapıyim diyorum hazır atıyorken. daha sonra oldu da fabrika ayarlarına dönmek istedim dönebilir miyim? isteyeceğimden değil de... neyse.
(7) 

türkiye'de ucuza yedek parça olarak gtx 970m kartı bulmak?

viyana kangurusu #1367579 
selam,

benim bir qosmio x870 emektarım var ve içinde normalde 670m var o da bozuldu. manevi değerinden dolayı bilgisayarı elden çıkarmak da istemiyorum yalnızca oyun oynamalık ama çok da fazla performansa ihtiyaç duymayan biri olduğumdan idare edecek bir bilgisayar haline getirmek istiyorum. ssd olsun ram olsun her şeyi güncelledim şimdi grafik kartını da güncellemek istiyorum ancak qosmio x870ler için yedek parça satan bir yer biliyor musunuz?

tercihen istanbul içi
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık