(7) 

Küçük bi hediye sorusu

garavel #1489494 
Merhaba, öğrenci işlerindeki bir çalışan bana diploma sürecinde yardımcı oldu ve yaz okulu hakkında ( 4 bin tl ) bilgi almak istediğimde tek ders sınavına girebileceğimi ( evet salak gibi hakkım yok sanıyordum ) söyledi başvurunun kapanmasına 2-3 saat kala ve onun sayesinde zamanında mezun olup 2 ayımı + 4 bin liramı kurtardım. Telefonda da diplomanı almaya geldiğinde de teşekkür edersin falan tarzı bişeyler demişti gülerek biraz samimi birisi kendisi, şimdi giderken ufak bir hediye götüreyim mi diyorum. 1 kilo baklava gibi düşündüm mesela ama yazın güzel gider mi kararsız kaldım. Soğuk baklava da olabilir.

Başka da aklıma bir şey gelmedi zaten. Ya da tamamen boş gideceğim ama adam bilgi vermese 4 bin liram gidecekti boş gitmek de istemiyorum. Sizce ?
(4) 

Genel excel sorusu ( excel gurularına )

garavel #1488948 
Merhaba, excel'de ön muhasebe, stok takibi, fatura girdisi çıktısı, ödemeler takibi vs gibi genel ofis işleriyle uğraşan birisinin ileri düzey excel bilmesine gerek var mı ? Excel kursu alıyorum udemy'den şu ana kadar satır ve sütun, hücreler, şablonlar, tablo oluşturma vs yaptım bunlar bile işimim görür gibime geliyor, sizce ? Fonksiyonları falan kimler kullanıyor o çok ileri düzey mi oluyor acaba ? 5 saat çünkü fonksiyonlar kısmı.

Buna ek olarak bu listede mühendislerin kullandığı ya da çok ileri düzey şeyler varsa onları da direkt atlayabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com
(4) 

İki kulağınızın da işitme seviyesi aynı mı ?

garavel #1485523 
Benim bariz şekilde sol kulağım çok daha iyi duyuyor. Elimle sol kulağımı kapattığım zaman sesler çok boğuk geliyor ama yine de sağ ile de duyuyorum tabii ki, ama sağı kapattığım zaman neredeyse hiçbir şey değişmiyor.

Gece uyurken de sol kulağımın üzerine yattığımda ölüm sessizliği olurken sağ kulağımın üstüne yattığımda birden sokaktaki o cırcır böceği sesi vs hepsini duymaya başlıyorum.

Bu normal mi ? 6-7 yıldır böyle bu arada, ilerlemesinin önüne geçmek için kbb'ye görünsem mi diyorum. Şu anda sorun yok fakat komple kaybetmeyelim.
(7) 

Ödem atıcı içecek

garavel #1475907 
Gerçekten var mı böyle bir şey ? İnternette sağda solda gördüklerimiz falan vs doğru mu ?

Veya direkt sizin tarifiniz varsa kullandığınız ve işe yarayan onu da söyleyebilirsiniz.

Not : ödemi yanlış biliyor olabilirim el ve ayak şişkinliği için değil bel bölgesi için soruyorum :))
(8) 

20 lik diş mevzusu

garavel #1470402 
Herkeste kesin sorunlu mu oluyor ya da çıkıyor mu ? Aldırmak gerekiyor mu yani ? 24 yaşıma geldim hala çıkmadı, an itibari ile acı vs de yok ama parmağımla kontrol ettiğimde en arkada yeni çıkmaya başlayan küçük bir diş var gibi. 20 lik olabilir mi ? Sağ üstte bu arada. 20’lik diş altta mı çıkar üstte mi onu bile bilmiyorum.

Sorum özetle: bunu aldırmasak oluyor mu ağrı yapmıyorsa eğer ? %100 alınacak diye bir durum var mı ?

İnt’de baktığımda sağ altta ve sağ üstte diye görsel var ama doğru mu emin olamadım.
(39) 

Mesleğiniz nedir ?

garavel #1465178 
Herkes yazılımcı gibi değil mi ya, gerçekten nereye kafamı çevirsem her taraf yazılımcı ve bir o kadar da sektörde açık var diyor işverenler.

Yazılım harici bir meslekle uğraşanlara sorum, mesleğiniz nedir ?
(35) 

Türkiye’nin Avrupa’ya göre avantajları

garavel #1464202 
İklim vs doğal sebepler değil bahsettiğim, sosyal çevre, ailenin yakın olması vs de değil. Mesela iş yapma kolaylığı, bankacılığın biraz daha gelişmiş olması, e- devlet’in orada pek alternatifinin olmaması ( sanırım ). Konut sahibi olmada biraz daha rahat bir de sanırım ( yüksek birim maaşlar, ayni birim ev fiyatlarından dolayı )

Sizin aklınıza gelenler neler?

almanya, hollanda, ingiltere, fransa baz alınabilir.
(9) 

The wire mı The sopranos mu ?

garavel #1462800 
İkisinden birisine başlayacağım, hangisini tavsiye edersiniz ? Sürükleyici ve merak uyandıran dizileri seviyorum, diğer bölümü bir an önce başlatma dürtüsü uyandıran dizileri yani.

İkisi hakkında da pek bilgim yok spoiler yerim diye okumadım.

ek olarak sırf finalinden dolayı six feet under'ı da çok merak ediyorum ama bir tanıdığım izleme psikolojin bozulur sana göre değil vs dediği için pek yanaşamıyorum. puanı da diğerlerine göre bir tık düşük.
(7) 

Trafik cezası hk

garavel #1460327 
Şu an e devlette 15 gün önce yediğim bir trafik cezası görünüyor ( hemen e-devlete eklemişlerdi ) fakat eve gelen bir kağıt yok, bunu indirimli ödemek için eve kağıt gelmesini mi beklemeliyim ? Gelmiş de muhtara gitmiş olabilir mi ? E devlette ibraz edildiği zaman güncelleniyor mu ibraz tarihi şu diye?

Teşekkürler.
(2) 

Bu videodaki olay ne ? ( F1 )

garavel #1455140 
www.youtube.com

neden bu kadar beğenilmiş, neden aniden duruyor ? bottas'a mı dur diyor bir de ?
(4) 

Makale araştırmak

garavel #1453850 
Aradığım bir konu ile ilgili makale bulmanın kolay bir yolu var mı? Yani belli başlı siteler, ararken anahtar kelimeler vs. Yani google araştırması yapıyorum tabii ki ama daha çok içeriğe ulaşılacak bir şey varsa diye soruyorum.

Türkçe ve ingilizce. İkisi de lazım.
(4) 

Yurtdışı telefonu imei hakkında

garavel #1453193 
Selamlar, geçen duyuruda bahsettiğim yurtdışından vodafone uk kilitli telefonumun kilidini açtım, türk sim kartını taktım okudu ve çalıştırdı. Araştırdığım kadarıyla 90 güne kadar imei kayıtsız 1800 tl vermeden yani kullanabiliyormuşuz, bunun için ekstra bir kayıta gerek var mı yoksa simi takıp kullandığım andan itibaren başlıyor mu 90 gün ? Teşekkür ederim.
(9) 

Yurtdışından gelen telefon hakkında soru

garavel #1452755 
Selamlar, yurtdışından bir telefon getirdim, orada sadece vodafone'u çalışıtıyordu, diğer operatörleri çalıştırmıyordu. Sanırım vodafone'dan alındığı için sebebini tam bilmiyorum, benim sorum bu cihaza pasaport kayıdı yaptırsak burada herhangi bir operatörü takıp çalıştırır mı ? Bilgisi olan var mı bu konu hakkında ? Satmayı düşünüyorum, o yüzden böyle bir şey varsa sattığım kişiye bunu belirterek satarım ya da sadece pasaport kaydı yeterli vs derim.

Teşekkürler.
(5) 

Bilgisayarda bir tuşu iptal etme

garavel #1452021 
Selam, esc'nin sağında f1 tuşu var ve kaç defa yanlışlıkla basıp bilgisayarı uyku moduna soktuğumu hatırlamıyorum bile. Bunu işlevsiz yapmanın yolu var mı ?

Teşekkürler.
(7) 

Sorum ingilizceyi çok ileri düzey konuşanlara

garavel #1446751 
Doğduğundan beri değil de, ortalama türk genci 11-12 yaşında ingiliizce öğrenmeye başlayıp daha sonra çok ileri düzeye taşıyanlar tamamen türkçede olduğu gibi kendinizi rahat ifade edebiliyor musunuz ? yani böyle 5-10 sene aralıksız yurtdışında kaldıktan sonra şuan kendiniz için hiç zorlanmadan sekmeden böyle takır takır türkçe konuşur gibi konuşuyorum diyebiliyor musunuz ? yoksa ulan şunu türkçe anlatmak vardı diyip çok zorlandığınız %100 ifade edemediğiniz oluyor mu kendinizi ?

özetle anadil gibi oluyor mu bi yerden sonra ? gerçek anlamda ama. ( aksan hariç tutulabilir bir nebze )
(7) 

Pratik yemek önerileri

garavel #1443033 
Merhaba, oda paylaşımlı bir evde kalıyorum mutfak ortak alan. Bir tost makinesi, bir de tava alıcam kendime fırın da var ama kullanımına çok hakim değilim. Pratik olarak ne yapabilirim? Hiç bilmiyorum yemek yapmayı çok malzeme gerektirmeden hızlı şekilde olanları soruyorum

Aklıma gelenler hazır şekilde 150-200 gram satılan beef ve chicken ları alıp kızartıp yanında makarna veya ekmek
Menemen
Yine öyle et vs alıp ısıtmak
Tavuk- pilav( haşlama tarzı )

Başka ne önerirsiniz basit şekilde olacak ?
(1) 

Instagram’dan satış yapmak

garavel #1439308 
Merhabalar, soruyu bir yakınım için soruyorum.

“ Merhabalar, instagramda el yapımı takı ve de bazı hazır ürünler ile birlikte bir sayfa açıp, satış yapmayı düşünüyorum. Sanırım shopier de kendi sayfanızdaki ürünleri satışa sunabiliyoruz. Bu tarz şeylere yani takı yapma ve uğraşmaya yatkınlığım var ilgilenmeyi seviyorum, instagramı da aktif kullanıyorum. Bunu nasıl başlatıp, nasıl bir yol izlenebilir? Malzeme, ürün temini, satışı vs çevresinde böyle bir yakını olan veya kendisi ilgilenen biri nasıl olduğunu paylaşırsa çok sevinirim ”.

Kendisi iyi bir şekilde reklam yapabilir, belki ilk aşamada fenomenlerle de anlaşabilir. Giriş için 15 bin bütçe sizce iyi mi ? Tavsiyeleriniz, tecrübeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
(1) 

Mobilden ödenen kk borcu

garavel #1435869 
17.30’dan sonra, resmi tatillerde vs oluyor mu?

X bankasının borcunu y bankasındaki hesaptan ödemeyi kastediyorum. Aynı bankanın kk borcu değil.
(23) 

Ekrem imamoğlu’ndan memnun musunuz?

garavel #1433364 
Sorum İstanbullulara, özellikle çevrenizde akpli olup imamoğluna verenler, ya da direkt chp’li olup verenler. Nedir şu an durum, memnun musunuz?
(7) 

Konut projesi hakkında soru

garavel #1432978 
Bu hayallerini erteleme türkiye kapsamında izmir’de bir projeden ev almayı düşünüyoruz, allsancak projesi. Reklamlarını görmüşsünüzdür belki, emlak konut&toki güvencesinde malum bu projeler ama az para da değil, ( 1+1 900 bin tl ) yatırım için düşünüyoruz. Şimdi sorum şu, yapan şirket pekintaş&burakcan inşaat ortak girişim ( daha önce ankara ağırlıklıymış sanırım belki ankaralı varsa aramızda bilgisi vs bilgilendirebilir ) bu şirket bu projeyi sorunsuz bitirebilir mi ? Yani bunlar hükümet destekli tamam eyvallah bilsem 5 sene bu hükümetin kalacağını kesin alırım, ama 1-2 sene sonra hükümet gitse erken seçimle olan bu evleri alanlara olur mu ? ( emlak konutun batması vs )

Evet en kötü senaryoyu düşünüyoruz ama yine de düşünüyoruz az para değil. Sizce ?
(3) 

Çeşme’de koy önerisi

garavel #1428401 
İki sandalye bi masa koyup arada denize girebileceğimiz apaçilerden uzak bi koy, deniz öneriniz var mı? Yarın gideceğiz yani muhtemelen boş olur şöyle güzel bi yer söyleseniz ne harika olur.
(4) 

Amsterdam bu mevsimde nasıldır

garavel #1427144 
Baktım 13 derece gösteriyor, ocak ayında gittiğimde de 13 gösteriyordu ama gittiğimde korkunç soğuktu. Şuan hala montla mı geziliyor uzun kollu kazak vs?
(23) 

Sevgili ile ilerisi için plan yapmak- yapamamak

garavel #1425438 
Bir ilişkim var, kendisi bu sene üniden mezun oldu ben de seneye olacağım, benim gelecek planlarım arasında mezuniyetten sonra çift vatandaşlığım olduğu için avrupa'ya yerleşme düşüncesi var. Kız arkadaşım ise mezun olduktan sonra bu yurtdışında yaşama düşünceme bozuluyor bunu bırakıp gitmek olarak görüyor ve onu planlarıma dahil etmediğim için, beraber hayal kurmadığım için suçluyor. Benim düşünceme göre, eğer türkiye içerisinde yaşamayı düşünürsem ben, beraber planlar yapılıp ona göre yaşanılabilir tabii ki ( evlilik için ikimiz de erken olduğunu düşünüyoruz ).

Fakat yurtdışı hayalim devreye girince onun gelmesi bana göre gelmesi çok çok zor olacacağı için, planlarımı bir yerde tek başıma kuruyorum ve mezun olduktan sonra direkt gitmek istediğimi ona söyledim, evlilik hariç de yurtdışında onunla birlikte yaşamamızın bir yolu yok gibi. Mezun olur olmaz evlenmek de istemiyorum kesinlikle, orda sonuçta bilmediğim bir hayata sıfırdan başlayacağım vs. Kendimi Türkiye’de de süründürmek istemiyorum. Sonuçta bunlar 1-2 sene sonrası, bunları konuşmayalım diyorum fakat yine de bozuluyor. İlişki içerisindeyken onu da dahil ettiğim bir gelecek planı yapmıyorum, o hayaller kuruyor mesela ama ben kuramıyorum o da bu yüzden bana sürekli ilişki bitecekmiş gibi davranıyorsun diyor. Çıkmaza girdik. Birlikte plan yapmamakla, hayatıma onu dahil etmemekle suçlanıyorum, siz ne düşünüyorsunuz ?
(16) 

Hangi Avrupa ülkesinde yaşamak isterdiniz ?

garavel #1425306 
Sb. Genelde malum almanya, hollanda, fransa veya belçika tercih ediliyor ekonomik sebeplerden dolayı, ispanya neredeyse hiç yok italya çok az, bir de iskandinav ülkeleri var. Siz nereyi seçerdiniz ve neden? Açıkcası iki ağır basan ülke almanya ve hollanda ama hollanda dil avantajından dolayı ( ingilizcenin her yerde geçmesi ) ve daha canlı olması öne çıkıyor gibi. Sizce? Yaşayanlar varsa onların yorumlarını özellikle merak ediyorum .
(18) 

Türkler olarak neden hiçbir spor dalında başarımız yok?

garavel #1422960 
Cidden merak ediyorum, aklıma ilk gelenler mesela futbol, basketbol ( hadi yine burda iyi takımlarımız var ama milli takım olarak bir şeyimiz yok) , f1. ya yanlış biliyorsam düzeltin bizim ülkede arabalar vs sevilir ama 1 tane f1’e pilot gönderip başarılı olan birisi var mı? Tenis, yüzme, olimpiyatlar vs. Şimdi illa ki örnek verenler olacaktır ama benim kastım mesela nadal gibi top class teniscimiz, sporcumuz yok. Bakıyorum İspanya’ya baskette müthiş başarılı, futbol desen zaten öyle, tour de france’da üst üste 3 şampiyonluk vs. Almanya ya da futbol müthiş, f1’e dünyanın en iyi pilotlarını yarıştırmış, dirk nowitkzki gibi bir adam dallas’ta nba’de şampiyonluk yaşamış vs. Brezilya futbol, f1 ( ilk aklıma gelenler bunlar ) Bi halter vardı mesela naim süleymanoğlu onu da bulgarlar yetiştirdi çocukluktan eğitti ekmeğini türkiye yedi, şuan yine halterde sıfırız adama üst düzey görev bile verilmedi.

Yani neredeyse her ülkenin öne çıktığı yerler var ama türkiyeden dünyada uzun süre başarılı olmuş kimse yok. Arda diyeceğim mesela tamam iyiydi ama 3-4 sene ortasaha olarak oynadı o kadar. Yeteneksiz miyiz yoksa eğitmeyi mi bilmiyoruz.
(5) 

Polen alerjisi

garavel #1421894 
Selamlar, kendimi bildim bileli yılın bu aylarında anlamsız burun akıntısı, üst üste 6-7 kere hapşırma, gözlerde yaş vs oluyor ve 1-2 hafta içerisinde yazın başlangıcı ile bitiyor fakat bu sürede gerçekten hayatı zindan ediyor, bunun için hiç doktora gitmedim ama neredeyse tüm belirtilerin uymasıyla polen alerjisi olduğunu düşünüyorum.

Sorum şu: ciddi bir şey mi ? şuan doktora gitmek istemiyorum malum, ama gitmek gerekiyorsa da giderim. buna sahip olup halleden var mı ? geçiyor mu yani tamamen ? teşekkürler. özellikle gündüzleri oluyor bu arada.
(8) 

İsviçre, norveç hk.

garavel #1420057 
Bu iki ülke bildiğim kadarıyla tam avrupa birliği üyesi değil, tam olarak detayına hakim değilim olayın. Sorum şu, bir ab vatandaşı bu iki ülkede oturum ve çalışma iznine sahio mi diğer birlik ülkeleri gibi? Yoksa kafasına göre gidip burda çalışamıyor mu? Olayın detayı nedir ?
(3) 

Bluetooth hoparlör kıyaslaması

garavel #1419219 
Selamlar, bt hoparlör almayı düşünüyorum iki cihaz arasında kaldım, genellikle piyasada en çok kullanılan sanırım bu iki marka ve ürünleri bu yüzden bu ikisine yoğunlaştım. Aralarında 300-350 tl yaklaşık fiyat farkı var benim merak ettiğim aslında aradaki farkı vermeye değer mi yoksa muhakkak pahalı olan daha iyidir

1 www.teknosa.com

2 www.teknosa.com
(4) 

Sözlükte borsa başlığı

garavel #1419176 
Böyle borsanın, finansın, yatırımın konuşulduğu bir başlık vs bir şey var mı? Elimde 100 bin tl civarı bir para var bişeyler almak istiyorum ama fikir lazım yorumları vs okumak istiyorum.

Altın, dolar değil oralara zaten yatırımım var maliyeti yukarı çıkarmak istemiyorum o yüzden tlde de durmak istemiyorum.
(1) 

Teknik servisler kapalı mı?

garavel #1418679 
Sb, telefon veya kulaklık için. Farkeder mi bilmiyorum ama cihaz apple, haftaiçinden bahsediyorum tabi.
(7) 

Sizce bu mouselardan hangisi?

garavel #1418650 
Selamlar, genellikle mimari çizim için kullanılacak, o yüzden ergonomi ve tutuş önemli ama görüntü de güzel olsun istiyorum, sizce bunlardan hangisi?

www.teknosa.com

www.teknosa.com

www.teknosa.com
(6) 

Kırık mutfak tezgahı tamiri

garavel #1418436 
Merhaba arkadaşlar başıma dün talihsiz bir olay geldi ve maalesef mutfak tezgahım fotoğrafta görüldüğü şekilde kırıldı, şimdi bana umut veren kısım ocakla bağlı olan kısmın kare şeklinde kırılması, daha doğrusu kırılma değil de aşağı göçtü diyebiliriz. Bir tarafı göçtü bu arada diğerinde sorun yok.

eksiup.com ( göçen taraf )

eksiup.com ( düzgün kalan taraf )



Şimdi benim sorum, bu arabalardaki göçük düzeltme gibi vakum gibi bişeyle çekilip yapıştırılamaz mı? Çünkü çatlak vs yok direkt olarak alta gitti gibi.

İkinci sorum, ilk yöntemle olmuyorsa eğer komple fırını ve ocağı sökmek ki gerekiyor? Biraz meşakatli bir iş gibi, tahminen ne kadara patlar? Ve bu iş için mermerci mi bulmak gerekiyor?

Tahmini masraf merak ediyorum açıkcası ve ne şekilde yapılacağını. Hiç bilmediğim için fikir almak adına soruyorum kazıklanmamak için. Teşekkürler.
(1) 

Windows sifirlama

garavel #1416971 
Merhabalar, hali hazırda kullandığım laptopu kardeşime devredeceğim 2 farklı oturumdan kullanıyorduk şimdiye kadar bundan sonra tek oturum olacak, benim oturumu komple silmemin bir yolu var mı? Yani formatlanmış gibi yapabiliyor muyuz tek tuşla silip içindeki herşeyi vs kardeşim kendi oturumundan devam edicek şekilde? Teşekkürler şimdiden
(3) 

Otomobil lastiği hakkında soru

garavel #1412811 
Bu lastiğin yanağının incelik kalınlığını neyi ifade ettiği, hangi durumlarda yol tutuşu artırdığını/ konforu artırdığını 225-30-17 gibi terimlerin neyi ifade ettiğini detaylı açıklayan bi site var mıdır acaba? Bulamadım da, saygılar.
(2) 

Bornova’dan havalimanına ulaşım

garavel #1402092 
Havaş vasıtası ile gece 5’de bineceğim uçak 7.05’de neresinden geçiyor bornovanın bilen var mı ? Bölge tarafındayım ben ( yaşar üniversitesi ) yakın mı geçtiği yer acaba buraya?
(5) 

İzmir’de en iyi çorbacılar

garavel #1399366 
Selam, mümkünse karşıyaka bostanlı, bornova, alsancak taraflarında , paçasıyla beyranıyla ünlü çorbacı tavsiyesi alabilir miyim?

Alakasız olcak ama dönerci tavsiyesi de alabilirim. Dönerci Vedat var bildiğim fakat fena kazık.
(23) 

Saçınızda beyaz var mı?

garavel #1393833 
Selamlar, cinsiyetinizi ve yaşınızı belirtip saçınızda beyaz var mı yok mu söyler misiniz?

22e çok gür ve sık saçım var arada 15-20 tel beyazlamış görünce tribe girdim 30’da tamamı beyaz olur diye :) sizde durum ne ?
(1) 

Lightining girişli iphone kulaklığı

garavel #1390586 
Selam, sorum şu iphone 7 ile gelen kulaklıklarla ilgili hani şarj yerine giren, bu kulaklıkları bi şekilde android cihazlarda kullanıp müzik dinleyebiliyor muyuz? Teşekkürler
(3) 

Sporda iken dinlenecek playlist

garavel #1390428 
Tavsiyeniz var mi spotifyda ? sözlü olursa güzel olur böyle rap tarzı falan yabancı. vs diğer önerilere de açığım.
(3) 

Kadın doğum ve randevu

garavel #1385307 
Kardeşim için randevu almak istiyorum kendisi 17 yaşında fakat tüm doktorlar neredeyse 18 yaş ve üzeri hastalara bakıyor. Mhrs’de öyle bir yazı var. Ne yapmalı ? 18 yaşından küçüklere bakan da bulmak için aramalı mıyım neden böyle ?
(1) 

Bu tarihler neyi ifade ediyor?

garavel #1383688 
eksiup.com

Üretim tarihi 2017 skt 2020 mayis mi?

Not: kreatin.
(5) 

Her şey mi zararlı ?

garavel #1382872 
Hindi füme alıyordum yüksek protein düşük yağ için, koruyucu var, ton balık desen civa diyolar, yumurtanın doğallığı kalmamış, tavuk antibiyotikli, kırmızı et bi ara hastalıklıydı, sebze hormonlu, meyve desen tadı kalmamış. Sosis sucuk yemiyoruz eyvallah da hiçbir şey mi yemicez biz ya
(8) 

Emniyet şerdinde ceza ?

garavel #1382555 
Selam arkadaşlar, emniyet şeridinde acil yapmam gereken bir iş olduğu için durdum ( trafiğin yoğun olduğu saat değil, sadece durdum ) dörtlü yaktım ve takribi 2-3 dakika durdum arkamda trafik polisi bitti hemen kornaya bastı çalıştırdım gittim. O an inip sormak aklıma gelmedi o da inip bir şey demedi ceza yemiş miyimdir ? 1002 lira falan diyor internette, sizce ?
(7) 

Araç bakımı hk

garavel #1382332 
İnternetten ya da dükkandan parçaları alıp kendim bakımını yaptırmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim? Araç bmw mesela ama mann filtre setine kaliteli diyorlar ondan alıp, motor yağı alıp bakıma mı gidiyoruz ? Ne kadar yazarlar sadece işçiliğe ?

Yer izmir, şurdan parçaları tedarik edebilirsin ya da şu siteden alabilirsin tavsiyelerinizi bekliyorum.
(8) 

Trafik cezası yedim ama tebliğ gelmedi

garavel #1381597 
Selam, 20 gündür e-devlette görünen bir trafik cezam var. Bunu da 2 ay önce yemişim e devlete 20 gün önce düştü. Ama bunun tebliği hala gelmediğinden dolayı ne itiraz edebiliyorum ne indirmli ödeyebiliyorum. Gelmemesi normal mi biraz daha bekleyeyim mi yoksa ne yapmam lazım bi sorgulama vs var mı ? Muhtara mı gitmiştir ?
(1) 

iPhone güvenlik hakkında soru

garavel #1381449 
Ücretsiz batarya ölçümü için cihazımı verdim bilgisayara şarj kablosu ile bağladılar bu bilgisayara güven vs kısmı çıktı tel şifresini girdim de acaba sıkıntı olur mu itunesa mı bağladı bişeye mi anlamadım cihaz silme kısmı var mı bu cihazdan çık vs whatsapp gibi twitter gibi?
(7) 

İnternetten trafik cezası ödeniyor mu

garavel #1380896 
Sb
(6) 

Dubaide iphone

garavel #1380746 
Yanlış hesaplamadıysam 2900 bae parası çevirince 4500 tl falan yapıyor apple.tr’de yazan fiyat bu ve iPhone 11 için. Doğru mu bu ? 6’ya falan mı denk geliyor yani ekstra vergi vs bişey var mı?
(4) 

İtalya cannabis store’dan cookie getirmek

garavel #1380109 
Selamlar, italya’dan cannabis store’dan otlu cookie veya lolipop falan getirsek ülkeye girşte sıkıntı olur mu ? Yani yiyecek olduğu için legal mi onu merak ediyorum çantada araya koysak sıkıntı olur mu legal değilse?
(7) 

Roma’da nereyi gezmeli

garavel #1379372 
Selamlar, dün aşk çeşmesi, kolezyum, ispanyol merdivenleri, vs bir şehir turu yapmıştık. Şuraya şuraya da gidin/ şu restoranda yemek yiyin dediğiniz yerler varsa talibim. Dün tamamen yürüyerek gezmiştik, çok problem değil yani ama otobüs vs daha iyi olur tabi. Teşekkürler.

mobil görünümden çık