(2) 

HDD ışığı yanıyor ama bilgisayar açmıyor

kahver #1441394 
Arkadaşlar selam. Harici HDD'yi taktım, gayet normal açıldı. içinde klasöre tıklayınca aygıt tanımadı gibi bir yazı çıktı. sonra çıkardım, şimdi ışığı yanıyor içinden ses geliyor ama bilgisayarda çıkmıyor. Yerel Disk(F:) yazıyor ama aktif değil gibi. aygıt yöneticisinde görünüyor hdd ismi. ama açmıyor. napabiliriz bunu açmak için.
güvenle kaldır diyince kaldırıyor. ama açılmıyor sıkıntı o. içinde önemli veriler var, formattan ziyade dosyalar önemli benim için.

raw'a dönüşmüş galiba.
(3) 

Google Drive'a dosya yükleme yavaşlığı

kahver #1432720 
Depolama için Google Drive aldım. Yüklediğim dosyalar 85 GB civarı. Doğrudan klasör olarak attım. ama 713 saat falan diyor upload süresi. bu böyle midir yani? yok mu bunun daha kolay bir yolu, ne bileyim rar yapsak daha mı az sürer, ya da araştırırken gördüm, Google formatına çevirin diyor. ama yüklediğim dosyalar öyle olmaz.
bunun çözümü nedir. drive'ı uygulama olarak bilgisayarıma yüklersem, bu sorun çözülür mü? onun mantığı ne, yani tam anlamadım o kısmı.
(3) 

Shazamın bulamadığı Yunanca şarkı

kahver #1424571 
Selam ahali. Ayhan Sicimoğlu beyin Meis gezisinde çalan bir şarkı var, Shazam ile arattım bulamadım. Belki konuya vakıf arkadaşlar bilgilendirir bizi, seviniriz.

www.youtube.com

süreyi ayarladım, çıkmaz ise: 20:49'da başlıyor.
(1) 

WordPad e çevrilen Windows shell ortak dosyasını convert etmek

kahver #1421901 
Merhabalar. WordPad e çevrilmiş windows ortak shell dll denilen dosyası nasıl tekrar Windows shell dll dosyasına çeviririz en kolay yöntemiyle. YouTube a birkaç video atmışlar ama Vista ile falan çevirmişler. Yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

Bir şey yerken veya yedikten sonra midede yükselen feci ağrı

kahver #1420694 
Ya arkadaşlar, biraz kilo problemim vardı. Ben de intermittent fasting ile zayıflayayım dedim. demez olaydım. 3 gündür böyle bir yola girmiştim. Dün midemde hafif yanmalar, ağrılar başladı. Bugün iyice şiddetlendi. Bir şey yerken veya yedikten sonra midemde (veya safra kesesi bilmiyorum) inşaat çalışması var gibi ağrılar oluyor. özellikle gündüz çok şiddetliydi.

normalde çok sağlıksız beslenen biriydim. cipsler, çikolatalar, abur cuburlar. kilo problemi de var. acaba gastrit, ülser vb. şeyler mi bilemedim. Doktora gideceğim de, hastanelerin durumu da ortada her yer corona. Hadi her önlemi aldım gittim diyelim. Direkt endoskopi mi yaparlar? yoksa bu anlattıklarımdan yola çıkıp "al talcit, nexium 15 gün sonra gel" mi derler? ve sizce bu ağrı ne olabilir? mide mi (gastrit, ülser vs.), pankreas, safra kesesi vb. şeyler midir?
(8) 

baileys nasıl içilir?

kahver #1417904 
Selam. Duyuruda daha önce de açılmış, sözlükte başlığında da birçok şey yazılmış, ancak daha net cevaplara ihtiyacım var. Baileys irish cream aldım.

Şimdi sek içilir, bu tamam.

bir de nesquike ile, kahve ile güzel gidiyor diyenler var. Sıcak kahveye döküp mü içiyorsunuz? mesela ben danette browni süt aldım, yarı yarıya karıştırsam çok mu ağır olur? Ya da buzlu, üzerine biraz çikolata koysam. hani beni uğraştırmayacak midemi bulandırmayacak ama keyifli bir şey olsun istiyorum. tavsiyeler alınır.

ekleme: 70'lik aldım, bir günde tüketemem. birkaç gün dursa bozulmaz sanırım?
(6) 

kasabalılığı köylü kafasını eleştiren kitap önerileri

kahver #1411966 
kasabalılığı, köylü kafasını (köy insanını değil), yani gelişmeye kapalı, aşırı gelenekçi kitleleri, kabile zihniyetini eleştiren kitaplar önerebilir misiniz. sosyolojik olabilir, sosyal psikolojik olabilir, roman olabilir, akademik olabilir fark etmez. şimdiden teşekkürler.
(9) 

İyi bir insanken kötü insan olmayı seçen karakterli film/dizi tavsiyesi

kahver #1409350 
Şöyle filmler veya diziler arıyorum. adamımız/kadınımız iyi birisi, sonra bir şey oluyor ya da karar alıyor kötü adam/kadın olmaya başlıyor. Mesela Şener Şen'in "namuslu namussuz" :D law abidin citizen'da böyleydi ama orada intikam vardı. Good girls var mesela, hayat pahalılığından Escobar'a dönüşüyordu Breaking Bad'deki gibi. şimdi intikam işine girersek çıkamayız tonla bu kategoride film var.
neyse dediğim gibi, bu minvalde türü tarzı hiç önemli değil, dizi film hepsine açığım. teşekkürler.
(2) 

90'larda Show TV'de yayınlanan fantastik çocuk dizisi

kahver #1407664 
Şimdi hayal meyal hatırlıyorum. böyle çocuklar vardı, ormana falan gidiyorlardı. yerler bir anda solucanlara dönüşüyordu. korku gerilim gibi ama çocuk dizisiydi. fantastik ögeler vardı. Var mı hatırlayanınız, ya da adını bilenler? Stranger Things'i izlemiyorum, trailerini görünce aklıma geldi sorayım dedim.
(3) 

Nikotin sakızı almak

kahver #1405566 
Şimdi gençler, ben bundan 15 sene önce sigara içerken bu sakızı duymuştum. aldım kafama göre eczaneden. ama pek bir faydasını görmemiştim, üstüne üstlük midemi falan da ağrıtmıştı. bu 15 yıl içerisinde defalarca sigaraya başladım bıraktım. en son yine kullanıyordum geçtiğimiz pazartesi bıraktım, fakat bu nikotin eksikliği beni çok olumsuz etkiliyor. işde, sosyal yaşamda her yerde. normalde iradem iyidir fakat bu defa istediğim gibi gitmedi işler.
171 i aradım, randevu falan yapmak gerekiyor devlet hastanesine yönlendiriyor falan filan. benim önümüzdeki haftaiçi hiç vaktim yok, o yüzden şimdi gitsem nöbetçi eczaneden alsam, olur mu sizce. bildiğim bir kalp rahatsızlığım yok. yani 15 yıl içinde bu sakızların içeriği değişti mi bilmem. ama bu nikotin ihtiyacı işini çözmem lazım. aslında bant daha mantıklı geliyor ama ona pek güvenemedim, doktora danışmadan olmaz gibime geliyor.
(4) 

Hediye kitap tavsiyesi

kahver #1403871 
Son dönemde çıkmış etkileyici bir kitap ismi alabilir miyim. birine hediye edeceğim de. kendi okuduklarımdan olmaz, çünkü çok alakasız şeyler okuyorum.
roman olabilir, bilgilendirici keyifli bir kitap olabilir. hediye edeceğim kişi duygusal biri. o yüzden etkileyici olması mühim. örneğin jack london beni çok etkilemişti. gibi. gönül meselesi değil o yüzden aşk romanı olmasa da olur. son 2-3 yıl içinde çıkmış olabilir.
(1) 

Adana Mersin civarında aktivite önerisi

kahver #1402466 
selam. trekking, paint ball, ne bileyim böyle değişik etkinlik olarak neler önerebilirsiniz. şurada şöyle bir yer var kesin gidin güzel zaman geçirirsiniz gibi öneriler de olabilir. ama insanların da tercih ettiği yerler şeyler olsun. tutup da feke'ye gidin orada çam ağaçları arasında börek yiyin gibi öneri istemiyorum. adana'ya hakim biriyim, kızıldağ, aladağ, alman köprüsü, adana içi müzeler, tarihi yerler gibi önerileri de es geçebiliriz.
farklı şeyler olsun ya. insanlara değişiklik olabilecek şeyler.
(7) 

sistem karşıtı dizi film tavsiyesi

kahver #1393758 
yani bilindik şeyleri yazmasanız da olur. fight clubmış, ne bileyim v for vendettaymış, die welle, noviembre, joker vs. gibi kült şeyleri ya da az çok film izlemeyi sevenlerin mutlaka izlemiş olabilecekleri bilindik dizi filmleri atlayalım. böyle arada kalmış, underrated diziler filmler olabilir.

ufak bir düzeltme, mr robot u izledim, law abidin citizen izledim, equilibrium u izledim, arınma gecesini izledim, clockwork orange ı izledim, la haine izledim, captain fantastic i izledim, the believer ı izledim (öneriler için yine de teşekkürler). yani 2015 öncesi yapılmış birçok yapımı izledim. son yıllarda yok mudur böyle diziler filmler.
(2) 

Peep Show tarzı dizi önerisi

kahver #1391645 
Benzer kafaları yaşatan, sesli güldüren, absürt dizi var mıdır? Yani peep show'u seven bunu da sever diyebileceğiniz.
(1) 

aynısafa keten tohumu çörek otu yağı vb. ürünlerin kandidaya etkisi

kahver #1391190 
merhabalar. modern tıpta da çare arayan birisi olarak, bu gibi bitkisel ürünlerin de (hindistan cevizi yağı da dahil) kandida mantarına darbe indirici etkisi var mıdır gerçekten?
(5) 

Sol eldeki serçe parmağı ve yüzük parmak uçları uyuşması

kahver #1384767 
Son haftalarda biraz fazla Djarum Black marka sigara içtim. Çok bilgisayar kullanan biriyim, hem iş hem özel hayatımda. Bu uyuşma neden olmuş olabilir, 2 gündür sol elimin serçe parmağı ve yüzük parmağının ucunca ilginç bir uyuşma var. çok aşırı değil ama, var böyle bir his. nedendir ki?
(3) 

Türkiye'de Cider nerede bulunur?

kahver #1366637 
Selam. Somersby Apple Türkiye'de var mıdır? var ise nerelerde vardır? vay efendim 14.4 yok işte ılgaz anadolu volume 2 bilmem ne gibi markalar muadiller istemiyorum.
(9) 

fantastik veya bilim kurgu dizi tavsiyeleri

kahver #1358852 
merhabalar. şöyle çook eski olmayan, en geç 2016 gibi başlamış olabilir. 2017, 2018, 2019 da kabulüm. devam eden veya 2-3 sezon sürüp güzel intiba bırakmış olan izlenebilir her türlü fantastik veya bilim kurgu önerisine açığım. izlediklerimi veya bildiklerimi yazıp listenizi daraltmak istemiyorum, onu izlemiştim bunu izlemiştim diye de cevaplamayacağım. siz önerin belki izlememiş olanlar da faydalanır. aksın yeter ki.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık