(2) 

Mizuno

mekaniker #1457001 
Nasıl bir markadır? Ayakkabıları tasarım olarak güzel fakat rahatlık, dayanıklılık anlamında deneyimleriniz nasıl?

Aşağıdaki ayakkabıyı almayı düşünüyorum, tasarımı oldukça hoşuma gitti. Çok mu apaçi?

www.mizunotr.com
(3) 

Ben neyim? 2

mekaniker #1456661 
www.eksiduyuru.com

Yukarıdaki duyuruda içinde bulunduğum durumu açıklamıştım. Geçen iki günde herhangi bir belirti gostermiyorum. Yarın test olacağım. Ama çok hafif olarak ciğerlerimde bir farklılık var gibi. Bu his ne batma gibi ne de karıncalanma gibi tam tarif edemiyorum. Nefesimde herhangi bir zorluk yok. Nefesimi tutabiliyorum. Bilen birisi varsa bu hastalık böyle başlıyor mu diye sormak istedim. Tat, koku var. Halsizlik, eklem ağrısı, baş ağrısı yok. Pozitif çıkan arkadaşım 1,5 haftadır belirti gösteriyor ama geçen pazartesi ikimiz de negatif çıktık. O cuma pozitif çıktı. Pozitif çıkana kadar 4-5 gün akşamları en az bir saat biraradaydik.
İlaçları cumartesi ikimiz için de getirdiler. Ben henüz semptom yok diye ve öyle söylediler diye kullanmıyorum. Yanlış mı yapıyorum. Teşekkürler.
(7) 

Ben neyim?

mekaniker #1456371 
Ev arkadaşım kalabalık bir gruba 1 ay boyunca yoğun bir eğitim verdi. O gruptan covid pozitif çıkan çok kişi oldu. Ev arkadaşım 1,5 haftadır belirti gösteriyor. Geçtiğimiz pazartesi ikimiz de test olduk ve negatif sonuçlandı. Bu sonuçtan sonra evde hep bir aradaydik. Bende hafif eklem ağrısı dışında bir şikayet olmadı. O da 3-4 gün sürdü. Şimdi herhangi bir belirti gostermiyorum. Ev arkadaşımin bugün yaptırdığı test pozitif çıktı.

1- Ben pazartesi test olabileceğim. Bu iki günde nasıl hareket etmeliyiz?

2- Benim negatif olma şansım çok mu düşük?
(8) 

Evi ne ile ısıtalım?

mekaniker #1445546 
İzmir Güzelyalı da zemin kat, 80 m2 2+1 evimiz var. Bu ev 2 elektrikli ısıtıcıyla ısınır mı? Konforsuz olur klima mı bak dersiniz?
(4) 

İç hat uçuşlarında

mekaniker #1437304 
kabine abartı doldurulmamış sırt çantası alabiliyor muyuz? Mevcut Koronavirüs önlemleri içim soruyorum.

Not:sun express
(4) 

Apartmana test için gelinmesi

mekaniker #1437135 
4 bloklu her blokta 48 dairenin olduğu bir sitede oturuyorum. 2 gün sonra askerliğimi yapmak üzere birliğime katılış yapacağım. Bu arada askerlik öncesi virüs testimi yaptırdım ve negatifim. Bir an önce gitsem mi? Apartmanı karantinaya alırlar mı? Hangi durumlarda alıyorlar?
(1) 

kyk geri ödeme nereden?

mekaniker #1435987 
E-devletten borcumu sorguladığımda bu ay ödemelerimin başlayacağını görüyorum. Sayfanın hemen alt kısmında kyk.ziraatbank.com.tr bu linkten ödeme yapabileceğimi belirtmişler. Fakat bu linke girdiğimde fatura bulunamadı yazıyor. Nereden ve nasıl borcumuzu ödüyoruz?
(6) 

Git ya da kal

mekaniker #1433334 
Hem çalışma ortamından hem de çalışma arkadaşlarından fazlasıyla bunaldığım bir işim var. Askere gideceğim. İşten 15 gün sonra da ayrılabilirim 3 ay sonra da. 3 ay sonra ayrılmanın bana avantajı sadece maddi birikim. Benim durumuma göre azımsanmayacak ölçüde.

Hemen ayrılırsam da kafam rahatlayacak. Gün içinde çok kez dolup taşıyorum. Aklım para ve huzur arasında gidip geliyor. Duygusal davranıyorum sanki. Sağduyulu olamıyorum. Ne dersiniz?
(1) 

Meşgul edeyim mi?

mekaniker #1432035 
Şimdi malum sıcaklardan dolayı soğuk su içmeyi abarttım sanırım. Önce boğazımda nokta kadar yerde ağız yarası gibi sızlama başladı. 3-4 gün önce başladı bu durum. Şimdi boğazımda hafif bir dolgunluk var. Biraz baş ağrısı eşlik ediyor. Ateşim 36.8. 1 saat önce 37.4 idi. Bu ahvalde virüs için evham yapıp doktora gideyim mi? Yoksa sağlık sistemini meşgul etmeyeyim mi?

Belirtiler değişti gibi haberler çıkmış. Tam takip edemedim. Bu şikayetlerime ne eklenirse doktora gideyim?
(2) 

Açık hava

mekaniker #1431910 
Dün öğleden sonra saat 3 gibi araçla 25 km mesafedeki bir yere gittik. Göl kenarı ağaçların altına yerleştik. Bana bir yorgunluk çöktü ve resmen oturur kalkarken kendimi yorulmuş hissettim. Hiç böyle olmazdı. Arabayla gittik ve çok yol bile yürümedik. Toplada 4-5 saat kalmışızdır. Bugün bile üzerimde yorgunluk var. Açık hava mı çarpmış n’olmuş?
(8) 

Araç kliması

mekaniker #1431768 
Borularda kaçak varmış. Ön tamponu söktür gel dedi klimacı. Doğal olarak gaz da yok sistemde. Bana masrafı ne olur?
(4) 

İcra kaldırırken dikkat edilmesi gerekenler

mekaniker #1429350 
Bir tanıdığımın avukatlara devredilmiş 5-6 icra dosyası var. Eline bir miktar para geçmiş ve hepsini kapatmak istiyor. Avukatları tek tek arayıp alacakları paradan ciddi indirimler almış telefonda. Bu anlaşılan miktarları avukatların söylediği hesaplara direkt yatırması sorun olur mu? Bana sordu ve bilmememe rağmen biraz garip geldi açıkçası. Güvenli bulmadım. Sonradan katakulli yaparlar mı? Nasıl kendini sağlama alabilir? ve bu işi temiz bir şekilde halledebilir?
(1) 

İhtiyaç kredisi - Online

mekaniker #1429106 
Bir bankanın sitesinden ihtiyaç kredisi başvurusu yaparken anne kızlık soyadını istemesi normal midir? Garip geldi biraz ama site kendi siteleri.
(1) 

Decathlon indirim

mekaniker #1429085 
yapmıyor mu? Yüklü bir alışveriş yapacağım bir süredir bekletiyorum. Şirketin politikası buysa beklemeyeyim daha fazla diyorum.
(4) 

Mangal yapmak yasak mı?

mekaniker #1427079 
Geçen hafta sonu bir mesire yerine gittik. Güvenlikler yasak olduğunu söyledi. Hem polis hem jandarma karakolları yasak yok dediler. Nedir aslı?
(4) 

Kindle kaç tl eder?

mekaniker #1425051 
2015 yılında almıştım. Paperwhite 3 modeli. 300 ppi ekran. Toplamda 50 kitap anca okumuşumdur. Kaç tl eder?
(3) 

Mandalina ağacım ve solucan sorunu

mekaniker #1424030 
Tadını çok beğendiğim mandalinanın çekirdeklerini çimlendirdim ve saksıya ektim. 3 yılda 70 cm kadar oldular. Geçenlerde toprağını değiştirirken 5-10 tane solucana denk geldim. Biyoloji dersinden hatırladığım kadarıyla bu canlılar toprağa faydalı ama benim saksıdaki mandalinalara etkisi ne olur? Komple toprağını değiştirip, temizleyeyim mi?

ek olarak aşılı değil biliyorum ama ne zaman meyve verirler?
(5) 

Kaft yeni kalıplar

mekaniker #1422768 
Kaft markasının original kalıplarını severek giyiyordum. Yaz için birkaç tane alayım diye siteye girdim fakat kalıplar değişmiş sanırım. Yakası hafif yuvarlanan ve biraz dökümlü olan original kalıplar artık yokmuş :(

Yeni kalıpları deneyen oldu mu? Öncesinde original giyen varsa karşılaştırmanız nasıl olur? Teşekkürler.
(9) 

Araç boyatma

mekaniker #1420693 
Opel corsa aracımın güneş yanıkları mevcut. Tavan ve kaput berbat durumda. direklerde ve kapıların bombeli kısımlarında da yanıklar var. Tavanı ve kaputu tamamen diğer kısımları da kısmen boyatmak bana kaça patlar? Bu konuda tecrübeliler varsa deneyimlerini dinlemek isterim. Dikkat edilecek hususlar vs. Teşekkürler.
(3) 

100 yaşında

mekaniker #1419604 
yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan bir teyzemiz var. Kendisine kızı bakmakta. Bir çok ilaç kullanıyor. Dün dişi iltihaplanmış ve yemek yiyemez hale gelmiş. Evde bakım ekibini çağırmışlar. Onlar da kullandığı bir ilaç sebebiyle nöroloji doktorundan rapor istemişler. Fakat kimseleri yok. Kızı da yanından ayrılamıyor. Ben de uzaktayım. Nasıl yardım edebiliriz? Fikri önerisi olan varsa çok memnun olurum.
(3) 

Çalışmadığımız günler ve maaş

mekaniker #1418842 
Olağan durumlarda cumartesi yarım gün çalışıyorduk. Malum sebeplerden çalışmadığımız günler oldu bu ay içerisinde. Ay sonunda maaşımızı eksik mi alacağız?

Not: Çaylağım.
(6) 

Bu nasıl bir cesarettir?

mekaniker #1413785 
Arkadaş adam yetişkin erkek aslanın ağzına ayakkabısıyla vuruyor*. Bu nasıl cesaret? İsterse doğum anından beri yanında olsun bu hayvanların hareketlerinden nasıl emin olabiliyor bu insanlar?

www.youtube.com

*İlgili sahne videonun sonunda.
(7) 

Ekim ayında alınan

mekaniker #1399873 
kredi kartına 121,50 tl yıllık kart ücreti çıkarmış denizbank. Gerekirse kartı iptal ederim çok zaruri değil ama 2 ay için yıllık kart ücreti kesmek "terbiyesizlik" değil mi? Ne yapabilirim?
(7) 

Hamburger ekmeği

mekaniker #1398633 
Arkadaşlarla toplanıp hamburger yapalım diye sözleştik. Ekmeğini nereden alalım? Büyük marketlerden olursa süper olur. Teşekkürler.
(2) 

Ankara giyim alışverişi

mekaniker #1397568 
Önümüzdeki hafta Ankara' da olacağım. Kot pantolon, kazak ve sweatshirt falan almayı düşünüyorum. Bu ihtiyaçlarımı nerede uyguna hallederim. Çeşitli markalar olursa sevinirim. Outlet mağazalar hangi avm de en çok bulunur? Teşekkürler.
(1) 

Ylsy

mekaniker #1386491 
mülakatınız nasıl geçti?
(3) 

Göz muayenesi

mekaniker #1385542 
öncesi iki makineye çenemi dayayıp bu ölçümleri yaptılar. Bunlar ne ifade ediyor? Sonuçlarım nasıl?

eksiup.com
eksiup.com
(3) 

Balık boyutlarını kim denetliyor?

mekaniker #1383677 
Her zaman balık aldığım halde bugün dumur oldum. Yavru denilecek boyutlarda balıklar tezgahlardaydı. Şikayetimi hangi kuruma yapmalıyım?
(7) 

Tekrar okuyayım mı?

mekaniker #1379558 
Merhaba duyuru sakinleri. Başlıktaki sorumun muhatabı İngilizce hazırlık. Şimdi ben makine mühendisi oldum ama üzülerek söylüyorum ki İngilizceyi tam manasıyla bilmiyorum. İngilizce hazırlığı isteğe bağlı okudum. Hazırlığa başlayınca şehir değişikliği ile beraber adaptasyon sorunları çekince ilgimi başka yöne kaydırdım ve okulu savsakladım. Şimdi çok pişmanım. Aynı üniversitede yüksek lisansa kabul aldım ve 2 haftaya başlıyorum. Hazırlık için hakkım var. Tekrar okumalı mıyım emin değilim.

Yabancı dil mevzusunu bu hayatta hiçbir şey kadar takıntı yapmadım. Benim bunu bir şekilde öğrenmem gerek. Hayat kalitem dahil olmak üzere etkisi hayatımda büyük olacak. Nice zor derslerle başa çıkabilmeyi öğrendim fakat dil öğrenmeyi öğrenemedim. Açık olmak gerekirse hazırlık okulu çok kaliteli değildi. Bu dediğim 5 sene öncesi elbette. Bütün bir yılı sadece buna adasam öğrenebilirim gibi geliyor. Diğer taraftan master a başlarsam ders yüküm hafif olacak. Haftada 2 veya 3 gün dersim var. Kendim çalışarak başarabilir miyim emin olamıyorum. Eğer bu yolu seçersem bir sene kazanmış olurun. Dil konusunda deneyimli birçok insan var burada. Engin bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
(5) 

Çilingir

mekaniker #1378242 
Anahtarı kaybolmuş ve kilitli haldeki eski tip çelik kapıyı çilingir kaç liraya açar? Fazla göbek bende var. Onu takacağım.
(4) 

Ylsy

mekaniker #1377238 
başvurusunda kullandığınız Ales puanı kaç? Benim sayısal 81. Şansım nedir?
(8) 

musluk suyunda kimyasal kokusu

mekaniker #1376903 
Biraz önce yüzümü yıkarken eğildiğimde nefesim tıkandı. Hane halkına sordum. Çamaşır suyu falan mı döktünüz diye hayır dediler. Tanımlayamadığım bir koku var. Su idaresini ararım da bilen var mı ne olabilir? Klor vb..
(8) 

Gurbet

mekaniker #1375742 
sizin için ne ifade ediyor?

www.youtube.com
(2) 

Bilgisayarımda

mekaniker #1372131 
tarama yaptım ve aşağıdaki naneler çıktı. Bunları hangi yol ve yöntemlerle temizleyebilirim? Bilgisayarımı kapatmaya çalıştığımda dosyalar.exe diye bir şey kapatmaya izin vermiyor ve zorla kapatıyorum.

eksiup.com
(7) 

Alman emeklilerinin hali

mekaniker #1368427 
DW Türkçe' nin ilgili videosunu izledikten sonra kafam karıştı. Orada yaşayanlar veya orayı bilenlere sormak istiyorum bu durum ne ölçüde doğru? Ülkemizde videodaki amcadan çok daha kötü durumda emekliler var ama bizim koşullarımız zaten malum. Konu o değil.

Yazılı ve görsel medyada sürekli övülen bir Almanya var. Avrupa'nın en büyük, dünyanın 4. büyük ekonomisi olan Almanya. Muhteşem sanayisi, düzenli şehirleri, diğer gelişmiş ülkelerdeki insanları bile kıskandıran sosyal devlet Almanya'nın emeklileri neden bu halde? Videoyu izlerken aklıma gençken hatalar yapmış bir insan olabileceği geldi fakat videonun altında şöyle bir bilgi var; "Yoksulluk sınırında yaşayan yaşlıların oranı yüzde 15 civarında." Yılda bilmem kaç milyar euro dış ticaret fazlası veren ülkenin emeklileri neden bu halde? Bizim oraya okumaya giden insanımız sürekli orada yaşamanın kolaylığından bahsediyor. Haftada 20 saat çalışarak ayda 1000€ falan alıyoruz diye video çekiyorlar.

Videonun linkini aşağıya bırakıyorum. Nasıl yorumlarsınız?

www.youtube.com
(7) 

Erkek boxer

mekaniker #1368291 
Bu slip modasını çıkaranlara çok kızgınım. Şöyle tamamen pamuklu, rahat erkek boxer tavsiyesi verebilecek olan var mıdır?
(22) 

İşi olan mühendisler

mekaniker #1366281 
Evet başlıktaki şanslı insanlar Şubat ayında ortalama bir anadolu üniversitesinden 3 ortalamayla makine mühendisi olarak mezun oldum. Ülkenin içinde bulunduğu durumun farkındayım ama çok mu kötü zamanda mezun oldum ki iş bulamıyorum. İşsiz olmanın psikolojisi hakikaten fenaymış. Artık bu durum beni sarsmaya başladı.

Ne ya da neler yapmalıyım ki iş bulabileyim? Çalışan arkadaşlar veya son bir kaç yılda işe girmiş olanlar ne tavsiye eder? Son zamanlarda asker, polis olan mühendisleri duyuyorum. Alternatif yollar nelerdir? Maddi durumum elverse doğrudan gelişmiş bir ülkede master yapmaya giderdim ama şimdilik zor gözüküyor. Askere mi gideyim ne yapayım?
(3) 

Şu ilanın

mekaniker #1364635 
maaş aralığı nedir?

bit.ly
(8) 

Mülakata Gideyim mi?

mekaniker #1363673 
Orta seviye bir anadolu üniversitesinden Makine Mühendisi olarak Şubat ayında mezun oldum. Ortalamam 2.99 , Ales sayısal puanım 75. İtü Uçak ve Uzay mühendisliği yüksek lisans programına başvuru yapmıştım. Başvurum onaylanmış ve mülakata davet almışım. Puanlarım çok iyi değil ama yine de mülakata gideyim mi? Yoksa boşuna yorulmayayım mı? Özellikle İtü' yü bilen, daha önce yüksek lisans mülakatına girmiş arkadaşların yorumunu merak ediyorum.
(1) 

Sözlük yazarına mesaj ricası

mekaniker #1360285 
Benim için “merihberlin” nickli yazara mesaj atabilir misiniz rica etsem. Sözlük yazarlığım bulunmamakta.
(3) 

Göz kaşınması

mekaniker #1355703 
2 haftadır yoğun bir şekilde gözlerim kaşınıyor. Geçmişte polen alerjim vardı özellikle çocukken ama 3-4 yıldır hafiflemişti. Şimdi tekrar hortladı. Ne iyi gelir arkadaşlar? Çok rahatsız edici olmaya başladı. Yüzümü sabunlu su ile yıkıyorum. Gözlerimi temiz tutuyorum ama nafile.
(2) 

Bir arkadaş vardı

mekaniker #1354354 
Aylar önce duyuru açıyordu sürekli. İşini devretmek, gelişmiş bir ülkeye göç etmek istiyordu. Yanılmıyorsam Bursa da bebek ürünleri satan bir dükkanı devralmıştı. Kısa zamanda ciddi başarılar falan elde etmişti. Aklıma geldi bugün merak ettim. Bilen var mı ne yaptı?
(1) 

ALES

mekaniker #1351205 
5 Mayıs’ta sınava gireceklere selam olsun. Bir hayli çeşitli yayınlardan deneme çözdüm. Eksiklerimi konu tekrarlardan hatırlamaya çalışıyorum. Siz neler yapıyorsunuz? Şöyle kendimi zorlayacağım ÖSYM soruları seviyesinde deneme için yayın tavsiyeniz var mıdır?
(3) 

Üçgen peynir bozulmuş mudur?

mekaniker #1351189 
Buzdolabı bozulmuş. İçerisinde birkaç koli üçgen peynir vardı. Dolaptan akan sular kolileri küflendirmiş. Ama peynirlerde sıkıntı yok gibi gözüküyor. Bir iki tane yedim tadı normal. Bu peynirler bozulmuş mudur? Yersem sağlık açısından riski var mıdır?
(11) 

20 lik dişleriniz

mekaniker #1342070 
ne alemde? Benim üsttekiler arada apse yapıp damağıma değiyordu. Alttakilerin yeri dar olduğunda diğer dişlerin düzenlerini bozabilir diye hepsinin çekimine karar verildi. Üstler gitti, sıra alttakilerde.
(1) 

Ağız açıklığı diş çekimi hk

mekaniker #1341801 
Geçtiğimiz Perşembe günü diş muayenesi oldum. 4 tane yirmilik dişimin çekilmesine karar verdik. Bir tanesini o gün çektirdim. Şu an iyiyim. Yarın diğeri için randevum var fakat ben ağzımı 2,5 3 cm açabiliyorum. Bu açıklıktan çekim yapılabilir mi? Yoksa randevumu ileri bir tarihe öteleyeyim mi?
(5) 

Yedek subaylık

mekaniker #1340167 
Biliyorum kontenjan meselesi ama Mayıs celbiyle askere gitsem astek olma ihtimalim daha mı yüksek?
Not: yeni mezun makine mühendisi
(10) 

Mühendislik ve iş hayatına giriş

mekaniker #1339330 
Selam. Kısa bir süre önce makine mühendisi ünvanını alarak kervana katılmış bulunmaktayım. Mezun kafası farklıdır derlerdi fazla sallamazdık ama hakikaten de öyleymiş. Eldeki verilerden kısaca bahsetmem gerekirse elde, anadoluda bir üniversiteden 3 ortalamayla yarım dönem uzatmış olarak mezun olmuş bir makine mühendisi var.

Bölümümü severek okudum. Artık karar aşamasındayım. Orta seviye İngilizce biliyorum. Geliştirmem gerektiğinin farkındayım. Bir yanım yüksek lisans için Ales çalış derken diğer yanım bir an önce sanayisi iyi olan bir ilde çalışmaya başla diyor. -Son yıllarda mezun olmuş diğer vatandaşlar gibi bir gün bende Avustralya, Kanada, Almanya gibi ülkelerde çalışmak, yaşamak istiyorum.- Tüm bu süreçlerden geçmiş sizlerin tecrübelerini okumak isterim. Yönlendirmelerinizi dikkatle okuyacağımdan emin olabilirsiniz.

Edit: Çalışmak istediğim ülkeleri yazmamdan dolayı kafa karışıklığı olabilir. Duyuruyu doğrudan yurt dışında nasıl çalışırım diye değil daha çok yeni mezun olmuş birinin yol ayrımında vermesi gereken kararlar için açtım. Göç sonraki iş. Sizin yaptıklarınız ve gördüğünüz kariyer örnekleri nelerdir merak ediyorum.
(3) 

Eşofman altı

mekaniker #1336891 
Bende aşağıdaki eşofman altından var. Ama boru paça olduğu için giyerken pek rahat değil. Bunu terzi, 3 çizgi olan taraf değilde iç tarafından yukarıdan aşağıya doğru boyunu daraltabilir mi? Kötü olur mu? "Paçaya doğru daralan şekilde"

shop.adidas.com.tr
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık