Yarın 1 ay falan evden ayrılıyorum. Dolapta kaşar ve özel aldığım salça fln var, bunları buzluğa atsam ne olur?
Oruçken izlediğim sitcoma ve sosyal medyadaki paylaşımlara sesli kahkaha atıp yarılarak eğlendiğimi fark ettim. Normalde izler gülümser geçerim. Oruçken zeka geriliği yaşıyor olabilir miyim? Yoksa mutluluk hormonu falan mı geliyor bi yerlerden
İlk gündeme getiren kişi kimdi? Neye dayanarak söyledi? Nerden çıktı yani başını jaçırdım da biraz.
Artık son bikaç aydır sigaradan nefret etmeye başladım. Artık zevk bile almıyorum sigara içmekten. Sabah ilk yaptığım şey sigara.
Dün gece uyurken madem oruç tutup gün boyu içmiyorum akşam iftardan sonra da içmiyim dedim. Yarım paket var kırıp atacağım elim gitmiyor :/ nasıl bırakılır bu
Dün gece uyurken madem oruç tutup gün boyu içmiyorum akşam iftardan sonra da içmiyim dedim. Yarım paket var kırıp atacağım elim gitmiyor :/ nasıl bırakılır bu
Hali hazırda tüm birikimim borsada. Bir miktar eksideyim yüzde 10 kadar, ama bu kardan zarar gibi düşünebiliriz. 50k 24 ay kredi çekip bir miktar daha hisse almak istiyorum. Kredinin her ay kenara attığım para kadar geri ödemesi var. Riskli farkındayım ama risk almadan da bi şey olmuyor. Sizce fazla mı riskli? Bulaşmiyim mi hiç?
1 ay önce 620binden favladığım 31 yaşındaki ev 650 olmuş, kozyatağında.
625ten favladığım bi ev, yine kozyatağı ve 30+ yaşında bina 750 olmuş.
Bu insanlar niye sürekli artırıyor bu fiyatları? Satabilecekler mi? Yakında 30+ yaşında güzel ama çok da popüler olmayan konumdaki evleri 1m altına bulamayacağım gibi geliyor.
625ten favladığım bi ev, yine kozyatağı ve 30+ yaşında bina 750 olmuş.
Bu insanlar niye sürekli artırıyor bu fiyatları? Satabilecekler mi? Yakında 30+ yaşında güzel ama çok da popüler olmayan konumdaki evleri 1m altına bulamayacağım gibi geliyor.
e-yds'nin yds'ye göre bir dezavantajı var mı? ydsnin geçerli olup elektronik olanın geçerli olmadığı durumlar oluyor mu? e-yds her ay yapılıyor mu?
Bu aralar biontech de vuruyorlarmış sanırım. Babam geçen hafta çin aşısı olmuş, bi yan etkisini görmedik. Biontech olsa daha mı iyiydi kafama takıldı :/ hastanede biontech, sağlık ocağında çin aşısı yapıyorlarmış sanırım yanlış bilgi de olabilir. İlk dozu çin aşısı olanlar ikinciyi de aynı aşıdan mı olmak zorunda? Kendisi tip 1 diyabet hastası o yüzden en iyisi neyse onu olmasını istiyorum
Bu sene istanbulda iyi bir üniversitede master başvurusu yapmak istiyorum. Bu ilanların tamamını nereden takip edebilirim? Tek tek okul sitelerini mi takip edeceğim?
Bu haftasonu sınavlara giren oldu mu? Ne zaman açıklanır?
Konumunu çok seviyorum. Ev eski. İçini kendi işçiliğimizle yenileyeceğiz. Oturma amaçlı alınacak. Alınır mı?
www.sahibinden.com
www.sahibinden.com
Dün hamburger söyledim berbat ötesiydi. 1 verdim ve birkaç cümle yazdım çok kötü berbat temalı. Hakaret küfür falan yok ama yayınlamıyorlar 24 saattir. Bunun yayınlamasını istiyorum çünkü hayatımda bu kadar kötü bi yemek yememiştim. 1 puanları gerçekten yayınlamıyor mu site?
Herkes bir de uzmanıymış gibi aptal aptal yorumlar yapıyor. Sizce bu patlayacak mı gidecek mi?
Açıksa giden var mı? Maskeyle falan mı spor yapılıyor.
Açılıp kullanılmış önceden. Tarihi 6 ay falan geçmiş solüsyon kullanılır mı?
sözlükte ergenekon terör örgütü başlığını görünce aklıma geldi.
tarafsız bir şekilde türkiyenin son 30 yılında neler oldu, devletin içinde hangi yapılaşmalar vardı. işte ergenekondur, cemaatlerdir ya da diğer yapılaşmalar vs. bunları nereden okuyup/izleyip öğrenebilirim? bu konularda çok cahil hissediyorum ve bunlarla ilgili okumak istiyorum. tavsiyeleriniz için teşekkürler.
tarafsız bir şekilde türkiyenin son 30 yılında neler oldu, devletin içinde hangi yapılaşmalar vardı. işte ergenekondur, cemaatlerdir ya da diğer yapılaşmalar vs. bunları nereden okuyup/izleyip öğrenebilirim? bu konularda çok cahil hissediyorum ve bunlarla ilgili okumak istiyorum. tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Yatak odamın tavanında çok küçük bir alan küf olmuş. Rutubet yok evde ama çatı katı, çatıdan su falan geldi sanırım. Bu sağlık açısından bir problem oluşturur mu? Şu an boyarsam sıkıntı biraz kış günü soğukta odayı havalandırmak falan:/ yazın halletsem sıkıntı olur mu sizce?
Hala aklım almıyor bu evler kime satılıyor? Bu apartman dairelerine bu paraları verenler ne iş yapıyor? Çevrenizde yakın zamanda bu kadar pahalı ev alan oldu mu?
Çok uzun olmayan çok kafa yormayan güzel bir film lazım tavsiye verebilir misiniz?
Merkezi sistem olması ve yaşı biraz eksi puan oldu.
İçini kendimiz yapacağız o konuda bi problem yok.
Bu site zamanında kadıköy belediyesi tarafından yapılmış, o nedenle deprem dayanıklılığı konusunda biraz daha güveniyorum.
www.sahibinden.com
İçini kendimiz yapacağız o konuda bi problem yok.
Bu site zamanında kadıköy belediyesi tarafından yapılmış, o nedenle deprem dayanıklılığı konusunda biraz daha güveniyorum.
www.sahibinden.com
2018 sonu 2019 başı gibi kadıköyün sevdiğim bölgelerinde alabileceğim eski ve giriş katı binalar için 150k civarı kredi çekip alabiliyordum. O zamandan bu zamana para biriktirdim, hazırda birikmiş param da baya değerlendi ama aynı evleri almak için 300-400k kredi çekmem lazım. O zaman kredi çekmediğime baya pişmanım hem 2 senedir kira veriyorum hem ev alma hayalinden çok daha uzağım. Şimdi ben yine paramı yatırıma yönlendirip değerlendirmeye çalışmaya devam mı ediyim? Bu şekilde ev almak artık bana imkansız gibi geliyor. Kim ne derse desin istanbulda ev almak bence hala güzel bi yatırım. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Almak imkansız mı oldu? Bırakiyim mi bu işin peşini?
Bu iş zor mu? Evi su basacak gibi bi korku var içimde halledebilir miyim bunu tek başıma?
Aracı kurumla çalışıyorum. Kar elde edip banka hesabıma aktarırsam vergisi var mı bunun?
Az önce biri yine 1.5tlme çöktü. Adam bozuk yok diyor ısrarla dövüp cebinden bozuk para mı çıkarıcaz. 1 lirasında 2 lirasında değilim ama 1 liranın peşine düşecek kadar küçülen adama kuruş vermek istemem.
Soğuk bir yerdeyim. Geçen biraz üşüttüm, çılgın bi boğaz yanması ve zaman zaman burun tıkanıklığı var. Covid değildir diye düşünüyorum. Bunlara ne iyi gelir sizve doktora gitmek istemiyorum
bilgisayarım normalde sıfır sesle çalışıyor. 5 yıllık lenovo 8gb ram, ssd, 4gb ekran kartı, i5 işlemci. csgo oynarken fanı çok hızlı çalışıyor, çılgın ses yok ama normale göre çok fazla normalde dediğim gibi sıfır ses oluyor. bu bilgisayara zararlı mı? bilgisayarı yakında elime alır mıyım? ısınma yok.
Çok abartıldı gibi geliyor bana. Türkiyede zor şartlarda yaşıyoruz doğru ama bu şekilde almanya almanya diye bir sürü içerik olması bıktırdı beni. Neden hollanda değil, ingiltere, isviçre vs değil almanya? Almanyada çok türk olması bir neden olabilir ama bu videoları yapanlar almancılar değil, son birkaç senede gidenler. Fransayla ilgili neden bu kadar video ya da içerik yok mesela? Fransa kötü ülke mi? Yaşam şartları bizden düşük mü? Değil.
Ayran çok severim ve hemen her yemeğin yanında içerim. Hamburgerle ayran içenleri görünce tiksiniyorum, patates kızartmasıyla falan da. Ben mi saçma düşünüyorum yoksa hamburger ve patates kızartmasının yanında ayran içmek cidden iğrenç mi?
Eyds her zaman yds yerine geçiyor mu? Bir dezavantajı var mı?
80lerden itibaren türkiyede neler olmuş, nasıl bugünlere gelmişiz. Bunları anlatacak kitap, belgesel, video vs ne önerirsiniz? Genel 40 yılı anlatmasına gerek yok, tek bir olay, dava vs de olabilir.
Ders çalışamıyorum
mg3929 #1453899
Üni biteli 3 sene oldu, elime ilk kez kalem alıyorum. Hiç çalışamıyorum şu an. Oturuyorum elim telefona gidiyor, sigara içiyim vs diyorum ve bi bakmışım 1 saat olmuş elde var sıfır. Odaklanarak ders çalışmak için ne yapmalıyım?
get2.adobe.com
yukarıdaki linkten adobe reader indirdiğimde highlight etme özelliği kapalı geliyor. pdf üzerinden ders çalışıyorum ve bazı yerleri highlight etmem gerekiyor, bunu yapabileceğim adobe reader'ı nereden indirebilirim bulamıyorum :(
yukarıdaki linkten adobe reader indirdiğimde highlight etme özelliği kapalı geliyor. pdf üzerinden ders çalışıyorum ve bazı yerleri highlight etmem gerekiyor, bunu yapabileceğim adobe reader'ı nereden indirebilirim bulamıyorum :(
düzey 3 lisansı için sınava girmek istiyordum. sınava 37 gün falan var. sizce bu sürede sınava çalışıp geçebilir miyim? yoksa erteleyeyim mi?
finans alanında çalışıyorum. çok fazla boş vaktim var. bir programlama dili öğrenmek istiyorum. aklımda java, python ve excel vba var. sizce bunların hangisini öğrenmeliyim öncelikli olarak?
Çılgın atıyor. Biraz geri gelme ihtimali var mı?
İnsanların bunları tercih etme nedeni ne? Exat gruplarında hep filipinli nanny ilanları oluyor, çok mu iyi biliyorlar çocuk bakmayı?
Sokak kedileri olmasa fare sorunumuz olur mu? Hiç fare görmedim şehir içinde türkiyede, kediler mi yiyor yoksa fare mi az?
m.trendyol.com
Elimde şu ısıtıcının çok benzeri var. Boyut aynı, marka aynı, wattı falan da aynıdır sanırım. Bunu 1 saat çalıştırsak ne kadar elektrik yakar ortalama?
Elimde şu ısıtıcının çok benzeri var. Boyut aynı, marka aynı, wattı falan da aynıdır sanırım. Bunu 1 saat çalıştırsak ne kadar elektrik yakar ortalama?
Benim ev artık iyiden iyiye soğumaya başladı, artık açıcam sanırım. Siz açtınız mı?
İstanbul
İstanbul
Hayatta satmam dediğiniz hisseler neler? Bu aralar bence güzel bi şeyler olacak dedikleriniz neler?
bilgisayarı ben normalde windows 10 lisanslı, içinde office 2016 yüklü olarak aldım. geçen sene hdd'yi çıkardım yerine ssd taktım, bilgisayarcı elindeki windows 10'u kurdu ama sağ altta lisans yükleyin yazısı çıkmaya başladı umursamadım çok. bu tarz windows yüklü gelen bilgisayarlarda lisans anakartta tanımlı oluyormuş ama tekrar lisansı tanıtmak için uğraşmadım. adam bir de office 2010 yüklemişti, crack falan yapmıştı. ben dün bu office 2010'u kaldırdım, thepiratebay'den office 2016 yükledim. 5 yıl önce yüklenmiş bu torrent ve yıllardır bir sürü yorum var yani binlerce insan kullanmış bunu. bu office'in bir de .exe dosyası var crack için, bunu da denedim. bu dosyaya windows virüs uyarısı veriyor ama 5 yıldır yorumlarda herkes bunun virüs korumasını kaldırıp yükleyip sonra tekrar açtım falan yazmış. bu exe dosyası hem office hem de windows lisansını yeniliyormuş. bi bakim ne olacak diye windowsu crackleye tıkladım, sağ alttaki windowsu etkinleştirin uyarısı kayboldu şimdi. office'i crackleyemedim ama, sonra hem office hem de bütün setup dosyalarını shift delete ile sildim.
yorumlarda biri bu .exe dosyasının hack için yapılmış olma ihtimalini neden kimse düşünmüyor yazmış ama bu torrent 2016da yüklenmiş ve baya bilinen bir kullanıcı tarafından, piratebayde vip kullanıcı simgesi falan verilmiş ve binlerce insan bu office'i indirip kurmuş kullanmış.
şimdi ben bilgisayara virüs bulaştırmış olabilir miyim? windows deffender ile taratınca bi şey çıkmıyor. bilgisayardaki bazı fotoğrafları flash diske atıp sonra format atsam o diske de virüs bulaştırır mıyım eğer varsa? hiçbir şey olmamış gibi mi devam edeyim?
ek: office 2016 nasıl kurucam ben bu bilgisayara, öğrenci değilim. :)
yorumlarda biri bu .exe dosyasının hack için yapılmış olma ihtimalini neden kimse düşünmüyor yazmış ama bu torrent 2016da yüklenmiş ve baya bilinen bir kullanıcı tarafından, piratebayde vip kullanıcı simgesi falan verilmiş ve binlerce insan bu office'i indirip kurmuş kullanmış.
şimdi ben bilgisayara virüs bulaştırmış olabilir miyim? windows deffender ile taratınca bi şey çıkmıyor. bilgisayardaki bazı fotoğrafları flash diske atıp sonra format atsam o diske de virüs bulaştırır mıyım eğer varsa? hiçbir şey olmamış gibi mi devam edeyim?
ek: office 2016 nasıl kurucam ben bu bilgisayara, öğrenci değilim. :)
bilgisayarın şarjı sıfır ve şarj aleti yok. Havaalanına girişte açtırıyorlardı en son bilgisayarları. Bilgisayarı açılmayınca almamaları gibi bir durum olabilir mi?
verebilir misiniz? Samsungta iphone gibi gömülü bi hava durumu uygulaması yok sanırım ya da ben bulamadım.
ben çok aşırı alkol tüketen biri değilim ama yine de alkole harcadığım parayla ilgili sıkıntı yaşıyorum. eskiden kafam atınca gidip sessiz sakin bi barda pubta 2 3 bira atar çıkardım. şimdi marketten almaya bile mesafeli olmaya başladım. 3 bira alsam ölmem ama acıyorum biraya o kadar para verirken? bu durumun düzelmesi gibi bir ihtimal var mı?
20bin euro civarı param vardı. sattım borsaya girdim çünkü daha çok paraya ihtiyacım vardı. 6-7 aydır tüm paramla borsadayım, bugün baktığımda 20bin euro üzerine maksimum bikaç yüz euro koyabiliyorum güncel kurda. bu tc devletinde yatırımla para kazanmak hayal mi? ne var ne yok satıp euroya geçip kafa rahat mı yaşasak?
herkesin tc kimlik numarası gibi bir id'si varken neden ekstra olarak hes koduna ihtiyaç duyuldu? Covid geçmişi tc numarasına işlenemez miydi?
dün akşam yemeğinde tavuk makarna yapmışım, ikisi de fazla olmuş. Bunları bugün ısıtıp yesem ölür müyüm?