(1) 

Excel'de basit bir toplama işlemi

mabl #78867 
A1'den A239 hücresine kadar olan sütundaki değer "TOPLAM:" ise, F1'den F239 a kadar olan hücrelerdeki değerleri topla.

Yani A sütununda TOPLAM: yazan satırların karşısına denk gelen F sütunudaki değerleri topla.

Anlamışsınızdır büyük ihtimal. ADDIF miydi neydi, uğraştım beceremedim bi türlü. Basit de bişey yahu.
(7) 

[Emlak] Satılık dev arsa için nereye ilan verilse?

mabl #71569 
90 dönüm kadar, sanayi bölgesinde, deniz kıyısında imara açık arazi var. 20.000.000 TL kadar fiyat biçiliyor. Bu arsayı satmak için
sahibinden.com
emlak.net
emlak.com

harici nerelere ilan verebiliriz? Satılma ihtimalini nasıl arttırabiliriz?
(5) 

Bir zamanlar akvaryumda beslenen uzaylı yaratık?

mabl #67550 
Aşağıdaki akvaryumlu soruyu okurken birden bi flaş çaktı beynimde. Eğer çok çok fantastik rüyalar dizisi görmediysem, ben ilkokulda ya da ortaokuldayken sınıftaki bazı kızlar ufak bir akvaryumda garip bir canlı besliyorlardı. Uzaydan geldi felan diyorlardı. Çay veriyorlardı (akvaryuma dökmek suretiyle), besliyorlardı ot püsürle felan. Suda yaşamıyordu yalnız. Böyle deniz anası gibi mi desem, pasif bişeydi. Zamanla büyüyordu. Hareket edip etmediğini hatırlamıyorum.

Var mıydı böyle birşey gerçekten? Hayalgücümden çok korkuyorum bazen.
(1) 

All Along The Watchtower coverları

mabl #67280 
Bear McCreary versiyonunu dinledikten sonra, kesin başka iyi versiyonları da vardır diye düşündüm. Sonra youtube'da felan baktım bayağı, paso live ya da akustik şeyler, zırıl zırıl hiçbirini beğenmedim. Şimdi şu özelliklerde bir coverı var mı bu muhteşemliğin? :

- Live olmayacak, stüdyo kaydı
- Lead gitardan ziyade ritmleri ve vurmalıları duyalım, basgitarı duyalım. Hendrix versiyonunun introsundaki davul gibi mesela, o tondan giden şöyle. Solodan beynim sıvılaştı. Kaldıramıyo artık kafam soloları, yaşlanmışım. Saçlar da döküldü zaten.
- Biraz modern bi yorum olsun. Bear'ınki gibi. Ya da biraz sert olsun. Ama riffler duyulsun. Davullar felan. Allahaşkına biri solosuz çalsın şunu.
- Sözlükteki başlıkta ismi geçen grup/kişileri dinledim. dave matthews band, keziah jones felan geçelim bunları. eric clapton nasıl? onu dinlemedim bak.
(3) 

Acı Çeken Liseli Türk Kız

mabl #66790 
Bi aralar sık sık haberlere çıkıyordu, koşarken çok yoruldular, bayıldılar. Ağladılar çok feci gibi. O dönem öyle bi yanlış uygulama oldu, fazla koşturdular kızları felan sandıydım ama bugün yine gördüm aynı haberden. Kızlar perişan.

Bu kızlar niye bu hale geliyor, ne yaptırıyorlar bunlara? Mesela ortalama liseli bir kızın koşabileceği maksimum mesafe 5 km iken 10 km mi koşturuyorlar? Yani gayet perişan, bayılan fenalık geçiren kızlar var orda. Ne derece normal bu? Bu işin bi standardı felan yok mu?
(5) 

Bir rapidshare programı

mabl #66363 
Rapid'e üye olmadan, böyle linkleri komple alıp sorgusuz sualsiz indiren bi program varmış. Flashgot felan değil. Cryptli bişeydi ismi. Biraz daha kassam hatırlıycam sanki ama çıkmıyor. Neydi ismi bunun ya?
(2) 

TTnet ADSL Faturası, mükerrer ödeme durumu

mabl #65213 
Fazla ödenen miktar bir sonraki faturadan düşüyor mu? Yoksa nakit iade felan mı yapıyorlar. Yoksa hiç bir şey yapmıyorlar mı?
(4) 

Burun akıntısını durdurma

mabl #64972 
Nezle kaynaklı burun akıntım var ve Pazar günümün yarısının içine sıçtı bile. Zaten boktan olan Pazartesi ve Salı işgünlerini de 10 kat daha boktan edeceğini biliyorum. Çarşambaya bişey kalmaz.

İstediğim, burun akıntısını aniden durduracak, sadece bunu yapacak çözüm önerileri. Vurguluyorum: Burun tıkanıklığı değil, akıntısı. (Önceki duyuruları okudum, yanlış anlaşılmış hep)
Her türlü pratik ve efektif çözüme açığım: Tıp, alternatif tıp, dua, voodoo büyüsü, gel bi döveyim bişeyin kalmaz ve gel bi sevişelim bişeyin kalmaz gibi.

Doktor demeyin, ben de biliyorum onu
(3) 

.avi dosyasından .mp3 çıkartma

mabl #64280 
avi formatında videom var (50 dk, 350 mb, standart dizi bölümü). İçinde 20-30 saniyelik bir bölümü .mp3 olarak almak istiyorum. Bu işi en kolay yapabileceğim, mümkünse videoya hiç bulaşmadan direkt ses üzerinden (makine düşük güşlü, kasabilir video editlerken) basit bir program arıyor olsam, ne önerirdiniz? Freeware'i kolay bulunanlardan.
(2) 

Bakınız back trackingi

mabl #64154 
Sözlük içinde, bir başlığa hangi entrilerde (ya da başlıklarda) bakınız verildiğini bulabilir miyiz?

Örnekle açıklayayım:

elma başlığına,

güzel meyveler başlığında
2. (bkz: elma)

garanti bankası başlığında
73. elma isimli yeni bir hizmet veren banka.

vs vs gibi verilen bakınızları bulabilir miyiz?
(2) 

Entri arıyorum - Beyrut'lu bişey

mabl #64008 
Bi konferansta profesör konuşmacı orta doğu'dan bahsediyor sanırım. konuşmasında bir şairin şiirlerinden örnekler veriyor devamlı, şiirlerde beyrut geçiyor paso. dinleyici öğrencilerden biri el kaldırarak söz istiyor. o şiirlerde geçen beyrut'un lübnan'ın beyrut'u değil, almanyadaki beirut(?) kasabası olduğunu söylüyor. profesör 15 dakika iptal felan. böyle güzel bişeydi.

beyrut ve beirut başlıklarında aradım, yok. başka da aklıma bir şey gelmiyor. ya şairin, ya da konuşmacının ismini bilmek gerekiyor sanırım.
bulmak istiyorum bu entriyi.
(2) 

Internet şubesinden Altın satın alma

mabl #60374 
Bankanın internet şubesinden altın alabiliyoruz. altın teslim edilmiyor, kaydi satın alma oluyor. buraya kadar pek güzel.

peki kuyumcudan almaktan daha avantajlı mı? daha ucuza gelme gibi bi durumu var mı? ya da satarken daha iyi fiyata satma felan.
(6) 

Sigortalı işçinin askere gitmesi durumu.

mabl #60272 
Sigortalı bekar çalışan Mayıs'ta askere gidecek er olarak 15 ay.
1) İşyerinden alabileceği herhangi tazminat benzeri birşey var mı?
2) SSK'dan ya da bu işlere kim bakıyorsa ondan alabileceği herhangi bir ücret va mı?
(5) 

Müşteri Memnuniyeti

mabl #60000 
amazon.com (Amazon İnternet Hizmetleri Turizm Gıda İnşaat Besicilik San. Tic. Ltd. Şti) haricinde müşteri memnuniyeti olayını abartan, gerekirse müşteriye veririz (kalbimizi) bile diyen, "hoca arkadaş geçen gün telefon almış, ekranında çizik çıkmış, geri götürmüş 8 tane bedava vermişler, üstüne bi de vermişler (kalplerini)" şeklinde efsanelerin anlatıldığı bildiğiniz firmalar var mı? (Sadece site değil, her sektörden her türlü firma).
Ayrıca anlatabileceğiniz anekdotlar da sevindirir beni.
Anket bu.

Edit: Oha 60.000 olmuş bu.
(6) 

İngilizce Kitap

mabl #59578 
1) Netten İngilizce kitap sipariş edebileceğim, en azından popüler kitapların İngilizcesini bulabileceğim bir site biliyor musunuz?

Mesela The Wheel of Time serisi, ya da Twilight serisi.
Şu anda özellikle Wheel of Time'ı arıyorum. ideefixe diyorlar ama onda yok.

2) Ayrıca;
Amazon'dan felan sipariş etsem, kitap ücreti harici ne kadar öderim? 11 kitaplık seriyi sipariş ettim mesela.

3) Bi de şu soru saçma olacak ama: Yabancı bi siteden alsam, Maximum kartımla taksit yapma ihtimalimin standart sapması nedir? (Hiç alışveriş yapmadım gavurla daha önce)
(2) 

Bir Reklam

mabl #59429 
Sevgili arama motorları,
İskandinav bi hatun evine geliyor, kapının önü kar olmuş hep. elleriyle kazıyor sonra
Ne reklamı olduğunu bilmiyorum. Norveçli balıkçılar ayarında bişey sanıyorum.

Bu reklamı bulabilir miyiz?
(4) 

nemoramjet.com

mabl #58802 
ne olduğunu bilen var mı? sözlükte bişey yazılmamış ya da yazıldıysa da bulamadım.
(3) 

Yapı kredi internet

mabl #57720 
Açılmıyor sabah sabah. Bi bakabilir misiniz sizde açılıyor mu? Yoksa alıcılarımın ayarıyla oynıcam. Yarım saat oldu hala yok.
(7) 

Basit Bütçe Hazırlama

mabl #57033 
İmalat yapan, küçük yada orta ölçekli, aylık cirosu 150.000-200.000TL arası olan bir firmamız var. Şimdi ben bu firmaya 2009 yılı için yada 6 aylık dönemler için bütçe hazırlamak istiyorum, basit şekilde.

Mesela şöyle bi excel dosyası olsa, rakamları girsek oraya. Ya da ne bileyim ufak bi bütçe hazırlama programcığı olsa.

Yada şöyle şöyle yap kolay oluyo gibi her türlü öneriye açığım.
(3) 

The Fall - İzmit

mabl #56325 
The Fall şaheserini İzmit sinemalarında gören oldu mu? İzmit'e geldi mi gelecek mi? Gelip te kaçırmış olabileceğime inanmak istemiyorum :((((((
(1) 

Aüszük Çudidifer

mabl #52190 
Allahaşkına, kimdir nedir bilen var mı? gerçekten yaşamış mı böyle biri bu isimle? Resmi felan var mıdır bi yerde? imdb'deki fantastik bilgiler doğru mudur?
(2) 

btdna.exe

mabl #52080 
Bittorent kurdum makineye, Bittorent kapalı olsa da btdna.exe diye bi dosya açık kalıyor, ve ufak ufak donloadlar uploadlar yapıyor netlimiter'dan takip ettiğim kadarıyla. Yapmasın. Bu programcığın çalışmasını istemiyorum bilgisayar açıldığında. MSconfig'ten engellicem vs ama bu sefer de bittorrent neyin çalışmaz belki? Nedir bu?
(1) 

İşCep

mabl #50725 
İşCep'i Samsung E 250 telefonuma yükledim. Müşteri no ve Şifre giriyorum, YÜKLENİYOR ekranı geliyor bi süre, 1-2 dakika felan, ondan sonra teknik nedenden yapamadık mesajı veriyor.
Düzgün olarak kullanabilen var mı bunu? Ya da neden oluyodur bu sorun?
(3) 

İzmit - Küçükyalı ulaşım

mabl #48948 
İzmit'ten Küçükyalı'ya (asker sınavı için) en kolay nasıl gidilir. Otobüs bileti alındı Efe Tur'dan, o güzergah üzerinden tarif alabilirsem sevinirim.
(5) 

Turkcell Süper Lig'de Anadolu takımlarının maçlarının özet görüntüleri

mabl #47347 
TV'de rastlayamıyorum, oturup 2 saat istediğim maçın sırası gelsin diye bekleyemiyorum, beklesem de başka kanalda bişeye takılmışken kaçırıyorum vs.
Netten istediğim maçın özet görüntülerini yüksek kaliteyle izleyebileceğim bi yer var mı? En azından golleri. ligtv nin sitesini demeyin, afedersiniz ama kıçıma benziyo orası.
(5) 

İş Görüşmesi

mabl #46542 
Bu Cuma günü, turnike sistemleri imalatı ve ihracatı yapan orta ölçekli bir şirkete, dış ticaret satış departmanında bir pozisyon için görüşmeye gideceğim. Şirket pek kurumsal bir firmaya benzemiyor. Sorularım ise şunlar:

1) Nasıl giyinmeliyim? Hiç ama hiç takım giymek istemiyorum, daha doğrusu takımıma sığamıyorum şu anda, kas yaptım biraz :P (25/m/ev)

2) Kabul edilirsem görevim tüm dış satış trafiğini yönlendirmek felan olacak. Yani sağlam İngilizce gerekecek sanırım. Toefl 100 var ama gene de İngilizce mülakata alırlarsa ne sorarlar? Pek kurumsal olmayan bi şirketi gözönünde bulundurarak cevaplandırınız. Böyle fiks sorular var mı İK klasiği olarak? Hiçbir görüşmeye hazırlanarak gitmedim şimdiye kadar, bari bunda bi kaç hazır cevabım olsun.

3) Alırlar mı ki he?
(4) 

İzmit'te sessiz kafe/mekan?

mabl #45973 
İzmit'te ders çalışmaya müsait, akşam saatlerinde (19.00 - 21.00) çok kalabalık, gürültülü ya da müzikli olmayan, abartı kasıntı da olmayan (Vagon Cafe gibi) mekan önerilerinizi bekliyorum. Böyle ders çalışırken insanlar tuhaf tuhaf ta bakmasın, mümkünse çarşıda olsun, yada merkez kampüs civarında da olabilir, hani öğrencilerin gidip ders çalıştığı felan. Dumanaltı da olmasın. Böyle. Hadi üniverste gençliği klavyenize kuvvet.
(7) 

Toplu uzantı değiştirme

mabl #45620 
Daha önce sorulmuştu bu ama bulamadım. Bi klasördeki tüm dosyaların uzantılarını tek seferde değiştirmenin yolu var mıdır?
(10) 

Kan tükürmek

mabl #45145 
Sabah kalkıp ağzımdaki kötü tadı lavaboya tükürdüğümde, koyu kahve telvesi kıvamında kan olduğunu tahmin ettiğim birşey tükürdüm. Yaklaşık 1 saat boyunca tüküre tüküre anca temizledim boğazımı, Aynada baktığımda kan felan görünmüyordu ama tükürdükçe boğazdan aynı pıhtılaşmış kan gibi şey geliyordu.
Ne olabilir bu? Daha önce hemen hemen hiç böyle birşey olmamıştı.

Not: Kızılcık şerbeti içmedim.
(10) 

Fıkra

mabl #42276 
rezil oldum hatuna bi bok anlamadım ne anlatıyo şu fıkra?

So, an Irishman, Englishman and German are caught in Saudi drinking. The punishment is 30 lashes followed by deportation. The prison guard says to the Englishman before lashing "before I begin you are entitled to have something on your back, what would you like?"
The Englishman is a a cricket fan and asked for linseed oil. They lash him on a post and let him fly back to London groaning and crawling to the airport
Next came the German, asked the same question "what would you like?"
"nothing" said the German and after receiving his lashes he spits on the ground, calls the guards names and heads for the airport
Then it's the Irishman "what would you like?"
"oh" replied the Irishman, "I'll take the German"
(11) 

PC Oyun Tavsiyesi

mabl #42080 
Celeron 1700, 256 ram, 128 mb ekran kartlı makinede kasmadan rahat rahat çalışacak oyun arıyorum. Online olmayacak.

Favori oyunlarım:
Civilisation (En birinci bu. komple hepsi tüm seri) (4ü oynayamadım daha gerçi)
Baldur's Gate
Quest for Glory serisi
Might & Magic 6
CM (bu biraz alakasız kaçtı gibi)
Warcraft (Senaryosunu ceviyorum)
Homam (Öyle çok değil de işte severim yine, bu arda bişe dicem ama vurmayın: Favorim homam 4. Vurmayın lan)
Genghis Khan 2 (Bunu da çok oynadım, ne oyun yapmış adamlar her 2-3 senede bi açıp tekrar bitiririm)

Bunlar haricinde ama bunlar gibi, böyle nası diyim, eycof gibi saf RTS olmasın, mesela ülke kurarken bi yandan da karakter geliştirmeli olabilir, fantastik olması daha lezzetli olur. Ya da saf RPG/FRP de olmasın. Off ne istediğimi ben de bilmiyorum :( 10-12 yaşlarındayken Civilisation 1 oynarken aldığım zevki almak istiyorum ama sanırım o imkansız, onu geçecez. Senelerdir PC oyunu oynamıyorum, tekrar zevk alarak oyun oynamak istiyorum.

Çok eski antika oyunlar da olmasın. Çalıştırana kadar götüm yırtılıyo, 5 dk sonra kapanıyo bişey oluyo sırf sinir harbi.

Icewind dale, neverwinter, kingdom under fire, age of wonders, colonization, masters of orion demeyinonları sömürdüm zamanında.
Offf bi yardım edin :(
(4) 

Gülse Birsel ve Özkan Uğurlu'lu ttnet reklamındaki bayan

mabl #41934 
Veli toplantısına geç girip hoca kafayı mı yedi diyen. Kimdi kendisi? Ve ayrıca benden başkasına da acaip çekici geliyor mu onu merak ediyorum asıl.
(2) 

Championship Manager'ın eskisi ama 08-09 Sezonu

mabl #41630 
CM'nin efsane bi versiyonu vardı ya 01-02 miydi? Ulan daha onu hatırlayamıyom. Neyse 00/01 de olur 01/02 de olur ikisi de iyidir. Heh iste bunları 08-09 olarak modifiye edilmiş hallerini oynayan var mı? Bulunur mu diye sormuyorum çünkü eminim aratınca bulunur da, "ben kurdum mükemmelen oynuyorum abi" diyecek birini arıyorum. Şurdan indirdim ayarı şöyle oluyo tıklıyosun başlıyo diyebilecek birini.
Çok canım çekti.
(4) 

Civilization 3'ü pencere modunda çalıştırma

mabl #38152 
İşyerindeki sıkıcı saatlere Civilization 3'le renk katmak istedim. Gayet te iyi oldu, işe gitmek için sabırsızlanıyorum hergün böylece, herkese tavsiye ederim. Neyse, sorun şu ki, oyun pencere modunda çalışmıyor. Alt+Tab'la açık olan başka bi uygulamaya (IE gibi) geçip işimi halledebiliyorum ama masaüstüne dönemiyorum, Masaüstünü Göster şeysini de hiç takmıyo. Yani bi boss mode'u yok.
Pencere modunda çalıştırmamın bi yolu var mı? İstediğim an başlat çubuğuna göndereyim orda beklesin uslu uslu?
(8) 

Journey to the Centre of the Earth ve İzmit

mabl #34297 
İzmit'te bu filmi 3 boyutlu olarak nerde izleyebilir(miy)iz?
Eskidenki gibi gözlük mü gerekiyor yoksa sinema salonunun bi özelliği mi olması gerekir?
(2) 

Tia Maria

mabl #28280 
Bu içeceği Türkiyede daha da daraltırsak İstanbul'da daha da zorlamak gerekirse İzmit'te bulmak mümkün müdür?
(4) 

Eczacı başına düşen eczane sayısı

mabl #28069 
Bir eczacı birden fazla eczane açabilir mi?
Şimdi benim dükkanım var ve bişey açmak istiyorum oraya. Bi de eczacı arkadaşım var, iyi de kazanıyo maşallah. Gözüm kaldı biraz kazandığı parada. Benim dükkanın yeri de güzel böyle hastane yanı felan hemşire memşire desen gırla.
Bu bahsettiğim güzel arkadaşa teklif etmek istiyorum, gel bi eczane de bizim mekana açalım diye. Ancak kendisi ultra dürüst birisidir, yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Yani senin diploma üzerinden iş yapalım ehi mehi köşeyiz kanka gibi bi şey demek istemiyorum.

Yasal mıdır nedir bu durum?
(3) 

Scientific English Articles

mabl #26553 
Ben bunlardan arıyorum. Özet felan çıkarmak için. Konusu ne olursa olsun. Mikrobiyoloji de olur Tarih te. Hatta tarih olursa daha çok sevinirim.

Herneyse hertürlü bilimsel makale olur, ancak 1 A4 kağıdı aşmayacak makaleler olmalı bunlar. Oku oku ebem yorulmasın.

Böyle kısa, bilimsel, haberden çok makale niteliği taşıyan ingilizce yazıları nerden bulabilirim?
(5) 

Hop Hop Laptop Top Laptop

mabl #26383 
Gına gelmşitir ekşiduyuru ahalisine Laptop tavsiye sorularından ama, şu alete bi göz atmanızı rica edicem:

www.mavibilgisayar.com

Link üşengeçleri için özetle şöle yazıyo:
İşlemci Intel Core2 Duo 2.0 GHz
Bellek 3072 MB
Bellek Türü DDR2
Harddisk 160 GB
Optik Sürücü DVD+-RW
Ekran Boyutu 15.4 inç
Ekran Kartı 512MB Nvidia 8400M TC

Marka Datron. 3 GB ram olması cezbetti biraz. Fiyat ta kampanyalı olarak 12 ay a 1400 YTL!!
Ama Datron a sıcak bakamıyorum şu yüzden: (git: 20554)
Burda bi sıralama değerlendirme yapmış bi arkadaş. Datron son sıralarda.

Ne dersiniz son tahlilde?
(3) 

Excel de sonuca birim ekleme

mabl #26141 
Başlık pek açıklayıcı olmadı.
Tabloda formülle güzel güzel çarpmalar bölmeler yapıyorum mesela. Sonuç yazıyor ya hücrede formül yerine. Yani =A1+A2 yazınca diyelim 38 yazıyor sonuç. Heh işte ben 38 değil de 38 dm3 yazsın istiyorum mesela. ya da 38 mablmetre felan.
Olası var mı bunun?
(3) 

Battlestar Galactica 401 Transcript

mabl #26139 
Yeni sezonun son bölümünün transcriptini bulmak mümkün mü acaba? 1 hafta oldu nerdeyse çıkalı... Gerçi bu dizinin herhangi bi bölümünün trancriptini bulmak eziyet. Ama son bölüm lazım diğerlerini buldum zor olsa da.
(5) 

Oğlunuzu Delikanlı Olmaktan Nasıl Kurtarırsınız? (Hadi bakalım)

mabl #26128 
Yok tavsiye istemiyorum. 3-5 sene felan önce Carrefour'da raflarda buna benzer isimli bi kitap görmüştüm. Yazarı yabancıydı, tercümeydi. Nette aradım biraz oğlunuz delikanlı vs vs felan keywordlerini çeşitli kombinasyonlarda kullanarak ama bulamadım. Yolu yok adamım!

Bu kitabı bilen duyan var mı?
(4) 

Wordpress ne alemde?

mabl #25247 
Youtube 8 kere açıldı kapandı Wordpress'te hala tık yok. ssg dava mı açmıştı bişeyler vardı öyle. Neden açılmıyor hala? Wordpress sözkonusu blogları kapamadığı içn felan mı?
(3) 

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

mabl #23969 
Site şu: scitech.blogs.cnn.com

cnn.com'daki bir linkten ulaştım buraya.

Soru ise şu: Yasaklanmış olan cnn.com mu? Ki olamaz çünkü cnn.com a direkt giriyor, hem duyardık o olsaydı.
Hangi domain bloklu?
(5) 

Web Sitelerinde Türkçe Karakter Sorunu

mabl #23823 
Resimde görüldüğü gibi. Naptım nettiysem gideremedim. Her türlü öneriye açığım. ACİL çözüm lazım. Net üzerinden ihaleye gireceğim ama hiçbişey anlaşılmıyor bu şekilde. (Olay tc kimlik sitesi değil birçok sitede böyle yapıyor, ama bazı sitelerde yapmıyor. ekşide yapmıyor mesela)

Hadin koman yiğitler..
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık