(4) 

Doktorun "Üst taraflarda iltihap var ama PCR'a gerek yok" yorumu?

norules #1491882 
Merhaba arkadaşlar.

Bir süredir 3 kişi beraber yaşıyoruz. Ben hariç diğer iki kişi 23 Temmuz'da semptom gösterdiler ve PCR testleri pozitif çıktı. Filyasyon ekibi bende semptom olmadığı için test yapmadı, sadece karantinada kalmam söylendi.

Hepimizin karantinası 5 Ağustos itibariyle tamamlandı. Evin tek PCR'sız kişisi olarak, 9 Ağustos'ta beni de bir doktor görsün diye özel bir hastanenin doktoruna başvurdum.

Kan tahlili ve tomografi istemişti, bugün sonuçlar için gittim. Bilgisayarından sonuçları inceledi ve "Akciğerlerinde bir sorun yok ama üst taraflarda boğazın oralarda iltihap var. Sana ilaç yazacağım" dedi. Ben de "Peki şu aşamada PCR yaptırmam gerekir mi?" diye sordum, "Semptomun olmadığı için yaptırmana gerek yok" dedi.

O an aklıma gelmeyen ama eve gelince aklıma takılan bazı şeyler var şu an. Şimdi üst taraflarımda madem iltihap var, şu an haberim olmadan pozitifsem, öyle bir durumda benim o covid ilaçlarını kullanmam gerekmez mi? Hoca niye PCR seçeneğini direkt ekarte ediyor olabilir ki?

Yanlış mı düşünüyorum? Fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Zira kafam bayağı karıştı şu an.
(3) 

Covid geçiren birinin PCR'da negatif sonuç vermesi kaç günü buluyor?

norules #1490578 
Şu an pozitif olan arkadaşım, 14 günlük karantina süreci bitince insan içine çıkmadan bir PCR yaptırmak istiyor ama testi pozitif çıkar da yine bir ilave karantina süresi binerse diye endişeleniyor.

Pozitif bir hastanın ortalama kaç güne negatife döndüğüne dair bilginiz var mı?
(2) 

Oksimetre ölçümünde yüksek değerler, "Covid ciğerlere inmemiş" dedirtir mi?

norules #1490126 
Hastanın PCR testi pozitif. Ama öksürük de dahil hiçbir semptom yok.

Evde parmaktan yapılan oksimetre ölçümlerinde değer %97-%98 civarı çıkıyor. En düşük 96'yı gördüğü oluyor.

Şayet covid ciğerlere inmiş olsaydı, değerler yine bu şekilde yüksek çıkabilir miydi? Bu değerlerden yola çıkarak ciğerlere inmediği yönünde bir yorum yapmak doğru olur mu?
(5) 

Nabzınız ölçümlerde kaç civarları çıkıyor?

norules #1489949 
Nabzınızı ölçtüğünüz zamanlarda genelde kaç arası gidip geliyor?

Bir de şayet yüksek çıkıyorsa ve kardiyoloğa göründüyseniz, yorumu ne şekilde oldu?
(16) 

Kavga kıyamet ayrıldığınız hatunun babasının hastalandığını öğrenseniz..

norules #1489355 
covid olmuş.

1. ne ararım ne mesaj yazarım. artık birbirimizin hayatında olmadığımız için gerek yok bu tür aksiyonlara.

2. "babanın covid'e yakalandığını öğrendim, geçmiş olsun. durumu nasıl?" tarzında kuru ve mesafeli bir mesaj yazarım sadece.

3. ayrılmış olsak bile, geçmişteki beraber güzel günlerimizin hatırına, ilgili ve duygusal bir yaklaşım tarzıyla zor gününde ona desteğimi hissettiririm.

siz olsanız hangi şıkkı seçerdiniz?

ilave 1: ayrılığın süresi henüz sıcak, 15 gün.
ilave 2: "kavga kıyamet" kısmının biraz ucu açık kaldığını fark ettim. şöyle söyleyeyim; küfür hakaret olmadan, sert bir tartışma yaşandı aramızda, ikimiz de çok yükseldik ve nihayetinde ilişki bitti. ama bir daha yüz yüze bakamayacak bir durumda falan da değiliz yani, o seviye bir hal yok. yolda karşılaşsak, selamlaşır konuşuruz.
(7) 

30+ erkekler:"Sıfırdan yeni insan tanımak" size de yorucu geliyor mu artık?

norules #1488917 
güzel bir ilişkim vardı, geçenlerde hiç hesabımda olmayan bir şekilde bitti. hayli ani ve sert geldi bu bana, keyfimi de kaçırdı.

okcupid, tinder hemen malum mecralara daldım kafam dağılsın diye ama o kadar yavan bir his çöktü ki üzerime... hayat nasıl, ne iş yapıyorsun, nerede oturuyorsun vs. dön başa yeniden başla, yeniden yeniden. her seferinde aynı şeyler. kimseyle bir daha o'nunla yakaladığımız frekansı yakalayabileceğimi de sanmıyorum zaten, bu da yeni birilerini tanımak adına motivasyonumu düşüren başlıca duygum sanırım.

ayrılığın sıcaklığından mı bilmiyorum ama hayatımda ilk kez bu derece bu anlamda bıkmış ve hevessiz hissediyorum. oysa eskiden "çivi çiviyi söker oğlum" derdik, böyle hisler çökmezdi hiç. problem bende mi, yoksa bir yaştan sonra hepimize benzer şeyler mi oluyor?
(3) 

Biontech aşısının ardından kalp çarpıntısı peydah olan var mı? / Normal mi?

norules #1484971 
selam. 1 hafta önce aşı oldum, olduğumdan beri devam eden bir çarpıntı hali var...

aşı sonrasında benzer bir durumda olanlar var mı aramızda?
(10) 

PCR testi, gerçekten anlatıldığı kadar "rahatsızlık verici" mi?

norules #1474808 
"çubuğu bildiğin burnumdan beynime kadar soktu!", "gözlerimden yaş geldi, çok kötü oldum" türü şeyleri şu ana dek bayağı fazla duydum, okudum.

henüz hiç pcr yaptırmama gerek olmadı ama sıkıntı şu ki, zaten normal şartlarda dahi burnumun içine temas konusunda hayli hassas ve bundan rahatsız olan biriyimdir.

pcr yaptıranların bir takım yorumları neticesinde covid olmaktan değil, pcr yaptırmak zorunda kalmaktan korkar hale gelmiş durumdayım, o derece yani. bir gün burnumun içine sokup ilerletilecek bir çubuk düşüncesi, beni kötü yapıyor şu an.

abartıldığı kadar rahatsızlık verici mi bu test? yoksa insanlar olarak çoğumuzun canı biraz fazla mı tatlı?
(9) 

Breaking Bad ve Narcos'tan sonra boşluğa düşmüş birine dizi önerisi?

norules #1471829 
Selamlar. Başlıkta da adı geçen dizilerin çizgisinde; sürükleyici ve kaliteli bir Netflix "suç dizisi" arayışındayım.

Hangi diziye baksam sarmıyor haftalardır.. Bahsettiğim şekilde suç dizisi alanında güzel öneriler alabilirsem çok memnun olurum.
(10) 

Kız arkadaşa "Çin Malı" hediye olur mu?

norules #1458410 
Kız arkadaşıma evi için gayet hoş tasarımlı bir dekoratif masa saati alacaktım ki, ürünü detaylıca incelerken üzerinde "Made in China" yazdığını gördüm. Ama saat güzel de bir şey. Kıza Çin malı hediye almak haneye eksi puan yazar mı, ne dersiniz?
(15) 

Sevgilinizle yılbaşı hediyeleşmesi yapar mısınız?

norules #1456939 
bundan önce 5 yıllık bir ilişkim vardı, ortak bir yaklaşımla "yılbaşı hediyesi" olayına ikimiz de girmiyorduk.

şimdi 3 aylık yeni bir ilişkim var, kararsız aldım :)

sizler sevgiliyle yılbaşı hediyeleşmesi yapıyor musunuz?
(3) 

Sinüzitle başlayan "burun içindeki kanayan bölgeler" için ne yapmalı?

norules #1450447 
5 gündür sinüzit kaynaklı olarak burnumu boşaltmak için sümkürdüğümde peçetede minik kan damlaları görüyorum.

Burnumun içine el feneri tutup da aynada baktığımda, sağ tarafta genel olarak 1-2 ufak kanlı bölge görüyorum...

Bu kanamalar ben hiçbir şey yapmasam da kendiliğinden oluyor, ilaveten de rahatsızlık hissi verdiği için zaman zaman almak zorunluluğu hissettiğim kuruyan mukusları aldığımda da tekrar o bölgelerde kanamalar başlıyor.

Bu kanamalı halleri kesmek için nasıl bir yol izlemem lazım acaba, başına gelen var mı?
(5) 

Fıstık ezmesi, trigliseridi yükseltir mi?

norules #1449917 
Fıstık ezmesi, yağı hayli bol olan bir gıda türü, peki her gün 3-4 tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesi tüketmek, trigliserid değerlerini yükseltir mi?
(5) 

D&P Deodorant - Alüminyum?

norules #1449694 
Merhaba. Günlük sıradan kullanım için alüminyum içermeyen bir deodorant arıyordum, D&P marka deodorantın içeriğinde alüminyum gözükmüyor ama genelde bu tip deodorantlarda alüminyum hep oluyordu.

Ekte fotoğrafını da attım, içindekiler kısmına bir bakar mısınız, acaba benim anlamadığım ve alüminyumun varlığını ifade eden bir durum var mı içindeki maddelerde?
(5) 

Saç Ekiminde Doğru Zaman: Çok dökülmüşken mi, az/orta dökülmüşken mi?

norules #1447514 
Merhaba.

Saç ekimi işlerine saçlar henüz az/orta düzeyde dökülmüşken mi, yoksa yoğun düzeyde döküldüğü zaman mı girişmek daha ideal? Bilgi sahibi olanlar fikirlerini paylaşabilirse memnun olurum.

Edit: Yaş bilgisini de belirtmiş olayım, 37 yaşındayım.
(10) 

Pandemi Döneminde Berbere Gitmek

norules #1446545 
Nisan'dan beri saç tıraşını kendim makinayla hallediyorum ama berberin eli, makası başka bir seviye tabi. Onun eksikliği bariz hissediliyor.

Bir yanım artık berbere gitmeyi çok istiyor, diğer yandan da gidilecek ortamın içerdiği türlü türlü riskler yeniden aklıma düşüyor ve gitmekten vazgeçiyorum.

Sizlerde durum ne şekilde beyler? Gidiyor musunuz berbere?
(5) 

Günün İlk Cinsel İlişkisi Sonrası Baş Gösteren Sertleşememe&İsteksizlik

norules #1440152 
Son dönemlerde canımı sıkan bir durum başladı.

Partnerimle günün ilk ilişkisini yaşarken herhangi bir sıkıntım olmuyor, "fiziken ve duygu olarak" her şeyim olması gereken ideal seviyelerde. Fakat ilk cinsel ilişkinin ardından aradan saatler geçse de, yeni ilişkiler yaşamak için cinsel olarak arzulamama, sertleşememe/sertleşsem de ilişki esnasında hemen ereksiyon kaybı durumları oluyor.

Eskiden bu tip bir sıkıntım hiç yoktu ama bayağı bir süredir bu şekilde devam ediyor.

Düzenli kullandığım herhangi bir ilaç yok, sigara kullanmıyorum, alkol nadir. Hayatımda öyle büyük stres sebeplerim de yok, kafam da rahat yani.

Bu durumlar, bende yeni gelişen bir sağlık sorununun belirtisi olabilir mi, yoksa daha ziyade dönemsel psikolojik bir durum mudur? Bu tür bir sıkıntı yaşayıp da çözmüş olanlar, yöntemlerini paylaşırsa sevinirim.
(6) 

Bacakta kitle için hangi bölüme gidilmeli?

norules #1438283 
merhaba,

bir süredir kaval kemiğimin oralarda, dışarıdan belli olan bir şişlik, kitle durumu var.

bu şikayetimle ilgili hangi bölümün doktoruna gitmeliyim?
(4) 

Sperm örneği vermek hakkında.. (Spermiogram)

norules #1379966 
merhaba. varikosel teşhisi sebebiyle spermiogram testi yaptırmam istendi. bilgi amaçlı biraz araştırmalar yaptığımda, sperm örneği vermek için yapılacak mastürbasyon esnasında herhangi bir "kayganlaştırıcı madde" kullanılmaması gerektiğine dair uyarılar gördüm. sonuç üzerinde yanıltıcı tesirler yapabiliyormuş.

yalnız bu detay beni bayağı germiş durumda. zira herhangi bir kayganlaştırıcı yardımı olmadan, öyle kuru kuru bir şekilde yeterli uyarılma seviyelerine ulaşamayacağımı ve o işlemi neticelendiremeyeceğimi biliyorum. çünkü kendimi, vücudumu tanıyorum. böyle bir alışkanlığım hiç yok yani.

benim gibi olduğu için sperm örneğini kayganlaştırıcı madde kullanarak veren var mı? varsa test sonuçlarında olumsuz bir durum oldu mu?
(3) 

Bel Soğukluğu geçirmiş olanlara bir soru

norules #1375130 
bir cinsel ilişkimin sonrasında başlayan idrar yolunda yanma, kaşıntı ve penis ucunda ıslaklık şikayetiyle doktora başvurdum. şikayetlerim ve yapılan tam idrar tahlili neticesinde bel soğukluğu teşhisi koyularak antibiyotik tablet verildi. (idrar tahlili sonucu da: her alanda 18-20 lökosit ve 2-3 eritrosit görüldü)

ilk kez bu tür bir hastalık başıma geliyor ve biraz araştırınca öğrendim ki bel soğukluğu yani gonore ile klamidya'nın yakınmaları birbirine benzermiş. ve net teşhis için idrar kanalından örnek alınarak, bunun sonucuna göre de en doğru tedavi şeklinin uygulanması gerektiğine yönelik bilgiler edindim.

lakin dediğim gibi, bana sadece bir idrar testiyle "bel soğukluğu" dendi. daha önce bel soğukluğu geçirmiş olanlara sorum şu; teşhiste size de sadece idrar tahlili mi yapılmıştı, yoksa idrar kanalından örnek alınmış mıydı?
(22) 

44 yaşındaki bir kadının hamile kalma ihtimali

norules #1364955 
merhabalar,

soru belli; olabilir mi öyle bir şey?
(7) 

OKB'ye Bağlı Tekrarlamaları Yapmayı Baskılamak

norules #1347992 
OKB, her çekenin bileceği üzere, kişiye bir takım korku ve endişeleri zerk ederek türlü türlü manasız tekrarlamayı yaptırtan bir bela.

O an içinizden sizi zorlayan o tekrarlamayı yapmazsanız, yoğun bir "iç huzursuzluğu" oluşur ve bu sizi yapmaya zorlar.

OKB'lilere sorum şu; herhangi bir tekrarlama türünü direnip de yapmamanın ardından o an bünyede oluşan iç huzursuzluğunu gidermeye, yok etmeye yönelik kendi geliştirdiğiniz yöntemler veya psikolog tavsiyesiyle öğrenip uygulayıp da olumlu yönde sonuçlar aldığınız metotlar var mıdır?
(20) 

İki yakın arkadaş arasında para hesabı

norules #1339007 
Yakın bir arkadaşınızla aranızda para hesabı yapar mısınız, yoksa bu tür bir şeyi gereksiz mi görürsünüz?

Mesela beraber yemek yediniz, o an masada tüm hesabı siz ödediniz. Arkadaşınız da çıkışta size yediğinin parasını verdi ama 7 lira eksik verdi. Eksiği ona söyler misiniz, yoksa lafını etmez misiniz?
(3) 

Cımbız İle Alınan Kaş Kılı

norules #1333218 
merhaba.

son dönemlerde sol kaşımdaki tek bir kıl, orantısız ve manasızca uzamış durumda.

ben bu tek kılı cımbızla kökünden çekip alsam, sonrasında zamanla tekrardan uzamaya başladığında kılın güçlenip de "eskisinden daha uzun bir hale" ulaşma ihtimali olabilir mi?

yoksa en kötü ihtimalle ilk cımbızladığım boyutuna kadar mı ulaşır acaba?
(9) 

Tinder'dan konuşulan hatunu "ilk görüşme" için eve davet etmek

norules #1329433 
bu tür bir teklifi yapanlar var mı aramızda? varsa, olumlu cevap alma yüzdeniz ne seviyelerde oldu?
(14) 

Psikolog İhtiyacı Hissedip Mali Yükü Yüzünden Gitmemek

norules #1326240 
Bu konu uzun zamandır yaşadığım bir ikilem.

Bir psikologa başvurmak istiyorum. Ama öte yandan da aşağı yukarı 300 lira civarlarındaki ücreti kısa zaman aralıklarıyla git, gel, git, gel şeklinde sürekli verebilecek bir ekonomik rahatlıkta değilim. Yani bütçemi hırpalayacak bir durum olur bu. Ve hal böyleyken de her seferinde gitmekten vazgeçiyorum.

Peki İstanbul sınırları dahilinde, nispeten makul fiyatlarla psikolojik destek veren yerler/kişiler de var mıdır? Varsa bir bilgilendirin lütfen.
(7) 

Bartu Küçükçağlayan'ın Saçı?

norules #1325972 
Yalan Dünya dizisi zamanında şu şekildeydi:
i.hizliresim.com

Jet Sosyete'de ise şu şekilde:
i.hizliresim.com

Jet Sosyete başladığından beri kafası hep bu şekilde, hiç saçını bundan daha uzamış bir halde görmedim.

Bu saç ekimine mi benziyor, yoksa saç simülasyonu/saç dövmesi diye bir hadise varmış, ona mı benziyor?

Bu mevzuları bilip de fikri olanlar varsa sevinirim. Saç dökülmesi sorunu yaşayan biri olarak dikkatimi çekiyor da.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık