(1) 

Yapı Kredi hangi kart?

aguen #1490550 
Yapıkredi'ye geçeyim dedim de hiçbir şey anlamadım.

Alt seviye kartları ve bana hitap etmeyenleri geçtim;

* World Platinum
* adios Premium
* Crystal


Bunların farkı nedir hangisini tercih etmeliyim?
(15) 

Denize girerken sahilde eşyaları ne yapıyorsunuz?

aguen #1489168 
Merhaba duyuru,

Arkadaşlarımın uyuz olduğuna karar verip 8000. kez iptal olan planlardan sonra tek başıma tatil yapayım dedim, aslında amfibi canlıyım 2 senedir denize giremedim ama..

Kendi özel plajı olan iyi bir otelden rezervasyon yaptım, giysi havlu vs. sorun değil zaten çalınmaz. Telefonu da su geçirmez kılıfla yanıma alacağım; cüzdan vs. ne yapıyorsunuz nasıl işliyor onlar?

Ek olarak tatil yeri neresi önerirsiniz? Tarihi yerler gezimi sınırlar açılınca yapacağım şimdilik yatmak/yemek/yüzmek temelli bir tatil istiyorum bu ay.
(5) 

Bu ülkede pasifistlik aptallık mı?

aguen #1477315 
İyi geceler duyuru,

Özellikle son birkaç senedir iyice anti-silah takılıyorum, küçüklükten beri deneme imkanlarım da olmuştu ama hepsinde reddetmiştim. Gelecek ay bedelli askerliğe gidince de silah istemiyorum demeyi düşünüyorum (peşin peşin silah korkum var yazmıştım doldurulan forma)

Kendimi ezdirme gibi bir durumum yok günlük hayatta, üniversitede şeriatçının biri bana kızıp saldırdığı bile olmuştu :)

Ama ülkeyi gördükçe biraz korkuyorum; evet normal bir toplumda kendimi koruyabilirim, biraz fazla egomdan gelen özgüven & dev boyutlarım ve zekamla kaçırırım herkesi ama türkiye kadar saçma bir ülkede bunlar imkansız. Mesela bu ay güzel bir semtte yaşamasam su içiyorum diye saldırabilir birisi, ya da durduk yere ülkücünün biri çatsa polis değil bir şey yapmak, onlar da arkadaşlarına katılırlar.

Ve gerçekten korkutucu bir şey yani. Sizce belli bir noktada prensipleri terk etmek gerekli mi. Özellikle eski pasifistler, bireysel silahlanma konusunda görüşleriniz neler?
(11) 

Bedelli Askerlik Soruları (3'ü 1 arada) - Silah reddetme/Sınav izni/Telefon

aguen #1476794 
Selam duyuru,

Zamanı geldiği için dolandırılıyorum mecburen, bedelli askerlik parası + 1 ay maaş gitti; iş derdi olmayan, çok beyin kullanmam gerekmeyen fitness kampı olarak değerlendirmeyi düşünüyorum mecburen. Gelecek ay gideceğim.

1.

Bana silah teslim edilmesini istemiyorum. Prensip olarak da karşıyım. Zamanında savunma sanayisine girmememin tek sebebi de etik sebeplerdi. Sanırım sorun çıkarmıyorlarmış ama tam olarak ne yapmamız gerekiyor? Silah uzatılınca "Yok ben kullanmıyorum, teşekkürler" demiyoruz sanırım :)

edit: Başvururken e-devlet'te bir form dolduruyorduk, ne olur ne olmaz "Silah korkum var." seçeneğine evet demiştim.

2.

Çok ufak bir fark ile ortalamam Bilkent ve Hacettepe'de YL yapmama yetmiyor. Göstermelik değil gerçekten paper çıkacak projemi geliştirmek için yapacağım o yüzden mecburen odtü olsun diyordum. İngilizce sınavları tahmin edin ne zaman ^^ Bir önceki başvurumda da tek finalim vardı ve İYS ile aynı saatteydi o sene. Günlük izin alıp gelip geri gidebiliyor muyum, yoksa odtü sınavını ciddiye almazlar mı?

3.

Telefon hakkında çok tartışma dönmüş.
www.hepsiburada.com

Şu telefonu alsam kullanabilir miyim?
(2) 

Sevgilime doğum günü hediyesi alacağım, olmuş mu bunlar?

aguen #1474482 
Merhaba duyuru, hediye seçemeyen bir insan olmama rağmen kendimi zorladım uzun uzun; öncesinde sizin fikrinizi almak istedim.

Context olarak, kendisi mor renge inanılmaz bir sevgisi olan bir kadın kişisi. Bir süre sonra yurtdışına taşınacağı için kalıcı bir eşya vs. işine yarayabilecek bir şey alamıyorum. Parfümdür, giysidir zevkleri çok spesifik ve alacağını almış zaten benim başka bir şey almam mantıklı gelmiyor.

Spa seti alayım dedim ama hazır da olmasın kendim hazırlayayım:

www.bathandbodyworks.com.tr
www.bathandbodyworks.com.tr
www.bathandbodyworks.com.tr
urun.n11.com
www.amazon.com.tr

Şu 5'ini alıp güzel bir hediye kutusuna şirince paketlesem sizce güzel bir hediye olur mu? Bunlardan bir şeyler ekleyip çıkarır mıydınız?

Yankee candles'a baktım aslında ilk, ama onlarda da normalde 150 lira olan şeyleri 550'ye satıyorlar türkiye'de
(2) 

Türkiye'de satılmayan oyunu devlet mi yasaklamış nasıl öğrenirim?

aguen #1471683 
Merhaba duyuru,

Tell Me Why diye bir oyun vardı. Ana karakterlerden biri trans ve çıktıktan bir gün falan sonra rusya/çin/arap ve asya ülkeleri ile birlikte türkiye'de satışı durduruldu.

Ama hiçbir haber vs. yok. Firmaya mail atmıştım dönen olmamıştı, unutmuştum.

Bugün başladım bilgisayarda bölgemi yunanistan gösterip. Oyun çok güzel mükemmel hatta. Merak ettim dedektif moduna geçtim.

Kültür bakanlığını mı aramam gerekiyor? Nasıl öğrenirim? Sanırım ülke olarak biz yasaklamamışız ama koskoca microsoft bunu bilmiyor mu yani? Tuhaf geldi.
(5) 

Amazon, henüz gönderilmemiş kargo iptal olmuyor

aguen #1467482 
Merhaba duyuru,

Dün bir telefon almıştım indirimde; sonra baktım incelemeleri çok kötü tüm dünyada (S20FE), başka bir model aldım (S10+) ilki iptal olmuyor :D

Müşteri hizmetleri de yardımcı olmadı. Kargoya verilince firmayı arayıp istemediğinizi söyleyin göndermesinler dediler. Öyle yapılıyor mu?

Amazon kargoları genelde kapıma bırakıyor, riske girmek istemiyorum telefon vs. çünkü. Deneyimi olan var mı.
(3) 

Önce Malcolm in the Middle mı izleyeyim Breaking Bad mi

aguen #1466638 
Gördüğüm kadarıyla herkes hemfikir, önce hangisini izlersek diğer dizide Bryan Cranston'a farklı bakıyormuşuz :D

mitm eskiden tvde denk geldikçe izlerdim ama birkaç bölümü geçmemişimdir, başlayayım diyorum.

breaking bad de bilmiyorum niye izlemedim. yoğun olduğum bir dönemdi sanırım.
(2) 

Glukoz değeri sorusu

aguen #1466554 
Aslında B12/D için tahlil yaptırmıştım. Yanında glukoz/HbA1c de baktırdım da.

6 ay önce glukoz 91 ma/dL imiş, şimdi 105 olmuş. 8 saat aç kalıp yaptırmıştım ama 8 saat öncesinde yarım litre nesquikli süt içtim, etkisi olmaması lazım diye düşünüyorum.

referans aralık 70-100 bu arada.

HbA1c de 5.90% çıkmış. 5.7% altına normal 6.5% üstüne diyabet diyor referans aralıklarda. Önceki sefer buna bakılmamış.


Ölecek miyim duyurucular :( Çok anlamıyorum ama sonuçlar kötü sanırım, öte yandan 6 ayda bu kadar artar mı ki glukoz değeri. Yani 6 aylık ortalama diyor evet ama o zamanlar daha çöp besleniyordum şimdi kalori falan bile sayıyorum.
(9) 

Günlük hayatta pasif protesto önerileri?

aguen #1465277 
Duyuru, bıktım artık ya. İşim çok güzel, sosyal çevrem çok iyi; haber açmasam aslında avrupa standartlarında yaşarım o konuda bir sıkıntım yok ama gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Çalıştığım yerin statüsü sebebiyle protestolara vs. katılmam yasak sanırım. Memur değilim ama benzer şartlar diye düşünün. Ama orada dahi asla görüşlerimi gizlemem; yanlış bir şey gördüğümde de karşı çıkarım.

Aktif olarak aslında elimden geleni yapıyorum, ekonomik boykot başlattım kendi kendime ve yabancı bir platformda döviz olarak saklıyorum birikimlerimi.


"Ben buradayım, kaçmıyorum da." diyecek neler yapabilirim? Bu tarz şeyler yapanlar var mı? Her gün gökkuşağı çoraplar giyerek lgbt bireylerin özgürlüklerini desteklediğimi belirtmem çok sığ mı olur mesela?

Masama yine yobazları/sağcıları trigger edecek bir şeyler koyabilirim ama tam ne olur bilemedim.
(3) 

Yüksek lisans başvurusu hakkında

aguen #1462166 
Merhaba duyuru,

Para uğruna akademiden kaçmıştım; bir de ortak bir projede paper'a adım yazılmamıştı iyice küsüp gitmiştim lisansta. İşimden çok memnunum artık asla akademiye dönmem zaten de; yine de kariyer vs. yüksek yapmak istiyorum.

Başvurmak istediğim üniversite 2.8 ortalama istiyor; bende 2.76 var.

Giremez miyim :(

Ek bilgi olarak ALES ve YDS sonuçlarım 96-97. Hocaya bağlı bir şeyse bu ünide çalışmak istediğim hoca ile aram çok iyi hatta üni dışından ara sıra bir projeye destek oluyorum. Biraz da o projeye iyice odaklanabilmek için istiyorum aslında yükseği. Çok iyi bir paper çıkması garanti gibi ve en çok emeği olan insan benim, tek isteğim adımın kaliteli bir makalede yer alması :(
(1) 

Aliexpress kargosu ptt'de kaç gün bekler?

aguen #1462164 
Selam duyuru, bi kablo almıştım bir haftaya gelmiş oldu bugün; şok oldum. PTT evime 200 metre falan ama işe gidiyorum. Perşembe cuma evden çalışacağım, perşembe'ye kadar gitmez değil mi?

Kağıt vardı ama tam anlamadım.

Kargo / Kargomat teslimli gönderiler 3 gün
Yurtdışı APG / Yurtdışı kayıtlı mektup 7 gün
Ödeme şartlı 15 gün demiş


Perşembe'ye orada olur değil mi?
(1) 

Oculus Quest / Quest 2 kullananlara kablo sorusu

aguen #1460447 
Merhabalar, Quest 2 siparişimi verdim; şimdi kablo bakıyordum da tabii ki Link'e $80 + KDV + Kargo vermeyeceğim. Kablo öneriniz var mıdır? Amazon'dan alınca $50'ye geliyor, aliexpress $20 diyor ama hem "aliexpress" insan güvenemiyor hem de ocak sonu diyor.

Ek olarak bayağı kaliteli bir 5GHz modemim var boşta duran, onu VR odama koysam virtual desktop kabloya eşdeğer olur mu?
(2) 

RX5000 Serisi GPU Sahipleri

aguen #1451321 
Merhabalar, elimde Godfall için aktivasyon kodu var, aktive edemiyorum. Bana yardımcı olmak isterseniz 30 saniyeniz için 30TL Steam cüzdan kodu gönderebilirim.

AMD Radeon RX 5600 XT
AMD Radeon RX 5700
AMD Radeon RX 5700 XT

Bunlardan biri olması lazım
(1) 

İzmir depremi için nereye yardımda bulunabilirim?

aguen #1451114 
Ankara'da olduğumdan elimden çok bir şey gelmiyor ama maddi olarak yardımda bulunabilirim. Paramın kurtarma çalışmalarına veya gerçekten oranın insanlarından gideceğinden emin olmak istiyorum.

Bilgisi olan var m?
(2) 

Telefon/tablet için stylus önerisi?

aguen #1440154 
Merhaba duyuru,

Anne olarak bir adet öğretmen kişisi var, yaz boyunca uzaktan ders veriyordu zaten okulundaki öğrencilere; sanırım bu durum devam edecek o yüzden stylus arayışları içerisindeyiz.

Bunlar da ya 30 liralık hep ya da +1000 lira. Rahatça yazı yazılabilecek kalitede ne önerirsiniz, çizim vs. yapılmayacak.
(5) 

Reçeteli ilaç için her ay doktora gitmem mi gerekiyor?

aguen #1436691 
Merhaba duyuru,

Başlıkta yazdığı üzere, psikiyatriste gitmiştim, Cipralex vermişti. Şimdi bir ay oldu eczaneye gitsem yenisini alabilir miyim direkt? Yoksa tekrardan randevu alıp her ay bir de hastane parası mı ödeyeceğim?
(5) 

3 soruluk bir anket - Mayonez sevmenin yaşla ilgisi

aguen #1431152 
Evet gülebilirsiniz. Çünkü ben de güldüm bir süre. Ama bunu ve tam tersini ciddi ciddi savunanlar var.

Cevaplarınız için teşekkürler:

forms.gle
(1) 

Wireless Bridge kurma konusunda yardım.

aguen #1430204 
Merhaba duyuru,

Context olarak, yeni evimde internet altyapısı yoktu; Türk telekomu aradım, "lol" dediler, ama 24 ay taahhüt verirsen hallederiz wink wink yaptılar. Hayır tabii ki de deyip kapattım.

Sonra kabloneti aradım, oo haftaya kutu takmış oluruz binanıza hemen geliyoruz yaptılar. Türkiye sonuçta inanmalı mıyım bilemedim ama durum bu.


Mobil veri ile tasarruf devrindeydim, ama dün mahallemde eduroam ağı belirdi sanki evren bana çok acımış gibi. Üniversite loginim hala çalışıyormuş girdim hemen telefonumla. Ama bilgisayarımın olduğu odada çekmiyor.

Eduroam --> router --> ethernet tarzı bir teknoloji mümkün mü, bilgisi olan var mı? Wds vs. olmuyor sanırım.
(2) 

Ankara (Kızılay, Bahçeli vs.) GPU Tamircisi?

aguen #1428652 
Merhaba duyuru, 4.5 senelik ekran kartımı (R9 390) kasım gibi yeni jenerasyonla değiştirecektim ama erken emekli oldu.

Aslında birkaç gün önceye kadar açılıyordu bilgisayar ama rastgele hard freeze oluyordu, hatta benchmark falan açınca birkaç saniye +100 fpslerde açıp sonra donuyordu yine.

Thermal paste falan değiştirsem olur herhalde diyordum ama dün hiç açılmadı PC, moboda VGA ışığı yandı.

Ülkedeki ikinci el kültürü sağolsun 4 aylığına geçici bir GPU almam da mantıksız oluyor.

100-200 hatta ilk güne dönecekse 300 liraya falan nerede tamir ettirebilirim bilen var mıdır?
(3) 

ISS ne önerirsiniz?

aguen #1427535 
Anıttepe'de oturacağım, VDSL var ama internette kime baksam sadece şikayet var :/

Türk.net ile millenicom arasında kaldım, ikisi de berbatsa Netspeed kullanıp 35mbps ile yetinmek de bir seçenek. Akıl verin lütfen :/
(6) 

Evdeki devvv eşyaları nasıl atarım?

aguen #1426965 
Merhaba duyuru,

Evde atmak istediğim bir yemek masası, aynalı büyük bir konsol falan var. Bunlardan nasıl kurtulabilirim? 4. katta olduğum için taşımam imkansız, çok da büyükler bir şekilde taşısam bile kapı önüne bırakamam. Çözüm bulamadım :/

Makul bir ücret karşılığı bunları alıp götüren servisler vs. var mıdır acaba?
(2) 

Vodafone'un tarifemi değiştirmeme konusunda öneriler?

aguen #1425395 
Merhaba duyuru,

2 ay falan önce yıllardır inatla faturasızda tuttuğum hattımı faturalıya geçirdim, çünkü 3 ay deneme süresi vardı ve bu süre içinde hiçbir ücret ödemeden cayma bedeli olmadan eski faturasız tarifeme dönebileceğim söyleniyordu.

Neyse bu hafta yeni bir ev tuttum, ve orada vodafone hiç çekmiyor diğer tüm operatörler sapasağlam. Aradım deneme süresi içinde çıkış yapmak için;

dijital asistanla 5dk uğraştıktan sonra,
müşteri temsilcisini çıkmaya emin olduğuma, çabalarının nafile olduğuna, benim iyiliğimi düşünmeyi bırakıp istediğimi yapmasına ikna etmem bir 15 dakika aldı (o sırada balkondan atlasam ölsem hattımı kapatmış olurlar mı yoksa fatura devam eder mi onu sorguluyordum)

8 kez de evet onaylıyorum dedim.

Ha bir de güncel faturama ek olarak tertemiz bir 130tl masraf çıkardılar ama o kadar bıkmıştım ki içimden lanet olsun dedim dışımdan onaylıyorum dedim.

Birkaç gün içinde tamamlanır dediler. Ama dünden beri ne bir sms ne bir bilgilendirme geldi, vodafone yanımda da hala aynı. Acaba 15 haziran'da sürenin geçmesini mi bekliyorlar kontrat kitlemek için?

Tecrübesi olan var mı bekleyeyim mi? Ya da hiç uğraşmadan operatör mü değiştireyim?
(3) 

Ankara - Ev taşımak için nakliye firması öneriniz var mı?

aguen #1425293 
Merhaba duyuru,

4 ay önce yine burada bahsettiğim bağımsızlık maceram, ailemle aramı bozmadan güzel bir şekilde başlamak üzere. Önerdiğiniz bir nakliyat firması vs. var mıdır? Toplam 3 odalık falan eşya taşınacak.

Bütçe kısıtlaması yok, ama tabii ki abartılı olsun istemiyorum. Öte yandan eşyalarımın neredeyse hepsi dandik nakliyeciler tarafından zarar görebilecek şeyler, o yüzden profesyonel bir firma taşısın istiyorum.
(2) 

Kinect nereden alabilirim?

aguen #1420712 
Merhaba duyuru. Kaç gündür ne zaman hoşuma giden bir oyun görsem bakıyorum ki Kinect istiyor. Just Dance 2020 aldım telefonla oynuyorum ama Shape Up beni eşiğin ötesine iten son şey oldu, artık Kinect almam gerekiyor :D
Eğlenirken fitness yapmış olurum.

Ama sorun şu ki hiçbir yerde satılmıyor. Bir de bende Xbox One X olduğu için adaptör de gerekiyor. Bütçe sorunum yok ama toplam 750tl'yi de aşmak istemiyorum çünkü ötesi dolandırılmak oluyor.

Var mıdır nereden bulurum bilen?
(7) 

Ankara/Emek kira miktarı hakkında yardım

aguen #1407328 
Merhaba duyuru, ilk kez eve çıkacaktım. Önceki sorumda yaptığınız:

"4+1i napacaksın manyak mısın"

"Eşyalıya çık sıfırdan alma"

Yorumlarınızı mantıklı buldum ve bakınıyordum.

Şu nasıl:
www.sahibinden.com

Zevkime göre biraz küçük ama benim için en önemli noktası milli kütüphane metro durağına yakın olması, ve aksamları bahçelide takilabilmem. Bütçe sorunum yok ama fazla ödemek de istemiyorum tabii.

Ek olarak sahibinden.com dışında nereden bulabilirim bu tarz rezidans vs.
(8) 

Flörtümün babasının durumu ağır, ne yapmalıyım.

aguen #1406121 
Merhaba duyuru,

Kısacası biriyle tanıştım, bir süre flörtleştik, her şey mükemmel gidiyordu. Yarın çok güzel bir şekilde aşkımı ilan edecektim ki varolan şeyi resmileştirmek için olacaktı sadece.

Bugün babasını ameliyata almışlar, bir saat önce de durumu sorduğumda kız otobüse bindiğini söyledi yanına gidiyormuş; durum bayağı ciddi sanırım.

Böyle üzücü durumlarda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bir şey yapmak istiyorum ama yapmalı mıyım ki onu bilmiyorum? Sonuçta henüz çok bir şey değiliz. Konuşmak isterse veya kafa dağıtmak isterse veya sadece birlikte sessizce oturmak isterse hep yanında olacağımı belirttim.

Gelişmeleri sormalı mıyım yoksa sessiz mi kalmalıyım ikisinin de eksileri var gibi.
(17) 

Eve çıkmadan önce ilk masrafları için ne kadar birikimim olmalı

aguen #1405341 
Merhaba duyuru,

24 yaşındayım, İlk kez eve çıkacağım. Aile evinde bunaldım artık. Açıkçası bilgim yok nasıl yapılır edilir, aileden de çok destek göreceğimi sanmıyorum büyük ihtimalle ben çıkıyorum diyince kavga çıkacağı için.
Context için Ankara / Bahçelievler'de bakınıyorum.

Kira/faturalar/düzenli masraflar vs. sorun değil onlar kolay ödenir zaten, maaşım fena değil.

Ama eşyasız bir eve çıkmayı düşünüyorum. Kendimce bir liste yaptım beyaz eşyası olsun ütüsü, koltuğu olsun ama deneyimlerinizi duymak istedim.
(1) 

Piyano öğrenmek için online/basılı kaynak

aguen #1404183 
Merhaba duyuru,

Bir süre önce MIDI klavye almıştım kendime 61 tuşlu.

Garagaband olsun Synthesia olsun piyano öğrenmeye başladım hafiften, ama bunlar müzik değil şarkı öğretmeye çalışıyorlar. Ben istiyorum ki nota nota başlayayım music sheet'e bakarak çalabileyim.

Önerdiğiniz bir kaynak vs. var mıdır? Site olur interaktif program olur kitap olur fark etmez.
(10) 

Yine bir gönül işi sorusu

aguen #1403550 
Selam duyuru, yine kendi içimde ikileme düştüğüm bir durum oldu.

Öncelikle context olarak, tam olarak 1 ay önce hayatımın aşkı dediğim biri ile ayrıldık. Baya severek ayrılma oldu hatta, gelecek için de kapıları kapatmadı ama şöyle bir cümle kurdu: "Beynim seni potansiyel partner olarak da görüyor, fiziksel olarak da istiyorum her şey mükemmel ama neden çözemiyorum bu ilişki şu an olmuyor." tarzı. Ve bu hayatımda ilk kez birinin beni reddetmesi idi.


Neyse, context diye yazdım. Yazın hala aklımdan çıkmamış olursa bir hail mary yapacağım.

Birkaç gün önce biri ile tanıştım, sırf bir kitap üzerine saatlerce konuştuk. İlerleyen günlerde pek çok farklı konuya geçti konu ve muhabbetimiz sinerjimiz mükemmel, ama ilgi alanlarımız çok farklı.

Bunu belirttim vaktini harcamak istemem dedim, "Ama bu çok güzel bir şey dedi benim sana senin bana öğreteceklerin var." ki bu çok güzel bir yaklaşım.

Bugün iyice flörtleşmeye kaydı ama önceki kıza ağır hislerim var, bu hisler geçmemişken yeni birine yazmayı yeni kıza saygısızlık görüyorum en başta. Arkadaşlarım, unutman için ilerlemen lazım diyorlar ama.

Emin olamadım, ne diyorsunuz?

edit: Ek olarak peşin peşin söylemeli miyim hiç romantik bir şey olmadan, arkadaşım olmanı istiyorum diye?
(4) 

Messenger - Ex'im online iken görünmesini nasıl engellerim.

aguen #1403077 
Şimdi en baştan hazırladığınız lafları duyar gibiyim.
Onlar gelmeden belirteyim, severek ayrıldık. Sonrasında başkası ile denesem de olmadı bu kız aklımdan çıkmıyor.

Gelecekte şartlar uygun olursa tekrar deneyeceğim. O yüzden kendisini silmiyorum.

Sorun şu ki, kendisi online olunca tepede active diye gösteriyor. Mesajları arşivleyip ignore messages dedim ama hala geliyor. Görünce de hala tüm yaşanmışlıklar sel oluyor basıyor.

Direk last seen'i kapatırsam oluyor onun dışında çözüm var mı merak ettim.
(3) 

Tenis kulübü / kursu fiyatları (Ankara)

aguen #1400585 
Selam duyuru,

Hobi arayışı içerisinde dolanıyordum. En son çocukken oynadığım sonra fırsat olmayan tenise döneyim demiştim. Çalıştığım kurumun da anlaşması varmış indirim falan diyordu.

Kulübün ismini tam hatırlamıyorum ama üyelik 2500 tl + yıllık 1500 tl aidat diyordu. Absürd değil mi bu fiyatlar? Yoksa standardı mı bu. 30 yaşından küçük olduğum için ekstra bir 50% indirim olacak ama bana yine de fazla geldi çünkü daha ders falan da alacağım.

Bilgisi olan var mıdır? Ya da "unut orayı şurası var süper falan" diyen
(9) 

Banka kredi kartı limiti artırmıyor

aguen #1400204 
Selam duyuru,

Cidden kafayı yiyeceğim. Hani artık gurur meselesi yaptım sırf o yüzden uğraşıyorum. Context olarak, öğrenciliğim falan sırasında bile bir kere kart borcu geciktirmemiş biriyim. Genelde hesap kesim gününde öderim komple.

Ama kart limitimi artırmıyorlar bir türlü. Şu anda maaşımın 4'te 1'i bile değil kart limiti. Arkadaşlarıma maaşlarının 2-3 katı limit vermişler hep anlamadım. Bankaya gittim bugün onlar da çözemediler. Sebebini anlayamadım bir türlü, fikri olan var mı?

Ek olarak banka önerisi olan var mı? Enpara'ya mı geçsem diyorum.
(5) 

Yemek seçme olayını nasıl aşarım / aşanınız var mı

aguen #1399962 
Merhaba duyuru halkı,

Kendimle ilgili en az favori yönlerimden biri çoğu gıdayı yiyememem. Sağlıklı beslenecek kadar sebze çeşidi var sevdiğim sorun o değil.

Ama texture (doku) olan şeyleri yemeye çalışsam da yiyemiyorum. Liseden beri yatılı okulda büyümem etkilemiş olabilir damak zevkimin gelişmemesini ama takip edenlerle sınırlı olmamak üzere; pişmiş bütün soğan veya sarımsak, mantar, mayonez, bütün halinde peynir (zorlarsam yiyebiliyorum, pizza tost vsde aktif olarak seviyorum ), hardcore sebzeler olan brokoli karnabahar vs. gidiyor böyle.

Üzerine gidersem aşarım demiştim, eski kız arkadaşımla falafel yemeye gitmiştik baya zorlaya zorlaya ilkini bitirdim ikinciyi kıza bıraktım.

Yeterince şey yiyorum aslında ama yakın zamanda elit restoranlara gitmeye başladım ve hoş durmuyor bence, bu konuda tecrübesi olan var mı?
(5) 

İstanbul'da solo ne yapılabilir

aguen #1399262 
Selam duyuru.

Yeni yıl falan diye radikal değişikliklere gitmeye karar verdim hayatımda. Haftasonu İstanbul'a atlayıp gideyim diyorum ama İstanbul ile ilgim küçükken müzeleri falan gezmem ve aktarma uçuşlarında uğramam, başka pek bir bilgim yok.

Şuraya gitmelisin veya şunu yapmalısın dediğiniz şeyler var mı?
(5) 

Ayrılık nasıl aşılır temalı bir soru

aguen #1398712 
Selam duyuru,

Dün ilk kez birisi benden ayrıldı. Geçmişte de çok ilişkim olmamıştı ama ya yürümüyor diye ortaklaşa bitirmiştik ya ben bitirmiştim, ilk olduğu için inanılmaz dipteyim şu anda.

Bir sebep de yoktu yani sadece bana karşı duyguları o kadar güçlü değil imiş, inanılmaz bir potansiyel görüyorum ama buna nasıl gideceğiz göremiyorum vs. dedi. Israr da etmedim yani güzel zaman geçirdik yine de diye karşılıklı teşekkürleştik, bir saat daha konuştuk kalktık vedalaştık.

Empati yaptım biraz hani bir şey hissetmiyorsa hisset diyemem tabii ki, ama benim hissetmem üzücü idi. Hele ki ilk kez benim birini kovaladığımda bunu yaşamam.

Beni yıkan aslında ayrılma değildi, çünkü sinyalleri vardı bunun ve içimden bir ses söylüyordu bunu bana, hazırlıklı gitmiştim. Asıl üzen bunun son şansım olduğunu düşünmem idi. Hani laf yiyeceğim henüz 24 yaşında olduğumu söyleyince de; okul bitmiş, işyeri kültürü benimkinden biraz farklı ve yaşıtım insan da çok yok. Doğal ortamda partner adayları ile tanışmam imkansız ve sadece bu amaçla da topluluklara etkinliklere başlamak istemiyorum, karşıdakine saygısızca olur diye düşünüyorum.

Ve hani oldu da biri ile tanıştım, kafamda sürekli bu kız ile karşılaştıracağımı düşünüyorum.

Hani sorum ne onu da bilmiyorum aslında da nasıl aşarım bu çukuru, bu deneyimleri atlatmış insanlara sormak istedim.
(4) 

Ehliyeti kaybettim, nüfus dairesi randevu vermiyor

aguen #1396876 
Geçen hafta ehliyetimi kaybetmiştim, birkaç gündür randevu almaya çalışıyorum ama Ankara merkez için randevu alma seçeneği bile yok. Nasıl işliyor bilgisi olan var mı? Hallolacagini bilsem bir gün izin alıp işe gitmeyeceğim ama kuyruk bekleyip bir günden olma riski de var
(8) 

Ankara'da gezmelik terk edilmiş bina / harabeler / creepy yerler vs.

aguen #1390021 
Merhaba duyuru,

Yabancılarda görüp çok kıskanıyorum bir sürü terk edilmiş avmleri var hatta komple apartman siteleri vs.

El fenerini alıp girebileceğimiz, tercihen bıçaklanmayacağımız bildiğiniz yerler var mıdır acaba? İlla terk edilmiş yapı olması gerekmiyor creepy herhangi bir yer olur.

Teşekkürler.
(16) 

Yazdığım entry başımı ağrıtır mı bi bakar mısınız

aguen #1388389 
Merhaba duyuru,

Fazla bullylenen falan bir arkadaşın yaşadıkları şeylerden çok ufak kesitler alarak şöyle bir entry yazmıştım:

eksisozluk.com

Şimdi peşime takılmışlar. Yasal falan bi sorun açmaz değil mi?

Sosyal medyadan taciz edebilirler sorun olmaz, hatta onların capslerini de eklerim tabii ki.

Bir bakabilirseniz sevinirim :)
(2) 

Yatay Geçiş Sonrası KYK Bursu Sorunu

aguen #1385282 
Merhaba ekşiduyuru,

Arkadaşın biri bu sene yatay geçişle yeni bir üniversiteye yerleşti. Bugün KYK Bursu krediye çevrilmiş. Araştırınca e-devlet'te hala eski üniversitesinde görünüyor.

Ama oraya gidip ilişik kestirdi, yeni üniversitesinin sisteminde aktif öğrenci görünüyor vs.

Kendi üniversitesinin öğrenci işleri ile ve KYK'nın destek hattı ile konuşmalar pek yardımcı olmadı.

Konu hakkında bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


edit: düzeldi kendi kendine ¯\_(ツ)_/¯
(2) 

Ankara'da solo yapılabilecek etkinlik

aguen #1384766 
Selam duyuru halkı,

Geçenlerde nefret ettiğim işimden istifa ettim. İlk hafta eğlenceli geçti ama şimdi baya sıkılmaya başladım. Günde bir 8-9 saat ekstra boş vakit olunca. Telefon / bilgisayarla vakit geçirmek de istemiyorum zaten işte tüm gün öyle geçiyordu şu an da öyle.

Arkadaşlarım da iş güç hep gün içinde. Zaten kapanık bir insanım baya kendimi zorlayıp toplum içine çıkmaya çalışıyorum sürekli ama kendimi zorlayıp yapıyorum bunu o yüzden yeni insanlarla nerede nasıl tanışılır pek bir fikrim yok.

Spora yazılayım diyorum. Fikir olarak çok çekici gelmiyor, fizik olarak da fena değilim aslında ama zaman geçer falan? Bu konuda sorun ise hayatımda hiç ihtiyaç duymadığım için ne yapacağım nasıl başlayacağım hiçbir fikrim yok.

D&D grubuna bile girerim o kadar sıkıldım (bir haftada hem de). Yol gösterecek olan varsa süper olur.
(4) 

İşten çıkacağım, öncesinde sonrasında yapmam gerekenler?

aguen #1383329 
İlk işimde 1.5 ay çalıştım. Şimdi karalamak istemem çok uzun sürer de, deneme süresi bitmeden gidip istifayı basayım diyorum yarın sabah. 2 ayın dolmasını beklersem istifa verdiğimde dahi 2 hafta çalışmak zorunda kalacağım çünkü.

Yeni iş sorun değil, her gün 1-2 teklif geliyordu zaten; bu çarşamba dream job için mülakata gireceğim olmazsa diğer yerlere bakarım. Az biraz biriktirdim, yeni işe girene kadar fazlasıyla yeter o konuda da sıkıntı olmaz.

Sigorta olsun banka ya da işkur falan bunlar konusunda bir şey yapmam gerekiyor mu? Yoksa hiçbir şey yapmasam da sorun olmaz mı. Hiçbir bilgim yok bu konularda, yardımcı olursanız sevinirim.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık