(1) 

malpraktis ile ilgili

neverlose #1349380 
Merhaba arkadaşlar. 2 ay sonra diş hekimi olarak mezun oluyorum. her ne kadar bu yaz işe girmeyi planlamasam da (DUS deneyeceğim), belki nadiren gecelik nöbetlere vs. gidebilirim. Merak ettiğim şey ben malpraktisle ilgili (sigortası, ne zaman gerekli vs) genel bilgiyi nereden alabilirim. konu hakkında sadece kulaktan dolma bilgiye sahibim o yüzden temelden okuyabileceğim bir şey varsa çok iyi olur.
(17) 

yarın neden oy vermeliyim?

neverlose #1348231 
23 yaşında istanbulda olan biriyim. şimdiye kadar tüm seçimlerde chp yönünde kullandım. son 2-3 seçimdir hep vermeyeceğim diye diye başlıyorum ama son ayda kanıma siyaset giriyordu ve gidip paşa paşa oy veriyordum. hatta heyecanlı heyecanlı etrafımdaki insanları oy vermeye ikna ediyordum.
neyse bu seçim çok kesin başladım oy vermeyeceğim ve hala aynı şekilde devam ediyorum. imamoğlu'nun siyaset tarzından nefret ettim. oy vereceğim ilçenin hangi partiye gideceği %100 garanti. chp'den zaten uzun süredir mutlu değildim ama özellikle kurultay sürecinde yaşananlardan sonra gerçekten tiksindim.
e malum partiye zaten vermeyeceğim, chp kesinlikle içime sindiremiyorum ve vermeyeceğim. yarın neden 2 saatimi oy vermeye ayırmalıyım?
siyasi görüşüm ise: sosyal liberalist.
edit: çok sağolun arkadaşlar, ciddi bir soru sordum circlejerk'e döndürdünüz olayı. yok alkış bekliyormuşum falan, komik oluyorsunuz.
oy vermeme sebebim basit oysaki, kaç seçimdir 'tatava yapmayıp' basıp geçtik de ne oldu? muhalefetin basiretsizliği ortada. hatalı olduğumu düşünüyorsanız düzgün bir biçimde fikirlerinizi dinlemek istemiştim, ama anlaşılan böyle bir ortam mevcut değilmiş.
(9) 

eski sevgilinin yakın arkadaşı?

neverlose #1346589 
selamlar güzin ablalarım.
''ayşe'' isimli şahısla kasım ayında tanışıp(alt dönemim kendisi) 2 hafta flörtten sonra 1 aylık bir ilişki yaşadık. ilişki yürümeyince ayrılık kararı aldık insanca(ocak ortası gibi oluyor işte). hatta ayrılırken arkadaş kalabiliriz dedi, ben tabii ki her eski sevgilimde olduğu gibi hayatımdan tamamen çıkardım, hastanede görürsem olabildiğince görmezlikten gelme vs. o selamlaşmaya çalışırdı ama merhabadan öteye götürmedim hiç.
şimdi bu ayşenin merve isminde bir arkadaşı vardı. hiç tanıştırmadı ama bir kaç kez bahsetti merve yakın bir arkadaşım tarzı. Ama kesinlikle en yakın arkadaşı değil. neyse merveyle de geçen hafta bir kongrede tanıştık, o beni tanıyormuş (ayşeden dolayı) ama ben onu tanımıyordum. neyse tam konuşuyoruz kafalar uyumlu çıktı, bir elektriklenme kesinlikle vardı. lafın ortasında ''ayşe benim çok yakın bir arkadaşım'' dedi, bir kaç cümle sonra uzaklaştı.
şimdi ben merveye yürümeyi planlıyorum, çok mu ayılık olur, hiç umut yok mu, adım mı çıkar? çok kararsız kaldım duyuru.
edit: ben 23 e, kadınlar 22 yaşında
edit 2: arkadaşlar bir şeyi netleştirmek istiyorum, 18 yaşında abaza liseli değilim, merveyle arada karşılıklı bir çekim vardı diyorum, sanırım biraz suçlu hissetti ondan öyle uzaklaştığını düşündüm ben. benim sorum peşinden gitmeli miyim?
(2) 

medikal ingilizce çeviri

neverlose #1345616 
The orbits reach skeletal maturity early in life (5 to 7 years of age); therefore, the lower third of the face is relatively protected during childhood fractures.

Bunu çevirebilir misiniz? tam olarak cümleyi anlayamadığım için çeviremedim bir türlü.
(4) 

Poster baskısı için yardım.

neverlose #1345048 
selamlar.
50-70 cm boyutunda bilimsel poster çıktısı için (genelde yazılı, ama arada resimlerde var) çözünürlüğümün kaç olması lazım minimum?
şu an 3702*5184 pixel ile çalışıyorum keynote'da, yeterli olur mu? hazırlık bitince pdf'e aktarıp öyle özalitçiye götüreceğim. sıkıntı yaşar mıyım? bilmem gereken eksta bir şeyler var mı?
(5) 

palu ailesi ne ya?

neverlose #1330836 
twitterda falan gördüm, sonra ekşide de gördüm 10 sayfa entry girmişler. okumaya çalıştım ama suça karışan bir aile oldukları iddiası dışında bir şey anlamadım. kabaca özet geçebilecek var mıdır?
(4) 

yılbaşını evde müzik dinleyerek geçiren tayfa

neverlose #1329800 
müzikleri alalım.
open.spotify.com
(1) 

kızıl ordu korosunun bella ciao canlı performansı neden yok?

neverlose #1325427 
sb. albüm kayıtları var ama canlı olarak performanslarını bulamadım.
(4) 

spotify'da 500k altı dinlenme sayılı efsane şarkılar.

neverlose #1324083 
1. geordie- house of the rising sun open.spotify.com
2- turner cody- better days open.spotify.com
3- arno- lola etc. open.spotify.com
4-elizabeth shepherd- pourqoui tu vis open.spotify.com


bekliyorum sizden de.
(3) 

İngilizce-tr çeviri

neverlose #1321701 
Earlier reports have noted that surgical experience, along with patient history (e.g., substance abuse, excessive alcohol consumption) can have a significant affect on treatment outcome with either approach.
teşekkürler şimdiden.
(14) 

çok ucuza domuz satılsa tüketilir mi?

neverlose #1320959 
selamlar ahali. ekşi'deki malum başlığı gördükten sonra aklıma gelen bir soru oldu. bilindiği üzere domuzlar çok çabuk üreyen, dolayısıyla daha hızlı et üreten canlılar. yani ucuza daha çok et üretilmiş oluyor. şimdi sorum size şu, biliyorum istanbulda elit yerlerde çeşitli domuz şarküterisi ve eti bulunabiliyor. ama bunların fiyatı zaten dana ile aynı hatta daha fazla. ama diyelim şimdi dana etinin kilosu 70-80 lira. domuz etinin kilosu 15-20 lira bandında satılsa sizce halk tüketir mi? sonuçta alkol'de yasak ama hala tüketiliyor. çünkü gerçekten kırmızı et yiyemeyen bir çok insan var ve bu ucuz alternatife karşı duruşları beni düşündürüyor. sırf löp et olarak düşünmeyin, şarküteri vs.'de dahil soruma.
önemli not:çakal esnafın alıp köfteye vs. habersiz karıştırması sayılmaz. normal hane halkının gidip bunu tüketmesinden bahsediyorum.
(16) 

ev içinde sigara içiyor musunuz?

neverlose #1320623 
sb
(9) 

diş hekimizin yapmasını istediğiniz şeyler

neverlose #1316577 
selamlar. diş hekimliği son sınıf öğrencisiyim.
bugün hastaya planlamasını anlatırken aklıma geldi. diş hekimine gittiğinizde yapmasını tercih edeceğiniz şeyler nedir? bekleme süresinin daha kısa olmasından, ağrı çekmemenizden vs. bahsetmiyorum. daha ufak şeyler mesela hekiminizin sizinle havadan sudan konuşmasını ister misiniz mesela dolgu yaparken ağzınıza? yaptığı işlemleri detaylı olarak anlatarak yapmasını mı yoksa sadece yapmasını mı istersiniz? ya da sterilizasyondan gelen paketleri tek tek önünüzde açması sizi daha mı rahat hissettirir? var mı böyle ufak ama kafanıza takılan şeyler?
(7) 

ölüm istediğini iddia eden tanıdık?

neverlose #1315712 
selamlar. twitterımda takipleştiğim biri var, x diyelim. bu x ile lisede aynı sınıftaydık ama toplam muhabbetimiz 30 dk değildir düşünün 3 senede. neyse 1 senedir falan twitterda takipleşiyoruz. (liseden 2014 çıkışlıyız) işte bu kız sürekli '' depresyondayım, hayat beni çok üzüyo'' tarzı şeyler paylaşıyordu. kızla ortak tanıdığımız var ama arkadaşımız hiç yok. her neyse işte geçen timelineda gördüm blog hesabı varmış bir gireyim bakayım dedim orada yardırıyo : ölüm istiyorum ama korkuyorum yapmaktan, bazen neredeyse çok çok istiyorum ama korkaklığım :(. /işte sudan çıkmış balık gibi nefes alamıyorum boğuluyorum, etrafımdan havayı emmişler '' tarzı bir kaç giri girmiş. şimdi bu kızın kendine zarar vermesinden korkuyorum ama açıkçası dış kapının dış mandalı bile değilim. yine blogundan ve twitterından anladığım üzere ailesiyle kavga edip ayrılmış. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. çünkü intihar gibi bir şeyi herkese açık twitterından paylaşmak yardım çığlığı gibi geliyor.
-gerçekten hiç bu konuyu çıtlatabileceğim ortak bir arkadaş yok.
(4) 

spotify listenizdeki en eski eklenen şarkı?

neverlose #1306559 
ilk eklediğinizi sormuyorum. favori şarkılarınızı tarihe göre sıraladığınızda en eski tarihli eklenen şarkı ve tarihlerini alalım.

open.spotify.com 2015-09-17
(1) 

twitter hesabıyla ilgili soru

neverlose #1303809 
selamlar.
hesabım kilitli olmasına rağmen takipçi sayımın 1,5 katı kadar ortalama görüntülenme alıyorum. (hemen değil tabi ama işte 20 ağustosta attığım tweet %50 daha fazla görüntülenme almış) hesabım hep kilitliydi. neden böyle?
netleştirmek için: 100 takipçim var, tweetlerim hep kilitli olan hesapta tweet başına 150 görüntüleme alıyorlar. nasıl
(3) 

gizli kamera şakaları hakkında

neverlose #1302778 
selamlar. bu şaka programlarında şaka yapılan kişiler onam vermeden görüntüleri yayınlayabiliyorlar mı? yani şaka yapılan çıktı dedi ''hayır bunu yayınlayamazsın ben onam vermiyorum'' derse kanal ona rağmen yayınlayabilir mi?
(1) 

Kızılaya yurtdısı kurban bağışı yaptım.

neverlose #1302680 
Eve kavurma gelecek mi?
Eger gelecekse ben bunun olmasini istemiyorum, nasil bir yol izleyebilirim?
(4) 

Post-apocalyptic roman

neverlose #1302390 
selamlar.
malum ortamlardan bulabileceğim çok kötü olmayan post apocalyptic e-book'lar arıyorum. İngilizce olabilir her seviye farketmez.
okuduklarım.
Z for zachariah(beğenmedim bunu o kadar)
susan ee'nin ergen kızlar için yazdığı kitaplar (bu tarz istemiyorum mümkünse)
compound serisi ilginç bir konusu vardı
5th wave serisi
one second after ve devam serisi. fena değildi ama okuduktan sonra sırtımda bir anda bald eagle ve US constitution dövmesi meydana geldi.
The last ship
On the beach
warded man serisi (mümkünse ilk kitapları gibi, sona doğru batırdı bence)
tavsiyelerinize hazırım. dediğim gibi malum ortamlarda epub olarak bulabilmem önemli.
(1) 

emekli ikramiyeleri ne oldu?

neverlose #1301047 
sb
(4) 

İnşaat işçileri ne kadar kazanıyor?

neverlose #1298845 
tam olarak proses hakkında bilgi sahibi değilim ama 30 yaşında 20 yıldır inşaatlarda çalışan ortaokul mezununun şu an maaşı/günlüğü ne kadardır?
(1) 

Chpde kurultay noldu?

neverlose #1297631 
Sb.
(1) 

Acikogretimde lisans program

neverlose #1297025 
Selamlar
Bu acikogretimde lisans programlarina istedigimiz sene basvurabiliyoruz degil mi? Mesela dis hek 5. Sinifim 2019 mezun olacagim istersem 2023 yilinda sinavsiz kayit olabiliyor muyum yoksa sinav gerekli mi oluyor mezun oldugum icn? Ona gore bu sene kayit yaptiracagim cunku
(3) 

Türk kadın soprano caz solistleri

neverlose #1296417 
spotify'dan dinleyebileceğim önerilerinize açığım.
karsuyu severek dinliyorum.
(4) 

ketamine'in etkileri hakkında ufak bir soru

neverlose #1295971 
The advantage of ketamine is that it increases sympathetic activity, which produces a modest increase in blood pressure and heart rate. However, in the traumatized patient with high sympathetic tone, ketamine may produce hypotension secondary to its direct myocardial depressant effect.


selam arkadaşlar. peşpeşe aldığım bu cümleler kendi içlerinde çelişmiyor mu? ketamin nasıl sempatik sistemi artmış hastalarda kendisi de sempatik olarak kalbi uyarmasına rağmen nasıl hipotansif krize yol açabiliyor? temel bir şeyi mi kaçırıyorum?
(3) 

motor vehicle accident (MVA) kısaltmasının türkçesi

neverlose #1294388 
sb. direkt çevirisi değilde, dilimizde MVA gibi bir kısaltması olup olmadığını merak ediyorum.
(4) 

Kadikoyde universite ogrencileri icin kutup.

neverlose #1291916 
Selamlar. Taksim ataturk kitapligi haric, kadikoye yakin hangi kutuphane var en az aksam 10a kadar acik olan? Universite ogrencisiyim ama halk kutuphanesi varsa o da olur.
(1) 

twitterda fenomen ata'nın olayı nedir tam?

neverlose #1291799 
sevgilisiyle ilgiliymiş ama tam anlayamadım.
(1) 

ne zaman grafikler çıkar ortaya?

neverlose #1289984 
sb. ona göre çekirdek stoklayacağım.
(4) 

Iphoneda en kaliteli ses kaydi

neverlose #1287942 
Merhaba arkadaslar. Ders kaydi yapacagim ama dershane dersleri oldugu icin evladiyelik kayitlar olacak. Iphoneda EN iyi ve TEMIZ ses kaydini almak icin ekstra bir programa gerek var midir?
(3) 

2. el apple watch

neverlose #1286301 
merhaba arkadaşlar.
istanbulda 2. el bir apple watch almayı planlıyorum. ama kafam karıştı series 1-2-3 vs. ben sadece iphone ve mac air'imle senkronize olsun (mesajlar email arama) ve saati göstersin istiyorum. neye dikkat etmeliyim, bu seriesler hakkında kabaca bilgi verecek olan var mı, genel olarak öneriniz var mı?
(4) 

macbook air için ethernet adaptörü

neverlose #1285575 
selamlar
2017 macbook air'im için ethernet adaptörü arıyorum. öğrenci olduğum için gitti gidiyor'da bulunan 18 liralık usb to ethernet adaptörleri dikkatimi çekti. bunlar macbook'da çalışır mı?
(5) 

garantili iphone se ücretsiz pil değişimi?

neverlose #1285294 
apple store'a randevu alıp gitsem garanti kapsamında olan iphone'umun pilini değiştiriyorlar mı ücretsiz olarak?
(3) 

iphone ile tarayıcı kalitesinde tarama yapma

neverlose #1285153 
selamlar. bu tarz uygulamalar var ama fotoğraf çekerek yaptıkları için taranmış gibi olmuyor sonuçlar. tarayıcı kalitesinde (beyazlar gerçek beyaz gibi) tarama yapabileceğim uygulamalar var mıdır?
(9) 

bomboş amerikan propagandalı savaş filmi

neverlose #1284014 
yüksek bütçeli, bol amerikan propagandalı, film sırasında beynimi en ufak şekilde yormayacak, bana hiçbir şey kazandırmayacak, malum ortamlarda bulabileceğim, bol aksiyonlu patlamalı savaş film arıyorum. savaş filmi olsun, ortadoğu ya da savaşın (savaş diyorum terör değil) abd topraklarına gittiği savaş tarzı istiyorum.

13 hours
black hawk down
hurt locker
argo
zero dark thirty izlediğim filmler


(behind enemy lines, full metal jacket tarzı kaliteli, düşündüren filmler aramıyorum)
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık