(7) 

sıfır bir yazıcıyı kullanmak için ne yapmam gerekiyor? epson stylus sx215

mslny #1255655 
Hiç yazıcı kullanmadım, nasıl hazırlanıp kullanılır bilmiyorum. 1-2 yıl önce hediye gelmiş kenarda duran yazıcıyı şimdi artık kullanmam gerekiyor. Epson Stylus sx215 için ne yapmam gerekiyor, sadece kartuş mu lâzım? Tek Renk mi? Bilgisayara takınca çok işlem gerekiyor mu?
Ayrıca kartuşu avrupa yakasında Bakırköy, Avcılar, Beylikdüzü civarında nerede bulabilirim?
(6) 

format sonrası iTunes yüklenmiyor, hizmet paketi vs diyor. win7=)

mslny #1255484 
Öncelikle tablet sayesinde artık foto atmak ve torrent, şifre vs işleri hariç kullanmadığım bilgisayar kendini hatırlatmak için çöktü. son formatı atalı en az 3 yıl olduğu için unutmuşum, neyse zar zor attım, ama yazdığım gibi iTunes yüklenmiyor. Tabii win 7 ultimate'ten anlaşılacağı üzere bilg külüstür, cd de orjinal değil. Fakat format öncesi iTunes yüklüydü ve kullanıyordum, o zaman nasıl yapmışım hiç hatırlamıyorum. Eğer halâ masaüstü kullanan ve hatırlayabilen varsa lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi? Çünkü yedekleme, vs hepsi için iTunes lazım şu an.
(11) 

kadınlar için kas desteği olması için protein tozu sakıncalı mı?

mslny #1254776 
Önceki duyurumdan sonra karar verip spora yazıldım. www.eksiduyuru.com

Çok anlayamadığım Vücut analizinde yağ 11.90 yağ oranı 24.60 kas 34.50 çıktı. Ölçümü yapan kadın "normalde 2 kilo eksiksin ama kas yok, Yağ oranı iyi ama kasların çok güçsüz. Olan yağı da kasa çeviricez bu yüzden yumurta vs hariç hızlandırmak için protein tozu kullanmalısın" deyince zararlı değil mi dedim Hayır biz de kullanıyoruz dedi. 6 ay gibi bir zamanda istediğim güce kavuşurmuşum=) Bir de spor yapanlara sorayım dedim, hakket kaslarım çok mu zayıf ve en önemlisi toz alayım mı?
(4) 

sporla ilgili arkadaşlardan tavsiye istiyorum.

mslny #1251196 
Öncelikle erkek değilim ve spor cahiliyim, o yüzden ne diyor ne soruyor bu demeyin =)
Şimdi, yıllardır istediğim iki şey var; hafif omuz yapmak, kick box öğrenmek. Şu an iki seçeneğim var, biri istediğim şekilde hoca buldum, ondan kick box öğrenmek (alet yok ama istasyon var kardiyo yerine programımız dediler), ikincisi içinde yüzme ve omuz için Aletle çalışmak vs herşey olan program var. Önce kick box sonraki dönem omuz için yüzme ve aletli mi yoksa tersi mi bilenlere sorayım dedim. Hangisi daha doğru olur? Kilo problemi yok.
(4) 

Beylikdüzü'nden Bayrampaşa ikea'ya en kolay nasıl gidilir?

mslny #1250446 
Araba ile cesaret edemedik o yüzden en kolay yolu soruyorum, tek vasıta ile gidiliyor mu?
(9) 

mantık evliliğinde evlenmemiş olarak boşanmış biriyle evlenir miydiniz?

mslny #1249220 
Özellikle hanımlara soruyorum. Gerçekçi düşünerek mantık evliliğinde çocuğu olmayan boşanmış bir erkeği mi yoksa evlenmemiş birini mi tercih ederdiniz? cevabınız boşanmış erkeğe Hayır ise sebebi nedir?
(5) 

kedim topallıyor, asla üstüne basmıyor, hafif şiş?

mslny #1245478 
Öncelikle daha 2 ay önce benzer vaka yaşadık. O tecrübeyle hemen hareket etmek istemiyorum, önce buradaki tecrübelere danışayım dedim. www.eksiduyuru.com
Bıcırık ı akşam annemler eve almış, topallıyormuş. eve döndüğümde hafif şiş olduğunu ve neredeyse hiç yere dokundurmadığını gözlemledim, iştahı aşırı olmasa da yiyor, fakat acı çekiyor belli etmemeye çalışıyor, aynı şeyleri yaşayacak diye korkuyor muhtemelen.
Daha önce bana göre yapılan hata şu oldu, topalladığını görür görmez sabah veterinere götürdüm, o şeffaf çantaya sokmak gidip dönmek tam bir ızdıraptı çünkü sokak kedisi ve çantada çıldırdı ayağını bence daha incitti. Veteriner muayene bile edemedi sadece kırığa benzemiyor dedi iğne vurdu 24 saat gözlemle dışarda durabilir eğer tekrar topallarsa getir dedi. Ben de dışarı bıraktım ve ağrısı geçince gezdi tozdu, bence yine incitti 30 saat sonra ilacın etkisi geçince tekrar topalladı ama acıdan ağlıyordu resmen, bi de babam da o halde sokakta kalmasın diye eve getirirken zorladı o da acısını fazlalaştırmıştı. Dayanamayıp gece açık veterinere götürdük ama yine giderken çantada çıldırdı, sakinleştirici ile ancak 2 veteriner muayene edebildi röntgen çekebildi. Kırık yoktu kas zedelenmesi muhtemelen dedi ve ağrı kesici şurup vs verdi. 5 gün evden çıkarmadım ilacı verdim ama etkisi geçince topallama ve ağrı oldu, velhasıl ilaçla olmasının bana göre iyileşmesini uzattı çünkü iyi hissedince koşturuyordu. 20-25 gün sonra tamamen iyileşmişti.

Şimdiki fark o zaman mama yerken ağrıyan patisini yere dayıyor ama güç vermiyordu ve şiş yoktu, şimdi yemek yerken patisi havada duruyor ve bana göre hafif şiş.
Veterinere açıkçası hemen götürmek istemiyorum çünkü sokak kedisini hem zapdetmek hem götürmek o kadar zor ki, yaşadığı travma korkunçtu hem de 1 hafta metacam vermeme rağmen geri kalan 15 günde ancak iyileşti hızlandırma olmadı, aksine ilaç etkisindeyken iyileşti sanıp kendini zorladı. Tek korkum kırık olması=( kırık değilse götürmek istemiyorum ama bu da röntgensiz nasıl anlaşılır bilemiyorum. Onun öyle mahzun acılı durmasının benim hayatımın akışını etkilemesi de ayrı ama yeter ki o iyi olsun. Foto gönderiyorum, inşallah bilgili biri denk gelir.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(11) 

kafam karıştı, aşırı fiyatlı olmayan iyi kuru kedi maması önerir misiniz?

mslny #1242928 
Öncelikle kısır olmayan erkek sokak kedisi, geceleri eve alıyorum, sağlığını önemsiyorum çok seviyorum. Kuru mama sabah giderken, gündüz dışarıdayken veya akşam tavuktan sonra çerez niyetine veriyorum. Açık mama da satan dükkâna gidiyorum onlarca seçenek var ama malesef en iyileri çok pahalı, yoksa gönül ND almak ister tabii.
Kendisine verdiğim en iyi mama purina one idi, içeriğinde tavuk eti vardı yani sadece aroma ya da artıklardan ibaret değildi ve tüyleri falan daha yumuşak oldu, maması bitince ondan veya daha iyisini almaya gittim. Fakat pet shoptaki adam purina one kediye iyi geldi deme sakın, purina'nın kataloğunda bile yoktur, market mamasıdır dedi. Kafam çok karıştı o kadar seçenekten ne alacağım bilemedim çıktım. Bilinçsizce mama kullandığım dönemi bitirmek istiyorum ama başka beslediğim hayvanlar da olduğu için nd kadar pahalı mama alamayacağım. ileride bıcırığımı hasta etmeyecek, tümüyle artık ve aromaya boğulmamış, tüylerine vs iyi gelecek kilosu en fazla 25-30 lira olan iyi mama önerinizi istiyorum ki dükkana girip şunu istiyorum deyip alayım! İnternetten alışveriş yapmıyorum bu arada.
(3) 

urban decay makyaj bazı kullanan var mı?

mslny #1242034 
Benefit professional kullanıyorum, bitti ve baktım ki fiyatı uçmuş. urban decay far bazından memnunum, makyaj bazını bilmiyorum, nasıldır?
(35) 

herhâl dünya üzerinde bu botu beğenen, isteyen tek kişiyim?

mslny #1239883 
Kime ne tatlı di mi diye sorsam yüzündeki ekşimeyi gördüm, 5 kuruş vermem lafını işittim, hepsine aşkolsun. Ayağımda çok sevimli durdu, onu geçtim giydiğim en rahat bot belki de. 2 yıl garantili, asla su geçirmiyor, tabii ki indirimi beklicem. Ve fakat sizce de fecaat mı?

www.camper.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(7) 

Kas yırtılması yaşayan kedimin sakinleştiriciden sonraki hali normal mi?

mslny #1231625 
Acı çekiyorum resmen. Bıcırığım önceki gün ayağının üstüne basamıyor asla dokundurtmuyordu, sabah veterinere götürdüm, kırık yoktu, ağrı kesici iğne vurdu 24 saat gözlemleyin, eğer devam ederse film çekeriz dedi. Dün akşama kadar dışarda gezdi, üstüne bastı. Bugün de akşama doğru dolaştı vs. Akşam mama veriyorum oralı olmadı, yerinden kımıldamadı, bi de baktık ki yine basamıyor, ama bu kez ağlıyor, inliyordu, o kadar kötüydü. İğne vurdurduğum yer kapalı olunca gece 24 saat açık olan yere gittik. Film çekildi, kas yırtılması olmuş muhtemelen dedi, Çünkü filmde görüyoruz ciddi hiçbi şey yok. Bu arada sokak kedisi olduğu için korktu, inanılmaz hırçındı muayene imkânsızdı, sakinleştirici yaptılar. İşte şurup verdi 5 gün kullanmak için, evde dursun hareket alanı kısıtlı olursa daha çabuk iyileşir dedi. Sakinleştiricinin etkisi daha çabuk geçsin diye başka iğne de yaptı. sakinleştirici, ilaç etkisiyle kusabilir korkmayın dedi.

Fakat 5 saat oldu Bıcırığım gözlerini bir noktaya dikiyor, o kadar mahzun ki, hiç tepki vermiyor. Kuru mama verdim, 2 lokma yedi kustu, şurup damlatıp çok sevdiği yaş mamayı verdim, ilaçlı yerinden aldı mı bilmiyorum bikaç lokma yedi yine kustu=( akşamdan beri midesine doğru düzgün bişey gitmedi, su dahi içmedi. Çok korkuyorum bi sakinleştirici bu kadar korkunç etkili olur mu, yoksa o kadar ağrısı var ki ve zorla doktora götürdüm orada da korktu diye küstü mü=( zorlayıp evi dolaşmasın diye banyoya herşeyi koydum şimdi öyle hareketsiz gözünü bir noktaya dikmiş yatıyor, lütfen bunların normal olduğunu söyleyin, çok korkuyorum=(
(16) 

sizce yarın babamı mı yoksa arkadaşlarımı mı tercih edeyim?

mslny #1230220 
Şimdi, Salı doğum günüm, babam da bugün çiçek almış ve tek boş günü pazar olduğu için heyecanla benim ilgimi çekeceğini söylediği bi yere işin yoksa yarın gidelim dedi. Normalde yarın kursum var, düşük ihtimal de olsa arkadaşların da sürprizi(doğum günü için) olabilir ama kursa gitmeyeceğimi dersem ya ertesi gün de kurs olduğundan o zaman yaparlar ya da haftaya veya hiç yapmazlar=) tabii babamı da haftaya erteleyebilirim ama kararsız kaldım öyle heyecanlı deyince. Evet bazen bu kadar gereksiz kararsızlığım oluyor.
(10) 

Sokak kedimle ilgili bana bir akıl verin lütfen.

mslny #1228895 
Arkadaşlar, Bıcırığımı neredeyse 1 yıldır her gün dışarda besliyorum, 1 yaşını çok az geçti. Kışın çok soğuk günlerde apartmana alıyordum sonra yaz geldi. biraz zayıf olduğu için ve çok sıcakta dışarda sevemiyorum diye 1 aydır neredeyse her gün 4 gibi eve alıyorum gece 11 den sonra kendi uyandığında dışarı çıkarıyorum. Son zamanlarda dışarı çıkmayı pek istemiyor ama mamanın hatrına çıkıyor. Dün Kedilerle çok ilgili komşumun dedikleri beni korkuttu o yüzden sizlere de sormak istedim.

O diyor ki, hayvana kötülük yapıyorsun, kediler konforuna düşkün, sen onu sıcak ortama alıp tam gevşediği saatte kandırarak dışarı çıkarıyorsun. Hayvan şoka girer, o sokak kedisi, ayrıca kısa tüylü zaten zor ısınır onu alıştırma dedi.

Benim de savunmam şu, Bıcırık çok hareketli ve ev kedisi olabilecek gibi değil, keşke evde o imkânım olsa tümden alsam, ayrıca tümden eve tıkmak hayvanın doğasına ters diye de düşünüyorum. Kendisi biraz tedirgindir, rüzgârdan korkar yani huzursuz olur, başka kediler etraftayken gıcık olur pek sevdirmez ve çok rahat uyumaz. Ayrıca tavukla vs beslediğim halde tek öğün olduğundan mı bilmiyorum zayıftı, veterinere götürecektim ki evde düzenli 2 öğün ve arasında kuru mamayla beslenince baya toparladı, uzun boylu zaten tam kuzu oldu. Neyse, evde o tedirgin kediden eser yok, çünkü yalnız, tehdit yok. rahatça yiyip içiyor ve en az 5 saat kaliteli uykusunu aldığı için sonra dışarda avlanır eder şeklinde içimi rahatlatıyodum dün o komşu öyle diyene kadar. Ki evden çıkarttıktan sonra camdan bakıyorum geziyor hiç durmuyor. O Komşu bıcırık ve bir yavru kedi var onun için camlı(çiftli camı duvara yasladı çapraz şekilde, yere minder vs koydu) güzel bir yuva yaptı, ben de kışlık straforlu yapıcam inşallah.

Savunmam geçerli mi yoksa ona gerçekten kötülük mü yapıyorum? Kötülük derseniz o zaman en kötü ihtimalle çok soğuk günlerde gece eve alsam sabah çıkarsam? Onu o kadar çok seviyorum ki, iyiliği için doğru olan neyse onu yapmak istiyorum, kötülük değil. Doğru olan nedir?
(21) 

izlediğiniz en iyi aşk filmini soruyorum. ciğer söken cinsi makbûl.

mslny #1228396 
Sizi en dağıtan film hangisiydi? sayko aşk da olabilir, sadece dram da. Avrupa, Asya, kuzey yapımı hiç farketmez, yeter ki klişeden ölmesin. İzlemediğim çıkacak mı merak ediyorum.
(8) 

ölüm sizi de etkiliyor mu?

mslny #1225713 
Her gün eşiyle beraber işten dönerken yahut gün içinde karşılaştığım, evinin işleriyle ilgilenen, arabasını yamuk parkedince tekrar düzelten, sürekli aktif olan, gayet sağlıklı görünen ve merhabadan öte muhabbetim olmasa da varlığına bu şekilde göz aşinalığım olan komşu abinin kalp kriziyle vefat ettiğini öğrendim, yani şimdi artık onu görmeyecek miyim, inanamıyorum.

Sanki ölüm hep uzak ya da kazayla hastalıkla vs olur gibi geliyor. Böyle ani ölümler beni çok üzüyor, etkiliyor, korkutuyor. Akşam babama sarılıcam ve bak sakın dicem meselâ. Amannn ölüm de neymiş gayet doğal diyenlerin çok sevdiği birini kaybetmediğini düşünürüm hep. Birkaç yıl önce çocuğum gibi ciğerimden sevdiğim ananemi kaybettiğimde yaşadığım acıyı tarif dahi edemem, halâ hissederim, özlemi ayrı. Sanırım o yüzden benzer acı yaşamaktan bu korkum. Sizde nasıl etki yapıyor?
(29) 

Ray-Ban gözlüğe 400 lira versem içim yanar mı?

mslny #1225502 
Pazardan 60 liraya aldığım çakma gözlüğü öyle seviyorum ki orijinalini alayım dedim, ama markasını bilmiyordum. Bugün opmar a girdim dedim ki kusura bakmayın ayıp olacak ama bu gözlük hangi markanın bilmek istiyorum=) Ray-ban imiş, 600 küsurden 400 küsure düşmüş, aynı rengi değil, mor, o da fena değil. Daha önce orijinal gözlüğe en fazla 250 lira vermiştim. Kafamda direkt 400 e kaç kıyafet ya da kaç ayakkabı ya yada çanta alabilirim hesapları yapıyorum, değer mi değmez mi bilemiyorum, 300 küsur olsa bu kadar düşünmezdim! Siz olsanız alır mıydınız?
(8) 

Bonzaiden kurtulmak mümkün mü? kesin çözümü yaşayan bilen var mı?

mslny #1224656 
Görüntüsüne baktığınızda asla anlamayacağınız kullanıcı 20 yaşında bir genç için çözüm istiyorum arkadaşlar. Çevrende olmayınca sanki hep sokak çocukları, ilgisiz sevgisiz insanlar bu illete yakalanır sanıyorsun, meğer ne yakınmış.

Çocuk diyorum, gözümde o kadar küçük. Çalışıyor, açıktan üni okuyor, gündelik hayatına devam ediyor, insanlarla iletişimi iyi, oldukça zayıf ama güpgüzel masum yüzlü bir çocuk. dün öğrendiğimde şok oldum, direkt diyaloğum olmasa da ailecek ailesini tanıyoruz, çok seviyoruz.

Yaşadıkları yaşından büyük sıkıntılardı, 6-7 yıl önce babası bir gece beyin kanaması geçirdi, o günden beri kendini bilmiyor, eşinin herşeyiyle annesi ilgileniyor, amcası ve teyzesi hep bir aradalar, destekler. Sultanbeyli'de yaşıyorlar ve çevre inanılmaz kötü. Muhtemelen babası rahatsızlandığı dönemde al iç kafanı dağıtırsın dediler. Ara ara oradan taşınmaya kalkıştıklarını biliyordum ama sebebini bilmiyordum, en sonunda geçtiğimiz aylarda çevre kötü olduğu için benim oturduğum yerde yurt gibi temiz yer var 2 kişilik ayrı ev şeklinde, oraya geldi çocuk ama 2 haftaya gitti, dün öğreniyorum ki meğer ortamdan uzaklaşmak için gelmiş ama yine kullanmış.

Aile perişan, bazen çocuğu yollardan toplamış, kurtarmak için maalesef şiddete de başvurmuş, Kartal'da bi yer varmış oraya götürmüş, ama ilaç verip gönderiyorlarmış. En son dün psikoloğa götürmüşler, kendinin istemesi lazım demiş. Ben çıldırdım, evet kendinin istemesi gerek ve istiyor ama şu an sağlıklı düşünebilecek halde mi ki bi bu lafla psikolog gönderiyor, ordan oraya değil en iyi yeri bulup düzenli terapiyle olacak işler bunlar, eğer şiddete devam ederlerse kaçıp gider izini bulamazlar, çareyi araştıralım dedim.

Aile artık ne yapacağını bilemiyor, çocukları gözlerinin önünde eriyor. O yüzden sizlere de soruyorum, kesin çözüm bilginizi, tecrübelerinizi bekliyorum. Kulanıp kurtulan var mı? Nereden, ne şekilde işin ehli kimden yardım alabiliriz? Ne yapabiliriz?
(8) 

24 saattir oda sıcaklığında olan piliç döner bozulmuş mudur?

mslny #1217570 
Sokak kedilerime verdiğim hazır satılan yaprak döneri dün kedilerden biri yoktu gece nasolsa çıkar diye dolaba koymadım sonra da unuttum! Direkt güneşe maruz kalmadı, cam hep açıktı. yine de emin olayım dedim, bişey olmuş mudur, Kedilere bir zararı olur mu?
(5) 

çuval gibi kumaşı boyayarak çanta yapmak için kumaş boyası mı yağlı boya mı

mslny #1212781 
Hangisini kullanayım? Hani yazlık hasırımsı bi kumaş var ya, onun üstüne. İlgili biri kumaş boyası kullanırsan üstüne sprey sık ki daha kullanışlı olur yıkanır vs demişti. Eğer yağlı boya kullanacaksan çok ince şekilde tutkal sür üstünü boya sonra yine sprey sık demişti. Tarifleri doğruysa hangi yöntem hem daha kolay ve kullanışlı olur?
(1) 

Çok kolay bir italyanca cümlenin anlamına yardım istiyorum.

mslny #1210057 
Tırnakla belirteceğim kısmın tam olarak net çevirisini bilmek istiyorum.
Quando io sarò vecchia, verrò 'ad abitare a casa tua così tu' e tua moglie 'vi prenderete cura di me' e vivremo tutti insieme.

Ben şöyle çevirdim: yaşlandığımda senin evinde yaşamaya geleceğim böylece sen ve karın bana bakacaksınız ve hep birlikte yaşayacağız.

Doğru mudur? vi prenderete cura kısmı özellikle gıcık etti.
(4) 

duyuruma tabletten video eklemek istiyorum?

mslny #1208967 
Nasıl ekleyebilirim?
(5) 

Sokak kedim bana küstü, moralim bozuk.

mslny #1202752 
Merhaba. Saçma gelebilir ama cidden asabım bozuldu ve nasıl davranayım bilemiyorum, kuruntu mu yapıyorum sorayım dedim.
Nasıl tanıştık vs başka hikâye oraya girmiyorum. Bıcırığım 1 yaşında, sokakta yaşıyor, kışın çok soğuk günlerde apartmana alıyordum. 7 aydır her gün mama veriyorum, inanılmaz seviyorum. onu hep bi masamız var oraya götürüp kendisine özel besliyordum, oldu ki bi arkadaşı denk geldi ona da mama veriyordum. Ama artık yaz olduğundan fazla kedi dolanıyor pek yalnız kalamıyoruz o yüzden onlara da mama veriyorum ve beyimiz buna bozuluyor arada onları kovalıyordu ama küsmüyordu. Bıcırığın bir tane bacısı var, 2-3 haftalık doğum yaptığı için doymuyor ve acaip hırçın, Bıcırığım ondan korkuyor öyle söylim hemen uzaklaşır o saldıracak diye. Neyse işte bacısı beni görünce ondan önce geliyor ben de önce ona mama veriyorum Bıcırığa saldırmasın diye, bu birinci bozulduğu ikincisi de dün bi yavru kedi gelmiş buraya, mama verdim sevdim baktım Bıcırık buna saldırmaya yeltendi yavru da kaçıp yanıma geldi dedim bak o küçük sakın bişey yapma falan (gülmeyiniz) araya girdim tam giderken bu kez yavruya saldırdı ufak boğuştular tekrar araya girdim ve çok kızdım napıyosun diye, işte o andan beri bana karşı çok ciddi, yüzüme bakmıyor. Bugün mama götürdüm yine bacısı geldi aynı şeyler, Bıcırık Mamasını yedi gitti uzağa yattı seveyim dedim bana dokunma miyavlaması var 3 kez ayrı zamanda aynını yaptı bi daha sevsem tırmalardı öyle söylim. Kedilerin bu tür halleriyle ilgili bilgim yok, o yüzden bilenlere eskisi gibi olur muyuz abarttım mı sorayım dedim=) Tam bir ergen beyfendi.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık