(5) 

İzmir'de nerede kalalım

jorah the andal #1267309 
Merhaba, İzmire gidicez haftasonu 2 veya 3 erkek, aracımız yok. Ucuz olarak nerelerde kalabiliriz. Tavsiye edebileceğiniz pansiyon veya otel var mıdır 1 2 gün kalmak için.
(7) 

Sabiha gökçene indikten sonra

jorah the andal #1265434 
Arkadaşlar merhaba,Sabiha gökçene cumartesi akşam 9.30 gibi iniyorum. Arkadaşım da küçükçekmece tarafında. Şimdi biz nasıl buluşabiliriz. Havaşa binip kadıköyde inip vapurlarla karşıya geç falan dedi bir arkadaşım da o saatte vapurlar çalışıyor mu veya nereye geçmeliyim hiç bilmiyorum. Arkadaşımla biryerde buluşup oradan küçükçekmeceye geçmeyi planlıyoruz da nasıl yapalım bilmiyoruz. Bize bir güzergah çizseniz şuna bin şurada in şeklinde :)
(3) 

xiaomi redmi note 4 kullananlar

jorah the andal #1257373 
1000tl civarında anneye babaya telefon alınacak baktığımda bu telefonu çok öneren olmuş ancak donanımhaberde baktığımda ufak tefek sorunları var sanırım.

Kullananlar memnun musunuz ? ithalatçı garantili olunca sıkıntı olur mu ki diye düşünmeden edemiyorum, düşürebilirler falan yarın birgün sıkıntı olmasın.

Global versiyonunu alın demiş bazıları, kvk garantili olsun kesin falan demişler baya kafam karıştı. Sitelerde de fiyat farklılıkları mevcut baya. Siz naptınız, nerden aldınız memnun musunuz ?

Bu telefon için veya bu fiyat aralığında önerilerinizi bekliyorum.

Edit: kamera hakkında da yorumlarınızı bekliyorum genelde çok kaliteli değil denilmiş de bu fiyat aralığındaki diğer telefonlarla arasında bariz fark var mıdır ? Asus zenfone 2 laser kullanıyoruk ben kameradan çok şikayetim yok fena değil yani onun kadar olsa yeter sonuçta profesyonel çekim yapılmayacak anne baba çektiği kadar.kamera biraz iyi olsun istiyorlar ancak bariz fark yoksa bu model iyi gibi ne dersiniz ?
(11) 

Nasıl saat ?

jorah the andal #1226230 
Merhaba, linkteki saati uzun zamandır takip ediyordum indirime girmiş gerçekte görmediğim için kolumda nasıl duracak bilmiyorum. İnce bilekli değilim 46mm yazıyor. Şimdi düşüncem siparişi verip beğenmezsem iade edeyim diyorum ama bunun için hangi siteden alayım ? 2 seçenek var bir hepsiburada'da ki kendi satmıyor teksaat adında biri satıyor, diğer seçenek lidyana, aldığım zaman iadede sıkıntı yaşar mıyım bilginiz var mı ?

Asıl soru saat sizce nasıl :) genelde gündelik kullanmak için alıyorum takımla falan da sırıtmaz sanırım diye düşünüyorum yorumlarınızı bekliyorum :)

www.hepsiburada.com

www.lidyana.com
(3) 

Yds tecrübesi olanlar

jorah the andal #1211196 
Arkadaşlar grammer konusunda neredeyse 0, kelime bilgisi olarak da orta seviyeye yakın diyebileceğimiz bir kişi 1.5 ayda ydsden 70 alabilir mi ? veya 2.5 ay da e-yds için çalışsa 70 alabilir mi ? Alabilirse nasıl bir çalışma önerirsiniz ?

DÜşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum :)
(5) 

1 2 aylık yavru köpek için yemek

jorah the andal #1178885 
Arkadaşlar merhaba, barınaktan bir arkadaşım 1 2 aylık bir köpek sahiplendi. Bu köpeği neyle besleyebiliriz. Sütü az, ekmeği iyi yiyormuş. Ekonomik olabilecek şekilde nasıl besleyebilir bu köpeği siz ne önerirsiniz ? 15 kiloluk mamalardan alsa bu ne kadar idare eder onu ? Kasaplarda çıkıntı et ve kemik satıyorlar ama tavuk kemiğinin sıkıntı olduğunu duyduk haşlayıp etleri ve suyuna ekmek basılabilir. İnek kemiği de sıkıntılı mıdır ?

Ayrıca sürekli ısırmak istiyormuş bir şeyleri ısırmaması için nasıl eğitilmelidir ?
(4) 

Laptop fan değişimi-Koç sistem

jorah the andal #1162829 
Dell 7537 marka laptopum var.Fanla ilgili bir sıkıntı oluştu.Fanın değişmesi gerekiyor muhtemelen.Garanti sürem bitti malesef. Koç sistem bakıyor dell servisine. Şimdi servise versem onlar bakıp fiyat çıkartıcaklarmış söyleyeceklermiş. Eğer yaptırmak istemezsem kontrol ücreti olarak 35 dolar alıyorlarmış. Yani verirsem yaptırtmak durumunda gibi bişeyim ekstradan 35 dolar ödemek istemem oraya yaptırmasam başka yere yine para gidecek. koç sistemde fan değişim ve işçiliğe ne kadar isterler tahmini bilgisi olan var mı ?

n11 de bir tane fan buldum kendim alıp taksam veya taktırsam diye düşündüm ama 60tl dandiktir muhtemelen helikopter gibi ses çıkarabilir diye düşünüyorum.Başka servislerde falan da ücretler nasıldır genelde ?
(3) 

kahve makinesi temizliği ve kullanımı

jorah the andal #1160350 
Merhaba, elimde delonghi marka eski bir filtre kahve makinesi var. Makine yaklaşık 2 3 aydır falan kullanılmıyor. İçindeki su haznesinde kahve tortuları var kir gibi, bir kez su ısıttım geri döktüm beklettim az tam anlamıyla temizlenmeyecek gibi. Bunu nasıl temizleyebilirim üst tarafı açılacak gibi değil eliminde girebileceği kadar boşluk yok.

İlk defa kahve makinesi kullanıcam, kahve bölmesine filtre kağıdı koymam gerekiyor mu ? elimde french press için çekilmiş kahve var.
(6) 

Yeşil pasaport,yurtdışı ve işlemler hakkında

jorah the andal #1137441 
Arkadaşlar merhaba, yılbaşında Ukrayna'ya gitmeyi düşünüyoruz.Şimdi benim durumum şöyle; Ben bu sene okulu bitirdim ancak bitirme tezini vermediğim için e-devlette hala öğrenci olarak gözüküyorum yani daha diploma işlemlerimi başlatmadım.Sanırım yeşil pasaportta 25 yaşın altında öğrenci olmak gerekiyormuş,babam 1.dereceden emekli.Herhangi bir yerde de çalışmıyorum bu arada.Şimdi sorularım şöyle;

1-Okul bitirdikten sonra 3 4 ay içinde askeriyeye tecil ettirdiğimizi bildirmemiz gerekiyor yoksa ceza geliyor ya,bu beni kapsar mı yani ben sistemde hala mezun olarak gözükmediğim için durumumu askeriyeye bildirmem gereken bir durum var mı ?
o 3 4 ayda bildirilme olayı mezun gözükenler için mi sadece ? bu benim başıma bela olur mu ?

2-Eğer öğrenci olmamak sıkıntı olmuyorsa yılbaşına kadar diplomamı alıp tecil ettirebilirim sizce ne yapmalıyım.

3-Diploma işlemlerini başlatmasam okuldan öğrenci belgesi almam sıkıntı olur mu,yani senin sadece tez vermen kalmış öğrenci sayılmazsın diyip vermeyebilirler mi ?

Atladığım yanlış düşündüğüm bir kısım var mı tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.
(4) 

Filtre kahveyi ne kadar katmak lazım

jorah the andal #1124216 
Merhaba,Starbuckstan pike place kahvesini aldım.French presste yapıcam da french presse ne kadar koymam lazım kendine ait kaşığı yok.Tek kişilik french pressim.Yemek kaşığı oranında söyleyebilirseniz daha iyi olur.
(3) 

Torrentten film indirirken hangisini seçmeli

jorah the andal #1116784 
Merhaba,Televizyonda film izlemeyi seviyorum o yüzden mümkün oldukça 1080p film indirmeye çalışıyorum.Kat.cr kapandığı için tam istediklerimi bulamıyorum bazen. Şimdi rarbg'de whiplash'ı arattığım zaman 1080p kalitede yifynin 1.65 gb lık seçeneği çıkıyor.720p'si 800mb falan.Başka filmlerde 1080p yazanlar 4gb 6gb 10gb gibi değişken şekillerde var.Şimdi kaliteli izleyebilmek için hangi şeylere dikkat etmeliyim neleri indirmeliyim ? 1080p filmin 1.65 gb olmaması gerek diye düşünüyorum.Kaliteye göre en az kaç gb olmalı.Kısaca anlatabilecek var mı?
(4) 

Yüzerek zayıflama

jorah the andal #1116332 
Merhaba,zayıflama amacıyla bir spor salonuna yazıldım.Yaklaşık 15 kilo kadar bir fazlalığım var.Spor salonuna daha çok yüzmek için gitmeyi düşünüyorum.Fitness bölümündeki eğitmenin pek bilgili olmadığını biliyorum.Şimdi ben günlük planlamamı nasıl yapmalıyım kaslardan kaybetmeden sağlıklı bir biçimde kilo verebilmek için ? Birde yüzdükten sonra insan kurt gibi aç hissediyor kendini.Spordan önce ve sonra nasıl beslenilmeli ?
(1) 

Aliexpress

jorah the andal #1106755 
Merhaba, Aliexpressten enpara ile alışveriş yapabiliyor muyuz ? Ziraat ve kuveytin banka kartları var ama onlarla almak istemiyorum, sanırım sanal kart seçenekleri de yok bu bankaların.
(1) 

Yeni mezun durumunda askerlik yoklama cezası

jorah the andal #1102407 
Üniversiteden yeni mezun oldum daha doğrusu daha diplomamı almadım.Hocam izinde olduğu için tezimi ağustosun ortalarında falan götürebilcem.Hocamla konuştuğumda eylül ekimi bulur benim onu okuyup onaylamam falan demişti.Askerlik tecili içinde sanırım 1 eylüle kadar bildirmek gerekiyormuş.Bildirmediğimiz 4 aylık süre içinde 300tl lik yoklama kaçağı cezası alıyormuşuz diye duydum.Benim tez onayı, diploma işlemleri falan derken 1 eylülü geçmesi kesin gibi.Yani diplomamı alamadığım için tecil ettiremicem.Okul bu durumu askeriyeye bildirecek bir yazı yazabilir mi? Bu konuda bilgi eksikliğim mi var yoksa başına böyle bir durum gelen var mı ?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık