(3) 

Bu sene mühendisler için kpss var mı?

pilavmaker #1174527 
Sınav var ama mühendisler için değil diyorlar?
(7) 

bu alfa-beta erkek olayları ne derece doğru sizce?

pilavmaker #1173851 
öncelikle şunu söyleyeyim, ben saçma buluyorum. nedenine gelince kendi üzerimden değerlendireyim.

şimdi bunları var kabul edersek, kesinlikle alfa değilim. baskın bir insan değilim çünkü ince ruhluyum. naif bir insanım. nasıl diyeyim, iyi aile çocuğuyum. tezcanlı değilim aşırı soğukkanlıyım. kısacası lider olmak için doğmuş bir insan değilim.

öte yandan beta da değilim çünkü itaatkar bir insan değilim. hiyerarşik olarak bir insanı kendimden yukarda kabul edemiyorum. emir almayı kesinlikle sevmiyorum. ikisine de yeterince örnek veremiyorum ama şundan eminim iki kategoriye de uymuyorum.

eğer mesele kız meselesiyse bu güne kadar karşılık alamadığım 1 ya da 2 kişi olmuştur onlarla da çok üstelemedim. ama bunun da fiziksel görünüş ve biraz da konuşma becerisi olduğunu düşünüyorum.

bunun başka türleri falan var mı? çünkü bu haliyle bana saçma bir şey gibi geliyor ama internette sürekli görüyorum bu konuyu.
(5) 

asker, vatan, millet konulu yeni diziler?

pilavmaker #1172154 
kanal d'de isimsizler, fox'ta savaşçı ve star'da söz diye askeri ve ağır milliyetçi temalı dizilerin reklamları dönüyor uzun zamandır. sizce de garip değil mi aynı anda ulusal kanallarda aynı temaya sahip dizilerin başlaması?

sizce yalnızca arz talep meselesi mi yoksa başka bir şeyler olabilir mi?
(1) 

mail hesabımda bi sıkıntı yaşıyorum?

pilavmaker #1172057 
hotmail.com ile biten mailim var, live.com'dan girmeye çalışınca bi giriyor, bi başa atıyor, girince hesap ayarları sayfası error veriyor falan. sizde de problem var mı?

iphone'daki mail uygulaması için de geçerli aynı şey. oradan da giriş olmuyor
(5) 

şu melodiyi biri bulsun artık?

pilavmaker #1172046 
(10) 

mısırın evrimi, evrim'in bir kanıtı değil midir?

pilavmaker #1170013 
aslında sadece mısır değil; buğday, arpa, bezelye vs. bugün tarımını yapıp tükettiğimiz tüm bitkiler için geçerli ama özellikle mısırı kullandım çünkü değişimi inanılmaz. atası teosinte olarak adlandırılan bir bitki. binlerce yıl boyunca insan eliyle yapay seçilim yapılarak bugünkü mısır halini alıyor bitki.

insan eliyle, bilinçli bir şekilde gerçekleştiği için kozmik anlamda çok kısa sürede gerçekleşiyor. peki yaratılışçıların bunlara cevabı nedir? yoksa bunun insanın evrimiyle bir alakası yok mudur?
(7) 

bu swinger olayları neden hep adana'da oluyor?

pilavmaker #1169838 
ya da sadece orada mı yakalanıyorlar?
(6) 

ölümden önce beyin sonsuz zaman algısı yaratabilir mi?

pilavmaker #1168163 
soru açık aslında ama anlamayanlar için; nasıl ki bazı rüyalar bize saatler sürmüş gibi gelse de aslında birkaç dakika içinde gerçekleşip bitiyorsa, tam ölüm anından önce beynin o son nano saniyede bir sonsuz zaman algısı yaratması mümkün müdür? yoksa beyin ölene kadar tüm enerjisini ölmemeye mi harcar?
(5) 

android için uygulama(oyun) yapabilmek istiyorum, sıfırım?

pilavmaker #1167781 
nereden başlayabilirim? aslında sıfırım derken temel seviyede c# biliyorum ve html/css ile haşır neşirim. ama bunların da beni sıfırdan pek fazla bir şey yapmadığını biliyorum. sadece mantığa az çok hakimim. şöyle gerizekalıya anlatır gibi anlatacak olan var mı..
(1) 

online olarak en iyi excel kursu?

pilavmaker #1167049 
nereden bulabilirim, ücretsiz olarak. biliyorum excel dersi yazınca bin tane çıkıyor ama.. ingilizce de olabilir. varsa ben şunu bunu yaparak geliştirdim diyen söyleyiversin.
(11) 

bizim anti-islamcılar abd/avr.'da alt-right/far-rightçılarıNedenDestekliyor

pilavmaker #1166057 
imanım gevredi sığdırana kadar yav.

türkiye'deki anti-islamcı tayfa neden abd ve avrupa'da aşırı sağcıların iktidarını destekliyor? ben mi yanlış biliyorum, bu adamlar yalnızca kendi ülkelerinde islam'a düşman değil mi? yani politikaları kendi ülkelerinde islamcıları barındırmamak, ortadoğu'da da ne halleri varsa görsünler demek değil mi? dolayısıyla bu bizi batı'dan daha fazla izole edecek, üzerimizdeki baskıyı artırmayacak mı? tam olarak ne bekleniyor bu adamlardan? var mı buralarda bu tayfadan birileri?
(5) 

güzel entry'leri nasıl buluyorsunuz?

pilavmaker #1159675 
debe zaten gündemdeki başlıkların ikinci, üçüncü entry'si olurdu. dolayısıyla oradan zaten güzel entry bulmak çok zordu. siz güzel entry'leri nasıl buluyorsunuz? 2-3 tane badi var bende ama ne yazdıkları ne favladıkları yetiyor valla.
(5) 

çocukken ufak bi oyunumuzda kullandığımız bitki

pilavmaker #1159110 
bir bitki vardı böyle yeşil renkli, buğday başağına benzeyen. başını koparır yere koyardık, avcumuzu da üstüne kapatırdık. sonra elimizin üst tarafını diğer elimizle okşadığımızda bu bitki elimizin altından dışarı doğru çıkardı. neydi bu :)
(8) 

evcil kedi ve köpeklerin ortalama yaşam süresi?

pilavmaker #1157887 
çok iyi koşullarda bakılan evcil kedi ve köpeklerin ömrü ortalama ne kadardır? bir de uzun yıllar baktığınız bir evcil hayvanınız öldü mü, ölünce ne hissettiniz?
(2) 

şu iki cümlenin çevirisi?

pilavmaker #1157103 
www.youtube.com

şu şarkıda geçen, "am i bleeding from the storm?" ve "my head's above the rain and roses" kısımlarını anlayamıyorum.
(3) 

türkiye'nin 2001'den günümüze ekonomik değişimini anlatan bir kitap?

pilavmaker #1157060 
2001'deki durumdan bugüne geliş sürecimizi anlatan, sıcak paradır, inşaat sektörüdür, bunları bilal'e anlatır gibi anlatan bir kitap var mı? aslında internette bulunan bir yazı da olur.

şimdi şunu biliyoruz, 2001 krizinden sonra abd dünyaya dolar saldı ve özellikle gelişmekte olan ülkeler bu dolarları yatırım olarak çekti ama biz bu parayı nasıl kullandık? bunu öğrenmek istiyorum.
(10) 

devlet bahçeli'nin davranışlarının sebebi?

pilavmaker #1154459 
stepne vesaire bunları geçelim, cidden merak ediyorum. bir kaç ay öncesine kadar rte'ye, başkanlığa, cumhurbaşkanlığı sistemine falan kin kusan adam birden neden 180 derece döndü? salt politikacı olmakla açıklanamaz diye düşünüyorum?
(3) 

fransız ihtilali'ni ayrıntılı bir şekilde anlatan kitap?

pilavmaker #1152754 
devrim çağı gibi kısmen anlatan değil de, en ufak ayrıntısını böyle sayfalarca anlatan bir kitap arıyorum var mıdır bildiğiniz?
(3) 

türkiye'de samanyolu'nun en net görüldüğü bölgeler nereler?

pilavmaker #1151821 
başlıkta türkiye dedim ama alanı biraz daha daraltmak istiyorum. ankara'nın batısında samanyolu'nun net bir şekilde gözlenebileceği bölgeler nerelerdir?
(12) 

Bu devran dönecek mi?

pilavmaker #1150907 
twitter'da, sözlük'te, orada burada sürekli görüyorum bunu; bu devran dönünce ona şöyle yapacağız, buna böyle yapacağız diye.. gerçekten bu devranın döneceğine inanıyor musunuz? benim kesinlikle en ufak bir inancım dahi yok.

bu kadar kompakt ve önüne ne sürülse inatla reddeden bir grubun karşısında bin parçaya bölünmüş ve kendi içinde dahi anlaşamayan dağınık bir grup nasıl galip gelecek?

realist yorumlarınızı bekliyorum.
(5) 

İş güvenliği uzmanlığı?

pilavmaker #1150235 
öncelikle endüstri mühendisliğinden geçtiğimiz yaz mezun oldum ama hala iş bulamadım onu söyleyeyim. şu an iş yaşamında olanlarınız bunu yapmamı önerir mi?
öneriyorsanız istanbul anadolu yakasında gidebileceğim en uygun kurs nedir?
(7) 

bilgisayarda 1-2 saniye süren bir pencere açılıp kapanıyor

pilavmaker #1148530 
ekranın sol üst tarafında, dosya aktarımı penceresine benzeyen küçük bir pencere açılıp neredeyse 1 saniye bile olmadan kapanıyor. biraz nette araştırdım ama komut ekranından bahsedilmiş, benim dediğim kesinlikle komut ekranı değil. 1 saniye civarı sürdüğünden dolayı da hiç yakalayamıyorum. frekansı da belli değil bir kaç günde 1 kez oluyor genelde. ne olabilir?
(3) 

Seyrek saçlar için saç şekillendiricisi?

pilavmaker #1146809 
tam olarak derdimi şöyle anlatayım; şimdi benim saçlar hizası gerileyerek değil de tüm bölgelerden eşit bir şekilde dökülüyor. yani saçımın hizası önde aynen duruyor ama kaldırınca aradan kafatasım görünüyor. neyse ona alıştım artık dert de o değil ama bilin diye söylüyorum.

dert tam olarak şu, şimdi saç kurutma makinesiyle kaldırınca saçlar daha gür görünüyor ama malum o şekilde kalması için bir şey sürmem gerekiyor. bu bir şey de jöle oluyor ve onu sürünce saçlar birbirine mutlaka yapışıyor, o zaman da daha seyrek bir görüntü ortaya çıkıyor ve ayrıca ıslaklığı da katınca aşırı çirkin görünüyor. var mıdır bunun bir yolu, saç kurutma makinesi ile kaldırmış gibi dolgun görünecek ama şeklini koruyabileceğim?
(1) 

badi önerisi?

pilavmaker #1145198 
bu badiyi yazdıklarından çok favladıklarından dolayı önermenizi istiyorum. var mı böyle badileriniz; iyi, kaliteli, okuması mutlaka zevk veren entry'leri favlayan? çünkü ben çoğu güzel entry'yi gözden kaçırıyorum ve malumunuz debe'ye de saçma sapan entry'ler giriyor genelde.
(3) 

bu işin sonu nereye varacak?

pilavmaker #1144324 
anlamışsınızdır diye düşünüyorum.
(7) 

son zamanlarda inşaat reklamları arttı mı?

pilavmaker #1140860 
yoksa bana mı öyle geliyor? yani öyle böyle değil. sanki reklamların %50'si inşaat reklamı gibi.
(19) 

kendinizi kafese kapatılmış, boğulmuş hissediyor musunuz?

pilavmaker #1138218 
arkadaşlar bu ülke beni artık ciddi anlamda boğuyor. paragraflarca ayrıntı verebilirim ama kelimelere yeterince dökemeyeceğimden uzatmanın anlamı yok.

öğrenmek istediğim şu, biliyorum herkes sıkıntılı, muhalifler olarak mutsuzuz ama ben neredeyse depresyonda gibiyim. ciddi anlamda kafese kapatılmış hissediyorum kendimi. var mı bu kadar ileri derecede olan?
(2) 

yurtdışında dil öğrenmenin en ekonomik yolu nedir?

pilavmaker #1137208 
dil okulları pahalı :( gönüllü çalışma gibi seçenekler var mı? varsa dil geliştirir mi? bu arada üniversiteden mezun oldum şu an öğrenci değilim yani. bildiğiniz bir şey var mı :/
(2) 

askerlik tecili

pilavmaker #1137201 
ben mezun olduktan sonra askerlik tecili için şubeye gidilmesi gerektiğini bilmiyordum, otomatik oluyor sanıyordum. bu saatten sonra gitsem sıkıntı olur mu ceza falan?
not: haziranda mezun oldum.
(3) 

whatsapp'ta yönetici olunan gruptan çıkma?

pilavmaker #1136801 
babam bir gruba eklenmiş, üstüne bir de yönetici yapılmış herkesle beraber. çıkmak istediğimde çıkamadım gruptan. birinin yöneticiliği alması mı gerekiyor illa?
(1) 

f/p açısından en uygun yurtdışı dil okulları tavsiyeleriniz

pilavmaker #1136209 
var mıdır giden gören ya da bir tanıdığı olan? şöyle üstünkörü baktım da örneğin kanada'da uçak parası hariç 11 bin liraya, ingiltere'de yine uçak hariç 12 bin liraya vardı-kalacak yer ve yemek dahil ikisi de-. ne derece faydalanılabilir bunlardan? daha ucuza daha iyileri var mıdır? her türlü yardıma açığım.
(6) 

yeni nesil daha mı muhafazakar?

pilavmaker #1133496 
sizce akp sonunda gençliği değiştirebildi mi? akp 2002'den beri iktidarda ve ben de 2000'den beri örgün eğitimin içindeydim ama ben liseden mezun olana kadar akp'nin eğitimde bir ağırlığını görememiştim. evet kendini hissettiriyordu ama açık bir ağırlığı yoktu. sınıf arkadaşlarım da aileleri muhafazakar olsa bile o kadar dindar olmayan, hatta neredeyse hiç dindar olmayan insanlardı. yani bizim nesil pek etkilenmedi diye düşünüyorum. ama şu an uzaktan da olsa gördüğüme göre akp'nin okullarda çok ağır bir etkisi var. mutlaka akp'nin hayat görüşünün empoze edildiğini düşünüyorum. var mıdır net bildikleri olan bu konuda?
(3) 

mekanik enerji elektrik enerjisine nasıl dönüştürülüyor?

pilavmaker #1132514 
daha özelinde sormak istediğim, şimdi bu hidroelektrik santrallerde akan su türbinin kanatlarına çarparak türbin miline hareket veriyor peki bu enerji jeneratör vasıtasıyla nasıl elektrik enerjisine çevriliyor? nedir bunu sağlayan aracı parçalar? uzun uzun yazmak istemezseniz kaynak da kabul.
(2) 

tahsil edilmiştir kaşesi

pilavmaker #1129762 
pasaport harçlarındaki dekontlarda "tahsil edilmiştir kaşesi" basılmasını istiyorlar. ben de dekontu aldım üstüne de kaşe bastılar ama şimdi fark ettim ki x bankası, y şubesi yazıyor ama "tahsil edildi" ibaresi yok. yarın pasaport randevum var sıkıntı çıkar mı?
(1) 

yenikapı'dan eyüp sultan'a nasıl gidilir?

pilavmaker #1127493 
yenikapı iskelesinden toplu taşıma ile eyüp sultan'a nasıl gidilir?
(1) 

askerlik tecili

pilavmaker #1125401 
bu sene mezun oldum. e-devlet'te 2019 sonuna kadar tecilli görünüyorum ama bazıları bunun tecil değil başka bir şey olduğunu, tecil ettirmek için askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylüyor. nedir bunun aslı astarı?
(2) 

imam hatip okulları

pilavmaker #1123289 
bu okulların tüm okullara oranı nedir? örneğin türkiye'deki imam hatip ortaokullarının tüm orta okullara oranı nedir? liselerin nedir? bunlara cevap bulabileceğim bir kaynak var mı?
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık