(2) 

geçici mezuniyet belgesi ne zamana çıkar?

livaist #1584187 
Merhabalar,
bu çarşamba tez savunmamı yapıyorum ve bitiriyorum. başvurmak istediğim bir iş için de yl mezuniyet belgesi isteniyor ve cuma 17.00 belgeleri göndermek için son gün.
savunma başarılı olursa ve imzaları enstitüye gönderirsem perşembe direkt geçici mezuniyet belgesi alabilir miyim? yoksa cumaya yetişmez ve o iş yatar mı? enstitüye ulaşamadım bugün sormak için.
teşekkürler
(1) 

Trafik para cezası iadesi

livaist #1570241 
Merhabalar,
Plakaya iki kez yazılan bir cezaya cimerden itiraz ettim ve itirazım kabul edildi. Ceza tutanağı sistem üzerinden kaldırıldı. Ödediğim parayı geri almam için herhangi bir vergi dairesine mi gitmem gerekiyor? İnternet üzerinden dilekçe ile halledebilir miyim? İnternetten araştırdım ama çok karışık geldi.
Şimdiden teşekkürler
(3) 

Trafik kazası rapor / maaş kesintisi

livaist #1569671 
Merhabalar,
Ağustost ortasında kaza geçirip 1 ay rapor aldım. Raporum tüm 1 ay değil, parça parçaydı. (2 hafta-sonra 1 hafta daha, bi ara çalıştım kötü oldum yine rapor aldım vs.) Ağustos eylül maaşımdan da kesinti oldu haliyle. İK ilk haftaların raporunu kapattığını, süreci edevletten takip etmem gerektiğini söyledi ama işgöremezlik raporu kısmında raporu göremiyorum. Bu süreç böyle uzun mu sürüyor? Yoksa farklı bir form mu doldurmam gerekiyor? IKyi tekrar darlamam mı gerekiyor? Kasım oldu ama hala kesintiyle ilgili bi gelişme yokz

Teşekkürler
(7) 

Mardin için araç kiralamalı mıyım?

livaist #1540889 
Merhabalar, 2-3 günlüğüne Mardine gideceğiz. İnternetten baktık ama emin olamadık. Midyat taraflarına da gitmek istiyoruz. Bunun için araba kiralamak mantıklı mı yoksa toplu taşıma iyi işliyor mu? 3 kişi olacağız ve tek şoför benim. 2-3 aylık şoför olduğum için de emin olamıyorum. Yollar kötü müdür, gerçekten gerek var mıdır vs

Teşekkürler
(3) 

Caddebostan yeditepe üniversitesi ulaşım

livaist #1498857 
Merhabalar, caddebostan migrosun oradan yeditepeye nasıl gidebilirim? Aklıma gelen en basit şey kadıköye gidip otobüse binmek. Ya da sahildem maltepeye gitsem oradan dolmuş var mıdır? yol olarak daha kısa bir önerisi olan olursa çok sevinirim.
Teşekkürler
(11) 

Ucuz mobilyalara ne kadar guvenmeli?

livaist #1483511 
Merhabalar, koltuk takımı almayi planlıyoruz fakat fiyatlar uçmuş durumda. Modokoyu gezdik ve begendiklerimiz 14-15bin civarindaydi. Simdi ider ve vivensenin sitelerine baktigimda cok daha ucuza takimlar oldugunu goruyorum. Ozellikle ider cok kotu gözükmüyor ama kaliteden hic emin olamıyoruz tabi. Daha arastirip idere falan mi bakmaliyiz, yoksa begendigimiz pahali olanlar kalitelidir mantigiyla mi gitmeliyiz?
Bu arada modokoda begendigimiz takim da cok adi duyulmamis, kucuk bir markadandi. Bi kaziklaniyor muyuz hissindeyiz nedense. Yoksa sadece her sey cok mu pahali:)
(9) 

Kadıköy/istanbul gelinlikçi tavsiyesi

livaist #1482139 
Merhabalar,
Kadikoy söğütlüçeşme civarı gelinlik bakacağım bu hafta sonu. Çok fazla seçenek var tabi ama pandemiden dolayı cok fazla dolaşmak da istemiyorum. Sizin gittiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir gelinlikçi var mı? Tabi illa ki kadıköy olmasına gerek yok, istanbul ici de olabilir. Ve düğüne 1.5 ay kaldı, birkaç kişi geç kalmışsın dedi ama bilemedim:((

Bu arada Kadikoyde aysira, esra ozcan ve casa weddinge girmeyi düşünüyorum:)

Simdiden teşekkürler
(7) 

Böyle bir podcast dinler miydiniz?

livaist #1464774 
Merhabalar, ne zamandır aklımda olan bir proje var ama herhangi bir insan oturup dinler mi bilemedim:) eğitimle ilgili yarı bilgilendirici yarı goygoy bir podcast dinlemek ister miydiniz? Yani aklımda konuşacağım bir sürü konu var, farklı eğitim sistemleri,testlerimiz, spesifik branşlardan daha goygoy, öğrencilerle yaşadığımız olaylar gibi gibi. Sizin ilginizi çeker miydi?

Teşekkürler
(1) 

Kadikoy-kosuyolu minibüsleri

livaist #1451553 
Kosuyolu minibusleri nerden kalkiyor? Gitmek istedigim yer direkt kosuyol meydan. Yoksa cok trafik olur diye acibadem minibusle turk telekomun oraya cikip yurumeli miyim?
Teşekkürler
(1) 

kadıköy rıhtıma yakın yerler ne ayak?

livaist #1451334 
Geçen yeldeğirmeni tarafından rıhtıma yürürken fark ettim. Her yer küçük kahvehaneler, tostçular, önlerinde hep özbek, rus tipli insanlar. Özellikle yeldeğirmeni otoparkının oralarda. Birkaç pavyon olduğunu biliyorum ama genel olarak oteller, pavyonlar falan bildiğin kerhane gibi mi oluyor? Eğer öyleyse aşırı merkezi değil mi ya bildiğin kadıköyün dibi.
(7) 

1 hafta once gördüğüm arkadasim corona olmuş, ne yapmalı?

livaist #1449166 
Gectigimiz pazartesi görüştük en son. Ilk persembe gunu rahatsizlanip yaptirdi negatif çıktı daha sonra da pazar gunu yaptirdi ve bu sefer pozitif cıktı. 1 hafta daha kendimi izole edecegim. Bende hic bir sorun yok ama tedirgin oldum, test yaptirmali miyim yoksa evde izoleyle bu bir haftayi bitirmeli miyim?
Teşekkürler
(9) 

Evden cikarilmak

livaist #1422344 
Merhabalar,
Arkadasimin ailesi kirada oturuyor, ev sahipleri cikmalarini istemis. Uzun yillardan beri orda oturuyorlar. Su an durumlari cok iyi degil evde sadece bir kisi çalışıyo, o da normalde istanbulda oturdugundan oranin kirasi+aile evinin kirasi derken maas eriyip bitiyo. Baba da su an issiz.
Neyse kabul etmisler tasinmayi ev bulmuşlar. Normalde haziran basi taşınmak icin anlasmislar. Simdi de bayramdan once cikartmak istiyor.Sebepleri de kardesim gelecek izmirden. Annesi cok uzgun:(
Boyle bir haklari var midir? Taşınma tarihini boyle one cekebilirler mi?
(1) 

kadıköy-kasap

livaist #1421645 
Merhabalar,
Kadıköy'de bildiğiniz, güvendiğiniz ve fiyatları nispeten uçuk olmayan kasap önerisi olan var mı? Yalçınlar kasabını duydum fakat başka önerilere de açığım.

Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Kulaklık tamiri kadikoy

livaist #1400265 
Merhabalar, cok sevdigim kulakustu kablosuz kulakligimin sol tarafi maalesef kırıldı. Sorun su ki hala calisiyor ikisi de ses geliyor ama bu donme yerinden kırıldığı icin kulakta durmuyo bos sallaniyo, sadece kablo onu orda tutuyo. Silikonla denedim ve daha da kotu oldu. Bi de yapışıp kaldi. Kadikoyde pasajlarda falan tamir edilebilir? Ne kadara patlayabilir?
Tesekkurler
(2) 

istanbulda kolonoskopi özel hastane fiyatı

livaist #1381418 
Merhabalar, bir arkadaşım kolonoskopi yaptırmak istiyor. Devlette 1 ay sonrasına randevu vermişler. Her zaman gittiği özel hastane de 1000 tl istemiş, ki çok pahalı onun için.Daha ucuza yapan, işinin ehli, temiz bir özel hastane var mı önerebileceğiniz? Ya da fiyatlar bu civarlarda mı? Teşekkürler.
(3) 

ev işleri-taşınmalı mıyım?

livaist #1375858 
Merhabalar,
Cadde üzerinde çalışıyorum ve şu anda acıbademde kalıyorum, merkezi bir odaya 950 veriyorum(her şey içinde). Ev arkadaşımla iyi anlaşmakla beraber birkaç küçük şeyden şikayetçiyim(temizlik vs) ve evi bir türlü benimseyemedim. ortak alan olmasına rağmen takılamıyorum bile ve evimmiş gibi hissedemiyorum. ayrıca kasım ayında ev sahibi ya kirayı artıracak ya da evden çıkın diyecek. ve ev bu kira artışına değmez kesinlikle.

şimdi tek başıma eve çıkamıyorum maalesef. benim yapmayı düşündüğüm şey 2+1 eve çıkıp -max 2000- daha sonra yanıma birisini almak. Çıkmayı düşündüğüm yerler de göztepe, hasanpaşa, feneryolu, ve bulabilirsem acıbadem tarafları yani kadıköy tarafları. Girişte ama en az 10 bine kadar masrafı yüklenmem gerekeceğini de biliyorum. hesaplarıma göre 6 ay kadar kendimi kısmam gerekecek.

Fakat yine de bu yaptığım mantıklı mı? Bu kadar borca girmeye değer mi? Ev arkadaşı bulabilir miyim? Yoksa hiç yeni ev masrafına girmeden başka birinin yanına mi çıksam?
Teşekkürler.
(2) 

Max 1800 civari samsung telefon

livaist #1372195 
Annem icin alıyorum. Kendisi ozellikle samsung istiyor.
A7 ve A20 var aklimda su an. Sarjinin uzun gitmesi ve kamerasının biraz iyi olmasi disinda cok bi kriteri yok aslinda. Teşekkürler
(5) 

Taahhutsuz internet önerileri

livaist #1367359 
Yazın sadece 2 ayligina kullanmak icin taahhutsuz internet arayışındayim. Yuksek bir yerde,koyde olacagim. Telefondan internet alin demeyin lutfen hicbir sekilde yetmiyor ev biraz kalabalik olacak zira. Tesekkurler.
(2) 

Barcelona'da paella nerde yenir?

livaist #1366051 
Ilk defa deneyecegim icin iyi yapan bi yer olsun istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Tabi f/p onemli. Gracias!
(3) 

booking indirim kodu paylaşabilecek olan var mı?

livaist #1357628 
sb. Teşekkürler.
(1) 

pasaport teslim fişi

livaist #1356587 
Bugün mail geldi, pasaportunuz alabilirsiniz diye. Pasaport teslim fişinizle beraber gelin diye. Görevlinin ayrı olarak böyle bir fiş verdiğini hatırlamıyorum bile, ki zaten belgeleri atmam yani. Kısaca sorum şu sadece kimliğimle gitsem pasaportumuz teslim alabilir miyim? yoksa sorun çıkarırlar mı?
(1) 

kredi kartından para cekmek

livaist #1347323 
Amazondan siparis verip kredi kartimdan direkt dolar cinsinden odeme yapmistim. Daha sonra siparisi iptal ettim ama para kredi karti hesabimda kaldi (dolar planinda). Iscepten parayi kendi hesabima geciremedim. Ne yapmam gerekir?
Tesekkurler
(1) 

puma rebel mid core kullanan?

livaist #1339151 
Çoğunlukla spor yaparken kullanmayı düşünüyorum. Daha önce kullanan var mı? Memnun musunuz?
Ve tipi çok mu garip duruyor. Çok swag gözüküyor sanki.
Teşekkürler.

(git: www.instreet.com.tr)
(6) 

Çok cepli dede yeleği

livaist #1332181 
Dedeme hediye almak istiyorum,zaten ihtiyacı varmis. Istanbulda cok cepli dede yelegini nerde bulabilirim? Avci yeleği gibi oluyorlar ve buyuk beden olmasi gerekiyor.
Tesekkurler
(1) 

Taksim kutu oyunlar

livaist #1319719 
Taksim besiktas civarinda kutu oyunu oynanacak duzgun bi mekan bilen?? Tesekkurler.
(10) 

En rahat spor ayakkabi?

livaist #1318335 
Merhabalar,
Mesleğim gereği(ogretmen) surekli ayaktayim ve son zamanlarda bacaklarım cok fazla agrimaya basladi. Decathlondan kalenji ayakkabim var,1 senedir giyiyorum ama artik pert oldu. Soyle kaliteli ve rahat bir spor ayakkabi bakiyorum. Butcem max 350. Skechers cok tavsiye edilmis ama spesifik bir model var mi önerebileceginiz?
Teşekkürler.
(3) 

Sabiha gokcen cikti alinabilecek yer?

livaist #1313795 
Sabiha gokcende cikti alabileceğim bi yer var mi? Hic sanmıyorum ama bi umut.teşekkürler!
(1) 

ankara-esenboğa-tepe prime

livaist #1312951 
Merhabalar, cuma sabah tepe prime iş merkezinde olmam lazım. Akşam 9buçukta esenboğaya iniyorum. Ucuz olsun diye öğretmenevinde kalmayı düşündüm ama hangisinde kalmalıyım? Ya da önerebileceğiniz başka yakın yerler var mı? Bütçem max 150. Ve tabi kaldığım yerden tepe prime'a nasıl gidebilirim?
Teşekkürler.
(1) 

ingilizce kitap bağışı

livaist #1305842 
Merhabalar, elimde bağışlamak istediğim çok sayıda ilkokul seviyesinde flashcards, cdler, workbooklar var. İstanbul içi elden teslim öncelikli tercih olmakla beraber istanbul dışındaki okullara da gönderebilirim.
Teşekkürler.
(5) 

Hangi laptopu alayım?

livaist #1301805 
Ortalama bir bilgisayar kullanicisiyim. Oyun oynamıyorum,hızlı, hafif, film dizi dersler vs izlerken/yaparken beni sinire boğmayacak bir laptop arıyorum. Seçeneklerimi aşağıya yazdim. Kur daha da artmadan almak istiyorum artik. Sizce hangisini almalıyım ya da başka öneriniz var mı?
Şimdiden teşekkürler
(git:www.hepsiburada.com )

(git:www.hepsiburada.com )

(git:www.hepsiburada.com )

(git: www.hepsiburada.com)

(git:urun.gittigidiyor.com
(5) 

Minimal bir dövme yaptırmak istiyorum ama nereye?

livaist #1297787 
Benim icin manevi önemi olan minik bir dövme yaptırmaya karar verdim fakat nereye yaptirsam bi türlü karar veremedim. Kulak arkasi ya da enseme doğru olsa nasil görünür sizce? Bileğime yatırsam aşınma vs ya da surekli görürsem sıkılma durumum olur mu bilemedim.
Tabi istanbul ici minimal dövme yapan yer önerilerinize de talibim.
Teşekkürler!
(3) 

Bu tabeladaki ingilizce kelime??

livaist #1295573 
Bu tabelaya kapadokya'da denk geldim. Her turlu hatayi yapmislar valla. Fakat poplemuse juise ne anlayamadim. Nette baktim bise bulamadim. Tesekkurler simdiden.

i.hizliresim.com
(9) 

Avrupadan laptop almak mantikli mi?

livaist #1295283 
Laptopum artik mefta olduğu icin yeni bi laptop almam lazım. Şarjı uzun giden, film dizi izlerken kasmayan ve belki ilerde video edit-kurgu programları (tabi ogrenebilirsem) kullanabileceğim bi laptop arıyorum. Zorlarsam 4bucuga cikarim sanirim.
Simdi amcamlar hollandadan gelecekler ve gelirken laptop getirebilirler. Birkac siteden karşılaştırma yaptım ama ne alacağıma da karae veremediğim icin kafam daha da karıştı. Siz ne önerirsiniz ve avrupadan getirtmek mantikli mi?
Teşekkürler
(2) 

Emaarda gece 12ye kadar açık kahve icmelik yer var mı??

livaist #1294032 
Sb teşekkürler simdiden
(1) 

after effectste trapcode particular arkaplan

livaist #1284238 
merhabalar, alttaki videoyu takip ederek buz üflemek tarzı bir şey yapmaya çalışıyorum. Particular eklediğimde direkt videonun üstüne değil de siyah bir arkaplan üstünde geliyor. Ne yaptıysam videoya apply edemedim. Particular ayarlarından mı yapmam gerekiyor?
şimdiden teşekkürler.

(git:www.youtube.com )
(4) 

Efektler icin basit video duzenleme programlari

livaist #1283015 
Öğrencilerimle bir kisa film cekiyoruz. Bir sahnesinde cadinin gelmesi, birden yok olup gitmesi,sesi, iksiri koyunca buhar cikmasi fln bu tarz efektler yapmam lazim. Bircok seyi moviemakerla hallettim ama bunlari yapamadim bi turlu. Bunlari yapabileceğim ve kullanimi basit bir video edit programi önerir misiniz?
Tesekkurler simdiden
(2) 

Kitap bağışı

livaist #1271221 
Merhabalar,elimde ingilizce okuma/ders kitaplari bulunmakta ilkokul seviyesi için. Ihtiyac duyan bir koy okulu/ingilizce ogretmeni bilen var mi? Tesekkurler.
(2) 

Dans etmelik mekan

livaist #1260786 
Taksimde, beyoğlunda, beşiktaş vs o civarlarda dans etmelik mekan onerisi olan var mi? Normalde hep tektekciye gidiyoz ama artik playlisti ezberledik. Simdiden tesekkurlerr
(6) 

Nereye gidelim? Belgrad, lviv ya da yurt ici

livaist #1254109 
Iki üç güçlüğüne tatile gitmek istiyoruz. Asiri pahali olmasin ama sıkıcı da olmasini istiyoruz, tabi bi de vizesiz. Belgrad ya da lviv düşündük ya da uludağ, kartalkaya mi yapsak? Daha önce hic kaymadik o yuzden eglenceli olabilir bilemiyorum. Hangisine gitmeliyiz ya da baska oneriniz var mi? Bütçe orta halli, cok ucuz olsun diye kastirmiyoruz yani.
(8) 

Sabiha gokcene yetismek

livaist #1248560 
Ehliyet sinavim var 2'de basliyor ve 3'te bitiyor. Ordan rıhtıma inip bavulumu alip 6'daki ucagima yetisebilir miyim? E11 disinda metroyu kullansam nerde inip neye binmeliyim? Teşekkürler
(7) 

Motosiklet ehliyeti ve birtakim sorular

livaist #1238342 
Merhabalar, bisiklet sürmeyi bilmeden motor ogrenmem cok mu zor olur? Ayrica aklimda birkac sürücü kursu var, arayip bilgi alacam ama nelere dikkat etmem lazim? Yarin son gun o yüzden biraz acil:/ Tesekkurler

Edit: yer yazmayi unutmusum,istanbul anadolu yakasi kadikoy umraniye taraflari.
(1) 

Tamirhane- uzunçayır metrobüs

livaist #1233612 
Dumankayanin ilerisindeki tamirhanede insem uzunçayır metrobuse gecebiliyor muyum yürüyerek ? Aktarma mi yapmam lazim yoksa?
(7) 

Bu montu alayım mi?

livaist #1232391 
Indirimle 320'ye geliyo. Değer mi?

(git:www.bershka.coṁyi̇m/palto/çıkartılabilir-kürk-astarlı-parka-c1010240019p101097197.html?colorId=800 )
(2) 

stor perde kırılması

livaist #1226580 
merhabalar, storu çekerken elimde kaldı. kornişe takılan iki yeri de kırılmış, kornişte bir şey yok. Şimdi ben bunu perdeciye mi götürecem nerden yaptıracam? ne kadara mal olur? Sonrasında kendim geri takabilir miyim? teşekkürler

Edit:fotolar asagida
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(3) 

Bahcelievler dogum günü

livaist #1225910 
Merhabalar,cok yakin bir arkadasimin dogum günü var, bahcelievler metrobuse yakin oturuyo. O taraflarda 7-8 kişilik sohbet edilebilecek, alkollu guzel bir mekan bilen? Zomatoda cok bise bulamadım.

O taraflar olmasa bile yakinlarda olmasi lazim, cok uzak istenmiyor
(7) 

Brüt maaş ve agi sorulari

livaist #1225232 
Merhabalar, ilk işimde brut maas üstünden anlastim. Ekimde ilk maasim yatacak. Vergi muhabbetinden kesinti olacak ama ocaga kadar azalip ocak ayinda o kesinti sifirlanacak mi-inş- yoksa bir dahaki ekime kadar azalarak mi gidecek?

Ayrica sozlesmede agiden bahsetmiyordu ama agi brut maasin icinde mi yer alir yoksa ayri odenir mi? teşekkürler simdiden
(4) 

Laptop tamir fiyati pahali mi

livaist #1197223 
Merhabalar, kulaklik girisi bozulmus bi laptopum var. Mecidiyekoyde bi yerde 175 lira dediler. Piyasayi hic bilmiyom o yuzden nasildir burda yaptirayim mi ?? Teşekkürler
(3) 

Kadıköy salı pazarı

livaist #1194830 
Selamlar, en son gittiğimde uzuncayirin ordaydı. Taşınmış diye duydum, nereye taşındı? mecidiyekoyden nasil gidebiliriz? Teşekkürler.
(9) 

Eskisehir kafe

livaist #1183794 
Merhabalar, 2-3 saat oturabilecegim,sessiz sakin, kitap-kahve yapabileceğim guzel bi kafe onerisi olan? Adalarin o taraflarda olmali bi de. Teşekkürler.
(11) 

Şaşırtan ielts sonucu

livaist #1180546 
Merhabalar, ieltsten beklediğinin cok altinda alan var mi? Cidden cok iyi gecen speaking bölümüm düşük. Writing desen o da cok düşük geldi ki buna şok oldum. Nasi bi puanlama sistemi var bunlarin? boyle bise basina gelen oldu mu?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık