(6) 

Canlıların yavrusu neden daha sevimli geliyor?

utkumon #1096416 
Babannemin bahçesinde yumurtadan çıkan civcivlerden biri sakat çıkmış, yürüyemiyor bazen vücudu kanıyor. Bizimkiler de eve almış besler bakarız diye ama hayvan yiyip içmiyor, sabaha ölecek büyük ihtimalle.

Normalde pek duygusal biri değilimdir, ava giderim hatta bizzat bahçedeki tavuklardan birkaçını kestim sonra da pilavını çorbasını falan yaptık, hiçbir şey de hissetmedim. Ama yavru olunca insan daha bir farklı oluyor. Kadın olsam annelik içgüdüsü falan diyeceğim ama erkeğim.

Sorunun özeti, her canlının yavrusu neden insana daha sevimli görünüyor? Bunun bilimsel tarafı ne? Vücut bekle büyüyünce yersin daha fazla kalori alırsın mı demeye çalışıyor acaba ?
(1) 

BTK'nın internet yasası

utkumon #1094945 
shiftdelete.net

Bu tam olarak ne anlama geliyor? Yani adamlar ciddi ciddi kafasına estiğinde bütün ülkenin internetini bir anda kesebilecekler mi ?

Bu durumda dns, VPN veya başka bir yolla internete ulaşabilir miyiz?
(11) 

Toplama kasa mı hazır kasa mı?

utkumon #1092219 
Merhabalar, birkaç ay sonra masaüstü bilgisayar alacağım ama hiç anlamam bilgisayarlardan.

Öncelikle bilgisayarı ne için kullanacağım;
-Hayvan gibi oyun oynamak(Max. ayarlarda) evet tek amacım bu.

Bir de sessiz çalışmasını, çok ısınmamasını ve kasma/donma yapmamasını vs. istiyorum.Ram minimum 8 gb ekran kartı ise 4 olmalı.İşlemcilerden pek anlamam, o kısmını size bırakıyorum.
Bir de 5 yılı ilk günkü haline yakın çıkarması lazım. Bilgisayarı alacağım zaman daha detaylı yazarım ama, bütçe 2500-3500 arası. (Sadece kasa)

Şimdi toplama parçalar alıp kendim mi yapayım, yoksa Asus'un çok güzel kasalarını buldum bu fiyat aralığında. Onlardan birini mi alayım?

Örneğin: www.gold.com.tr
www.gold.com.tr

Son olarak da güzel bir monitör bana kaça patlar?
(1) 

Kredi kartı ödemesi hakkında

utkumon #1088954 
Merhabalar. Aynı soruyu ikinciye ama fotoğrafla soruyorum.

Bir siteye ödeme yapacağım. Siteye paypal kullanmadan kredi kartıyla da ödeme yapabiliyoruz. Ödemeye tıkladığım zaman site direk paypal sitesine yönlendiriyor. Yönlendirildiğim sekme üzerinden paypal hesabıyla değil kredi veya banka kartıyla ödemeyi seçiyorum fotoğraftaki ekran çıkıyor. Bu şekilde ödeme yapabilir miyim? Ödemem alınır mı? Paypal Türkiye'de kapandı ama kredi kartı seçtiğim için bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

Fotoğrafın ait olduğu site www.paypal.com.tr
(3) 

Paypal hakkında

utkumon #1088624 
Bir siteye ödeme yapacağım. Paypal veya kredi kartınızla ödeme yapabilirsiniz diyor. Tıklayınca www.paypal.com/tr adresine yönlendiriyor. Bu adreste paypal hesabım yerine ''Banka veya kredi kartımla ödeme yapmak istiyorum'' dediğim zaman, sıkıntı yaşar mıyım?

Paypal Türkiyede artık geçerli değil falan diyorlardı hani. Param yanmasın ?
(4) 

Pandora.com.tr ve yurt dışından kitap getirtmek

utkumon #1086439 
Sorunun özeti en altta mevcut.

Uzun süredir kafamda Kindle veya Kobo gibi bir e-reader almak vardı.Asıl amacım Türkiye ve Avrupa'da kolay bulunmayan, geneli Amerikan basımlı fazla bilinmeyen kitapların(Listemde 80 küsür var) Amazon.com üzerinden Kindle versiyonlarını alıp oradan okumaktı.

Ama bugün farkettim ki Kindle nerden baksanız 300-600 TL arası değişiyor.Her kitabın Kindle versiyonuna da 10 dolar desek, 800 dolar sadece kitaplara gidecek. Üstelik e-kitap haline.(Ben basılı kitap taraftarıyım :D )

Pandora adlı kitap sitesi de yurt dışından alınacak İngilizce kitaplar için özel sipariş seçeneği sunmuş, ek ücret talep etmiyor, istedikleri tek ücret kitabın kendi ücreti+yurt içi kargo ücreti.Tek dezavantajı temin süresi 2 ay kadar. En azından bu şekilde kitapların basılı halleri elime geçer, kindle parası da cebimde kalır.

Şimdi ben bu durumda ne yapayım? Önerileriniz var mı? Daha da önemlisi Pandora'yı kullanarak yurt dışından kitap getirtmiş olan var mı?




ÖZET:Pandora.com.tr'den hiç Özel Sipariş deneyimi olan var mı?
(1) 

İngiltere'den kıyafet getirtme

utkumon #1086301 
Merhabalar.İngiltere'den bir siteden 85 Euro'luk bir askeri parka getirteceğim. Vergiye dahil olur mu? Olursa ne kadar olur?

Euro'da vergi sınırı ne kadar? Ayrıca gümrükte takılma durumu olmaz değil mi ?
(2) 

Aynı modemden inernete bağlanma

utkumon #1085249 
Merhabalar. Tek modemden iki kişi internete bağlanıyoruz. İnternet ortak ve onun üzerine olduğu içim (modem de onda) diğer kişinin benim hangi sitelere girdiğimi görme veya takip etme ihtimali yok değil mi?
(2) 

LYS nolucak?

utkumon #1083931 
Merhabalar.Bu sene bildiğiniz gibi YGS Türkçe-Matematik çok kolay geldi.Sosyal ise hatalı coğrafya ve baba gibi din sorularıyla doluydu.(Eşit ağırlıkçıyım) Bu da sıralamada iyi netlere rağmen geçen yıllara göre eşit ağırlıkçıları baya bi geriye attı.
Doğru mu bilmiyorum ama bi yerde okuduğuma göre barajı geçen sayısı toplam üniversite kontenjanından da fazlaymış.

Şimdi LYS sınavı sizce nasıl olur? Asıl eleme bu sınavda mı olacak? Edebiyat zor olursa bu sefer eşit ağırlıkçılar toptan sıçacak. Hiç çalışmadım sınava bir ay kala götüm tutuştu :( Nabıcaz be kamil?
(3) 

Gece gece basan efkar

utkumon #1083758 
Sazlı sözlü rakı sofrasından kalktım az önce, yatağa girdim şimdi. O kadar tanıdık akraba insana rağmen yalnız hissediyorum be. Gece olup yastığa başımızı koyduğumuzda yine yalnızız. Mesaj atacak, halimizi soracak kimse yok. Eski sevgililerim bile içkiliyken mesaj atamayacağım kadar uzak artık. Sosyal çevre desen o da dibe vurmuş durumda. Birinin gözleri kapalı sarılıp sıcaklığını hissetmeyi özledim. Sizler nasılsınız gençler? Var mı aynı durumda olan? Bu duyuru alkolluyken yazılmıştır ve sabaha kendini imha edecektir.
(3) 

Amerika'dan kitap satın alma

utkumon #1082294 
E-book versiyonlarını bulamadığım bazı kitaplar var(20 küsür).Hepsine yuvarlama tanesi 10 dolar diyelim.Bunları Amazon üzerinden bir kerede veya en fazla iki-üç kerede bölerek alsam gümrükte problem çıkar mı? Teker teker alsam kargo parası vermem gerekecek her seferinde.
(2) 

Kitap saklama sorusu

utkumon #1082139 
Merhabalar, 2 aylığına evde olmayacağım. 20 küsür gözümden çok sakındığım kitabım var.Toz almasınlar diye kapaklı dolapta duruyorlar. Bu 2 ayda da toz toplamasınlar istiyorum, 46-65 basımı gibi baya eski kitaplar var içlerinde.

Benim aklıma önce dolabın güzelce tozunu alıp, kitapların hepsini teker teker ziplock poşetlere koyup aynı yerinde saklamak geldi. Siz ne dersiniz? İyi fikir mi?

(Tozlanmış kitapları hiç sevmem :D )
(15) 

Üniversite için laptop mu masaüstü mü?

utkumon #1081068 
Merhabalar, seneye üniversiteye gidiyorum.

Yeni masaüstü bilgisayar almak istememdeki en büyük etken hayvan gibi oyun oynama isteğim.
Bir de laptoplar daha pahalı oluyor sanırım masaüstü bilgisayarlardan.

Sizce hangisini almalıyım? Ben masaüstü istiyorum ama laptop çok lazım derseniz notebook dedikleri küçük laptoplardan alabilirim 2. dönem falan.
(2) 

Venezüela nasıl şu anki durumuna geldi?

utkumon #1080616 
Enflasyon tavan yapmış, ilaç-yiyecek bulamıyormuş halk, yağmalar başlamış vs.
Ülkede acil durum mu ne ilan edilmiş. Ne oldu da böyle oldu bu ülke?

Not: Olayın ekonomi kısmını bilale anlatır gibi anlatabilirseniz çok iyi olur.
(2) 

Kaygı ve anksiyete bozukluğu hakkında

utkumon #1079550 
Bugün psikiyatra gittim. AŞIRI kaygılı olduğumu (böyle vurguladı) söyledi. Detaycı ve mükemmelliyetçi olduğumu, sürekli nedensellik aradığımı söyledi. Prozac yazdı. (Daha önce de majör depresyon ve anti depresan geçmişim olmuştu)
Şu anki kaygımı ilaç kullanmadan azaltamayacağını, kaygı düzeyim azaldıktan sonra kaygılarıma cevaplar ve çözümler arayabileceğimizi söyledi.

Şu an kaygı seviyemden dolayı bazı şeyleri anlatsam bile anlayamıyorsun dedi.
Bendeki bu kaygı bozukluğu ne derece şiddetli yani?

Tavsiyeleriniz var mı sevgili guguk kuşları?
(2) 

Gözde arpacık ve sarımsak

utkumon #1079209 
Merhabalar, sağ gözümde sık sık iç arpacık çıkar. Ocak ayında şalazyon ameliyatı oldum.

Dün akşam da batma yapıyordu, göz kapağımın içine sarımsak sürdüm birkaç kere. Baya yaş geldi gözümden.İyi gelmesinin nedeni de sanırım gözyaşı akıtarak gözyaşı kanallarını temizlemesi ve oradaki iltihabı az da olsa atması.

Sorum şu, göze sarımsak sürmenin göze bir zararı var mıdır? Retinaya ya da göz küresine vs. bir zarar vermeyelim?
(4) 

Avukat arkadaşlara bir soru - Yeşil pasaport ve memuriyet

utkumon #1077224 
Merhabalar, annem Ziraat bankasından emekli. Hizmet süresi 21 yıl 5 ay.
Banka 2002 yılında yarı resmi yarı özel oluyor, AŞ'ye dönüşüyor. Annem sözleşme imzalıyor.

Kendisi yeşil pasaport için dilekçe ile başvurduğunda, ekteki yazı ile cevap veriyorlar. (2. resim)

Ama annemin aynı bankadan arkadaşı dava açıyor, mahkeme kararıyla yeşil pasaportunu alıyor. (1.resim)
Birinci,ikince veya üçüncü derecelerden olmayıp dava açarak yeşil pasaport alan personeller mevcut.

Annemin yeşil pasaport alabilme ihtimali var mı dava açarsa?
(6) 

Bulgar göçmenliği ve çifte vatandaşlık

utkumon #1077213 
Merhabalar, babannem '51 Bulgaristan göçmeni. Bulgaristan'da doğmuş.Doğum belgesi yok elimizde.
Şöyle bir sıkıntı var, Bulgaristan'daki soy ismi Türkiye'ye gelince değişiyor.
Türkiye'de evlenince soy ismi bir daha değişiyor.

Bulgaristan'da yaşadığı köye falan gittik ama muhtarlıkta kayıtları bulamadılar.

Soru şu, eğer bu kayıtları bulursak babannem ve dolayısıyla ben çifte vatandaş olur muyum? Mültecilerden sonra gelen yasalar falan sıkıntı çıkarır mı?
(8) 

Üniversite okumak hakkında

utkumon #1076829 
Merhabalar, bu sene YGS sınavında eşit ağırlıkçılar için iyi denilebilecek bir sıralama yaptım. LYS'ye güzel çalışılsa çok iyi yerlere çekilebilirdi. (100 bin- ygs5)

Ama gel gör ki gram çalışmamıştım.Oldum olası çalışmayı sevmem, LYS'ye bir ay kaldı ve ben hala çalışmıyorum.

Büyük ihtimalle Ege üniversitesi İİBF'ye gideceğim (Tercihlere başka il yazmayı düşünmüyorum).Üniversite için akademik olarak hiç motivasyonum yok. Beni üniversiteden ziyade üniversite okurken yapacağım sosyal etkinlikler( karı-kız veya ortamlara akma gibi şeyleri kastetmiyorum, spor veya kurs bazında kendimi geliştirebileceğim şeylerden bahsediyorum) heyecanlandırıyor. Bir de bulunduğum şehirle İzmir'i kıyaslarsak, birçok imkan daha fazla.

Şimdi diyeceksiniz ki üniversite diploması hayatını belirliyor, iyi bir iş sağlıyor vs vs iyi güzel ama ben 10 yıl sonra ortada bir ülke görmüyorum. Kalsa bile bu gidişle ben çoktan şişme botla ege denizine açılmış olacağım.

Yani demem o ki üniversitede ilgimi çeken bölümler var ama ''Aç kalırsın aç'' tepkisi aldığınız bölümler. Muhtemelen ege işletme yazıp okuyacağım ama dediğim gibi planladığım o aktiviteler olmasa üniversiteyi boşuna okuyacak gibi hissediyorum.

Motivasyonum sıfır, 10 sene sonra Suriye'ye dönüşeceğimizi düşünüyorum.Arkadaşlarımla bunu konuştuğum zaman ''götüne zor geliyor işte bırak bunları'' diyorlar. E ama çalıştığımız LYS konuları hiç ilgimi çeken şeyler değil ki.İnsanın istemediği şeyi yapmaması kadar doğal bir şey yok bence? Ayrıca bu motivasyon eksikliğinde ülkenin gidişatının çok büyük payı var.Gelecekten çok umutsuzum.

Bana ne tavsiye edersiniz? Ne yapayım ben? Sorun bende mi yoksa arkadaşlarım haklı mı? Üniversitenin 2. yılında falan Avrupa'da başka üniversitelere mi başvursam? Bu ülkeden gitmeyi kafaya koydum ama mesele nasıl gideceğim..
(1) 

Kısa bir ingilizce çeviri

utkumon #1076693 
Bana üniversitede okuduğun bölüm hakkında detaylı bilgi verebilir misin?
Ders konularınız ne üzerineydi? Eğitim dili İngilizce mi?
Mezun olduktan sonra Avrupa ve Amerika'da iş olanakları nasıl?

Son olarak, Avrupa vatandaşı olmayan biri olarak senin okuduğun üniversitede aynı bölümü okumam için ne gibi şartlar gerekiyor?


Arkadaşlar şu 3-4 cümleyi çevirebilecek biri çıkarsa çok sevinirim.
(3) 

Bodyguardlık ve yakın koruma

utkumon #1076532 
Öncelikle bodyguard derken, bar kapısında duran adamları kastetmiyorum. Ünlü veya zengin kişileri koruyan kişisel korumalardan bahsediyorum.

Bunlar için bir Türk firmasının açtığı yurt dışı kursları var, temel VIP koruma becerilerinden taktik atışa kadar her şeyi öğretiyorlar.Bunlara katılıp sertifikaları alsam, bu sektörde çalışma imkanım ne olur? İş imkanları nasıl?

Türkiye'de ve yurt dışında bu sektörün durumu hakkında bilgisi olan var mı ?
(1) 

Gore-Tex av kıyafeti

utkumon #1075195 
Yağmurlu ve soğuk havalarda kullanmak üzere Gore-tex takım arıyorum. Su geçirmemesi çok çok önemli. Nereden alabilirim? Hangi markalar iyidir? Site veya yer belirtirseniz sevinirim.
(3) 

Askerliğini piyade asteğmen veya komando olarak yapan var mı?

utkumon #1074459 
Soracağım bir soru var, mesaj atarlarsa veya buraya cevap bırakırlarsa çok sevinirim.
(4) 

Kıbrıs harekatı ve güneydoğu operasyonları hakkında kitaplar

utkumon #1073891 
Bu konuları anlatan kitapları aramaktayım, mümkünse siyasi tarafı değil işin askeri kısmınız ele alsın. Hele operasyonlarda bulunmuş bir asker tarafından yazılmış kitap olursa tadından yenmez.
(1) 

Youtube güncellemesi

utkumon #1072781 
Abi mobilde çok kötü olmamış mı? Eskiden ne güzel anasayfada kanalları görüp videoları yan yana koyarlardı şimdi kanal manal olmadan her şey alt alta :( Eskiye çevirebilir miyim bunu ?
(8) 

Tuborg Amber

utkumon #1070816 
Olm çok güzel değil mi lan? Ne koymuşlar da böyle olmuş bu ?
(1) 

Kitap onarımı

utkumon #1070590 
Merhabalar, elimde 2003 basımı bir kitap var boyutça biraz büyük. Kapağı çok kötü durumda, bazı sayfalar kopmak üzere falan ama sayfalar sağlam.

Ne yapabilirim bunun için?
(3) 

Askeri eğitim kitapları

utkumon #1068832 
Bu soru biraz askerliğini yapanlar, konuya merakı olanlar veya meslek olarak asker-polis olanlara.

Askeri eğitim kitapları mevcut mudur? Özellikle piyade eğitimi için.Örneğin Temel tüfek disiplinlerinin, arazide ilerleme tekniklerinin, atış yöntemlerinin olduğu kitap, kaynak ya da kılavuzlar var mıdır?

Varsa nasıl ulaşırım? Sivil kullanımına açık mıdır ?
(2) 

Şehirler arası mobilya nakliyesi, İstikbal'den mobilya ayırtma

utkumon #1068775 
Ablamın ekimin ortasında düğünü var, eniştem de ekim başında polis okulundan mezun olacak. Tayin olacağı il ekim başına kadar belli değil.

Tekirdağ'dayız, ablam İstikbal'den yatak odası ve yemek odası beğenmiş, bunları şimdi alırsa eniştemin tayin olacağı yer belli olmadığından ileride taşıma-nakliye sıkıntısı olacağını söylüyor ekimi beklerse de beğendiği takımların kalmama ihtimali var.

Benzer durumda kalan var mı ? Mobilyaları o tarihe kadar ayırtabilir mi? İstikbal firması bu konuda nasıldır ?
(2) 

Jared Diamond - Çöküş

utkumon #1067804 
Geçen satıştaydı, şimdi temin edilemiyor :(

Bu kitabın Türkçe e-book halini bulabilecek biri varsa gerçekten çok mutlu olurum.
(7) 

Erkek giyim-kuşam markası

utkumon #1067430 
Siyah, gri, füme, koyu yeşil, haki, kahverengi, lacivert, ve tonları gibi renkler tercih ediyorum.Baskılı tişört genellikle giymem,, düz renk bisiklet yaka koyu renk tişört tercih ederim.Çift cepli koyu renk gömlek,kargo pantolon, koyu renk kanvas,kot, vs. altına da bot veya koyu renk spor ayakkabı türevi giyerim genellikle.
Hatta genelde giyimimi fazla ''outdoor'' veya askeri tarzda bulurlar.

Supernatural izleyenler bilir, Dean Winchester'ın giydiği hemen hemen her şeyin hastayım.

Soru şu, Türkiyede bu giyim tarzına en yakın ürünleri satan mağaza hangisi?

Bir de, kaliteli kumaşlı basic tişört alabileceğim bir internet sitesi var mıdır?
(3) 

Post-Apokaliptik kurgu ve 1960'lar Türkiyesi

utkumon #1066118 
ABD ile SSCB'nin nükleer silahlanma yarışının zirve yaptığı yıllarda batıda halk evlerinin altına nükleer sığınaklar yapıyor, okullarda çocuklara korunma yolları izletiyor (duck n cover), nükleer savaş üzerine şarkılar (2 minutes the midnight), kitaplar yazılıyor filmler çekiliyor.

Küba füze krizi yaşanıyor dünya yıkımın eşiğinden dönüyor falan.
Post apokaliptik kurgu diye edebiyat alt dalı bile çıkıyor.

Peki bu olaylar olurken Türkiye'de neler oluyordu? Kurtuluş savaşında bütün halkı savaşa katılmış, 2. Dünya savaşı kıtlıkla, karartmalarla geçmiş bu ülke nükleer savaş korkusu neden yaşamamış?

Yani bu konuda uzman sayılmam ama o dönemlerin bir tane bile kitabında veya filminde bu konuyu görmedim.

Konuştuğum 60+ insanlar da hiç bir şey hatırlamıyorlar bu konuyla ilgili neredeyse.

Bunun sebebi nedir? Üstelik SSCB ile NATO'nun sınırı bizdik, işgal korkusu da olması gerekmez miydi?


Edit: Konu hakkında her türlü yazılı,sözlü vs. kaynak önerilerinize açığım.
(2) 

AKUT üyesi var mı ?

utkumon #1065424 
Aranızda AKUT üyesi olan/daha önce olan var mı ? bir şeyler soracağım da.
(4) 

LYS

utkumon #1065049 
YGS-5 puanım 362, sıralamam 101 bin.

Netler 35 türkçe, 21 sosyal, 22 matematik 4 fen.

TM3'te ilk 10.000 e çekebilir miyim? Yapılır mı ?
(1) 

Statik hat paraşüt atlayışı

utkumon #1064683 
Paraşütçü askerlerin yazdıklarını okuyup sitelerinde gezindikten sonra fark ettim ki T10 tipi askeri paraşüt ile statik hat atlayışları yapanların sakatlanma riskleri çok fazla, hatta bacakları bile kırılabiliyor bazen.

Sorum şu, inişte yapılan tüm teknikler doğru şekilde yapılıp bacaklarınız kırılmasa bile yine de özellikle dizlerde kireçlenme olur mu ? Forumlarda bununla ilgili çok şikayet var çünkü.

Paraşüt başlangıç kursuna katılmak istiyorum ama böyle korkularım var, bi de kireçlenmeyle uğraşmayalım?
(1) 

Facebookta sayfa gönderileri

utkumon #1063051 
Facebookta takip ettiğim sayfaların paylaştığı her gönderi anasayfamda gözüksün istiyorum, bu ayarı nereden yaparım ? Sol çubuktan Sayfalar Akışı'na tıkladığım zaman anasayfada olmayan bazı gönderiler çıkıyor, bunların anasayfada da çıkmasını istiyorum.
(3) 

Greencard sorusu

utkumon #1061787 
2016 Ekim'de Greencard'a başvuracağım. Bu başvuru okuduğum kadarıyla 2018 için olacak, 2 yıl sonraki çekilişe başvurabiliyormuşuz ancak.

Diyelim ki 2016'da 2018 deki çekiliş için başvurdum, 2017'de de 2019 çekilişi için başvurabilir miyim yoksa 2018 çekilişinin sonuçları açıklanmadan ileriki çekilişler için tekrar başvuramıyor muyum ?
(4) 

Suriye nasıl bugünkü haline geldi?

utkumon #1060106 
Suriye nasıl bugünkü haline geldi? İnsanlar mülteci olacak kadar çaresizleşmeden önce ülkedeki durum nasıldı? İç savaşı hazırlayan etkenler nelerdi?

Bununla ilgili düşüncelerinizi, fikirlerinizi, kaynak önerilerinizi vs. öğrenmek istiyorum.

Başka bir soru ise, birkaç yıl sonra Türkiye'de bu hale gelir mi? Şişme botlarla Ege'ye açılacak kadar çaresizleşir miyiz ?
(1) 

Jared Diamond - Çöküş Kitabı

utkumon #1060104 
Şimdi sorudaki bu kitabın basımı bitti diye biliyorum, idefixte falan satış dışı.

Ama babil.com 'da Medeniyetlerin Çöküşü olarak var aynı yazardan ve satışta. Bu ikisi aynı kitap mı ? Ayrıca babil.com sitesi nasıldır kitap alınır mı ?

link: www.babil.com
(5) 

İnternet bağlantıları hakkında

utkumon #1059444 
Son 2 patlamadır bazı duyurular görüyorum, internet bağlantıları yavaşlatıldı, erişim engellendi vs. diye.

Belirli sitelere erişimin engellenmesi devlet kararıyla tamam, ama internet bağlantılarını yavaşlatma olayı gerçek mi, gerçekse kararı kim veriyor, yasal mı ?

Daha büyük olaylarda devlet vatandaşların internet bağlantısını tamamen (sitelere erişimi değil, direk bağlantıyı) kesebilir mi ? Kesebilirse bundan etkilenmemek için ne yapıp ne kullanmalıyız?
(5) 

Suriyeliler ve salgın hastalıklar

utkumon #1059210 
Özellikle sınıra yakın Suriyelilerin çok olduğu Güneydoğu bölgelerinde bazı salgın hastalıkların başladığını okumuştum. Bu konuda bilgisi olan var mı, hangi tür hastalıklar görülmüş?

Bir de böyle göç durumlarında sık görülen hijyen eksikliğinden kaynaklanan hastalıklar nelerdir?
(2) 

Lise KPSS

utkumon #1058845 
Liselilerin de girdiği bir KPSS sınavı varmış. Bunu kazananlar nerelerde çalışabiliyor? Ben şuan Lise son öğrencisiyim, bu sınava girip seneye hem okuyup hem çalışabilir miyim ?

Ders saatlerimle çakışmayacak bir iş bulunabilir mi? Yoksa hem okuyup hem çalışmak ilk sene için fazla mı ütopik?

Daha önce girmiş olanlar veya bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
(7) 

Son patlama ile ilgili

utkumon #1057840 
Ülkenin gittiği yönü hiç iyi görmüyorum ve bu tür terör eylemlerinin, can kayıplarının daha da artacağını düşünüyorum. Bu yüzden böyle durumlarda kendime ve etrafımdakilere yararlı olabilmek istiyorum.

Benim aklımdakiler:

-Fizikse olarak fit ve kuvvetli olmak
-Temel ve ileri ilk yardım eğitimi almak
-Arama kurtarma kuruluşlarına katılmak


Bunun dışında yapabileceğim, yapabileceğimiz neler var? Neleri öğrenip hangi eğitimleri almalıyız?
(3) 

Dermatoskopi hakkında

utkumon #1055339 
Merhabalar, vücudumda fazla ben bulunuyor ve cildiyeye gidip bunları kontrol ettirmek istiyorum. Dermatoskopi testi yaptırmak gerekir mi yoksa doktorun gözle kontrolü de yeterli olur mu ?

Daha önce dermatoskopi testi yaptıran var mı ? Özele gideyim diyorum, muayene dışında ücret öder miyim? Bir de ne kadar sürüyor bu test ?
(6) 

Yurtdışında üniversite okumak

utkumon #1054839 
Seneye üniversiteye gidip muhtemelen hazırlıkta olacağım.
Üniversite okuduğum süre içinde yabancı üniversitelere başvurmak ve kabul alırsam da gitmek istiyorum.

Lise GPA 3.0 falan ancak yapıyor, emekli memur çocuğuyum yani burs almam şart :)

Şimdi sorum şu, yurtdışında iyi ülkelerde üniversite okumam için (Amerika, İsviçre, Slovenya, Kanada, Almanya öncelikli ülkeler ama bunların dışında da olabilir) gerekli kriterler neler ? Burs alabilir miyim? Okuduktan sonra bu ülkelerde kalma şansım nedir ?

Birde üniversitedeyken başvuracağım için Lise not ortalamama mı bakarlar yoksa üniversitedeki notlarıma mı ?

Biliyorum üniversiteden üniversiteye çok değişiyor ama amacım bu ülkeden kurtulmak olduğu için okulu pek önemsemiyorum açıkçası.

Bu süreçten geçmiş olanlar ya da kapağı bir şekilde yurtdışına atmış olanlar bir yol gösterirse çok sevinirim, artık haberlere baktıkça iyice kötü oluyorum çünkü.
(3) 

Chrome sekme sorunu

utkumon #1054580 
Chromeda birden fazla sekme açıyorum genellikle, ama bir sekmede uzun süre kalıp (10 dakikadan fazla) diğer sekmeye geçince sekme tekrar yükleniyor film falan izlerken çok sıkıntı yaratıyor. Bunu nereden düzeltebilir veya engelleyebilirim, önceden böyle bir sorunum yoktu.
(1) 

İzmir White Club spor okuluna giden var mı ?

utkumon #1050464 
Bir dövüş sporuna başlamak istiyorum.(Krav maga- MMA- Kickboks gibi) Bu gibi kurslar için İzmirdeki White Club iyi midir? Aranızda giden varsa görüşlerini öğrenebilir miyim?

Kursun internet sayfası: www.whiteclub.net
12345   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık