(2) 

ısıtıcıdaki kablo yanar mı?

legalize marijuana #1383288 
fotodaki elektrikli sobadan tırık tırık ses geldi, baktım ne var diye gördüğünüz kablo içerdeki pervaneye deyiyor.

iterek deymesini engelledim ama çalıştığında o mesafeden kablo yanar mı? yoksa ısıya dayanıklı mıdır bilemedim. sizce!?

önceden bir yere yapışıktı yerinden mi çıktı kablo yoksa hep o mesafelerde miydi emin olamadım.
(3) 

kışın ilk izolasyon sorusu

legalize marijuana #1382125 
evt kış geldi, yerden gürül gürül soğuk hava da gelmeye başladı.

www.decathlon.com.tr şundan alıp zemine sersem bir tık azalır gibi, başka önerisi olan?

Ev kira, çok uğraşmak kırıp dökmek istemiyorum.
(1) 

Hollanda - Maastricht kiralık ev

legalize marijuana #1382048 
Bir arkadaşım için 01 Ekim'den 15 ocağa kadar kiralık ev arıyoruz Maastricht'te. tabi uygun bütçeli. Önerileri olan var mı? Kendi de orada şu an fiziksel olarak arıyor, ben de web'den destek atmak istiyorum.
(1) 

renkleri en güzel gösteren gözlük

legalize marijuana #1381231 
Güneş batarken, doğarken renkleri coşturan gözlük marka/modelleri var mı bildiniz?
(2) 

vatandaşlıktan çıkma

legalize marijuana #1380206 
hem Amerikan ve Türk vatandaşı bi ufaklık var,

babası Türk vatandaşlığından çıkarmak istiyor, nüfus müdürlüğünü aradım valiliği arayın dedi. Valilik açmıyor. Bu işle valiliğin ne ilgisi var ben çözemedim, bilen var mı?
(1) 

hava temizleme cihazları

legalize marijuana #1380177 
tam olarak ne oluyor? penceresiz bi ofisteyim doğru düzgün hava almıyor (yukarı kattaki kapıdan giriyor giren hava da), dolayısıyla sürekli kötü hava ve koku soluyorum (alttaki mutfağın kokusu) hava temizleme cihazları derdime derman olur mu?
(4) 

tavuk bozulmuş mudur?

legalize marijuana #1378741 
geçen cuma kasaptan aldığım tavuk kanatlar o günden beri buzdolabında duruyor, buzlukta değil.

bugün çarşamba, bozulmuş mudur?
(1) 

bedelli sorusu

legalize marijuana #1378448 
son celp dönemi ne zaman onun bilgisine ihtiyacım var

"24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp" diye bir haber var internette ama teyit etmem lazım. Bir numara vs. var mıdır sorabileceğim?
(4) 

boyun fitigina su alet iyi gelir mi?

legalize marijuana #1377469 
fizik tedavide kullandiklari su aletlerden alip evde kendim yapayim diyorum zarari olur mu?

www.google.com
(4) 

hareket sensörü

legalize marijuana #1376055 
şimdi,

alt katta açık durmasını istediğim bir kapı var,

ben orta kattayım.

patronlar diyor ki kapı kapalı dursun, giren çıkanı göremiyoruz diyor.

ben de hareket sensörlü bişy taktırarak orta kattan takibini yapmak istiyorum. bunu en uygun nasıl hallederiz?

mesela hareket sensörlü ışık koyayım, ama ışık orada yanar, orta kattan göremem. bunu bizim kata bağlama yolu vs. var mıdır merak ediyorum.

kamera işlerine giremem sürekli takip etmem gerekir ekran falan lazım hem maliyetli, önerilere açığım.

amacım bi hareket olunca aşağı inip kontrol etmek, bu kadar.

şunlar www.google.com falan çok dandik geldi, hem vıyk vıyk ses olsun istemiyorum.
(6) 

sizce Atatürk burada kaç yaşında?

legalize marijuana #1375661 
merak ettim.
(9) 

arkadaslari ikna

legalize marijuana #1369965 
ben devasa bi adam olarak xxl kiyafet veya 46 numarali ayakkabilarin "large" olanlar veya 40 numaraya oranla daha pahali olduguna defalarca sahit oldum. ama az once lafi gectiginde arkadaslar inanamadi boyle bi durum olduguna.

destek atabilecek var mi bana bu konuda?
(6) 

ankara'da erkek için bekarlığa veda

legalize marijuana #1369216 
Ne yapabiliriz? 3 sapız
(1) 

hangi filmdi?

legalize marijuana #1369178 
Türk Havayolları'nda izlerken yarım kalmıştı geçen sene, şimdi arıyorum bulamadım.

Amerikalı bir kadın, eşi ve çocukları ve hayatından bıkmış bi gece ortadan kaybolup Fransa'ya gidiyor kimseye haber vermeden. Orada kendini bulma çabası vs. hatırlayan var mı?
(3) 

şu ikisi arasında ne fark var (tefal tava)

legalize marijuana #1367293 
www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

fiyatı hariç ne fark var bilen var mı?
(1) 

dikislere merhem

legalize marijuana #1366808 
safra ameliyatindan sonra gobekteki dikislere belhanten sursek zarati olur mu?

dikis izleri icin bi krem verdi dr, ama dikisler cikincaya kadar surme bunu demisti. simdi o bolge kurudugu icin tisorte degdikce dikisler aciyor, yumusatmak icin bephanten sureyim diyorum, ne dersiniz?
(2) 

safra ameliyatı sonrası iz

legalize marijuana #1366183 
eşim safra kesesini aldırdı, aslında 3 delik bekliyorduk ama 4 açmışlar, 9 dikiş var. İz kalacak diye moraller biraz bozuk,

Contractubex aldık ama kullanmak için dikişlerin alınmasını bekliyoruz, önerisi veya tecrübesi olan var mı iz kalıyor mu çok?
(1) 

iphone sim kartımı değiştireceğim

legalize marijuana #1364947 
numaralar icloud'da zaten ama yine de emin olamadım gider mi tüm numaralar diye. yeni sim kartı takınca hooop geliyor mu?
(4) 

bulaşık makinesi temizleyici (hangisi)

legalize marijuana #1364259 
(5) 

kaziklandim mi? (taksi istanbul)

legalize marijuana #1358093 
bitaksiyle sultanahmet'ten sogutlucesme'ye gectim, taksici yazan ucrete ek +35 lira aldi gecis bedeli diye, kaziklandim mi? kopruden gecmedik sanirim tunelden gectik
(3) 

buralarda telefon çeker mi? (Karadeniz) (Turkcell)

legalize marijuana #1356421 
işim gereği çoğunlukla ulaşılabilir olmalıyım, bu yaz da Karadeniz Turu düşünmeye başladık.

Turda aşağıdaki yerler gezilecek, çok sıkıntı olur mu dersiniz?

Kars, Şavşat, Borçka, Mençuna Şelalesi, Ayder, Avusor Yaylası, Pokut Yaylası, Sal Yaylası, Zil Kale, Palovit Şelalesi, Çat Vadisi, Uzungöl, Bledi Mezraası, Yente Yaylası, Sarıkaya Yaylası, Trabzon



Detaylı Tur Prog:

1.gün - Kars, Şavşat Karagöl, Cevizli Köyü, Tibeti Kilisesi
Sabah 08:00’da Ataköy Atrium AVM Önünden, 08:30' da Metro City AVM Önü, 09:00’ da Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı yanından servislerimiz ile Sabiha Gökçen Havalimanına hareket ediyoruz. Havalimanına kendi imkanları ile gelen misafirlerimizle 09:30’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Terminali’ nde buluşuyoruz. Pegasus’un PC 2590 11:10 uçağı ile Kars’a hareket ediyoruz. Uçağımız 13:15’ te iniyor ve Kars Harakani Havalimanı’ nda bizi bekleyen aracımıza binerek iklim ve bitki örtüsünün sürekli değişimini izleyebileceğiniz ortalama 3 saat sürecek yolculuğumuzun ardından Doğu Anadolu – Karadeniz geçişine başlıyor olacağız. İlk durağımız Sahara Milli Parkı içerisinde yer alan bozulmamış doğal yapısı ile muhteşem bir doğal alan olan Karagöl olacak. Göl çevresinde geçirdiğimiz zaman sonrası Kafkasların ahşap ev geleneğini koruyan ve yaşatan köyler içerisinden geçerek Cevizli Köyü’nde bulunan Tibeti Kilisesi’ni ziyaret edeceğiz. Bagratlı prenslerden, Aşut Koh tarafından yaptırılan kilise bölgenin İslamiyeti kabul etmesinin ardından cami olarak kullanılmıştır. Bugün gezimizi tamamlıyor ve otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Şavşat Laşet Motel'de... ***Şavşat Laşet Motel' de konaklamalar tesis müsaitliğine göre Motel Odası veya Bungalov Evler'de olacaktır.

2.gün - Borçka Karagöl, Fındıklı, Mençuna Şelalesi Yürüyüşü, Çifte Köprüler, Ayder
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi yapıyor ve Borçka’ ya hareket ediyoruz. Çoruh Nehri kenarında kurulmuş olan Borçka ilçe merkezi sonrasında Borçka Karagöl’e ulaşacağız. Karagöl çevresinde yapacağımız doğa ve fotoğraf yürüyüşünde zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliğine hayran kalacaksınız.Dileyen misafirlerimiz kiraladıkları kürekli kayıklarla gölde kayık turu yapabilirler. Program sonrasında ise Karadeniz sahil kesimine doğru hareket ediyoruz. Karadeniz’ i İran’ a bağlayan ve 2018 yılında açılmış olan Cankurtaran Geçidi’ni kullanarak ulaştığımız sahil yolundan kısa bir yolculuk sonrası ulaştığımız Rize’nin Fındıklı ilçesinden içeri girerek Kamilet Vadisi’ne ulaşıyoruz. Mençuna Şelalesi’ne yapılan yürüyüş ardından ulaşılan ve oldukça yüksekten dökülen şelalenin görülmesi sonrası fotoğraflarımızı çekip dönüşe geçiyoruz. Aracımıza binerek Çifte Köprü’ye gidiyoruz. Fotoğraf molası sonrası otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Natura Lodge Hotel Ayder'de...

3.gün - Yüksek Yayla Turu - Avusor Yaylası ve Göl Yürüyüşü, Ayder
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından minibüs ile ortalama iki saatlik gidiş - dönüş süresi bulunan bir Laz Yaylası olan Avusor Yaylası’na (2400 Mt) hareket ediyoruz. Yaylada verdiğimiz serbest zaman sonrası 2600 rakımda bulunan Dobecelezane Buzul Gölü’ne yürüyüşümüze başlayacağız. İki saatlik zor olmayan yürüyüş sonrası ulaştığımız göl ve Kemerli Kaçkarların birleşimden oluşan muhteşem manzara tüm yorgunluğumuzu unutturacak. Gölün ve çevrenin fotoğraflanması ve dinlenme molasının ardından Avusor’a geri dönüş yürüyüşümüze başlayacağız. Yaylada bizleri bekleyen minibüsümüzle hareket ederek alt yayla olan Ayder’e ulaşarak Kalegon Mevki, Gelintülü Şelalesi ve Ayder’i keşfetmek için serbest zaman vereceğiz. Serbest zaman sonrasında otelimize ulaşacağız. Akşam yemeği ve konaklama Natura Lodge Hotel Ayder'de... ***Dileyen misafirlerimiz Buzul Gölü yürüyüşüne katılmayıp Avusor'da vakit geçirebilirler.

4.gün - Yüksek Yaylalar Turu - Pokut ve Sal Yaylası, Zil Kale ve Palovit Şelalesi, Çat Vadisi, Çiçekli Yayla, Ayder
Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından minibüs ile ulaşılan Pokut Yaylasını görebilmek için otelimizden ayrılacağız. Orman sınırında olan yaylaya ulaştıktan sonra vereceğimiz dinlenme ve manzara molası sonra Sal Yaylası’na keyifli yürüyüş yapacağız. Ardından buradan ayrılarak Çat Vadisi’ne hareket edeceğiz. Yol üzerinde olan ünlü Zil Kale ( Kale-i Zir / Aşağı Kale ) ve bölgenin debisi en yüksek şelalelerinden birisi olan Palovit Şelalesi’nin görülüp fotoğraflanması sonrası Çiçekli Yayla’ya ulaşacağız. Yayla üstünden başlayan yürüyüş sonrası geçirilen zaman ardından yapılan yolculuk sonrası otelimize ulaşacağız. Akşam yemeği ve konaklama Natura Lodge Hotel Ayder'de...

5.gün - Yüksek Yayla Turu - Bladi, Yente ve Sarıkaya Yaylaları
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi yapıyor ve Uzungöl’e doğru yolculuk yapacağız. Varışımız ile birlikte yüksek yayla gezimiz başlayacak. Bladi – Sarıkaya – Yente (2000 mt. üstü). Dileten misafirlerimiz ile yayladan orman sınırına kadar yürüyüş yapacağız. Öğle yemeği sonrası Trabzon Havalimanı’ na hareket ediyoruz. Pegasus’ un PC 2825 17:45 uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ na hareket ediyoruz. Uçağımız 19:30’ da iniyor ve ilerleyen gezilerimizde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.
(6) 

alüminyum zehirlenmesi ve tost makinesi

legalize marijuana #1355057 
şimdi babamda uzun zamandır kullandığı bi tost makinası vardı şu www.hepsiburada.com

ben de o zannederek kendimize de bunu aldım www.hepsiburada.com

ama sonradan baktım farklıymış, babadaki granit, bendeki alüminyum döküm. zaten fiyat farkı da üç katı.

Yakın zamanda annesi tostu alüminyum folyo kaplı tost makinasında pişirdiği için, bi çocuğun zehirlendiğine şahit oldum. Alüminyum zehirenmesi diye bi olgu da var zaten halihazırda. Aldığıma pişman olayım mı iade etsem mi ne yapsam bilemedim.. Folyo değil bu sonuçta ama yüksek ısıda alüminyum'un zararlı olduğunu biliyoruz, değil mi?
(2) 

ankara yürüyüş kulübü (olgun)

legalize marijuana #1353755 
Ankara'da daha çok büyüklere hitap eden, 45-60 yaş arası tavsiye edebileceğiniz yürüyüş kulübü var mı?
(2) 

boşanmış babaya aktivite (ankara)

legalize marijuana #1353227 
sosyalleşmesi için neler önerebilirsiniz? jogging veya koro tarzı. yaş 60'a yakın.
(1) 

ispanyolca bilenler

legalize marijuana #1348164 
şu şarkının adı ne olabilir?

www.youtube.com
(6) 

aliexpress gümrüğe takılır mı?

legalize marijuana #1346801 
bundan 7 tane alsam 38 USD civarına geliyor yaklaşık, gümrükte problem yaşar mıyım?

www.aliexpress.com
(7) 

ekonomistlerin dedikilerinin tersini yapmak

legalize marijuana #1344893 
20.000 civarı TL'de tutuyorum. Herkes yükselecek dediği için büyük olasılıkla düşer. Benimle aynı fikirde olan var mı? ne olur olsun böhhühühü:/
(2) 

midi fırın tavsiyesi

legalize marijuana #1344779 
kullanan memnun olan var mı anneme alacağız da? büyük değil mini/midi
(3) 

iadede problem çıkaran arçelik bayisi

legalize marijuana #1344666 
annem bir fırın almış bayiden, fırını görevliye ölçtürmüş dolap boyutunda mı diye öyle olduğunu görünce almış. ama eve geldiğinde arkasındaki çıkıntıdan dolayı dolaba sığmadığını görmüş ve şimdi iade etmek istiyor. paketinde duruyor kullanılmadı.

bayi beni ilgilendirmez çağrı merkezini arayın demiş. ölçen görevli de işten ayrıldı demiş. Çağrı merkezi tüketici hakim heyeti başkanlığına dilekçe yazdırmış. o da 3-6 ay arası sonuçlanıyormuş sanırım. 14 gün içinde cayma hakkı kullanılamıyor mu bu durumda ne yapmak gerek? fiş fatura hepsi var.
(3) 

ankara doktor tavsiye (ortopedi)

legalize marijuana #1343561 
bi arkadaşın kuzeni sordu da,

bacağından operasyon olmuş menisküs, 1 ay önce Gatada bacağı enfeksiyon kaptı çok ilgilenmiyorlar daha çıkamamış hastaneden. Başka önereceğiniz dr. var mı?
(2) 

fax çeken kullandığınız ios uygulaması

legalize marijuana #1343181 
var mı? işe yarayan?
(7) 

kuduz aşısı olmalı mıyım?

legalize marijuana #1341337 
perşembe çizdi, gözü yaralı ve ayağı kırık diye seviyordum. geç mi kaldım zaten olacaksam ne düşünürsünüz? sokak kedisi.

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
(1) 

aciil dubai sorusu

legalize marijuana #1339403 
pasaport yesil, normalde vize istemiyor yesil pasaport. ama gecerliligi 5 temmuz bitiyor yani 6 aydan kisa. girisimde bir sorun olur mu? yarindan sonra yolculuk cok acil:/
(2) 

toz soludum

legalize marijuana #1338444 
tahta keserken biraz fazla toz soludum sanırım ne yapabilirim? durmadan öksürüyorum.
(3) 

teknoloji guruları toplaşın

legalize marijuana #1337725 
hangisini alayım? neden bu kadar fark var iki tv arasında anlamadım aynı gibi!?

www.epey.com
(4) 

enpara hem spotify hem netlflix

legalize marijuana #1337724 
indirim olmuyor sanırım değil mi? sadece birinden 15 TL indiriyor.
(4) 

spotify'ı da netflix'te olduğu gibi...

legalize marijuana #1336145 
çift kullanıcı şeklinde kullanabiliyor muyuz?
(1) 

ankara'da kayıt stüdyosu

legalize marijuana #1331165 
bu işler nasıl oluyor bir fikrim yok, babam amatör org çalıyor, hatıra olması için stüdyoya götürüp bir de şarkı söyleyen birini bulup kayıt yapmak, o anları da videoya çekmek istiyorum. önerilere açığım.
(3) 

değişik bir soru

legalize marijuana #1331111 
babam amatör org çalıyor, bu aralar formunda. bir şekilde profesyonel kayıt alıp ölümsüzleştirmek istiyorum ama evde mi alayım? bir düğüne vs. götürmekten bahsetmiyorum, nasıl bir konsept olabilir?

ek bilgi: konsept soruyorum, nasıl çekeceğim değil. evde hadi çal biz çekelim demek yerine alternatif beyin fırtınası.. elbette hem ses hem görüntü olacak.
(4) 

izlediğiniz en iyi dansöz performansı

legalize marijuana #1329325 
hangisi? link var mı?
(4) 

kadın iç çamaşırı 2 soru

legalize marijuana #1328911 
1 Victoria's Secret Mağazalarında satıyor mu seksi iç çamaşırı?

2 Başka önerebileceğiniz markalar neler? Paraya kıyıyorum ama TR'de satışı olması gerek.
(2) 

atatürk havalimanı dış hat gidiş nerede buluşulabilir?

legalize marijuana #1325997 
20 kişilik bir heyet için buluşma noktası belirleyeceğim de, ne söyleyebilirim?
(4) 

şınav boyun desteği

legalize marijuana #1324905 
sırf ellerimi boynuma kavuşturamadığımdan mekik çekemiyorum boyum çok uzun, şu sizce iş görür mü? www.tchibo.com.tr
(6) 

netflix içerik kaldırılması

legalize marijuana #1324739 
gibi bir şey söz konusu mu? kaldırılmadan izleyim diye panik olmama gerek var mı yoksa sonsuza kadar kalıyor mu?

bir de daha sonra izle gibi bir seçenek yok sanırım "save" etmeli bunun için.
(2) 

yurtdışına mantı göndermek

legalize marijuana #1323228 
italyan bir arkadaşımla her sene birbirimize yöresel şeyler gönderiyoruz. bu sene mantı göndermeye niyetlendim ama tabi dondurulmuş olmaz. vakumlu a101 mantılarının tadı da berbat. ne yapabilirim?
(3) 

bu hdd 2.5 inç mi?

legalize marijuana #1323042 
hdd kutusu alacağım da o yüzden soruyorum.. asus laptoptan çıkardım.

bir de şu iyidir sanıyorum:

urun.n11.com
(2) 

google arama çubuğu tahmini geçmişinin silinememesi

legalize marijuana #1322062 
yani az çok bilgisayardan anlarım ama yıllardır bu durumu değiştiremedim.

istiyorum ki arama çubuğuna bir şey yazdığımızda tahmini tutmasın, prediction servisleri kapatıyorum, şifreler hariç tüm zamanlarda tüm verileri temizletiyorum ama yok arkadaş yine bi harf yazınca girdiğim tüm siteler dökülüyor. nasıl hallederiz?
(1) 

ocakta yanmış gaz kokusu

legalize marijuana #1321818 
mutfak tezgahına gömülmüş ocak vardı (fotoda en uçta), tezgahı değiştirince nedense sonrasında ocağı ne zaman açsam yanmış gaz kokusu duymaya başladım.

sebebi ne olabilir defalarca temizledim orasına burasına baktım anlamadım. yerine mi oturmadı acaba.
(2) 

rusça bilenler

legalize marijuana #1321010 
bu fişin bir yerinde çay ya da donut yazması lazım. Nerede yazıyor söyleyebilir misiniz?
(1) 

moskova arbat kaçta kapanır?

legalize marijuana #1319370 
arbat'a gidip alışveriş yapacağım kaçta kapanır orası?

mobil görünümden çık