(2) 

google earth sorusu

bipolar #248386 
bildiğimiz program olan google earthteki görüntüyü maps teki gibi topografya/terrain haline getirmek mümkün müdür?
(5) 

alerji mevsimi

bipolar #246683 
sevgili "bahari alerjileriyle karsilayanlar!"

bugun 5 dakka icerisinde 30 kere hapsurmak suretiyle baharin geldigini idrak etmis bulundum, simdi de gozlerim ve burnum akiyo. Tam dersler finaller projelerin yogun oldugu bu donemde ayakta kalmam, uyumamam lazim.

Var mi uyutmayan antihistaminik bilen?

iki sene once aerus tam derdime deva olmusken gecen sene gozumu acamadim. Acaba ilaca bagisiklik gibi bi durum olmus olabilir mi?
(3) 

dreamtv senkron sorunu

bipolar #244601 
nedenini bilen var mi? ya da neden kalici olarak duzeltemediklerini? kimsenin asabini bozmuyor mu bu durum?
(1) 

iPhone vs. iCal

bipolar #244408 
Sevgili apple bagimlilari ve senkron manyaklari,
simdi iCal imizdeki verileri iPhone atabiliyoruz itunesdan direk senkronlayarak.
peki iphonedakileri bilgisayara nasil atiyoruz/senkronluyoruz? MobileMe midir onun caresi? ucretsiz bi yolu var midir?
(2) 

master basvurusu

bipolar #243606 
sevgili paperyazicilar ve akademiseviciler;

diyelim ki ben odtuye mastera basvurmaya yeni karar verdim, ama nisandaki proficiency i kacirdim. toefl ya da ielts e de birsuru para bayilma niyetinde degilim simdilik.

ales e girdim, fena olmayan bir puanim var.

master basvurulari da mayis sonu bitiyormus.

basvurup daha sonraki bir prof a girmek suretiyle kabul edilme gibi bir durum varmis diye duydum. aslini astarini bilen var midir?

ha bir de itu de nasil isliyor bu olay, o konuda bilgisi olan var midir?
(1) 

twitter hedeleri

bipolar #238753 
simdi bu twitterda basina @ konunca mention oluyor, bahsedilen kisinin haberi oluyor o kismi biliyoruz.
peki # koyunca noluyo sayilmis mi oluyo? sayilmasina yariyosa trending topicler niye sadece #hede lerden olusmuyo?
baska var mi boyle semboly ada baska bisey?
(4) 

saatlerin degismesi degismemesi ve alarm sorunsali

bipolar #236456 
simdi hani aslinda bu gece saatler dunya capinda degisiyor ya, cep telefonlarimiz degisir mi o zaman?(cunku bu tur buyuk capli bir fail olmasi ihtimali cok fazla) alarmlarimiz o saate gore mi calar? iphone un saat degisimlerindeki tavri nedir? bu konularda cok dertliyim bu aksam.
(2) 

muzik/soru/tavsiye

bipolar #236283 
oncelikle sorularimizin referansi:

www.youtube.com

birincisi: bu muzigin turu nedir?

ikincisi: bu tur sahane seyler bilen, dinleyen, tavsiye edebilecek kimse var midir?

acikcasi tuketip bitirmek istemiyorum bu tur seyleri, boyle aralarda dinleyip nesemi bulayim istiyorum. o yuzden kulliyata gerek yok ama bir kac belli basli sarki ismi verseniz boyle klasik cok makbule gecer.

ha bir de not: pomplamoose versiyonunu da cok tavsiye ediyorum.
(5) 

mersinliler ve mersin seviciler

bipolar #227738 
ey ahali,

mersin merkezinden soliye, erdemliye, limonluya, kanli divane, ayas, kiz kalesi, ve cennet-cehennem e gitmek istiyoruz. nasil yapariz, dolmus var midir? ya da dolmuscu abi kafalayabilir miyiz bizi gezdirsin diye? bize kaca patlar? araba kiralanabilecek guvenilir bir yer var midir?

cok lazim, proje kapsaminda gitmek zorundayiz.

ha bir de bu mevsimde mersinde hava nasildir? kac kat giyiniyorsunuz siz oralarda?
(2) 

iPhone 2

bipolar #226598 
iphone 2inci jenerasyon telefonuma kilif begendiremiyorum. heryer 3g/3gs/4 e uygun cesit cesit kilif satiyo ama 2g yi bulabilene askolsun. tek istedigim cebimden kayip dusmesin diye silikon bir kilif. deax extremeden istettim kayboldu gelmedi. turkiyede mumkunse ankarada nerde bulurum bilen var midir?
(1) 

mersin - gezi

bipolar #226433 
sevgili daglik ve ovalik kilikya sakinleri!

bitirme projemiz kapsaminda mersin merkez ve silifke arasindaki (sahil yolu uzerindeki) antik kentleri ve dogal sit alanlarini gezmek icin arac kiralayabilecegimiz guvenilir bir yer ariyoruz.

mersinli olup da minibus-dolmus-otobus vs gibi baska bir yontemle nasil gezebilecegimizi anlatabilecek birileri varsa o da olur.

var midir oralari bilen? bir yol gosterici?
(1) 

mac os ve altyazi senkronizasyonu

bipolar #222118 
soru soyle ki: vlc de altyazi kaydirma secenegi var midir?

eger yoksa: mac os x uzerinde calisabilen ve altyazi kaydirma secenegi olan bir media player var midir?

not: I love gom. I very very love gom. mac te calismadigini ogrendigim gunden beri yastayim.
(1) 

film adi/cine5

bipolar #215590 
ben kucukken, cine 5 sifreliyken izledigim bi film vardi. yillardir ariyorum bulamadim.
hatirladiklarim:
filmin icinde beginning of the beginning, end of the beginning, beginning of the end, end of the end gibi bolumler vardi.
basroldeki sarisin genc bi cocuk ve babasi olma ihtimali olan iki adam vardi( bu adamlar arkadaslardi ve de)
cocuk da kutsal cocuk gibi biseydi ve film de kuduste bitiyodu (kudus kismindan o kadar emin degilim)

var mi bilen?

not: turkceye cennetin icinden diye cevirmislerdi filmin adini o zaman. ama kafalarina gore cevirmisler sanirim, zira bulamadim.
(4) 

disci korkusu

bipolar #204689 
ankaradayim. cok fena halde disci korkum var. disciye gidince oturup agliyorum oyle soyliyeyim. beynim oyuluyor gibi geliyo. benim bu kaprislerimle ugrasabilecek eli hafif bi disci ariyorum. iki yildir disim agriyor ama ancak bugun gitmeye karar verebildim. tavsiye edebilecek birileri varsa mutesekkir olurum.
(4) 

fotosop sorusu

bipolar #199673 
20 kadar fotografi otomatik kolaj yapmak istiyorum photoshopta(cs5), nasil yapilir bilen var midir?
(2) 

rozetci/ankara

bipolar #197636 
buton rozet yaptirmak istiyorum, su ustunde yazi yazanlardan, gencolarin cantalarina taktigindan. fiyatina gore 10-20 tane ayni modelden yaptiracagim. ankara'da nerde yaptiririm bu bana kaca patlar bi fikri olan var mi?
(3) 

fotosop sorusu

bipolar #195778 
sevgili fotos severler size bir sorum olacak. elimde bir image var kendisi aslinda bir pafta, bir kentsel sit plani. bu pafta icerisinde binalarin oldugu yerler boyanmis ve birde cok incecik cizgilerle taranmis(hani toleransini degistirerek hallederim bence). ama o kadar kotu renkler secilmiski (cart kirmizi cart yesil ve camgobegi gibi) ciktisini almaya utaniyorum. bu yuzden renklerini degistirmem gerekiyor. image icerisindeki bir rengi oldugu gibi baska bi renge donusturebiliyor muyuz bunu merak ediyorum. lutfen evet deyin lutfen lutfen.
(1) 

löst

bipolar #121567 
şöyle bir video var bu aralar dolanan:
lost kanal d'de yayınlansaydı diye
www.youtube.com

peki nedir bu video nun orjinali; promo videosu falan mı ya da montaj mı? hiç montaj gibi gelmedi bana çünkü ve orjinalinin ne olduğunu ve ne sebeple yapıldığını çok merak ediyorum. (bu arada en son 3. sezonu izlemiştim sonra kaldı öyle)

ama var mı bi bilen, orjinalinin linkini atabilen?
(2) 

film adı

bipolar #112468 
efenim dünden beri bulamadığım ve oyuncuların hiçbirini hatırlamadığım filmimizin içeriği şöyle:
bir başrol oyuncumuz var güzel bi evde oturuyor, bi de bunların komşuları.
komşularının 3 kızı var, anneleri biraz psikopatça. kızların annesi bi süre gözden kayboluyor kızlar hayatlarına devam ediyor, başroldeki komşu anne bişeyler çakozluyor ve bir şekilde kızların annesinin öldüğü ortaya çıkıyor. meğersem anneleri kızlarını o ölünce de aynen devam etsinler diye eğitiyormuş ki ailelerini sosyal güvenlik görevlileri parçalamasın. ve sanırım kızlar annelerini bahçeye falan biryere gömüyor. bütün bunlar ortaya çıkınca da başrol oyuncusu teyze pek üzülüyor, kahroluyor falan filan.

şimdi düşününce dizi bile olabilirmiş gibi geldi hatta küçük kadınlarmış falan gibi geldi ama muhtemelen film.
biri cevap yazarsa bu gece rahat uyuyacağım.
iyi geceler..
(2) 

gül cinsi?

bipolar #89151 
efenim size soracağım soru bir gül türü hakkında. türkiye'de hiç görmedim ama bir kaç amerikan dizisinde bir de danimarka dolaylarında sokaklarda görmüşlüğüm var. İsmi hakkında bi fikrim yoktu bu sebeple tesadüfi aramalarım sonucu "swedish rose" yazarak aşağıdaki resimleri buldum. Amma velakin bütün "swedish rose" resimleri bu türde değil. Bu yüzden bi bilen vardır diyerekten buraya soruyorum.
Nedir bunun türü yahut adı? Var mıdır türkiye'de?
(2) 

açık emar

bipolar #87635 
ankara'da açık MR hizmeti olan biryer bilen varsa bana bilgi verebilir mi acaba?
(1) 

cine 5 filmleri

bipolar #71031 
yıllar yıllar önce cine 5 in cine 5 olduğu zamanlardan az biraz sonra süper kaliteli olmayan ama şimdikinden hallice olduğu zamanlarda yayınlanmış üç film in orjinal adını arıyorum efenim. şimdik şöyle ki:

birinci filmimizde - ki en merak ettiğim budur- iki adet 40 lı yaşlarından büyük amca bir de sarışın mavi gözlü atletik bir genç dostumuz yer almaktaydı. filmin gazeteden öğrendiğim ismi cennetin içinden idi. ama böyle bir film bulamadım. genç dostumuz biyerlerden bi şekilde ortaya çıkıyodu sonrasında amcalardan birinin oğlu olduğu anlaşılıyordu, amcalar da sanırım üniversitede profesör tadında bişeydiler. filmin sonlarına doğru genç eleman islamik bi ülkede idi amma velakin sanırım 10 emirle ilgili bişeyler peşinde koşturuyordu. mistik güçleri de vardı sanırsam. bu böyle bi filmimiz. açıkçası bu film hakkında hiç umutlu değilim.

ikinci filmde bi grup liseli gencin hikayesi gibi birşeyler vardı ve sanırım bir kanada filmiydi. film bi handcam kaydı gibi birşeyle başlıyor, erkek fatma tadında bir abla ve 3 dört ergen erkekten oluşan grup frp oynuyor, turuncu ve kıvırçık saçlı olan "erkek fatma" abla "seth cohen" tarzı başroldeki genci baştan çıkarıyor idi. bu genç ezik bir genç olup kasabaya babasının mesleği yüzünden taşınmış bir öksüz garibanımızdı. ayrıca bu başroldeki insan evladının satranç konusunda über bir yeteneği sayesinde bi liseler arası yarışmayı kazanıp mutluluğa boğuldular filmin sonunda. bu da böyle bir film.

son filmimizin ise başka kanallarda da yayınlandığına şahit oldum ancak başka çevirilerle. cine5teki ismi gençlik ateşi. sarışın amigo kızımız avrupadan gelecek bir öğrenciye evsahipliği yapıyor ancak gelen kız -fransız- amigo ablanın hayatını cehenneme çeviriyor. tabiki kızımızın en başında su topu oyuncusu tadında bir sevgilisi var. ancak başına gelen türlü garipliklerden sonra o da bir "seth cohen" buluyor kendine. sonunda ortaya çıkıyor ki fransız da zaten aslında amerikalıymış da gerçekten amigomuzun hayatını mahvetmeye gelmiş. falan filan.

maruzatım budur efenim. bilenler beri gelsin. iyi geceler. tatlı rüyalar.
(1) 

Matbaa/afiş/baskı

bipolar #58972 
Merhabalar efenim;

Biz bir miktar afiş bastırmak istiyoruz ancak aklımıza takılan çok acayip sorularımız var.

ilk ve en önemli soru: afişi hangi bir matbaa da bastırmalıyız. daha önce böyle bir işe kalkışıp memnun kalan var mıdır, bize tavsiyede bulunabilir midir? (tercihen ankara)

ikinci soru: bu bize ortalama kaça patlar? (500 ila 1000 adet bastıracağız. belki biraz da el ilanı bastıracağız. ve evet bilet de bastıracağız.)

üç: afişin kaç renkten oluştuğu fiyatı ne yönde etkiler. seçeneklerimiz tek renk/çok renk midir yoksa tek renk/iki renk/.../çok renk şeklinde midir?

dört: matbaacılıkta kullanılan kağıt boyutları A serisi gibi midir 35*50 gibi midir yoksa herhangi boyutlarda da baskı yapılmakta mıdır?

bunlar hakkında bilgisi olan varsa bir grup öğrenciye çok yardımcı olacaktır.
teşekkür ederiz efenim. sağolunuz varolunuz.
1234   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık