(3) 

Türkçe e-kitap sitesi var mıdır?

mea maxima culpa #226427 
Günlerdir rezil gripten yattığım ve bakkaldan öteye gidemediğimden birkaç gün içinde okumam gereken bir adet klasik türkçe romanı e-kitap olarak aradım buldum. (elbette ki iki-üç gün sonra gidip kitabı alacağım.)

Araştırma yaparken pek de ciddi yerlere rastlamadım. Acaba sizin bildiğiniz özellikle eski klasik Türk romanlarının (ör. Reşat Nuri, Halide Edip, Halid Ziya gibi) bulunduğu siteler var mıdır?

Herkese sevgiler, saygılar ve gripsiz günler...
(9) 

Kitap Klübü-İstanbul

mea maxima culpa #222734 
(hatırlayanlar olacak bir süre önce okuma grubu temalı bir duyuru vardı. o duyuruyu açan arkadaşla tanıştık, yüzyüze konuştuk. bir kaç gün içinde haber veririm dedi ama epey zaman geçti ses seda çıkmadığı gibi, bizim telefon ve mesajlarımıza da dönmedi. bu durumda bir kaç arkadaş kendimiz yapmaya karar verdik.)

öneri şu: İstanbul'da evropa yakısında (taksim-ortaköy hattında) iki haftada bir toplanılacak. beraber hazırlanılan kitap listesinden kitaplar okunarak konuşulacak-tartışılacak. isteğe göre yenilip içilebilir de. falan filan.

ilgilenenler bu duyurunun altına yazabilirler, efenim mesaj atabilirler. en geç gelecek hafta sali-çarşamba bir toplanma ayarlayıp başlamak istiyoruz. herkese iyi hafta sonları.
(2) 

Duyuruları silmeyin

mea maxima culpa #214653 
30 saniye önce duyuruya cevap yazdım silindi. Yapmayın etmeyin. bir tek siz değil, herkes yararlanıyor o duyurulardan.
(3) 

Sanat Aktivite Arkadaşlığı

mea maxima culpa #213055 
Arkadaşlar merhaba,

Birkaç süredir kişisel sebeplerden entel-dantel-sanat ortamlarından uzak kaldım. Şimdilerde yeşil sahalara dönüş yapıyorum. Misal haftada bir gün İstanbul Modern'den Levent Çalıkoğlu'nun verdiği Çagdaş Sanat Koleksiyonerliği seminerine katılıyorum. Ayrıca yeğenimi İstanbul Modern, Pera Müzesi, Sabancı Müzesi gibi yerlere atölyelere götürüyorum.

Katıldığım seminere de faydası olması açısından galerileri gezmeye başlayacağım. Son birkaç senede birçok yeni galeri açılmış hiç birinden de haberim yok.

Velhasıl-ı kelam. Zaten yapmakta olduğum sanatsal aktivitelere katılmak isteyen sanat sevgilisi arkadaşlar, veya biz gidiyoruz sen de katıl diyenler olur mu? Limon'a baktım az önce buna benzer bişi yok. Gerekirse orda da zirve açarım. Ancak eskiden beri duyuru profilini daha çok severim. Önce burada sorayım dedim.

Sözlükten yeni yazarlardan tanıştığım birisi var. Öncelikle onu çağıracağım. İlk hedefim Nuri İyem'in yeni sergisi

ucelma.blogspot.com

Katılmak isteyen veya önerisi olan olur mu. Ben şurdaki sergiyi gördüm, tavsiye ederim şeklinde öneriler de olabilir. Şu an herşeye yeni başladım. Galeri listeleri, sergi takvimleri, sanat blogları hepsini tek tek çıkartacağım.

Bu faaliyetler için ayırdığım ayırabileceğim zamanlar hafta içi 1-2 sefer 19.00 sonrası ve hafta sonları.
(3) 

online anime izlenecek site var mı?

mea maxima culpa #212549 
iyi akşamlar arkadaşlar. hazır anime ile ilgili bir soru sorulmuşken ve de ilgili ve bilgili arkadaşlar cevap veriyorken ben de sorayım. bu animeleri online izleyebileceğimiz siteler var mı? yoksa indirmemiz mi lazım. sevgiler ve saygılar.
(5) 

internete bağlantı sorunu-nedir ki sorun?

mea maxima culpa #114114 
Sevgili duyuru ailesi, işte yine bir (ühühüh) teknik soru ile karşınızdayım.

Şimdi efem 1 saat önce filan bu benim bilgisayar kitlendi. Kapattım, sonra açtım.

Açtıktan sonra şöyle bir durumla karşılaştım. Msn bağlanmıyor, Internet Explorer ve Google Chrome ile internete girilmiyor. Firefox çalışıyor, Outlook Express çalışıyor, maillerimi alabiliyorum.

Genelde Windows update leri yaparım, antivirüs programı olarak da Kaspersky var. 3 gün önce taratmıştım. Şimdi bu sorun olunca tekrar tarattım. Bi tane trojan buldu, sanırsam silemedi. Ertelendi yazdı.

Sizce sorun nedir? Bu trojan olabilir mi? Ne yapayım.

Bu arada Windows updatelerin sadece Internet Explorer üzerinden yapıldığını gördüm. Vay anasını dedim. Başka browserda ısrarlıysanız girin bakın, kendi işinizi kendiniz görün siteden diyo ama pek de bişi yok update sitesinde.

Ah bir hayırsever teknik deha arkadaş baksa. Sevgiler, saygılar efem.
(3) 

bahçeşehir ulaşım

mea maxima culpa #112232 
Bahçeşehir'e hiç gitmedim. Acaba Taksim veya Beşiktaş civarından gitmek istesem nasıl gidilebilir, ne kadar sürede gidilir? Oturarak rahat bir seyahat mümkün müdür?

Sevgiler, saygılar, stop...
(6) 

laptop sehpası-nedir, ne değildir

mea maxima culpa #92676 
sevgili arkadaşlar laptop için böyle soğutmalı filan bişi almak istiyorum. cahillik işte yeni öğrendim böyle bişilerin varlığını.

önerdiğiniz bir ürün olabilir mi? ve/veya bunlardan alırken nelere dikkat etmek lazımdır.
(9) 

laptop sorusu-bu kez alıp eve getirdikten sonra ühühühü

mea maxima culpa #92279 
şimdi arkadaşlar gittim aldım laptopu. bir 10 gün oluyor, çok da fazla kullanmadım.

ahan da şudur:

www.gold.com.tr

genel olarak memnunum da

1) bunun şarjı 1 saat 20 dakika filan gidiyor. halbusi tezgahtar çocuk 5 saat gider şarjı diye uçmuştu. onu geçtim de, bu linkte şarjı 2-3 saat gider diyor. bu normal midir? yoksa birşeylerden kıllanmalı mıyım? bu kadar para verip de 1 saat 20 dakika şarjlık laptop almak moralimi bozdu. 4 senelik eski laptop bile hala 2,5 saat çalışıyordu.

2) bir de bu alet böyle soba gibi sıcak. yanıp pişiyorum. neden oluyor bu? bu da mı normal?
(3) 

turistler için hamam-masaj tavsiyesi

mea maxima culpa #88487 
Merhabalar,

İstanbulda'yız ve yurtdışından gelen yabancı arkadaşımı gezdiriyorum. Bütün vazgeçirme çabalarıma rağmen hamama gidip masaj yaptırmak istiyor. Arkadaşlarım yaptırmış, çok güzelmiş diyor. Arkadaşları Sultanahmet civarında bir yer olduğunu söylüyorlar, temiz ve ucuzdu diyorlar. Ama turistlerin gittiği yerlerden de çekinirim aslında.

Velhasıl-ı kelam. Arkadaşlar gidip masaj yaptırabileceğimiz turistik bir "hamam" biliyor musunuz? Pahalı olmayan ve temiz olan.

Üstüne para verseler gitmezdim ama çok sevdiğim bir arkadaşım ve çok istiyor. Ağlamak üzereyim duyuru. Hamama gidip tellaklara masaj yaptırma meselesi beni gerdi şimdiden. Mutlaka güzel ve rahatlatıcı bir şey, büyük olasılıkla benim de hoşuma gidecek ama feci gerildim. Gidip bir de kazıklanmayalım, bi hastalık kapmayalım, bir taraflarımız sakatlanmasın.
(3) 

Beşiktaş-Levent Civarı İlköğretim Okulu

mea maxima culpa #75005 
Merhabalar arkadaşlar,

Kardeşimin eşinin tayini çıktı ve İstanbul'a taşınıyorlar. Beşiktaş veya Levent civarlarında lojmanda oturacaklar. Herşey iyi güzel de şimdi bizi yeğenim için okul endişesi sardı. Yeğenim gelecek sene 3. sınıfa gidecek. Şu an Ankara'da çok kaliteli bir özel okula gidiyor.

İstanbul'da da özel okula vermek isteseler de özel okulların burda epey pahalı olması nedeniyle iyi bir devlet okulu da olabilir.

Acaba Beşiktaş-Levent civarı bildiğiniz, çocuğunuzun-akrabalarınızın vs gidip memnun kaldığı özel okullar veya devlet okulları var mı? Tavsiyeleriniz çok işimize yarayabilir.
(7) 

İki Resimden Bir Resim Yapmak

mea maxima culpa #60138 
Merhabalar,

Şimdi şöyle bişi sormak istiyorum. Hani screenshot alıyorsunuz, ancak alacağınız görüntünün hepsi bir seferde ekrana sığmıyor. insanlar iki tane ayrı screenshot alıp sonra bunları sağlı sollu yanyana yerleştirip bir adet resim yapıyorlar. bu nasıl yapılıyor?

paint veya photoshop tarif edebilir misiniz?

Sevgiler, saygılar. Bol güneşli günler.
(8) 

Google Aramalarında Nasıl Çıkılıyor

mea maxima culpa #60125 
Merhabalar arkadaşlar,

Şimdi bir sitemiz var ve yaptığımız işle ilgili belli bazı kelimeler aratıldığında google aramalarında sitemizin çıkmasını istiyoruz.

Misal "Ayşe-Fatma" kelimeleri (yani nasıl diyorlar sizin orda, "anahtar kelimeler") yazıldığında bizim sitenin çıkması için ne yapmamız lazım? Bir yere kayıt etmek, ayar yapmak mı, yoksa bu ayşe-fatma kelimesinin internet sitemizin index sayfasında ve başka yerlerinde mi olması lazım?

(Google'a para ödeyeceksin, veya başka internet sitelerinden seninkine link verilmesi lazım seçeneklerinin dışında)
(7) 

köy okuluna yardım?

mea maxima culpa #55225 
Arkadaşlar, daha geçen gün bir köy okulunda öğretmen olan bir arkadaş giysi yardımı için duyuru açmıştı. Şehir dışındaydım ilgilenemedim. Şimdi de aramaya inandım ama bulamadım. Bilgisi olan var mı?

Böyle önemli duyurular neden bu kadar çabuk siliniyor? Tamam anladık sözlük ve duyuru keyfiyet faktörü ile çalışıyor ama önemli şeyler böyle çabuk silinmesin.
(3) 

Film altyazısı-Germinal

mea maxima culpa #50778 
Arkadaşlar, geçen gün Germinal filmini indirdim. Altyazısı yok.

Epey aradım ama ingilizce altyazı bulamadım. Acaba bulmak mümkün müdür?
(6) 

Yüzme Havuzu Sorusu

mea maxima culpa #50516 
Merhabalar,

Şimdi şöyle bir sorum var. Ortaköy'de oturuyorum. Ortaköy'de bir süredir devam ettiğim yüzme havuzu ihale edildi, yakında otel yapılacakmış. İhtimal 1-2 ay daha devam eder ama ben başka havuz arayışlarına girdim.

Arabam yok, otobüsle veya gerektiğinde taksiyle yakın mesafe bir havuz arayışında Gayrettepe'de Dedeman otelinin havuzunu buldum. Bugün gittim baktım. Yarı olimpik diyorlar, sanki küçük gibi geldi ama bilemicem hayal kırıklığından göz yanılgısı mıdır? Bir de derinlik 1.30 muş. böyle yarı olimpik mi olurmuş. Çocuk olimpik mi?

Metrocity ve Şişli'deki Sports International, Hillside filan uzak geliyor.

Var mıdır böyle benim bilmediğim yakın bir yerler?
(3) 

Ftp Programı Tavsiyesi

mea maxima culpa #49229 
Bir internet sitesi yapacağız.

Basit bir Ftp programı tavsiye edebilir misiniz?
(7) 

Yemekteyiz Hasan Bey

mea maxima culpa #47103 
Arkadaşlar bir arkadaşım Hasan beyin evindeki bölümü kaçırmış, seyretmek ister.

Netten biraz baktım dizi sitelerine filan bulamadım. Youtube'a da sadece sofrada yemek yerkenki bölümlerini koymuşlar. Asıl market alışverişi ve yemek pişirme bölümü en önemli bölüm.

Tamamını seyredebileceğimiz bir yer bile var mıdır?

Arz ederim. Doğru mudur? Doğrudur.
(9) 

türkiye'den kullanılamayan internet siteleri

mea maxima culpa #44745 
merhabalar,

türkiye'den kullanılamayan internet sitelerine giriş yapıp kullanmamızın imkanı var mıdır? örneğin pandora.com.

sözlükte bir yol anlatılmıştı ama yapamadım gerçeği söylemek gerekirse.
(13) 

nero dışında dvd/cd kayıt programı

mea maxima culpa #42070 
arkadaşlar. bu nero'nun dışında basit bir kayıt programı önerebilir misiniz?

yani bu dosyayı cd'ye kaydet, bu dosyayı dvd'ye kaydet deyince kaydetsin.

nero denilen şeyi kullanmayı beceremiyorum sanırım, habire de hata veriyor. çok da hantal. bi cd 9 dakikada yazılır mı?
şöyle dvd böyle cd, yok kapak yok göbek atayım amuda kalkayım. ben sadece dosyayı kaydetmek istiyorum. içinden çıkamadım.
(4) 

dosya sıkıştırma-divx vs

mea maxima culpa #42035 
arkadaşlar avi dosyalarını divx vb formatlarda sıkıştırmak için program var mıdır?
nasıl oluyor da yapılıyor bu?
(9) 

altyazı sorusu

mea maxima culpa #41439 
cehaletimi bağışlamanızı rica ederek soruyorum.

Şimdi elimizde bir tane film var, bir de altyazı dosyası.

bu altyazıları filmin üzerine yazdırma işini yapabilir miyiz? Bunun için program var mıdır? yoksa çok mu profesyonel bir iştir bu?
(7) 

ingilizce ders ücreti

mea maxima culpa #40800 
sora sora soruları bitiremedik

bu özel ingilizce derslerin ücretleri nasıldır?

tercübeli hocalar var bi, bir de böyle üniversite öğrencisi olup üç kuruşa yapanlar.

bunun alt fiyat, üst fiyatı nedir? bir bilen var mıdır?
(5) 

Finereader-nedir, ne değildir???

mea maxima culpa #40536 
Merhabalar,

Kitaptan altı çizili yerleri word'e geçirmek istiyoruz vs vs. soruma gelen cevaplar arasında finereader programının bu konuda çok faydalı olduğuna dair öneriler geldi. sağolun, varolun.

peki arkadaşlar bu finereader hakkında biraz bilgi istesem. (sözlükte yazılmış ama tam değil) bu programı kullanabilmek için nasıl bir "scanner" gereklidir? program ücretli midir? ücretsiz bulunabilir mi? yoksa para ver daha iyi olur mu dersiniz?
(5) 

çeviri ücret vs sorusu

mea maxima culpa #40333 
Merhabalar arkadaşlar, iki sorum var

1) Bir arkadaşımın okuduğu ve altını çizdiği birkaç kitap varmış. Bu altını çizdiği yerlerin bir word dosyasına geçirilmesini istiyor. Şimdi bu daktilo işinin ücreti ne kadar olabilir?

2) Uzun süredir ara verdim. Şimdi tekrardan çeviri yapmaya başlamak istiyorum. Ortalama (ingilizce-türkçe vs) fiyatlar nedir acaba. Çeviri büroları ile filan konuşmadan bir ücretleri bilmek istiyorum.

sevgiler, saygılar ve esenlikler.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık