(2) 

indüksiyon tabanlı

mungojerry #1591233 
tencere, tavalar gazlı ocaklara uyumlu mudur? Google uyumludur diyor ama kullanan birisinden de yorum almak isterim.
(2) 

Araç içi şarj cihazı

mungojerry #1589215 
Telefon şarjı ile birlikte bluetooth modülünü takmak için iki soketli linkteki ürüne bakıyordum ama bir sorum var. Bu ürün çıkışından 3 amper veriyormuş. 1 Amper çeken bluetooth modülüne zarar vermez değil mi? yoksa 5 Volt 1Amper olan modellere mi bakmalıyım?

www.trendyol.com
(1) 

yusuf dikeç'in gözlüğü

mungojerry #1588143 
hangi model bilen var mı?
(2) 

Borsa kazançlarına vergi

mungojerry #1587385 
haftaya pazartesiden itibaren borsa kazançlarına vergi uygulanacakmış diye bir şey söyledi arkadaşım. ama güncel bir haber de göremedim bununla ilgili. işin doğrusu nedir bilen var mı?
(1) 

sigorta değişimi

mungojerry #1579577 
sigorta kutusundaki sigortalarin 3 tanesi 20A'lik olanlardan. Bunların değeri 16A olması gerekiyormuş sanırım. Sürekli attığı için zamanında 20A koymuşuz. Değiştirirken nelere dikkat etmeliyim?
(1) 

Chatgpt'de bir sorun mu var?

mungojerry #1576836 
Bir soruya ikinci bir mesajı göndermeye çalışınca şöyle bir hata veriyor.

"Conversation key not found. Try starting a new conversation."
(9) 

Hangi tahin markası?

mungojerry #1575449 
denediğiniz en iyi tahin markası hangisi?
(1) 

Uçucu yağlardan hangilerini önerirsiniz?

mungojerry #1571605 
öncelikli olarak aromaterapi için düşünüyorum. Cilt ve saça da uygulayabilirim.
(3) 

Amazon hesabından işlem yapılması

mungojerry #1570699 
Sabah banka uygulamasından "amazon.com.tr'de kayıtlı kartınızda limit olmadığı için işlem yapılamıyor" benzeri bir bildirim geldi. Birisi nasıl erişim sağlamışsa amazon hesabıma girebiliyor. Neyse ki sanal kart olduğu için limit 0 TL'ydi. Banka uygulamasında ya da amazon'da işlem gerçekleşmediği için kayıt da gözükmüyor.
Şimdi de nereden bir açık bulmuşlar da hesaba giriş yapmışlar diye düşünüyorum.

- Internetten alışverişi Google Chrome üzerinden yapıyorum. Telefonda bir alışveriş uygulaması kullanmıyorum.
- Şifrelerim chrome ayarlardaki Google Şifre Yöneticisi'nde kayıtlı.
- Uzantı olarak sadece uBlock Origin kullanıyorum..

Sizce hangi kısımda bir zayıflık var? "Google Şifre Yöneticisi"ne her isteyen girebiliyor mu mesela? Ne gibi önlemler alabilirim?
(1) 

Mekanik klavye tavsiyesi

mungojerry #1568660 
Yeni bir klavye almaya karar verdim. Mekanik klavyeler görüntü olarak hoşuma gitti fakat bir türlü beğendiğim tipte bir klavye bulamadım. Örneğin şu www.aliexpress.com görüntü olarak hoş fakat tuş sayısı az. Hızlı yazabilmek için bunun 87 tuşlu versiyonunu istiyorum. Ayrıca bu hazır modellerde sessiz switch takılıp takılmadığı belirtilmiyor.

Bu yüzden bunları parça parça alıp kendim yapayım diyorum.
Key cap için: www.aliexpress.com
Key switch için: www.aliexpress.com
Klavye için: www.aliexpress.com
şunları düşünüyorum ama birbiriyle uyumlular mı hiç bir fikrim yok. Cherry nedir mx nedir hiç bilmiyorum. Bilen biri yardım ederse çok iyi olur.
(3) 

Metal zemin nereden bulunur?

mungojerry #1568380 
Bahçede küçük bir boşluğu (50x50cm kadar) kapatmak istiyorum ama metal zemin gibi şeyler nereden temin edilir bilemedim.(google'a "metal zemin" yazınca çıkan üzerinde küçük tırtıklar olan zeminlerden bahsediyorum)
(4) 

Koşu ayakkabısı tavsiyesi

mungojerry #1554848 
Listeyi Adidas ultraboost ve Novablast 3 şeklinde daralttım ama sanki 2-3 bin gibi f/p bir ayakkabı bulabilirim gibi geliyor. Ne diyorsunuz? Yoksa da bu ikisi içinden hangisini tercih edersiniz?
(3) 

Yağ spreyi?

mungojerry #1554377 
Normalde zeytinyağını cam şişede stoklarım. Airfryer için yağı sprey şeklinde püskürten şişelerden www.hepsiburada.com www.hepsiburada.com alayım diyorum ama bunlar sağlık açısından uygun değil gibi geliyor bana. Kullanan, tavsiye edecek olan var mı?
(1) 

Hepsiburada'dan telefon almak

mungojerry #1553333 
Diğer satıcılara güvenemediğimden satıcı olarak hepsiburada'yı seçiyorum fakat hepsiburada'nın da "eskisini yenisi ile değiştirmek ister misin?" diye bir kampanyası varmış. Bunlar kullanılmış telefonları toplayıp yeni diye satıyor olmasın? Telefonu teslim aldığımda sıfır olup olmadığını nasıl sorgulayabilirim?

Bildiğiniz güvenilir satıcı varsa önerilerinize de açığım.
(1) 

Orijinal Nutuk'un çevirisi var mı?

mungojerry #1553245 
Okuduğumuz Nutuk'ta çıkarılan yerler varmış. Bunu yeni öğrendim. Emrah Safa Gürkan şurada bahsediyor. youtu.be Nasıl ulaşabiliriz bu orijinal Nutuk'a?
(1) 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun airfryer'ı

mungojerry #1552885 
hangi model?
(1) 

Kendi ZMA'mı yapabilir miyim?

mungojerry #1545750 
Vücudun alınan vitaminlerden en iyi şekilde yararlanması için emilimi iyi bir form olması önemlidir malum. Fakat ZMA'lara baktığımda karışım olduğu için hangi formda oldukları belirtilmemiş gibi. Emilimi kötü olan formları karıştırıp satmaya çalışıyorlar hissi uyandırıyor bende.

Çinko'yu pikolinat, Magnezyum'u sitrat formunda aldım fakat B6'nın hangi formu iyidir bilemedim.

Sorular:

Bu B6 pridoksin'in bir tableti %714 günlük değerini karşılıyor diyor. O zaman tableti ikiye kırarak tüketirsek bir sorun olmaz herhalde?www.vitaminler.com

Çinko'nun da günlük değeri %150 deniyor. Çinko bir vitamin olmadığı için de fazlası idrar ile gitmez diye düşünüyorum. Günlük değeri geçtiği için vücuda zararı olur mu? 2 günde bir tüketerek bu sorunu giderebilir miyim?
www.vitaminler.com

Magnezyum'u da solgar'dan almayı düşünüyorum. Başka tavsiyelere de açığım.
(3) 

İlaç dışı ürünleri

mungojerry #1545311 
illaki eczanelerden mi almamız gerekiyor? Bu gibi ürünlerin kendi satış siteleri olmuyor. Eczaneden alın uyarısı yapıyorlar ama eczanelerde de her ürün olmuyor. Kendi kafalarına göre bir fiyat mı yazıyorlar onu da bilmiyorsun. amazon'un kendi sattığı ürünlerden veya vitaminler.com gibi güvenilir bir siteden alsam sahte ürün gelmesi gibi bir olasılık var mıdır?
(2) 

Fazladan antibiyotik kullanmak

mungojerry #1539128 
Bir rahatsızlık geçirdim. Doktor muayenede bir şey olmadığını söyledi ama yine de sanıyorum enfeksiyon kapma ihtimaline karşı 1000 mg olan antibiyotikten yazdı. Bildiğim kadarıyla yaralanmalarda, ciddi enfeksiyonlarda kullanılıyor bu 1000 mg olanı. Asistan bunun 600'lüğünü verecekken yanlışlıkla yazmış olabilir mi? Ya da eczacı? Ayrıca ne kadar kullanmam gerektiği de söylenmedi. İlacı bitirince toplamda 14000 mg antibiyotik almış olacağım. Bunun bir sakıncası var mıdır ciddi bir rahatsızlığı olmayan biri için?
(4) 

Döküm tavada emaye

mungojerry #1537614 
Döküm tava almaya niyetlendim fakat baktığım tavalarda hep emaye kaplama yazıyor. Emaye de çizilince içeriğindeki zararlı maddeler yemeğe bulaşabilir deniyor. Sizin bir bilginiz var mı? Tavsiye edeceğiniz bir tava var mı?
(4) 

Enpara şifre değiştirmeye zorluyor

mungojerry #1537339 
Enpara uygulamasına girerken şifre soruyor malum. Birkaç ay önce yeni şifre girmemi istemişti durduk yere. Üzerinde çok durmayıp yeni şifre girdim bu zamana kadar da bu şifreyle giriş yaptım. Şimdi yine aynı durumla karşılaşınca bunun arkasındaki mantığı merak ettim. Zaten rahatça aklıma gelen bir şifre koymuşum, sen bu şifreyi değiştirmeye zorlayıp niye müşterine zorluk çıkarmak isteyebilirsin ki?

> Daha önce kullandığım şifreyi kabul etmiyor.
> "Ben bu şifreyi kullanmaya devam etmek istiyorum" veya "daha sonra hatırlat" gibi bir opsiyon yok. Kesinlikle değiştirmek zorundasın giriş yapmak için.
(3) 

Buzluğa temizlemeden balık koymak?

mungojerry #1536858 
Buzluğa koymak amacıyla birkaç tane fazladan palamut aldım fakat bunları temizleyip filetosunu çıkarmak epey zahmetli gözüktü. Direkt buzluğa koysam bozulma, kokma gibi bir durum olur mu?
(5) 

Kayıtdışı Olduğu Tespit Edilen IMEI

mungojerry #1534910 
Telefonu Kıbrıs'tan almıştım 1,5 sene kadar önce. Satıcı telefonun "Global" olduğunu söylemişti (Böyle olunca Türkiye'de de kullanabiliyormuşsun). Türkiye'ye dönünce Global olmayanlara "şu tarihe kadar IMEI kaydınızı yaptırın hattınız kapatılacaktır" şeklinde uyarı gidiyor diye bildiğimden ve bana da böyle bir uyarı gelmediğinden sorun yok diye düşünüp hiçbir yere kayıt yaptırmadım telefonu.

Bir senedir de sorunsuz kullandım. Fakat dünden beri telefonun üst kısmında "yalnızca acil aramalar" diye bir şey belirdi. Bir sitede çözüm olarak "IMEI Sorgulama yap" denmiş. Sorgulayınca "Kayıtdışı Olduğu Tespit Edilen IMEI" diye gözüküyor telefon. E böyle bir şey varsa Türkiye'ye geldiğimden itibaren "90 gün içerisinde kayıt yaptırılmalıdır" şeklinde mesaj almam gerekmiyor muydu? Ne geçen sene ne de şu an telefonun kapatılacağına dair herhangi bir uyarı almadım.

Bu sorunun kesin olarak IMEI'den kaynaklandığını nasıl anlayabilirim?

Sorun kesin olarak buysa IMEI kayıt etme süreci nasıl işiyor? Hiçbir fikrim yok açıkçası.
(2) 

Burada neden basket faul var?

mungojerry #1534835 
bakıyorum ama göremedim bir türlü.
youtu.be
(2) 

Deniz gözlüğü

mungojerry #1534563 
Denizde kullanmak için şu tip gözlüklerden almaya niyetlendim www.decathlon.com.tr ama bunların small ve large şeklinde iki türü varmış. Bir tane erkek, bir tane kadın için almak istesem ikisini de large alsam olmaz mı? Kayışı ayarlanabilir diyor ama neden small ve large olarak sattıklarını çözemedim. Başka gözlük tavsiyelerine de açığım.
(4) 

Domates kurutma

mungojerry #1533654 
balkonun güneş alan kısmına dometesleri kesip koydum yalnız daha ikinci günde üzerlerinde beyaz beyaz noktalar oluşmuş. Bunlar kesinlikle bozulmuş mudur? Üzerlerini bir tül ile örtmem mi gerekiyordu?
(2) 

Monitor renk sıcaklığı ayarı

mungojerry #1532568 
Monitor akşamları gözü rahatsız edecek düzeyde soguk bir ışık veriyor. Win10'da calibrate display color'dan bu ayarlanabiliyor ancak rengi değistirmek istediğinizde bircok ayarı baştan yapılandırmanızı istiyor. Ben istiyorum ki renk tonlarını keyfimce sag altta saatin yanından hızlıca değistireyim, mavi filtreyi azaltıp artırabileyim. Kullandığınız bir uygulama var mı bununla ilgili?
(6) 

İade sebebine ne yazsam?

mungojerry #1532189 
Uzun bir süre kullanmak istediğim bir ürün sipariş etmiştim. Normalde kullanım ömrü 2 yıl fakat son kullanım tarihi kasımda biten bir ürün geldi. Bu süre, inceleyen kişi için bir ihtimal geçerli bir sebep sayılmayabilir gibi geldi bana. İade sebebinin geçerli sayılması için ne yazabilirim?
(3) 

Çaydanlık Yanması

mungojerry #1530478 
Dün çaydanlığı ocakta unutmuşum. 5 dakikada hazır olan suyu 1 saat kadar ocakta unutmuşum. İçindeki su buharlaşmış, çaydanlığın altı da epey kararmış. Bundan bir şey içmek tehlikeli midir?
(4) 

Bitki Böceklenmesi

mungojerry #1528098 
Bitkinin gövedesinin üzerinde küçük siyah böceklerden var. Bunlardan en iyi nasıl kurtulurum?
Arap sabunlu bir karışım sıkılıyormuş diye duydum ama uzun süre çıplak elle temas etmeyin yazıyor arap sabununda, bitkiye sıkmak mantıklı mıdır bilemedim.
(2) 

Mutfak tartısı hesabı?

mungojerry #1527865 
Günde ne kadar su içtiğimi hesaplamak için bardakları ölçeyim dedim. Fakat çıkan sayılar küçük çıkınca tereddüte düştüm acaba yanlış mı yapıyorum diye.

Önce bardağın boş ağırlığını ölçüyorum. Bardağı doldurup farktan kaç gram su olduğunu hesaplıyorum. Suyun özkütlesi 1 olduğu için de ölçtüğüm ağırlık aynı zamanda hacmine eşit oluyor. Fakat burada bir şeyi eksik mi hesaplıyorum, 200-250 ml diye düşündüğüm bardak 140 ml, 300 ml olarak düşündüğüm bardak 220 ml kadar çıktı da o yüzden soruyorum.
(3) 

î nasıl okunuyor?

mungojerry #1525800 
normal i'den farklı olarak nasıl bir ses çıkarmamız gerekiyor?
(1) 

Şapka teri gösteriyor

mungojerry #1525723 
Şapkada ıslaklık gözükmesin istiyorum. Kafaya oturan kısımda her şapkada olduğu gibi içe doğru katlanmış fazlalık kat var. O araya karton sıkıştırdım ama işe yaramadı. Teri hiç göstermeyecek bir çözüm var mıdır?
(1) 

Mayo ve güneş kremi tavsiyesi

mungojerry #1525287 
Mayonun içindeki file çok kötü tahriş ediyor. Birkaç mayo baktım tabii ama açıklamalarda tahriş etmez diye de yazmıyor. Tahriş etmeyen bir mayo tavsiyesi alırsam harika olur.

Ayrıca güneş kremi de bakıyorum. Bim'e güneş kremi gelecekmiş www.bim.com.tr
50 SPF olanlarından düşünüyorum. Ne dersiniz alayım mı? Fiyatları uygun ama kalitesiz de gelmedi markalar bana?
(1) 

Güneş çarpmasından kaçınmak

mungojerry #1524632 
için tam olarak hangi saatlerde güneşlenmemeliyiz?
(3) 

Bluetooth Kulaklık Tavsiyesi

mungojerry #1523787 
Bt kulaklık almayı düşünüyorum ama birkaç sorundan dolayı sürekli erteliyordum.

-Kulakiçi kulaklık takmakta zorlanıyorum, kulakiçine sokmak rahatsız edici geliyor.(Şuan kullandığım rahatsız eden kablolu kulakiçi kulaklığın çapı 0.5cm)

-Bu kadar küçük bir şeyi büyük ihtimal kaybederim.

Bu yüzden ensede birleşenlerden birkaç model baktım.
www.hepsiburada.com

www.hepsiburada.com

Fakat bunların da kaba bir görünümü mü var bilemedim. ANC gürültü önleme özellikleri de yokmuş, önemli bir eksiklik midir?
Bu gibi modelleri kullanan arkadaşlar tavsiye eder misiniz, ne gibi sıkıntıları var?
"Benim de bu gibi endişelerim vardı ama şu model kulakiçi kulaklık kullanıyorum on numara" dediğiniz önerilere de açığım.
(1) 

Yeniden kahveye başlamak

mungojerry #1522379 
Sabah kalkarken kahve içer, placebo etkisi mi bilmiyorum ama kendimi dinç hissederdim. Özellikle spora başlamadan önce oflayıp puflamaları bırakıp bir anda başlamamı sağlardı. Şu aralar sporu sıkça aksattığımı fark ettim, yeniden kahveye başlamadan önce sorayım diyorum, sabah kalkınca dinç hissettiren, harekete geçiren bir içeceğiniz var mı?
(2) 

Adreslenebilir Ledi Arduino üzerinden kullanma

mungojerry #1520323 
Elimde WS2811 12Volt şerit ledlerden var. www.hizliresim.com
Bunu Arduino'ya bağlamak için devre şemaları arıyorum ama hangisine baksam 5 Volt ile çalışan ledleri gösteriyor. www.tweaking4all.com Şu site örneğin, konuyu detaylıca açıklamış ama yine 5 Voltluk şema üzerinden göstermiş.
www.tweaking4all.com

Burada takıldığım kısım led toprağının da arduino'ya bağlanması. Bu, karta zarar vermez mi? Sonuçta şerit Led'den uzunluğuna göre yüksek amper de çekilebilir? Bu şekilde bağlanabilse bile 12 Volt için uygun olur mu?

Aynı metinde led üzerindeki okların data akış yönünü gösterdiğini, Din'den gelen datanın ledin sonundaki Dout'tan çıktığı yazıyor. O halde Arduino'ya sadece Din ile şerit sonundaki Dout'u bağlayıp 12 voltluk beslemeyi de karttan izole bir şekilde kendi güç kaynağına bağlasam daha sağlıklı bir bağlantı yaparmışım gibi geldi. Fakat böyle bir devre şemasına da hiç rastlamadığım için sormak istedim.
(4) 

Kablo kesiti uygun mu?

mungojerry #1518036 
Blender'in kablosu yandı, değiştirmeye karar verdim. Fakat yeni bağlayacağım kablonun kesiti uygun olur mu emin değilim.
bu eski kablo:
www.hizliresim.com

bu da yeni:
www.hizliresim.com

eğer uygun değilse ne yapmam gerekir, ucuza nasıl halledebilirim?
(1) 

binance kyc verification

mungojerry #1511991 
binance'da bu olmaz ise neden işlem yapılamıyor? Kucoinde kolayca hesap açtım 1 dakikada böyle bir zorlama görmedim. Bu kadar kişisel bilgiye sistemin neden ihtiyacı var ki?
(2) 

Lehimleme sorusu

mungojerry #1505883 
Elimde bir şerit led ve uzaktan kontrol edilebilen alıcısı var. Led şerit, devreye bağlanan yerinden kopmuş. Tekrar lehimlenmesi gerekiyor fakat bağlantı yerlerinde pozitif negatif herhangi bir işaret göremedim yardımcı olabilecek var mıdır? ayrıca şu ilginç geldi, kopma gibi değil de sanki lehim erime sıcaklığına gelmiş de ayrılmış gibiler.

i.hizliresim.com alttaki kısımlar bağlantı yerleri

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com devrenin arkası

i.hizliresim.com herhangi bir kopma yok
(2) 

hamur kac gun dışarıda bozulmaz

mungojerry #1501419 
bugun yapmak niyetiyle dun akşam hamur tutmuştum ama bugün geciktim yarın yapacağım yemegi. hamur bir günden fazla dışarıda durmuş olacak. bozulur mu?
(1) 

Abdullah Ağar kendi kitabını mı övüyor?

mungojerry #1498908 
twitter.com

Abdullah Ağar ile kitabın yazarı olan komutanı adaş mı bir türlü twiti anlamlandıramadım? Kendisini öven bir tweet gibi duruyor bu şekilde.
(2) 

tıraş makinesi başlıkları kayıp

mungojerry #1498054 
www.hepsiburada.com şu makinenin başlıkları kayıp. İnternetten 5-10 liraya bulurum herhalde diye bakarken şu siteyi www.uygunparca.com buldum ve fiyatları görünce şaşırdım. İki tane başlık alsam makine fiyatı oluyor zaten.
Bunların başlıkları standart değildir sanıyorum ama bir milyoncu gibi yerlerde bunlardan satılıyor mudur? Ne yapmam lazım bilemedim, yeni bir makine mi almam gerekiyor?
(2) 

bittorent'in virüs dosyası içermesi?

mungojerry #1498020 
windows defender bittorent'ten bir dosyayı virüs olarak görüyor. bu sizde de oldu mu? Başka bir torrent uygulaması mı kullanmalıyım?
(1) 

laptop bios ekranı gelmiyor

mungojerry #1497805 
ssd takmak icin laptopu açtım. windows yüklemek icin usb de hazırladım fakat bios ekranı bir türlü gelmedi. power tuşuna basınca ekrana görüntü gelmiyor. fonksiyon tuşlarına da basıyorum belki ekran gelir diye ama yaklaşık 30 saniye sonra laptop kendi kendine kapanıyor. hiç işlem yapmadığını varsayıp sistem kendi kendini kapatıyor sanırım. sadece ssd takılı vaziyetteyken de aynı. tekrar eski haline getiriyorum sadece hdd takıyorum yine aynı. 1 saat önce yavaş da olsa çalışan laptop komple öldü. umuyorum ki bir çözümü vardır.
(5) 

SSD'nin sıfır olup olmadığını öğrenme

mungojerry #1497435 
Bunu bir uygulamayla öğrenebilir miyiz? Ürünü Amazon'dan alacağım. Bu ürün sıfır değil şu parametresi 2. el olduğunu gösteriyor diye kanıt sunup sorunsuz bir şekilde iade edebilir miyim?

Ürünün sayfasında da bu ürün sıfırdır diye de bir ibare göremedim o yüzden soruyorum.
(1) 

Ekler tarifi

mungojerry #1497121 
Bugün pataşu hamurunu bir türlü yapamadım. Çıkardığımda sönmüşlerdi ve içleri çiğdi.toplam 40 dakika, 30 dakika 180 derece alt üst, Son 10 dakika da fan açtım. Yalnız fanı açarken kapağını da aralık bıraktım. Sanırım kapak kapalı, fan açık olacaktı:)? güzel bir tarifiniz var mı bu hamur için?

edit: malzeme fazla geldiği için iki tepsi çıktı, alt üst koydum tek seferde pişirmek için. 40 birini 40 diğerini mi pişirmeliyim acaba bu da etken midir?
(1) 

60/f12, f13, f14 kapsamında sigortalı olanlar

mungojerry #1495757 
Bugün hastaneye gittim. "60/f12, f13, f14 kapsamında sigortalı" olarak gözüktüğümü öğrendim. Er ve erbaşlara veriliyormuş bu. Ama 24 ağustos'ta terhis olduğum için bu sigortanın bugüne kadar sürmesi garibime gitti. Bu sigorta terhis olduktan ne kadar daha sürüyor bilen var mıdır? E-devlette bulamadım maalesef.
(2) 

Türkiye-Çekya voleybol maçı tahminleri

mungojerry #1494253 
135 sayıdan fazla mı olur az mı olur bilemedim. Tahminleriniz nelerdir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık