(3) 

Emanet Dolabı Olan AVM'ler

ManikD #1390800 
Selamlar,

Özellikle İstanbul Anadolu yakasında olup emanet dolabı bulunduran AVM'ler hangileri acaba?
(3) 

Notebook Konusunda Tavsiye İstemece (matte vs glossy tartışması içerir)

ManikD #1388950 
Selam insanlık.

Şimdi ansızın notebook aradan çıktı. Yeni bir şey alacağım. Marka model konusunda kesin fikirlerim var. Tartışmanın konusu bu olmasın diye model-marka ismi vermeyeceğim (diğer türlü git Mac air al tartışması dönecek ama tercihim değil apple ekosistemi). Bir modelin 3 alt modeli arasında kaldım. Birbirlerinden ayıran özellikleri aşağıya yazacağım. Kullanıcı profilim de aşağıda mevcut. Özellikle matte vs glossy ekran açısından ne gibi fark olur bilen ikisini de kullanmış varsa ayrıca yorum atmalarını rica ederim. Sürekşi mat ekran kullandım diğeri nasıl bir deneyim fikrim yok.

Model A
i5 58265u 3.9ghz
8 GB ram
512 GB ssd
Intel HD graphics 620
Matte screen
4.5k

Model B
i7 85654u 4.6ghz
16 GB ram
512 GB ssd
Intel HD graphics 620
Glossy screen
5.8k

Model C
i7 85654u 4.6ghz
16 GB ram
512 GB ssd
GeForce mx150
Glossy screen
6.9k


Kullanıcı profili;

Bilgisayar ile temel yapılan işler uzun süren okumalar, uzun süren yazma aktiviteleri. Oyun zaten stronghold 1 de kaldı, hala onu açarım zaten bu aletler de oyun aleti değil. Tasarımcı vs değilim video işleme vs yapmıyorum sadece ayda yılda bir photoshop ile temel düzenlemeler, dergi şablonu, afiş falan yapıyorum ama çok karmaşık işler değil. Sürkeli mobilim şarj mühim, sessiz ortamlarda da çalışıyorum. Her zaman priz soğutucu bulamam (bunu sorma nedenim eğer i7 seviyesine çıkarsam bi de harici mx150 olursa fan sesi rahatsız eder mi? Uzun sürelerce diz üstü çalışıyorum sıcaklık rahatsız eder mi? Bunlar olmasın tamam ama bu sefer de 8gb ram i5 rezil eder mi? Aletler 1.5 cm zaten. Bi de yüksek işlemci eşit midir daha hızlı şarj gitmesi?). Şu an kullandığım pc 4gb ram ile aynı serinin 2015 modeli. Matte ekran var ve memnunum. Chrome artık ram düşmanı olduğundan son günlerinde zorlamaya başlamıştı. Yine bi 5 sene kullanma hedefim var. Core m 0.8ghz işlemci gayet sessizdi iş görüyordu (bu alette photoshop açamıyordum tabi).
(2) 

Ekonomi Profesörleri Gelin Hele Yatırım Tavsiyesi Olmayan Bir Tavsiye Lazım

ManikD #1386504 
Selam Herkese!

Şimdi bir sorum olacak millet. Xk TL değerinde gram altın bankada duruyor diyelim. vadeli altın yapsak 1 senede maksimum 1 gram getiriyor.

Bankalarda günlük faiz veren mevduat hesapları var %10-12 arası faiz veriyor.

Şimdi sorum şu, altından çıkıp bu hesaplara TL girilir mi? Bir kaba hesap yaptım altın 280 den 300e çıksa, vadeli hesabın nakitte bugünün kuru ile TL üzerinden 1 senelik farkı ancak getiriyor. Şimdi altın olunca ele 3*4 bişi geçince altın üzerinden koymakta zor oluyor. En azından maaş geldiğinde bir süre dursun orada istiyor insan yada arttırdıkları şeyi koyup bir süre sonra kayıpsız harcamak.

Sizce bu durumda 1. senaryoda kalmak mı daha mantıklı 2. senaryoya geçip günlük vadeliye geçmek mi? Ne dersiniz? Ha şa yatırım tavsiyesi değil zaten olsa birim verirdik :)
(1) 

Yüksek kaliteli resim bulma

ManikD #1375188 
Merhaba ahali

Aşağıda link bıraktığım resmin yüksek kalitelisine ihtiyacım var. Çalışma odama yüksek kalite çıktı alıp büyük büyük asmak istiyorum. Ama ekteki resimden olmaz. Nasıl yaparım bu işi bilen var mı?

Sevgiler

www.kumsanat.com
(1) 

Müze kart öğrenci

ManikD #1370905 
Selamlar Herkese

Müze kart alma niyetimiz var. Öğrenci için olanını sitesinde göremedim eskiden vardı. Hala geçerli mi? 2019 yılı İçinde alan var mı? Fiyatı ne oldu? Öğrenci belgesi istiyorlar mı yoksa güncel öğrenci kimliği oluyor mu?

Teşekkürler
(2) 

İzmir Mavi Tren

ManikD #1361598 
Selamlar Herkese

Ankara'dan İzmir mavi tren'e bilet aldık. Ankara gar diyor. Bahsi geçen gar hızlı tren garı değil bizim bildiğimiz eski Ankara Garı değil mi?
(2) 

Android App Bulmaca

ManikD #1352644 
Selam Herkese

Şimdi vakti zamanında Asus bir cihaz kullandım. İçerisinde "Asus What's Next" diye bir uygulama vardı. İnanılmaz verimli bir uygulamaydı. Özetlemek gerekirse yapılacak işler listesini, ajandayı falan dolduruyordunuz, sonra kilit ekranında bu app size bir timeline çıkarıyordu, bir sonraki işiniz ne ve ona ne kadar süreniz kaldı gösteriyordu. Verimlilik programlarında sürekli ya bildirime bakmak gerekiyor (bazen o an yapamayınca siliyorum gidiyor) ya da sürekli app'i açmak gerekiyor. zaten app'i açma alışkanlığı kazansam büyük ihtimalle böyle bir app'e ihtiyaç kalmayacak. Neyse dediğim gibi bu asusun app sürekli kilit ekranında olduğundan dolayı sürekli bir sonraki işimi telefondan saate bakarken falan görüyordum.

Şimdi tüm cihazlarım android ama samsung, huawei gib markaların. Asusun bu app kendi arayüzünde çalışıyor galiba. Hal böyle olunca bu app'e benzeyen bir app aramaya başladım. Var mıdır gördüğünüz duyduğunuz?

Teşekkürler.
(2) 

Üniversite Sınavına Hazırlık

ManikD #1347376 
Selam Romalılar

Üniversite sınavına hazırlanan bir bireye konu anlatımlı kitap alma niyetindeyiz. Şimdi biz sınava gireli çok geçtiğinden dolayı piyasayı bilemiyorum. Bizim zamanımızda sınav dergisi yayınları iyiydi. Şimdi konu anlatımı bakımından çok yolun başındaki birine iyi gelecek hangi yayınlar var bildiğiniz? Kendi başına çalışacak bu kişi, bu yüzden anlaşılır olmadı ve temel seviyeye hitap etmesi önemli.

Sevgilerle
(4) 

Uydu Alıcısı

ManikD #1341223 
Tekrar Sevgili Romalılar,

ManikD ile cuma soruları programımızın bu ikinci bölümünde sizlere uydu alıcısı sorusu yönelteceğim.

Şimdi akıllı olmayan HD bir TV var elimizde. 300-400 TL bandında bir uydu alıcısı alalım iyisinden istiyoruz. Yormayacak, kullanımı kolay bişi olsa iyi olur. Bunun yanında internetten TV izleme olayınada yükseliyoruz. Çünkü taşınma durumunda apartmanda Uydu yoksa uğraşmak yerine internetten bu işi çözsek nasıl olur diye sorular var aklımızda. Bu iş nasıl olur sağlıklı mı değil mi bilemedik. Bide mini alıcıların akarı gideri çok oluyor diye daha eski usul bişi bakıyoruz.

Teşekkürler efenim
(1) 

Alez

ManikD #1341222 
Selam Romalılar

Şimdi Visco bir Yatak aldık, genel olarak vücut ısısını çılgın yansıtıyor. Kışın inanılmaz güzel, fakat yazın işler biraz karışacak. Bundan dolayı visco yatağın bu özelliğini azaltacak, serin tutacak bir alez arıyoruz (hastanelerde kullanılan jellerden bahsetmiyorum). Var mıdır bildiğiniz?
(2) 

Kitapçık Zımbalama

ManikD #1339942 
Herkese Merhaba

4 5 tane a3 boyutunda kağıda kitapçık formatında çıktı alıp ortadan katlayıp a4 boyutu mini kitapçılar yapmam gerek. Bu kitapçıkları nasıl ortadan zımbalarım? Malum normal zımbalar ile bunu kağıdı kırıştırmadan yapmak çok zor. İlla buna özel alet vardır bence. Yada başka önerisi olan var mı?

Teşekkürler şimdiden
(1) 

Lens Koruma Camı işe yarar mı?

ManikD #1338343 
Selam Güzel İnsanlar,

Telefona kılıf bakarken lens koruma camı diye bişiye denk geldim (git:www.hepsiburada.com) aslında çok mantıklı geldi bir düşününce. Çünkü telefon sürekli cebimde, anahtar vs. ile yan yana ve korumasız. Ama kaygım bu zımbırtının görüntü kalitesi kaybı yaratıp yaratmayacağı yönünde.

Bu zımbırtıya dair bir fikri olan paylaşabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler
(5) 

Kurutma makinesi tavsiyesi

ManikD #1322031 
Selam Romalılar

Biliyorum black Friday ayağına alışveriş postu görmekten gına geldi ama bir soru sıkıştırmak istiyorum.

Şimdi yeni evlendik küçük bir evimiz var. Çamaşır kurutma işi öyle sandığımız gibi olmadı. Çamaşır makinesi üzerine bir kurutma makinesi alalım diyoruz. Ama aklımız çok karıştı yok ısı pompalı yok konderderserli yok Hoover yok arçelik derken kaybolduk. 4k 5klara çıkmamız zor maksimum 3.5k. Hani altı olursa ne kafar o kadar iyi.

Şimdi bu bilgilere dayanarak model olur marka olur teknoloji olur genel kurutma makinesi ile ilgili olur her türlü bilgi kırıntısına açığız. Çok teşekkürler şimdiden
(3) 

Altın bozdurmaca

ManikD #1310030 
Selam Romalılar!

Şimdi bir konuda fikirlerinizi isteyeceğim. Yakın zamanda evlilik yolu var. Malum nikah sonrası takı makı. Biz bunlar fiziki olarak durmasın istiyoruz malum zaman kötü hemen bir bankaya falan yatırma derdimiz var.

Soru şurada başlıyor. Biz bu altınları kuyumcuda bozup gidip bankaya yatırıp online olarak sonra gram altın + döviz alsak mı daha zararda oluruz aynı gün. Yoksa bankaların altın gününü bekleyip oraya götürüp sarrafın hesaba gram altın tanımlaması durumunda mı daha az zararda oluruz. Yani diğer bir deyişle bankaların sarrafları alım yaparken çok ölücü mü davranıyor? Çünkü malum döviz işinde hep büro daha makul oluyor. Bizim aklımıza gelmeyen ay kaynım giller şöyle yapmıştı böyle olmuştu dediğiniz olaylar var mı?

Bi de banka dan bankaya değişiyordur sanırım zarar kar oranı en makul banka dediğiniz hangisi?

Sevgiler.


Bekleriz efenim bu arada duyuru ahalisini nikaha :)
(3) 

Araç Sorusu

ManikD #1307079 
Ey ahali selamlar sevgiler,

Şimdi bu kardeşiniz bugüne kadar araba işine aşırı soğuk baktı. Toplu taşıma varken neden araç alayım kullanayım dedim. 4 Yıllık ehliyetim var 1 kere direksiyon başına geçmedim.

Fakat gelin görün ki haftada 2-3 defa minimum çekmeköy tuzla arası gidip gelmem gerekiyor. toplu taşıma ile yolum 2 saati buluyor sadece gidiş. araç ile gitsem gelsem toplam 1 saat. Bu yüzden tükürdüğümü yalasam mı moduna girdim.

Ehliyet alırken bir sorun yaşamamıştım. peugeot 206 ile daha ikinci gün yoğun trafiğe falan daldırmıştı hoca. Ama genel olarak aşırı tedbircan bir insanım ve bu huyum yüzünden trafikte ablak gibi kalır mıyım korkum yok değil. Yada ben trafik kurallarına uymaya çalışırken teksas olan ülkemizde diğer sürücülerden dayak yer miyim :)

Tabi bu duruma dair yorum tavsiye alınır. Fakat asıl soru 2. kısımda başlıyor. Niyet etsem 2. el bir araba almak için ne tavsiye edersiniz? Smart'lara doğru bir yükselmedim değil. Park sorunu yok. Üzerine ben sedan tipi araçları kullanabileceğimi düşünemiyorum hep büyük geliyor başını sonunu arabanın takip etmek yorucu görünüyor. Bu yüzden Smart olmasa da kısa arabalar tercihim. Girmesi çıkması takibi kolay olur en azından benim için. Otomatik sanırım benim gibi bir acemi için en temizi. İkinci el için böyle +- 10k olacak şekilde 30k lık ikinci el piyasası olan bir araç önersenize ey duyuru. Bi de bahsettiğim profilde biri nelere dikkat etmeli? Ufak sürtmeler olur en başta o yüzden daha önce boya yemiş araç bak ucuz olur acemilik atarsın mı dersiniz ne dersiniz?

Sevgiler
(6) 

TV Tavsiyesi

ManikD #1302267 
Merhabalar,

Lafı uzatmadan soracağım, maksimum 3.5K ya kadar olacak TV önerilerinizi nedenlerinizle birlikte alabilir miyim? (Kullanım amacı netflix-online film izleme olacak, oyun-maç izleme amaçlı kullanılmayacak)

Teşekkürler
(6) 

Kitaplık Yaptırmak

ManikD #1301540 
Sevgili Romalılar,

Evimizde şirin mi şirin bir kolon var ve o güzel mi güzel bir boşluk yaratıyor 100x40 olacak şekilde. şimdi diyoruz ki o kısma bir kitaplık olsa tam sığacak şekilde. Ama biraz da boylu olsun istiyoruz. Aşağıda bıraktığım linktekine benzer bir şey arıyoruz 100x30-40x240 gibi ebatlarda. Nereden buluruz kime yaptırırız bir fikri olan var mı? Yer istanbul efenim.

www.ratolye.com
(1) 

İstanbul Altınyıldız Classics

ManikD #1285370 
Selamlar,

İstanbul içerisinde en büyük ve en çok çeşit görebileceğim altınyıldız classics mağzası hangisi acaba?
(8) 

Beyaz (?) Eşya Alımı

ManikD #1277389 
Şimdi Duyuru Ahalisi,


Bir hayırlı olsununuzu alırım önce çünkü evleniyor bu kardeşiniz. Tabi her kurufasülyenin saymakla bitmeyen faydaları vardır. Evlilik de böyle bir şey olsa gerek. Almak gereken çok şey var. Özellikle adı beyaz olan ama aslında artık beyazlığını yitirmeye başlayan elektronik eşyalar. Şimdi almak istediğimiz kalemler ve temel kriterleri şunlar;

Çamaşır Makinesi (çalışan insanlarız. hayatımızı kolaylaştıracak bişi olsun kafasındayız. Mesela zaman ayarlayıp çıkmak büyük nimet bizim için)

Bulaşık Makinesi (Bu temizlesin akarı kokarı olmasın hacmi kafi olsun yeter. Yoksa bize kalsa aygaz lady bile iş görür. bütçemizi buna yığmak istemiyoruz)

Buzdolabı (80cm lik bir dolap yerimiz var o yüzden çift kapılı falan yalan. mümkünse dondurucu üstte olsun istedik ama yok kardeşim sen bilmezsin faydaları ahanda şunlar derseniz düşünürüz. Buna para verilir çünkü bazı aletler var sebzeyi mis gibi tutuyor sarıp sarmalıyor adeta)

Bunların haricinde enerji tasarrufu falan mühim tabi, bir de bütçe. Şimdi siz ne aldınız ne kullanıyorsunuz, şimdiki aklım olsa şunu alırım dediğiniz ürünler neler, bizim yan komşunun eltisi şunu almış çok memnunlarmış, aman şundan kaç dediğiniz ürünler neler ve fiyatları nasıl. Bir fikir verin hele şu genç kardeşlerinize.
(1) 

Düzen, Nizam, İntizam yazılımı

ManikD #1264670 
Selamlar Güzel İnsanlar,

Şimdi bu aralar kafamda çok iş var. Mail atmak gibi bazen 2 saat sonra bazen 10 gün sonra yapılacak ama bir anlık olan işler gibi, bir projenin yazımını bölüm bölüm yapmak gibi uzun vadeli sürecek işlerde var. Yada şu şu tarihlerde toplantıların var, şu seni aradı bugün geri dönmelisin gibi kendime dair notlarım var.

Ben şimdi işleri karıştırır oldum. To-do list, ajanda, takvim, not defteri, hatırlatıcı gibi şeylerin bir arada olduğu, hem android hem pc de kullanabileceğim bir yazılım arıyorum. İşte telefonda widget olur ben to do kısımlarını işaretlerim aynı zamanda pc ile senkron olur. Pc den toplantı girerim telefonda onu to-do olarak gösterir vs.

Şimdi bu benim kafamda istediğim bir yazılımın özellikleri. Bu özellikleri tamamen karşılayan yazılım var mı bilmiyorum. Eğer varsa söylerseniz çok sevinirim. Ama bu özelliklerde yok ama ben şunu biliyorum/kullanıyorum istediğin şeylerden şunu şunu bunu yapmana yardımcı olur dediğiniz yazılım önerilerinize de açığım.
(1) 

proof reading

ManikD #1252645 
Selamlar,

Elimde 5k civarı bir metin var ingilizce. proof reading yaptırmak istiyorum. Bildiğiniz güvendiğiniz max 48 saate geri dönecek bir yer var mı? Online hizmetler vs. Ücreti konusunda verilen hizmetin kalitesine göre yukarı çıkabilirim.
(6) 

Kıbrıs Alkol Getirme vs.

ManikD #1243171 
Selamlar,

Şimdi Kıbrıstayız akşama dönüyoruz 2 kişiyiz alkol ile ilgili bilenler bir ses etseniz.

2 kişi 1'er 1lt şişe %20 üzeri alkollü meşrubat aldık. İkimiz ortak valize koyduk sorun olur mu sanırım kişi başı 1 litre hakkımız var.

2. Soru şimdi biz bu alkolleri çanta ile bagaja verdik diyelim, duty free kısmından aldıklarımız biz ile uçağa girebiliyor malum. Oradan da 1'er litre %20 üzeri alsak sorun olur mu? Napıyorsunuz hemşehrim derler mi?

Sevgiler
(1) 

Toefl - Pasaport

ManikD #1232967 
Selamlar,

TOEFL a başvuruda bulunuyorum, acaba kimlik kısmını pasaport seçince ilgili numara kısmına tc kimlik mi yazılacak yoksa pasaportun şu 1 harf 8 sayı olan pasaport no kısmı mı? ID yazınca kafam karıştı
(5) 

SGK'sız muayene ücreti

ManikD #1230042 
Selamlar,

Şimdi rutin tetkikleri yaptırmam gerekiyor. İşe başlayalı 1 ay oldu ama 30gün prim ödemediğimden provizyon alamadığım uyarısı çıkıyor. Galiba 30 iş günü prim mi yatması gerek? Yani 1 ay (Hafta sonları dahil çalışmam yetmiyor mu ki?

Sanırım bu durumda muayene ücretini falan ben vereceğim. Üniversite hastanesinde aşağıdaki tetkiklerin ücreti kaç kayme tutar ki?

Abdo. US
Hemogram
Akciğer Grafisi
bHCG
afp
(1) 

Türk Telekom Fiber

ManikD #1229314 
Merhabalar Efenim,

Şimdi TT fiber internet vardı. Bunu başka bir eve taşıdık. Yeni evde açılışı geldiler yaptılar sağolsunlar. Yeni fiber modemi bağladılar. Sonra dedik eee bizde vardı modem. E abi onu teslim etmeniz gerekiyordu. Her aç kapada yeni modem geliyor dedi, teslim etmezseniz cezası var dedi

şimdi biz bu modemi nereye teslim etmemiz gerek. arkadaş müdürlüklere dedi. bayii olmuyor mu?
İlla hat sahibi mi devretmeli? Ev arkadaşı devretse olmaz mı?
Kaç güne teslim etmeliyiz, ne zaman ceza çıkar?

var mı bu süreçle ilgili bilgisi olan bir el atın hadi.
(1) 

Yakın zamanda ABD'ye PhD için giden var mı?

ManikD #1229015 
Merhaba,

Üye olmayan bir arkadaşın ABD PhD başvurusu ile ilgili soruları vardı. Buraya bırakıyorum bir yardımcı olur muyuz?

Aranızda son zamanlarda Amerika’da okuldan burs alarak doktoraya başlayan varsa, vize alma sürecindeki finansal durum/ hesapta ilk yıl için gerekecek para meselelerini nasıl hallettiniz? Okulların verdiği burs miktarları yılda ortalama 20k iken, yıllık gereken toplam miktarlar 45k civarında seyrediyor. Aradaki miktarı kendiniz mi gösterdiniz, nasıl gösterdiniz? Yardımcı olursanız çok makbule geçer.
(1) 

Nakliye işleri

ManikD #1224785 
Selamlar efenim

Şimdi aşağıda bir liste var. Bu liste de ki eşyaları ankara Mamaktan İstanbul çekmeköy e taşımam gerek. Sizce kaç para fiyat çekerler. Bir de bildik tanıdık güvendik bu işi yapacak insan var mı?

7 orta boy koli
1 mini fırın
3 orta boy valiz
2 büyük boy valiz
3 küçük boy valiz
Lambader
Vantilatör

Hani artı eksi bir orta boy koli fark eder.
(3) 

İşe Giriş Sağlık Raporu

ManikD #1222115 
Merhabalar,

Şimdi işe giriş zart zurt ile uğraşıyorum. Elime rapor için bir dizi tetkik sıkıştırdılar bunları yaptır iş yeri hekimi muayene ile birlikte verecek raporu dendi. Şimdi aşağıdaki listeyi ucuza istanbulda ulaşımı kolay bir yerde nerede yaptırabilirim fikriniz var mı bide kaça patlar? Bide hafif soğuk algınlığı başlangıcı var ama listede tetanoz aşısıda var ters tepip sakata gelmeyelim bağışıklık zaten düşükken?

Akciğer Grafisi,
Hemogram
EKG
Göz Muayenesi
Tetanoz Aşısı
(2) 

Bayram Dönüşü Trafik

ManikD #1220747 
Selam Millet

Şimdi 5i sabahı 2.30 gibi otobüsle yola çıkacağım balıkesir->dudullu arası. Gebzeye falan uğrayacakmış firma. 7 de ist. gözüküyor varış. Şimdi malum bayram dönüşü o saatlerde trafik olur mu? Yoksa iş başlangıcı olduğundan biraz daha tenhaya mı denk gelirim? Yani özetle 7 de ist. da olabilir miyim firmanın dediği gibi? Deneyimleriniz gözlemleriniz nedir?
(1) 

Pamukkale - Kurtköy

ManikD #1217727 
Selamlar,

Pamukkale ile kurtköye gideceğim. İlgili firmanın kurtköydeki yerini tam yazacak/haritadan gösterecek var mı? Havalimanına gideceğim oradan, servisleri varmış ama yine de otobüs firmasına güven olmaz, taksi ile ne kadar tutar merak ettim.
(1) 

İkametgah

ManikD #1216856 
Selamlar,

Şimdi referandum için ikametgahımı yurda almıştım. Sonra geri almadım. Malum TMK 22. maddeye göre öğrenim için olan yerlere ikamet alınması sıkıntılı. Bu ikameti geri almam gerekir mi? İleride ne gibi sorunlar çıkar, yada çıkar mı? Ben bu ikameti yurda alırken şu tarihe kadar geri alın demediler.
(2) 

Yatak Mevzuları

ManikD #1215452 
Şimdi ahali yeni bir eve taşınıyorum, eski kiracı bir yatak bırakmış 140x190. ben bir valizle gidiyorum neredeyse. Çok geniş bir bütçem yok. Şimdi ben ne yapayım sizce. Gidip bir 140x190 daha alıp üzerine mi atayım yani eski yatağın üzerine yeni yatak atıp garip bir şey mi yapayım. Yoksa gidip bir karyola mı satın alayım. Sizin bildiğiniz f/p açısından iyi, olabildiğince ucuz yatak/karyola var mı? önerileriniz nedir?
(1) 

Ankara Hızlı Tren Garına ulaşım

ManikD #1215328 
Selam Dostlar,

Gara vardık diyelim, en kolay ankaraya nasıl gidilir. Böyle içerden bir bağlantı vs. var mı? haritadan baktım, alt geçitten karşıya geçip ara sokaktan maltepe istasyonuna gitmek makul geliyor. Ama başka ve kolay yol varsa bileyim dedim.
(5) 

Bankadan Döviz Çekme

ManikD #1214602 
Selam Romalılar,

Şimdi bi miktar Euro'ya ihtiyacım var. Yapıkrediden döviz hesabı açsam, günün içinde tl hesabımdan o hesaba euro alsam, sonra gidip şubeye vezneden çekmeye çalışsam sorun olur mu? Cüzdan yok vs. ya bilemedim mantıken olması gerek ama bir bilen sormakta fayda var.

PS git dövizbürosundan çek diyecekler için bulunduğum bölgeye yakın büro yok. Zaten aşırı bir miktar çevirmeyeceğim 200-300 max. ondan aşırı bir banka-büro farkı çıkmaz diye düşünüyorum.
(1) 

Üsküdar - kadıköy sarı dolmuş

ManikD #1209917 
Ey ahali selamlar

4.45 kadıköy den havataş a binmem gerek hafta içi. Üsküdar dan gideceğim. Bu sarı dolmuşlar kaçta başlar kaçta biter. Yoksa taksiye talim mi? Taksi kaç yazar sarı dolmuş ların kalktığı yerden.
(2) 

Dizi İzleme Şeysileri

ManikD #1199924 
Gençler Selamlar Sevgiler


Şimdi izlemek istediğim bir dizi var. Netflix vs resmi kanallardan izliyorum genelde. Ama bu dizi abc dizisi olunca tabiki yok. Türkçe alt yazı ile izlemek istemiyorum ingilizce alt yazı iyidir candır. Ama Türkiye'de hep TR alt yazılı, rahatsız ediyor. Torrent falan demeyin teknik nedenlerle olmuyor. Var mıdır bizim türkiyede kullandığımız gibi yurt dışında bu dizileri halk ile buluşturan robinhood siteler.
(8) 

Odaklanamama

ManikD #1198162 
Nasıl anlatsam nasıl başlasam bilemiyorum ey ahali,

Aslında bu sorun uzun süredir var fakat artık debelenmekten yoruldum. Bi şekilde hayatımı idame ettirmeye çalışıyordum ama artık yazmam gereken bir tez ve ona dair okumam gereken bir literatür olduğundan dolayı katlanılmaz hale geldi.

Şimdi dikkat gerektiren bir iş yaparken aniden aklıma alakalı-alakasız bir şey geliyor. Örneğin X kitabını okuyorum bu sırada aklıma 3 gün önce mail ile randevu istediğim birinin bana dönmemesi geliyor, dönmüş olsaydı nasıl bir konuşma geçeceğini falan düşünmeye başlıyorum kafamda farazi toplantılar vs. yapıyorum. Tabi kitabıda okumaya devam ediyorum (!). E ilk 1-2 satır beraber gidiyor bu iş ama ilerledikçe iyice kopuyor. Her seferinde kendimi şartlıyorum hadi bu sefer yapacaksın tam güç oku bitsin 3 sayfa bişi okuyacaksın diyorum, ama bir süre sonra bu fikircikler gelebiliyor. Hani hayatımdaki gerginlik vs. diyeceğim, başaramadığım kafama taktığım şeyler aklıma geliyor diyecem ama makarna yaparken içine fesleğen ile beynir ne ölçüde konursa daha yakışır gibi salak saçma düşüncelere bile gidebiliyorum ki makarnayı öyle aman aman sevmem.

Türkçe metinler de yine 1-2 sayfa dayanıyorum, ama yabancı dildeki metinlerde bazen 1*2 satır zor gidiyor öyle zamanlar oluyor. Hani okuduğum şeyi sevmedim desem gayet ilginç bulduğum okumaktan zevk aldığım şeyler.

Hani en yoğun bir şeyler okurken bunu yaşıyorum o yüzden onu uzun uzun yazdım. ama dikkat gereken her işte aynısı oluyor. Arkadaşım yanımda konuşuyor, dinliyorum cevap veriyorum ilgileniyorum. Ama ansızın eski kedimin ekmek yemeyi sevmesi geliyor aklıma ve nişastanın aslında kediler için zararlı olup olmayacağı hangi ekmek tiplerinin işe yarayacağı aslında glutenin bizim içinde zararlı olacağı geçen izlediğim bir videoda yabancı bir kadının gluteni çıkarmak için keki süzgeçte yıkadığı ve aslında glutenin böyle ıslak bir kağıt gibi bişi olduğu konusunda kendi iç sesimle münazaraya giriyorum (based on a true story).

Ey ahali napsam ne etsem bilemiyorum. Var mıdır bu çilenin bir dermanı.
(1) 

GRE

ManikD #1193793 
Selam Duyuru Camiası

GRE çalışmaya başlamam gerek ama nasıl yapacağım konusunda kafam bi dünya. Sizin önerileriniz neler? Çalışan varsa nasıl çalıştı/çalışıyor? Bir fikir verin şu kardeşinize.

Piyasada hep bana konu anlatımlı kitaplar denk geldi. Biz ÖSS nesliyiz yok mudur bizdeki soru bankası kafasında kitap olsun yüzlerce soru çözeyim deli gibi?
(1) 

TV Sorusu

ManikD #1192736 
Merhaba,

48-49 inch civarı iş güzel bir TV arıyoruz. Vestel, grunding gibi markalar opsiyon dışı. Malum piyasa derya deniz. Var mıdır gözünüze çarpan, son zamandır araştırma yapmış olan.
(1) 

Gazete Tarama

ManikD #1191202 
Merhabalar,

Bir araştırma için 6-7 tane haber sitesi taramam gerek. Hürriyet vs. gibi online haber yayıncılığı yapanlar olacak. 6-7 tane anahtar kelimem var bu kelimeleri içeren haberleri çekmem gerek. Şimdi sizlere sorum bu işin pratik yoluna dair bir bilgisi olan var mı? Şunu yaparsan bu bunu yaparsan bu olur gibi. Yada bir uygulama vs. var mı?

Her türlü tavsiyeye teşekkürler
(3) 

elektrik süpürgesi

ManikD #1182694 
Selam insanlık,

elektrik süpürgesi alma niyetindeyim. Ev zemin olunca, ana yola yakın olunca ve bekar olunca köpek gibi tozlanıyor. ama gelin görünki tozada alerjim var.

gönül ister 4bin verip bir dyson alayım. ama öğrenciliğin ve bekarlığın gözü çıksın max ayırabileceğim para 500 (hani taş çatlasın +-100). Var mıdır emişine güvendiğiniz canavar? yada aman şuna bulaşma dediğiniz.

Fikirlerinizi bekliyorum
(8) 

Top Çay Süzgeci

ManikD #1175913 
Merhaba,

Matara için çay süzgeci bakıyorum amaç içine doldurayım bitkiyi atayım süzgeci mataraya demlensin durduğu yerde. Ama böyle top şeklinde (makas gibi olmayacak) kaliteli küçük hoş bir süzgeç bulamadım.

Var mıdır sizin gözünüze çarpan.

Matara contigoların westloop.
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık