(3) 

Askerlik Tecili

Take it away honey #1233140 
Selam arkadaslar yuksek lisans yapiyorum ama tecilimi gazi universitesi yapana kadar tecilim bitecek. Ben de kendim askerlik subeye gidip tecil yaptirayim dedim. Ne gibi belgeler goturmeliyim?
(3) 

Araç Kaskosu

Take it away honey #1232578 
Selam duyurunun güzel insanları,

Elimde bir adet 2016 polo araç bulunmakta 1000 tl tramer kayıtlı Eureko sigorta 3000 tl kasko çıkardı. Servise doğuşa gittiğim için genişletilmiş kasko vs. diye göz yumdum.

Bugün sigortacım 1482 tl'ye Sompo Japan sigortadan teklif verdi. Sizce geçeyim mi Sompo Japan sigortaya kullanan arkadaşlar önerir mi?
(1) 

Askerlik Tecili

Take it away honey #1231739 
Selam duyuru halki,
Tezli yuksek lisans yaparken bitirmeden ikinci bir yuksek lisansa kaydoldum. Diger universitede 2018 eylule kadar tecilim vardi. Ilk universiteden kaydimi sildirince tecilim dusmus ben de 3 gun once yeni universiteye gidip dilekce verdim askerlik trcili otomatik yapilmiyormus. Simdi eve mektup geldi subat celbine tabisiniz diye edevlette de 28 ekim 2017 ye kadar tecilli diyor. Benim durumum ne suan deneyimli arkadaslardan yardim bekliyorum.
(4) 

İos 11

Take it away honey #1226444 
Telefon 6s geçsem mi ki ios 11'e maksat yenilik.
(2) 

Yuksek lisans dondurma

Take it away honey #1219525 
Selam duyuru sakinleri yuksek lisans yaparken tekrar bir yuksek lisans kazandim ordan kaydimi sildirecegim. Teze gecememistim 2 dersim kalmisti. Tekrar 3 sene tecil olur mu? 2018 de bitiyordu diger okuldan gelen tecil simdi 2020 olur mu yani? Bir de ben mayista askere gitmek istiyorum ilk donem ders saydirsam ve sonra dondursam atilma vs olur mu askerlikten dolayi dondururlar mi? Okul da gazi universitesi farkeder mi bilmiyorum ama.
(5) 

Yarin kargolar acik midir?

Take it away honey #1207657 
Sb
(6) 

Z bar agirligi?

Take it away honey #1187919 
Sb. Salonlardaki klasik z bar kac kilodur?
(1) 

Antreman ayakkabısı

Take it away honey #1186902 
Selam duyurunun arnold'ları

Spor yaparken giydiğim bir nike running ayakkabı var ve tabanı yumuşak olduğu için ağırlık kaldırma esnasında ayaklarımı sabitleyemiyorum.

Nike veya under armourda antreman ayakkabıları var ama uçmuş gitmiş piyasa böyle ucuz yollu maks 400 diyelim bir ayakkabı önermeniz mümkün mü? Şunlar nasıldır örneğin?

(git:store.nike.com )

(git:store.nike.com )

(git:www.underarmour.com.tr )

(git:www.underarmour.com.tr )
(1) 

Bugün eczaneler açık mıdır?

Take it away honey #1186816 
Sb. Özellikle AVM'lerde bulunan eczaneler?
(6) 

Günde 3 litre su

Take it away honey #1183824 
İyi hoş da arkadaş 3 litre içince göbek çıkıyor davul gibi oluyor. Bunu nasıl engellerim kimisi vücudun su tutuyor vs diyor. Su içmeye çekinir oldum napsak ki?
(5) 

PS4 aliyim mi?

Take it away honey #1183591 
Yoksa pismanlik midir?
(4) 

Sporda bilek ağrısı

Take it away honey #1179876 
Selam duyurunun güzel insanları spartalılar,

Spor esnasında dumbell ile yaptığım hareketlerde bilek ağrım oluşmaya başladı özellikle ağırlıkları arttırdığımdan beri.

Bileğimi sakatlamaktan korkuyorum açıkçası. Sizce bu bilek koruyuculu eldivenlerden mi alayım yoksa bilek ısınmadığından mı böyle zayıf olduğundan dolayıysa nasıl güçlendirebilirim?
(6) 

Yarin Ankara Emniyet..

Take it away honey #1179331 
Mudurlugune gidicem ehliyet icin ekletme yapcam. Saat 8'de randevum var kacta orda olayim? Bir de otopark falan var midir? Yolu dusen guzel insanlar bir yanitlasa elden ele :(
(2) 

A2 Ehliyeti

Take it away honey #1176158 
Selam duyuru sakinleri 3 nisanda egmde randevum var ancak kafam cok karisik. Simdi bende eski tip B surucu sinifi ehliyeti var ve ben 2015 eylulde a2 ehliyet almaya hak kazandim. Simdi sorularim sunlar;
1) 2 yil gecerliymis sertifika bu dogru mu?
2) Saglik raporu almistim ancak baya bi oldu tabi her hangi bir sart var mi son 3 6 ay gibi ona gore tekrar alcam?
3) Harc yatirmak gerekiyor ama benim varolan ehliyetim eski simdi ben hem yeni ehliyet icin bi para hem de a2 icin bi para mi odicem ? Bir de a2 ehliyet icin ne kadar oderim bilen var midir?
4) Parmak izi icin bi belge falan lazim mi eskiden vermistim parmak izi simdi bi daha mi vermem gerekecek?

Kafam cok karisik gordugunuz gibi yol yordam gosteren duyuruculara tesekkur ediyorum simdiden
(1) 

Gainer önerisi

Take it away honey #1171884 
Selam duyurunun arnold'ları gainer kullanmak istiyorum kilo hacim amaçlı yemek yesem de eşiği geçemedim iyi beslenemediğimden bana şekeri az olan gainer önermeniz mümkün mü? Kullanıp memnun kalanlar falan vardır belki.
(2) 

2. Yuksek Lisans-Askerlik

Take it away honey #1165160 
Selam duyurunun guzel insanlari,

Suan tezli yuksek lisans yapmaktayim. Ancak teze gecemedim henuz dersleri verip de. Tecilim de 2018 eylulde bitiyor. Simdi iki secenegim var ya baska bi universitede tezli yuksek lisans kazancam ya da tezsiz yuksek lisansa gecicem. Dersleri bitirmedigim icin yeni yuksek lisansimdan tekrar bi 3 yil daha tecile hak kazanir miyim? Bunun cevabi cok onemli bilen duyurucular yardimci olabilir mi?
(3) 

Medieval Total War2

Take it away honey #1158070 
Selam duyurunun gamerlari yillardir mtw 2 oynardim xp bilgisayarim rahmetli oldu windows 8 de bunu oynama sansim sifir mi? Vikingleri izledikce oynayasimgeliyor arkadas ya bi buldurun :(
(5) 

Kiralık Araçlarda Hız Sınırlama

Take it away honey #1144396 
Selam duyuru ahalisi geçenlerde kaza yapmamdan dolayı 1 hafta ikame araç verildi. Araç hyundai i20 2016 model benzin otomatik 4 vitesti. Boşline paket.

Adama sormayı unuttum ama araba 120 130 km/s hızı bile yokuş aşağı zar zor gördü. Arabanın kendisi mi kabız yoksa hız sınırlaması gibi bir şey mi koyuyorlar kiralık araçlara? Baya hyundai i20 öven var da ondan soruyorum.
(3) 

D Smart internet

Take it away honey #1124090 
Selam duyurunun guzel insanlari d smartin internetine gectim ancak siteler fotograf yogunlugu olanlar ozellikle cok gec acilmakta musteri hizmetlerini aradim eve gelen hatta bisey yok denildi. D smartin vermis oldugu modemden mi kaynaklaniyor acaba? Kendim modem alsam duzelir mi cok sinir oldum.
(1) 

Endoskopi

Take it away honey #1118731 
Selam arkadaşlar gastrit ve reflü vardı bende. 3 sene önce endoskopi olmuştum. Yine bir şişkilik mide ağrısı iştahsızlıkla kendi doktorum tatilde olduğundan başka doktora gittim. Şikayetlerimi söyledim endoskopi ve ultrason istedi. Sizce bu ultrasonu neden istemiştir? Ve ölcek miyim ? Hastene özel bir hastane bu arada.
(5) 

Kilo Kaybi

Take it away honey #1115441 
Iyi gunler duyurunun guzel insanlari

Dunku duyurumda bahsetmistim mide agrimdan da 4 gunde 3 kilo verdim. Yediklerim persembe cuma tek corba, cumartesi de sabah omlet aksam makarna ve kofte sabah kalktigimda 300 gram daha verdigimi gordum. Su da icmiyorum pek. Cok ciddi bisey mi yoksa beslenmeyle mi alakali?
(1) 

Mide Ağrısı

Take it away honey #1115191 
Selam duyurunun güzel insanları,

Yaklaşık 3 sene önce şişkinlik yutkunmada sorun ile doktora gittim endoskopi yapıldı. Safralı gastrit ve reflü teşhisi koyuldu. Şimdi perşembe mide ağrısı ile şişkinlik başladı cuma da devam etti ama cuma akşama doğru geçti ağrım. Bugün sabah hiç birşeyim yokken yemek sonrası bir rahatsızlık hissettim ağrı gibi de değil ama değişik. Ben doktora gideceğim ama ciddi bir şeyim var mıdır? Perşembe ve cuma sadece 2 tabak çorba içtim su bile 2 bardak falan. Kilo verdim 2 3 kilo falan bunun yemekle alakası var mıdır? Yaşım da 25 tekrar endoskopi yaptırcam ama buraya sormak istedim.
(1) 

İnternet Sağlayıcısı Değişikliği

Take it away honey #1110607 
İyi günler duyurunun güzel insanları

Evde internet olarak ttnet kullanıyorum 16 mbit 75 gb akkn li olandan 60 tl ödüyorum. Dsmart kampanya yapmış 16 mbit 50 gb akkn + dsmart aile plus falan 79 tl sizce geçmeye değer mi 2 yıl taahhüt vericem. Mega Dsmart da 89 tl değer mi geçmeye ne dersiniz?
(2) 

Belko Air Esenboga Gidis

Take it away honey #1102115 
Selam duyurunun gezgincileri yarin gece 12 05 de izmir ucagim var. Ankaradaki olaylar ve kizilayin kapatilmasi malumunuz ben Astiden belko air ile gidecegim havaalanina sizce kac gibi astide olmaliyim? Son gunlerde belko air ile havaalanina giden duyuru sakini varsa yardimci olabilir mi?
(1) 

Sperry hk.

Take it away honey #1095910 
Selam duyurunun güzel insanları Sperry marka ayakkabılardan almak istiyorum ama daha önce sanki ayağı boyadığı şeklinde yazılar görmüştüm. Sperry giyen duyuru sakinleri tavsiye eder mi?
(8) 

Beslenme Sorusu

Take it away honey #1095348 
Selam duyurunun güzel insanları

Spor yaparken belli bir kalori almak ve kaliteli beslenmek için sabahları haşlanmış yumurta peynir vs tüketiyorum. Bugün ofisten arkadaşla konuşurken kendisinin blenderda 4 çiğ yumurta, muz, süt ve protein tozu ile karışım yapıp içtiğini söyledi. Benim de aklıma yattı bu ancak çiğ yumurtanın ne gibi etkisi olur bana? Ona göre ben de bu karışımı yapacağım daha kolay tüketildiği için. Başka önerisi olanları da kesinlikle dinleyeceğim. Teşekkürler.
(15) 

Siz olsanız ne yapardınız?

Take it away honey #1083962 
Selam duyurunun güzel insanları

Araç alma aşamasında 20 bin lira kredi çekeceğim. Kendimden bahsedeyim biraz ankaradayım ailemle yaşıyorum. Çalışıyorum 2200 lira maaşım var. Yılda 1.5 maaş prim var. Kredi ödemem aylık 1000 liradan 2 sene sürcek. Bu arada sabit giderlerim diş teli için 250 tl spor 200 tl internet 60 tl ve telefon 80 tl. Diş teli sene sonu bitiyor. Sizce böyle bir yükün altına girmeli miyim? 2 sene de uzun bir süre. Araç yatırım amaçlı biraz 3 senedir çalışıyorum eksideyim hala. Sosyal yönüm kuvvetli yani evde yatan biri değilim. Ne önerirsiniz kafam çok karışık.
(3) 

Araç Sorusu

Take it away honey #1083892 
Selam duyurunun güzel insanları

Peugeot 208'e karar verdikten sonra aileden alınan destekle poloya yöneldim. İki araca gidip baktım. Sizin de fikirlerinizi alayım istedim.

İlk araç kırmızı 2013 model 26 bin km'de tek parça boyası var 41.250 tl

(git:www.sahibinden.com )

İkinci araç siyah 2013 model 55 bin km'de kazası yok park sensörü ve orjinal jant ekstrası var ama plakası 34 ben ankarada yaşıyorum 41.500 tl

(git:www.sahibinden.com )

Sizce hangi araç?
(10) 

Peugeot 208 vs Opel Corsa?

Take it away honey #1082968 
Selam duyurunun guzel insanlari
Sonunda iki secenege kadar alacagim araci dusurdum. Versuslar 2013 model 20.000 km 1.2vti manuel peugeot 208 ve 2011 model 50.000 - 80.000 km manuel opel corsa arasinda. Iki arac da 35 36 bin tl civarinda. Sizce hangi araci almali? Amacim 2 3 sene binip ust modele gecmek
(14) 

Hangi Araba

Take it away honey #1082182 
Selam duyurunun guzel insanlari

Araba almaya karar verdim ancak polo falan dolar altin gibi 2010 modelleri bile 37 38 den basliyor. Hic bir sekilde arac bulamadim. Butcem 33 34 gibi gorunuyor. Bi tane alfa romeo 147 buldum 2009 model 68 binde 34 bin tl. Herkes uzak dur alfa mi sacmalama kafasinda. Soyle duyuru ben ne araba almaliyim?
(1) 

Arac Sorusu Vol 1252626

Take it away honey #1081404 
Selam duyurunun guzel insanlari,

Daha bir kac gun once motorsikletle ilgili bi duyuru acmistim ancak cesitli nedenlerle araca dondu olay. Duyuruda yeterince arac konusu var ancak herkes zengin benim cikabilecegim fiyatlarla ilgili pek oneri gormedim. Butcem 30 maks 32 bin tl. Suan 2014 audi a3 kullaniyorum ancak zerre zevk almadigim bi arac. Ben de bu fiyat araliginda ruhu olan Alfa romeo 147 almayi planliyorum. Sizin alfa alma aman sunu al gibi bir oneriniz varsa onu da dusunecegim. Benim icin onemli olan surusu ve goruntusu keyifli olsun. Benzin olayina cok takilmiyorum cunku donusumlu kullanacagim. Oneriler icin simdiden tesekkurler.
(8) 

Hastayken spor?

Take it away honey #1081079 
Selam duyurunun guzel insanlari

Suan bogazlar sis oksuruk var hasta oldum gecis havasindan ama spora da gitmek istiyorum. Sizce hastaligima iyi mi gelir yoksa daha da mi kotu olurum?
(9) 

Masa Başı Çalışanlar

Take it away honey #1079098 
Selam duyurunun beyaz yakalilari, masa basi calisanlari guzel insanlar

Gunumun yaklasik 7 8 saati bilgisayar basinda gecmekte ve oturus pozisyonum direk kambura yaklasti. Spor yapsam da bel cukurlugu cok ben de belimi destekleyecek bir sey bakiyorum. Klasik burosit kolcaksiz sandalye var bunu degistirme sansim yok. Nasil dik durmayi saglarim calisirken oneriniz var midir?
(1) 

Protein tozu mu gainer mi

Take it away honey #1064277 
Selam duyurunun sporcuları, romalılar,

Yaklaşık 1 aydır spor yapmakla birlikte programımı bölgelere böldüm. Her gün 2 farklı bölge olacak şekilde çalışıyorum. Ancak 184 boya 73 kg bir insan evladıyım vücutta bölgesel olarak karın kısmı yağlı onun dışında kilo sorunum yok. Ben de çalıştığım ve yazın 1 aylık iznimde bu zayıf görünümden kurtulmak için toza başvurmak istedim. Ancak kararsızım gainer da protein de var ancak karbonhidrat amaçlı bir ürün sizce gainer kullansam kilo alımı dengeli ve fit gözükcek şekilde olur mu yoksa protein tozuna mı yoğunlaşayım?
(8) 

Spor Öncesi Yemek

Take it away honey #1055194 
İyi akşamlar duyurunun güzel insanları

Spor yapmaya başlayacağım ancak 9-18 30 masa başı çalışmaktayım. Sabah kahvaltım, öğle yemeğim ve spor sonrası yemeğim için sıkıntı yok ama spora gitmeden 17 30 gibi ne yemem doğru olur? Ofiste olacağım için sıkıntılı bu beslenme işi. Mug içine sütü ve yulafı koysam mı? Sandviç mi hazırlasam? Öneriler nelerdir?
(4) 

Ankara Spor Salonu

Take it away honey #1047797 
Selam duyurunun guzel insanlari romalilar

Ankara'da masa basi calisan bir insan evladi olarak bu hareketsizlige son vermek istiyorum. 4 ay araliksiz gidip 5 ay once biraktigim spora donmek niyetindeyim. Daha once macfit armadaya gittim ancak hem cok kalabalik hem de gelen kitle cok ic acici degildi. Sizden ankarada oran sitesine (is yeri orda) ya da maltepe (ev) lokasyonlarina yakin spor salonu tavsiyesi istiyorum. Tesekkurler.
(3) 

Diş Apsesi ve Tedavi Ücreti

Take it away honey #1044867 
Selam duyurunun güzel insanları

Yaklaşık 1 ay önce ortodontik tedaviye başladım. Bugün sabah ağrı ile uyandım diş etimde şişlik vardı. Doktorumu aradığımda gün içinde hastaneme gel diş eti uzmanı arkadaşa gösterelim dedi. Normalde özel muayenehaneye gidiyorken böyle diyince Ankaradaki Bayındır hastanesine gittim. Röntgen çekildi falan baktı doktor apse dedi antibiyotik ve gargara verdi. Diş taşı olduğunu temizlik yapılacağını da söyledi. Asıl sorum şu bu işlemlere 250 TL para istendi. Sizce çok mu pahalı benim mi ruhum fakir anlamadım? Tecrübeli olanlar fikir verirse çok sevinirim.
(6) 

Secant method matlab

Take it away honey #1036676 
Selam duyurunun mühendisleri matlabde secant methodu ile kök bulmam gerekiyor ancak kodu yazdığım da NaN diyor nerde hata yapıyorum acaba?


clear all;
clc;
x(1)=-4;
x(2)=8;
tol=0.01;
error=((x(2)-x(1))/x(2));
for i=2:100
x(i+1)=x(i)-(((x(i)^2-4*x(i)-12)*(x(i-1)-x(i)))/(((x(i-1)^2-4*x(i-1)-12))-(x(i)^2-4*x(i)-12)));
error=abs((x(i+1)-x(i))/x(i+1))*100;
if error<tol
break
end
end
root=x(i+1)
(5) 

Diş sorusu

Take it away honey #1036193 
Selam duyurunun diş teli kullanan sakinleri cuma günü tel taktırdım. Ama tek bi dişim bastırınca yerine oturuyormuş gibi garip davranışlar gösteriyor. Normal midir bu olay yoksa 2 3 güne dişim yerinden mi çıkacak?
(5) 

El Kremi Tavsiyesi

Take it away honey #1033369 
Selam duyurunun bakımlı insanları,

Malum kış mevsimiyle birlikte ellerimin üstü yine soğuktan çatlamaya hatta kanamaya başladı. Siz duyuru sakinlerinden el kremi tavsiyesi istiyorum. En önemli kriterim "YAĞSIZ" kremlerden olması ve taşınabilir yani büyük olmaması. Ayrıca erkek kişisiyim böyle kokusu falan kadınsı olmazsa sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

CSGO ping

Take it away honey #1031007 
Selam duyurunun gamerları romalılar,

Soruma bi çare buldurmaya geldim speedtestte 7 ms ping çıkıyor ama oyunda ping 240larda geziyor ne yapmam lazım? Duyuru bana oyun oynat ulan
(3) 

UPS kargo

Take it away honey #1027008 
Selam duyurunun güzel insanları,

Apple'dan telefon aldım. Online store'dan. Kargo UPS ile gelcekmiş. Ben de o gün ofiste olmayacağım arkadaşlara bırakırlar mı? Ya da arkadaşa kimliği bırakıp imza mı attırsam? Bu perşembe gelirler de alamazsam hangi güne sarkar? Kafamda deli sorular. Yardımcı olana teşekkürler şimdiden.
(8) 

Siz olsanız?

Take it away honey #1023969 
Selam duyuru sakinleri iki seçenekten hangisini seçerdiniz,

2700 tl 1 yıl türkiye garantisi 1 ay sonra teslim alınacak,

3500 tl 2 yıl türkiye garantisi yarın alınabilir.

Şuan telefon var ancak konuşma mesaj falan siz ne yapardınız telefon da 6s
(5) 

Iphone 5

Take it away honey #1022893 
Duyurunun güzel insanları spartalılar,

Bende bi adet iphone 5 var ancak servis bulunamadı hatası veriyor. Genpa değişim için 1120 tl istedi parça değişimi yapmıyormuş ben de zamansızlıktan tamirciye götürmedim. Ben bu iphone 5 i bu şekilde ne kadara satabilirim? Deyim yerindeyse "kakalamak" değil de bu durumu belirteceğim. 6s alacağım için evde boş oturcak telefon yoksa.
(5) 

Yurt dışı iphone

Take it away honey #1021449 
Selamlar duyurunun güzel insanları bu tip sorulardan sıkıldınız biliyorum ama aklımda deli sorular mevcut.

Şimdi italyadan bir iphoe aldıracağım 2742 tl + vergi var pasaport teyzemin türkiyede 3500 tl ben bu telefonu italyadan aldığım için 1 yıl uluslararası garanti var evet ama mesela sıkıntı çıktığında türkiyede değişim alabilir miyim yoksa sadece tamir için mi geçerli bu garanti? Tam olarak aydınlatacak biri var mıdır?
(1) 

Ankarada Diş Doktoru

Take it away honey #1020978 
Selam duyurunun güzel insanları,

ankarada ortodontik tedavi için diş doktoru arıyorum ama referanssız gitmek istemedim. Üniversite hastanesine gidemem haftaiçi çalıştığım için. Bilen duyan var mıdır acaba?
(5) 

Iphone 6s gereksiz mi?

Take it away honey #1020573 
Selam duyurunun güzel insanları bu gri cumartesi gününde 3 yıldır kahrımı çeken iphone 5 cihazım mortingen strasse oldu ve servis yok diyip duruyor. Ben bunu servise versem ne kadara patlar ki? Sıkıntı antende sanırım. Yurt dışına gidecek olan teyzemlere sipariş versem de 6s mi aldırsam 2500 tl sırf fiyat bir de vergi eklencek ancak cash para olcak. Siz ne dersiniz parasal durumum kaldırır da çok mu gereksiz olur?
(3) 

Kaz tüyü mont nasıl temizlenir

Take it away honey #1018172 
Selam roma halkı kaz tüyü montum var temizletmek istiyorum ama sürekli yıkanan bişey değil sanırım ? Yani kuru temizleme yaptırsam ilk aldığım gibi olur mu bir akıl verir misiniz?

Not: Kazların vahşice tüylerinin yolunmasına karşıyım ancak aldım bi kere bilmeden teşekkürler.
(4) 

İstanbulda 6 ay kalma

Take it away honey #990933 
Selam duyuru halkı ankarada bir proje firmasında çalışmaktayım istanbulda yeni havaalanı şantiyesi için 3 4 ay süreyle (bence daha da artar ) istanbulda kalmam isteniyor aynı anda yüksek lisans yapmaktayım eskişehirde yani ankaradayken gidebiliyorum istanbulda yalan olacak evi şirket ayarlayacak ve maaş 1.5 kat artacak sizce gitmeye değer mi ne dersiniz? Beni ankarada tutan tek şey ailem yani sıkıntı yok
(1) 

Anadolu Üniversitesi Yüksek Lisans Mülakat

Take it away honey #963760 
Selam muhterem romalılar ;

Anadolu üniversitesinde yüksek lisansa başvurdum mülakatlarda sınav mı yapıyorlar yoksa jüri bize soru mu soruyor? Bi de kendi öğrencilerini alma olayı burada da var mı? Daha önce mülakatlara giren arkadaşlardan yardım bekliyorum

mobil görünümden çık