(1) 

aöf ikinci üniversite kayıt yenilenmezse

six packsiz #1576278 
Selamlar,
ikinci dönem için kaydımı yenilemezsem bir sonraki dönemde yenileyebiliyor muyum?
(4) 

Şifreli excel nasıl açılır?

six packsiz #1571770 
Merhaba, eskiden kullandığım bir excele tekrar ihtiyacım oldu ama şifresini unuttum. Açmanın bir yolu var mı?
(4) 

laptop önerisi

six packsiz #1569556 
selamlar,
bir bilgisayara ihtiyacım var. oyun oynamayacağım ancak genelde birçok programı çalıştırıp çoğunu da sekmeli kullanıyorum ve aralarında çok geçişler yapıyorum. sorunsuz şekilde bunları yürütebilecek bir şey yeterlidir. Oyun oynamıyorum ancak hobi olarak photoshop vs çalışmadı yapabilirim. tradingview tarzı uygulamalar da sürekli açık oluyor.
fiyat skalasını bilmiyorum ama önerilerinize göre kafamda bir şeyler belirlemek istiyorum.
(4) 

Özel sağlık sigortası hk.

six packsiz #1566582 
Merhaba, iş yerim tarafından yapılan bir özel sağlık sigortam var, bu sigortalar doğuştan gelen hastalıkların muayene ve tedavisini karşılamıyor.
Benim de doğuştan gelen her yıl kontrol ettirdiğim bir rahatsızlığım var.
Bir beyin cerrahına muayene olup mr ile kontrol sağlasam sigorta firması bu işlemin ayrımını yapabiliyor mu? Yani muayene detayından bunu tespit edip bu masrafı bana yansıtabilir mi? Tedaviden bahsetmiyorum sadece doktora gidip muayene olacağım ve mr sonucumu göstereceğim.

Detayı bilgisi olan varsa bilgi verebilirse sevinirim.
(3) 

küçükkuyu-altınoluk-assos üçlüsü

six packsiz #1565709 
Selamlar, küçükkuyuda konaklamalı 4,5 günlük bir tatile çıkıyorum. Önerileriniz nedir? Buçuk kısmı pazar günü dönüşümüz öğlen saatlerinde olacak. Gezmelik yer olarak assos’a gideriz ancak genel düşüncemiz deniz, kum, güneş olacak.
(2) 

İstanbulkart teslimi hakkında

six packsiz #1565365 
Selamlar, online başvuru yaptım eve ptt getirecek ve yetişmez vs diyerek kadıköyü seçtim teslim almak için ama aşağıdaki mesaj geldi.

Istanbulkart basvuru surecin tamamlandi. Istanbulkart'ini Kadiköy Basvuru Merkezimizden hafta ici 8:30-11:00 veya 15:00-17:00 saatleri arasinda kimliginle teslim alabilirsin.

bu saatlerde gitme imkanım yok ama başvuru merkezleri akşam 20ye kadar açık cumartesi günleri de çalışıyorlar. bu saatler dışında çıkınca alamama durumum var mı? 153e sordum sorun olmaz dedi ama baştan savma cevap gibime geldi.
(9) 

Çiçekten anlayan arkadaşlara soru

six packsiz #1565258 
Kız arkadaşıma çiçek alacağım, sardunya alayım dedim ama internette hep fide ve tohum var. Neden gönderilmiyor bu çiçek?

daha 1 aydır birlikteyiz, ilk çiçek hediyem olacak ama kararsız kaldım elden mi yoksa göndererek mi vermeli?
Çiçeklere ilgisi var, evde bakmayı seviyor o nedenle solan bir şey olmasın saksı çiçeği alayım diyorum. Ama öyle dümdüz yeşil yapraklar değil de çiçek açan hoş bir şey olsun istiyorum. Kalonche düşündüm ama evinde var, en iyi alternatif sardunya gelmişti.
Güzel çiçek demetleri var ama malum bir süre sonra solacaklar.
(5) 

İkinci üniversite fikri

six packsiz #1565213 
Merhaba, bir zorunluluk değil ama kendime bir uğraş olsun diye aöfden ikinci üniv. okuyacağım.
şu an arasında kaldığım bölümler şöyle;

Kültürel Miras ve Turizm - www.anadolu.edu.tr

Dersleri hoşuma gitti. Arkeoloji ve mitolojiye ilgim var bu nedenle hobi olarak yapabilirim.

Web tasarımı ve kodlama- www.anadolu.edu.tr

kodlama diye ilgimi çekti ancak dersleri pek de kodlamaya yönelik değil gibi

Bilgisayar Programcılığı - www.anadolu.edu.tr

Kodlama ve programlama için dersleri gayet güzel. Asıl mesleğim finans üzerine ancak malum gelişen dünyaya ayak uydurmak gerek diye düşünürsek bu şekilde kendime bir katkı sağlayabilir miyim emin değilim? Zor bir bölüm müdür? çok yoğun çalışamayabilirim derslere çünkü.

fikirleriniz bana yardımcı olacaktır.
(3) 

Veliefendi Hipodromu Hk

six packsiz #1564325 
Merhabalar, farklı ve nostaljik bir etkinlik olsun diye bu hafta sonu gitmeyi düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla sadece pazar günü koşu var ama saatlerini çözemedim. Gidersem kaç gibi gitmeliyim?
(7) 

spor şortun altına iç çamaşırı giyilir mi?

six packsiz #1562340 
Selamlar, daha önce 2in1 taytlı şortlar kullandım ama şimdi bir şort aldım. Böyle giydiğimde mal mülk ortaya çıkıyor :d bunun altına boxer giymem gerekir mi? öyle denedim ama rahatsız etti. Eğer öyleyse yine 2in1 bir şort alacağım.
(4) 

Rakip avukatın ofisine google yorumu

six packsiz #1560451 
Selamlar, birebir olarak yaşadığım bir olayı rakip avukatın google yorumuna yazdım. Gerçek dışı bir şey yok ve 1 yıldır paranın üzerine yattılar. Sizce bu yorumla ilgili karşı tarafın aleyhimde bir şikayette bulanabilmesi söz konusu mudur?

“Kaybettiğim dava için vekalet ücreti yatırdım, istinafta davayı kazandım. İcra dairesi geri ödeme yapılmasına dair karar vermesine rağmen ödediğim parayı geri iade etmediler.”
(2) 

İnternetten aldığım orijinal olmayan zeytinyağı için ne yapabilirim?

six packsiz #1542516 
Daha önce defalarca farklı zeytinyağı kullandım ama ilk kez böylesine denk geldim. Bildiğiniz ayçiçek yağı. Ürünü tüketici haklarına şikayet etsem sonuç alır mıyım? Trendyol ürünü firmaya gönderin analiz etsinler diyor ancak sonuç en iyi ihtimalle para iadesi olur ama bu firma bunları satmaya devam edecek.
(7) 

cv'ye iş tecrübesi olarak kendi iş yerimi yazmak mantıklı mı?

six packsiz #1528584 
Merhabalar, son iş tecrübem 2019 sonu. araya 1 yıl askerlik girdi, askerden sonra kendi iş yerimi açtım ve piyasa şartlarından dolayı devam edemedim. şimdi arada 3 yıllık bir kayıp var, cvde kötü görünmesin diye bunları cv'de nasıl belirtebilirim?

sokakta şiddet gören yavruya acil yuva

six packsiz #1528150 
03/06/22 cuma günü saat 22 gibi bir dükkanın önünde gördüm, başında büyükçe bir kedi bekleyip yalıyordu. öldü sandım başta ve biraz dürttüm biraz ses çıkarıp kıvranmaya başladı. hemen veterinere götürdük ve maalesef gücü sadece böyle masum canlılara yetecek birisinin gazabına uğradığını anladık. muhtemelen birisi tekme atmış... yazarken bile iğreniyorum insanlıktan. aldığı darbe sonucu beyin travması yaşamış, çenesi çıkmış. götürdüğümüzde 33,5 dereceydi ki 34 derece altında ölüm riski çok yüksek. veteriner sıcak su torbası ve 3 farklı iğne ile ateşini 37,5 dereceye çıkardı. 1 gün yoğun bakımdan sonra kendine geldi, tuvaletinde, tahlillerinde ve yeme-içmesinde hiçbir sorun kalmadı. sadece travma kaynaklı kalça ve patilerinde hala acı hissediyor ve yürümeye çalışınca canı yandığı için geri yatıyor. iç-dış parazit ve karma aşıları yapıldı.

şu an bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, zamanla daha iyi yürüyecektir. veteriner masrafları bizi iyice zorlamaya başladı, başka baktığımız kediler de var artık kaldıramıyoruz.

ilk hali: streamable.com
iyileşince: eksisozluk.com
eksisozluk.com

Görme engelli kedi sahiplendirme ilanı

six packsiz #1527633 
Merhabalar, sözlükte şöyle bir başlık açmıştım. Çok ilgi gördü ama bu kadar ilgiye rağmen kimse sahiplenmedi bu güzellikleri.

4 adet görme engelli kedi 1 adet de şiddet görmüş travma kaynaklı yürümekte zorlansa da ihtiyacını giderebilen bir yavrumuz var. zamanla düzelebilir.
Detaylara buradan bakabilirsiniz;
eksisozluk.com

arkadaşımla bu yükün altına girdik ancak her geçen gün zorluyor bizleri. Bu 4 tane güzellik veterinerde bakılıyor ve bize aylık gideri 3000 TL.
diğer şiddet gören ise 20 gün kadar önce veterinere götürüldü. bütün işlemler yapıldı ve o gün bugündür bakım masrafları dahil bize 3500 tl fatura yansıtıldı.

demek istediğim sahiplenilmedikleri her gün hem onlar hem biz zorluk çekiyoruz. umarım bu meleklere bir yeriniz vardır.
(1) 

google üzerinden istanbulda en çok oy alan mekanları görme

six packsiz #1521758 
Selamlar, bunu yapabilecek bir site var mıdır?
İstanbulda en çok oy ve puan alan mekanları görmek istiyorum. Uygulamadan bölgeye yaklaşmadıkça çok genel gösteriyor her şeyi, istanbul genelini göstermiyor.
(2) 

chrome'da 3 kutulu şifre kaydetme

six packsiz #1496203 
Selamlar, şifre kaydederken 3 alanlı kısımlar bazı sitelerde kayıt olmuyor. Manuel girmek gerekiyor. Tarayıcı kaynaklı mıdır?
www.hizliresim.com
(3) 

Photoshop sorunu

six packsiz #1489346 
Merhabalar, şu sıralar çalışmaları kayıt ederken renk sorunları yaşıyorum. Kayıt ettikten sonra farklı bir tonda renk çıkıyor. Nedeni nedir sizce?

Bu benim çalışma;
prnt.sc
Bu da kayıt olduktan sonraki hali;
prnt.sc

Ve bu da renk ayarlarım;

prnt.sc
(9) 

Mail ile istifa olur mu?

six packsiz #1477496 
Merhabalar, mail ile şu tarihte ihbar süremi kullanarak çıkacağım tarzında istifa maili atsak sonrasında sorun yaşar mıyız? Yoksa elden dilekçe vermek zorunlu mudur?
(5) 

Photoshop ya da illustrator sorusu

six packsiz #1474617 
Merhabalar, videolar ile ufak tefek kendi işimi görecek kadar görseller hazırlıyorum. O yüzden çok basit bir şey muhtemelen soracağım şey, alanım değil çünkü.
Aşağıdaki gibi soldaki görseli nasıl soldaki hale getirebilirim? Ya da video ararken ne diye aramam lazım?

prnt.sc
(2) 

e26 ampul e27 duyda kullanılabilir mi?

six packsiz #1472071 
E27 uyumlu duylarda e26 kullanabilir miyiz? Yani bir arkadaşıma amerikaya avize göndereceğim. Ampulleri e26, bizim ülkedeki de e27 malum. Aynı yuvada kullanılabilir mi?
Burada kullanılabilir diyor ama emin olamadım;
www.waveformlighting.com

Aynı durum e14 duy e13 ampul için de geçerli.
(6) 

Uydusuz tv izleme hakkında fikir verir misiniz?

six packsiz #1471004 
Merhabalar, bina uydumuzda sorun var. İnternet üzerinden hangi sağlayıcıyı tavsiye edersiniz?
Tivibu ev ile mümkün ancak ttnet kullanımı zorunlu. Ben vodafone kullanıyorum ve bunun için ttnete geçmem.
Tivibu go üyeliğim var ancak philips tv üzerinden kullanımı kaldırıldı.
Tv plus uygulaması da sürekli sistemden atıp giriş istiyor.
Tv plus cihazı taksitli 1400 tl peşin 900 tl artı aylık ödemelerle çok pahalı.
Kablo tv altyapısı yok.
Vodafone yine uygulama ğzerinden oluyor.

Tv smart ancak performansı çok çok düşük.

Tivibu tarzı cihaz getirerek internet bağlantılı kullanabileceğim bir şey var mı?
(3) 

Alışveriş sitesi açmak ve yönetmek

six packsiz #1470808 
Selamlar, hem mağazamı tanıtan hem de ürünlerimi satacağım bir site açmak istiyorum. Trendyol, n11 üzerinden satışım da var.
Kendim açıp kendim yönetebileceğim şekilde basit bir sistem mevcut mu? Arkadaşım opencart önerdi ama bilgisi olan var mı?
(6) 

Photoshop alternatifi program-düşük özellikli pc için

six packsiz #1469586 
Selamlar, kendi amatör logolarımı ve ürün görsellerimi düzenleyebileceğim bir program arıyorum. Online satış yapıyorum. Banner ve logo üretmem gerekli. Ek olarak ürün görsellerini bir yerlere montajlamam ve yine ürün görsellerine birkaç ekleme yapmam gerekli. Bu tarz işlemleri yapabileceğim, bilgisayarımın da kaldırabileceği bir program önerir misiniz?
Özellikler:
hizliresim.com
hizliresim.com
(2) 

Wifi zaman çizelgesi mümkün mü?

six packsiz #1469365 
Merhabalar, işyerindeki wifi ile zamanlama yapmak mümkün mü? Çalışanların sadece mola saatlerinde girebileceği şekilde ayarlamak istiyoruz. 2.4 ve 5 ghz olarak 5 ghz belli telefonlara komple serbest 2.4 olan belli saatlerde bağlanan herkese serbest şeklinde. Modem tp-link, arayüzden bir alan bulup deneme yaptık ama beceremedik. Bu tarz bir uygulama mevcut mu?
(13) 

Damızlık kullanılan pitbull için kısırlaştırma yardımı ve sahiplendirme

six packsiz #1467141 
Selamlar, malumunuz dişi pitbullar genelde damızlık olarak kullanılıyor. Yavruları da kötü niyetli kişilerce yetiştirilip dövüşlerde kullanılıyor. Bu kızımız da öyle bir kız, kendisine geçici yuva olduk ve 3 arkadaş kısırlaştırıp düzgün bir yuva bulacağız. Kısırlaştırmadan bulmuyoruz çünkü sahiplenecek kişinin niyetinden emin olmak istiyoruz.

Kısırlaştırma masrafı 1000 TL. Üçümüz için ağır bir bedel çünkü aynı zamanda evde ve sokakta baktığımız kedilerimiz var. 10-20 TL demeden toplayabildiğimiz kadar toplayıp yükümüzü biraz olsun azaltmak istiyoruz.
Eğer yardımcı olacak kişiler olursa veteriner faturası ve hesap ekstresi paylaşılacaktır. Paranın nereye gelip nereye gittiği gayet şeffaf şekilde açıklanacaktır.

Kızımız da bu;

i.hizliresim.com
(14) 

Hangi kredi kartını kullanıyorsunuz?

six packsiz #1463632 
Ek olarak yıllık kart ücretleri konusunda ne yapıyorsunuz? minimum 150-200 arası tutarlar, ödüyor musunuz her yıl? Daha önce işte üniv. kullandığım için hiç ödemedim ama birkaç ay sonra yaştan dolayı kullanamıyorum.
world platinum vardı, maaş müşterisiyken sorun yoktu ama artık maaş müşterisi değilim ve yıllık ücreti 180 tl.
(5) 

Hotmail hesabıma gelen mailler iphone'a çift geliyor

six packsiz #1463256 
Merhabalar, bir süredir bu sorunla uğraşıyorum. Başta mail uygulamasından sandım spark'a geçtim ama onunla ilgili değilmiş. Hotmail hesabım pc'de posta uygulamasında kurulu aynı zamanda da telefonumda kurulu. Gelen maillerin hepsi çifter çifter geliyor. Nasıl önleyebilirim?
(9) 

Şehirlerarası özel araçla seyahat yasağı var mı?

six packsiz #1460183 
Amcamla babam mahkemeye gidecek sadece ikisi olacak araçta. 21 ocakta mahkemeleri var onlar 10 ocak gibi gidecek. normalde yasak var mı? varsa mahkeme söylenerek gidilebilir mi? bir de sürücünün anındaki koltukta oturma gibi bir yasak oluyor mu?
(4) 

yurtiçi ve yurtdışı hisse senedi gelirlerinin vergisi

six packsiz #1457866 
Merhabalar, 2020 yılı içeriisinde hisse senedi alım-satım yapmaya başladım. Elde ettiğim gelirler herhangi bir vergiye tabi midir? tabi olduğunu duydum ancak nasıl ve ne kadar ödeyeceğimi öğrenemedim. iş bankası kullanıyorum.
(14) 

İş bankası eft ücretini düşürme

six packsiz #1457093 
Bunun bir yolu var mı? Yıllardır severek kullanıyorum ama eft ücretleri çok yüksek. Bilinen bir yöntemi var mı?
(4) 

Makarna pişirme süresini kısaltma

six packsiz #1452092 
Merhabalar, bir girişim projem var yemek ile ilgili. Bir yerde 3 dakikada makarna haşlandığını gördüm. Bilgisi olan arkadaşlar bunun nasıl olduğunu açıklayabilir mi? yani haşlama suyunun çok sıcak olması mı yoksa haşlanan makarnanın öncesinde ön pişirmeden geçmesi durumu mu olmalı? Çünkü makarna fritözünde tam 3 dakikada haşlanıyor. Biraz gelişi güzel yazmış gibi oldum ama anlayan ve bilen varsa fikirlerine açığım.
(5) 

Uçakta kedi götürmek

six packsiz #1444099 
İlk yolculuk olacak. Sadece aşı kartı yetiyor mu? Bazı yerlerde sağlık raporu da demiş ama aşı kartı ve sağlık karnesi yeterli mi?
(7) 

Gaziantep gezisi günübirlik mi yoksa 1 gece konaklamalı mı?

six packsiz #1440564 
Zeugma müzesi için adanadan gideceğim. Yol ortalama 3 saat. gitmişken tabii ki yemeklerini, tatlılarını da gömeceğim. aslında kalmalı planladım ama ikinci gün ne yapılır hiç bilemedim. ilk gün zeugma yapıp yemekleri yesem akşam dönsem mi? yoksa ilk gün bunları yapıp bir gece kalıp diğer gün de serbest mi dolaşsam. hayvanat bahçesine giderim konaklarsam en fazla. konaklamazsam da çok alelacele olacak gibi. bilemedim.
(1) 

Uçağa kedinin alınmama durumu olur mu?

six packsiz #1440411 
Kedinin bütün evrakları tam olsa yine de uçağa binişte alınmama ihtimali var mıdır? Az önce thy ile görüştüm belgeleri falan saydı ama uygun görülmemesi durumunda alınmama durumu var bu yüzden rezervasyon yapsanız daha iyi olur dedi. neden uygun görülmeyebilir dedim o anlık kontrollere bağlı falan dedi.
pek anlamadım. Bilgisi olan var mıdır?
(6) 

Nasıl güneşlenilmeli?

six packsiz #1432526 
Merhabalar, açık buğday tenli birisi olarak esmerleşmek istiyorum. Mersin'de bu hafta bir gün haftaya 2 gün güneşlenme fırsatım olacak.
Acaba niveanın 15 faktörlü güneş kremini mi kullansam yada aşağıda linkteki şeyi mi kullansam dersiniz?
Bir de ne kadar sürelerle yanmadan etmeden güzelce güneşlenme işlemini gerçekleştirmeliyim?
(5) 

Dolgu sonrası dişimden kıymık çıktı

six packsiz #1432011 
Selamlar, evet yanlış duymadınız :)
geçen salı günü arka dişimin arasına dolgu yaptırmaya gittim ve o gün ağrıdan hiç uyuyamadım. diş etimde inanılmaz hassasiyet vardı. dişimin arasında dilime takılan bir şey mevcuttu ama dolgu kaynaklı sandım. cumartesi doktora gittim yüksekliği ayarlayamamışız deyip biraz daha yonttu, hatta bir ara diş etime değdi ve acıdan zıpladım. acımasına şaşırdı ama üzerine düşmedi.
Az önce yemek yerken malum dilime takılan yerden daha fazla acı hissettim ve baktığımda öncekinden büyüktü, tırnağımla zarzor kanatarak çıkardım ve kürdan ucu gibi 0,5 cm civarı bir tahta parçası çıktı. ben asla kürdan kullanmam ve dolgudan sonra hissetmeye başladım o parçayı zaten. Sizce bu durumda ne yapmam gerekli?
Ayrıca dişçilerin özellikle dolgu işlemi sırasında kullandığı bu tarz tahta çubuk tarzı bir şey var mıdır?
(3) 

Kesi çişi kokusundan nasıl kurtulurum?

six packsiz #1431856 
Yıllardır kedi beslerim ama bu sorunla ilk defa karşılaşıyorum. 3 aylık bir kedi sahiplendim ve sağolsun koltuğa birkaç kere işedi. Defalarca sirkeli sular karbonatlarla deterjanlarla temizledim bana mısın demedi en son alüminyum folyo ile uzaklaştırdım bir süre ama bu sefer ona da alışmış. Yine o kokuyu bulup yapmış ve çok kötü kokuyor. Dişi de hanım kız, kokuyu gideremedikçe tekrarlıyor durum. Yok musur kesin bir hal çaresi, neredeyse 1 aydır koltuğu kullanamıyorum.
Kumu sürekli var ve oraya yapıyor zaten ama keyfi koltuğa yapıyor.
(3) 

Sangria kaç gün dayanır?

six packsiz #1425416 
Buralardan bir arkadaş sağolsun kokteyl konusunda güzel tavsiyeler verdi. İlk deneme olarak sangria yapmayı düşünüyorum. içerisine bir şişe kırmızı şarap, 1 bardak votka, çilek, kiraz ve limon doğrayacağım.

Bu içecek buz dolabında kaç gün dayanır? ara ara içerim diyorum da.
(12) 

Evde yaptığınız basit kokteyller var mı?

six packsiz #1424420 
Sangria ve mojito tarzı bir şeyler deneyeceğim ama sizin de bildiğiniz ferah tarihler var mı? İstanbuldan adanaya göreve geldim ve bu sıcaklarda buzzz gibi kokteyl arayışına girdim malum.
Votka, şarap veya tekila içeren kokteyller olursa sevinirim. diğer içkilerden mevcut değil elimde :/
(2) 

Siri neden telefon ters dururken çalışmıyor?

six packsiz #1424174 
Normal dururken sorun yok ama telefonu ekranın üzerine bırakınca çalışmıyor. Bu bilinçli bir durum mu? Sizde de var mı?
(2) 

Android whatsapp yedeğini iphone'a aktarma

six packsiz #1423726 
Selamlar, biraz bakındım ve biraz karışık çözümler gördüm. pek de güvenemedim çoğuna, geneli de ücretli uygulama.deneyip kolayca bunu halledebilen var mı?
(1) 

Bu bir kelebek kozası mı?

six packsiz #1423057 
Selamlar, evde yerde gördüm çöp sandım atacaktım ama farklı bir şey olduğunu fark ettim. tutarken incittim mi bilmiyorum. fotoğrafını çekmeye çalışırken minicik bir anten oynaması gördüm. sanırım bir koza.
Ne yapmalıyım? balkona bir köşeye bırakayım mı öylece?

imgur.com
(6) 

Iphone 11 appledan mı alınmalı yoksa fark eder mi?

six packsiz #1422801 
128 gb 7750 tl kendi sitesinde. Turkcell peşin fiyatında 7600 TL yapıyor vatan ise peşin fiyatına (7750 tl) 3 taksit. Kendi sitesinden alsam ne fark eder?
(3) 

Stop loss uygulaması olan banka var mı?

six packsiz #1419297 
Merhabalar, borsada iş bankası kullanıyorum ama stop loss yok sanırım. Olan bankaları biliyor musunuz?
(3) 

Farklı bir aile hekiminde muayene

six packsiz #1417795 
Aile hekimi değiştirme tarihlerinden dolayı şuan işime yaramıyor. Aile hekimim istanbulda ama bir süredir adanadayım. Geri gideceğim için ikameti aldırmadım. Ufak bir tahlil için buradaki herhangi bir aile hekimi işlem yapar mı?
(1) 

Şef bıçağından anlayan var mı?

six packsiz #1417693 
Merhabalar, şef bıçağı alacağım ama ölçüleri arasında kaldım. 17,5 ile 22 cm arasında seçenekler var. Kalınlık 2.5 mm 3 mm arasında. Kalınlık çok fark eder mi bilmiyorum ama uzunluk konusunda 17.5 olan daha iyi olmaz mı? Cetvel ile bakıyorum da 17.5dan fazlası baya kaba duruyor gibi. İlk defa kullanacağım bu arada.
(10) 

İnternet üzerinden ispanyolcada hangi seviyeye gelebilirim?

six packsiz #1417582 
Selamlar, karantina günlerinde önceden beri olan ispanyolca merakımın üzerine gitmeye karar verdim. İngilizcede belli bir seviyedeyim ancak onda da öğrenme aşamasındayım. ikisine birden çalışırsam zorlar mı emin değilim aslında.

Bir de önerebileceğiniz kaynaklar nelerdir?
(5) 

sağlık ocağında yapılan testler e-nabız sistemine düşüyor mu?

six packsiz #1417455 
Daha az riskli olur diye hastane yerine sağlık ocağına gidip test yaptıracağım. sonucu gidip almam uzun sürebilir. buradaki testler de e-nabız sistemine düşüyor mu?
(3) 

Birden fazla pdf'te arama yapma

six packsiz #1417246 
Excellde bunu kullanıyordum ama adobe'de yapamadım. Örnek olarak 5 adet pdf açık hepsi de sekme sekme. duyuru kelimesini arattığımda hangi pdfdeyse gidip bulacak. Ama şuan sadece bulunduğum pdfde arama yapıyor. Excellde 5 sheet varsa ve herhangi birinde o kelime varsa o sheet'e geçiş yapıyordu. Tabii sistematikleri farklı biliyorum ama mümkündür diye düşünüyorum.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık