(12) 

dunya ne zaman sarpa sardi?

antikadimag #1563456 
bir suredir bunu dusunuyorum. 90'li ve 00'li yillarda kultur anlaminda cok guzel bir donem yasandi. bazi insanlar bunu gecmis romantikligine yoruyor ama ben katilmiyorum.

yani jurassic park, toy story, titanic, jumanji gibi (ornekler cogaltilabilir) epik filmler cekildi. sinema altin donemini yasadi. dunyanin her kosesindeki insanlar ayni hikayeleri takip etti. harry potter yazildi, lotr serisi cekildi, star wars'in prequel'i cekildi. bence inanilmaz uretken bir donemden gecildi. bugun insanlarin hala izledigi friends tam da bu donemlerin eseridir. avrupa yakasi gibi bir dizi vardi ana akimda mesela.

turk sinemasinda hala izledigim kaliteli filmler bile hep bu donemden. her sey cok guzel olacak, gora, hokkabaz, organize isler, pardon, vizontele, yahsi bati. cem yilmaz filmleri bile sarpa sardi adam ali baba ve 7 cuceler, ersan kuneri gibi seyler cekmeye basladi.

bugun geldigimiz noktada ise kaliteli uretkenligin dustugunu, ortalamaya hitap eden islerin onem kazandigini goruyoruz. sanki zamanin ruhu degisti ve bu yeni durumu hic begenmiyorum. nufus korkunc yukseldi, butun dunya onu alinamaz sekilde muhafazakarlasti. her ulkede diktatoryel tipler gemi aziya aldi.

son 10-15 yildir mesela sinemada marvel filmleri var. (sevenleri kusura bakmasin) veya gecmiste cekilen efsanevi filmlerin sequelleri veya remakeleri yapiliyor. uretim hizi dustu. jurassic park, star wars, lotr'un devami cekiliyor yeni bir seyler uretilecegine. gecen top gun maverick cekildi.

futboldaki cesitlilik messi-ronaldo rekabetine dondu. kuresel isinma ciddi bir sorun haline geldi, goc olaylari hiz kazandi. sosyal medyada cok etkilesim alan bayagi isler cok onem kazandi. salak taklidi yapan insanlar milyoner oldu. ozellikle sosyal medya denen ortam averaj insana bir ses verdi. can egrisine gore sayilari cok olan mediocre insanlar direksiyona gecti.

ozetlemek gerekirse ikinci dunya savasindan sonra ozellikle 60'larda baslayan cinsel devrim, ozgurluk, refah bir sekilde calkantili olarak 90'larda ve 2000'lerde pik yapti ve 2010-2012 gibi dususe gecti diye yorumluyorum. gittikce de problemlerin buyudugu, islerin krize dogru gittigi bir doneme girdik.

siz ne dusunuyorsunuz? sozluge yazacaktim da orada da abuk subuk basliklarin arasinda kaybolacak, once burayi denemek istedim.
(2) 

hangi ulkelere goc edilebilir?

antikadimag #1563404 
amerika'daki calisma iznim 2 sene sonra bitiyor. 2 sene sonra ayrilmam gerekirse diye alternatif arayislarina baslamis durumdayim.

hangi ulkelere goc edilebilir? haymatloslara kucak acan diyarlar var midir? her ulkenin gocmenlik kurallari surekli degisiyor. donem donem bazi ulkeler gocmenlik programlari baslatiyor. en son kanada express entry vardi hala gecerli bir yol mudur?
(20) 

mesajlara gec donen insanlar

antikadimag #1560991 
yurtdisinda yasiyorum ve burada bazi turklerle tanisiyorum. 2 tur tip var biri mesajlara normal donus yapanlar ki ben de bunlardan biriyim. hepimiz telefonla yasiyoruz sonucta. biri bir sey yazarsa sak diye donerim.

diger bir grup da mesaj atinca bazen 1 bazen 3 gun sonra donuyor. bu grubu cozmeye calisiyorum simdilik farklilik yaratan nedir diye. nedir bu durumun sebebi? ya hic yazma, ya da aninda yaz cunku anlik cevap verilebilecek bir sey soruyorum mesela eleman 3 gun sonra donus yapiyor.

bu iletisim istemiyorum'un bir ifadesi midir? bu arada mesaj dogrudan bilgi icerikli basit bir soru mesela. birinin yasadigi apartmana tasinacaktim (o baska bir sehre tasiniyor). hangi interneti kullaniyorsun sorusuna bile gec donus geldi.

nedir bu kabile? turkiye'de hic karsilasmadigim bir durumdu bu o yuzden yurt disi diye sordum.
(8) 

turkiye'ye kac parayla donulur?

antikadimag #1560092 
0 mal varligi olan birisi yurtdisinda calisip ne kadar para biriktirdikten sonra donmeli? donmemeli denebilir ama bu cevabi kenarda tutalim lutfen.

diyelim ankara'da iyi muhitte bir ev, fena olmayan bir araba gerekecek. bir de opsiyonel ege'de yazlik olabilir.
(3) 

yurtdisina cikmanin en kolay yolu

antikadimag #1558601 
28 yasinda is tecrubesi olmayan bir yuksek muhendis ne yaparak yurtdisina cikabilir?

en uygun yollari nedir? avrupa'da, kanada'da basit 1 yillik master programlari midir yolu? hangi ulkelere gidilebilir?
(6) 

90'larda abur cuburlardan cikan seyler

antikadimag #1558354 
hatirladigim kadariyla hobby cikolatalarinin bilgi stickerlari oluyordu dolabima yapistirdigimi hatirliyorum. cok kisa ansiklopedik bilgi veren. dogru mu hatirliyorum?

bir de yine bir seylerden cikan fosforlu sekiller oluyordu. bunlar neydi, neyden cikiyordu hatirlayan var mi?

hatirladiginiz baska seyler varsa onlari da yazabilirsiniz.
(8) 

bir is gununde ne yapiyorsunuz?

antikadimag #1558278 
is ile alakali bir duyurudan aklima geldi. gun icinde day-to-day aktiviteleriniz neler?
(3) 

akademik makale nasil buluyoruz

antikadimag #1556616 
cok spesifik olacak ama xiongnu'larla ilgili yapilmis akademik calismalara ulasmak istiyorum. bunu nasil yapabilirim? belirli bir keyword uzerinden aramaya musaade eden siteler.
(9) 

turkiye'de sehirlerin akarsulardan uzakta kurulmasi

antikadimag #1555074 
firat uzerinde buyuk sehrimiz yok ornegin. malatya, elazig, erzincan var ama hep nehirden biraz uzaga kurulmuslar.

kirikkale mesela kizilirmak geciyor ama merkezden gecmiyor tam sehrin disindan geciyor. akarsunun dibine kurulmamis az otesine kurulmus.

batman cayi falan hep sehrin uzaginda. diyarbakir'da dicle oyle. ornekler cogaltilabilir.

avrupa'da, amerika'da ise tam akarsunun uzerine kuruyorlar sehirleri. bu fark neden oluyor? tuna'nin tam uzerinde ulm, viyana, bratislava, budapeste, belgrad vs var.

1) bu fark neden oluyor?
2) tam merkezinden nehir gecen kac ilimiz var? adana boyle. kastamonu'da var ufak bir. baska neler var? (eskisehir bile tam uymuyor benim tanimima cunku tarihi merkez porsuk cayindan 1 km uzakta)
(3) 

en iyi gorsel uretici AI

antikadimag #1554976 
hangileri en iyi su anda? kisa bir komut verince ona uygun gorsel ureten AI'lardan bahsediyorum.
(18) 

baklavayla ayran ictiniz mi?

antikadimag #1554901 
mukemmel bir kontrast degil mi? ben bunu universite yemekhanesinde baklava ve ayranin oldugu bir gun denemistim ve bayilmistim. muhtemelen denemeyenler iyy o ne be diyeceklerdir ama deneyenlerin yorumlari nedir?
(5) 

isvicre kulturel olarak nasil

antikadimag #1554352 
bolgesel/lingual olarak degisiyor mu? bir alman sikiciligi ve disiplini var mi bu arkadaslarda? isvicre'de yasamis olanlar kulturu nasil tanimlar?
(2) 

animasyon, goruntu yaratimi hangi programlarla oluyor?

antikadimag #1554192 
youtube videolarinda goruyorum cok guzel goruntuler, animasyonlar yaratiyorlar. atiyorum adam kainatin olusumuyla ilgili video yuklemis ama galaksilerin animasyonlarini, goruntulerini kendisi yapmis. hangi programlarla yapiyorlar bunlari?
(4) 

iphone kitlenince nasil acilabiliyor? icloud bilgileri yok.

antikadimag #1553923 
bizim eniste telefonu kitlemis ve icloud bilgilerine de ulasamiyor. mail adresini de parolayi da hatirlayamiyor. icloud olustururken girilen mail de yok ortada. var midir bunlari ogrenmenin yolu? ne yapmalilar?
(1) 

amazon.de adres kisminda telefonu kabul etmiyor

antikadimag #1553699 
checkout'ta adres girerken telefon da istiyor, girince de kabul etmiyor. cattik. ne yapacagiz? yasayan var mi bu sorunu?
(2) 

amazon almanya'dan alisveris

antikadimag #1553605 
anama almanya amazon'dan 35 euroluk bir mutfak aleti almak istiyorum. acaba gumrukten gecerken ederken sikinti olur mu? surekli degisiyor gumruk kosullari o nedenle buraya sormak istedim. ne kadar ekstra vergi oderiz buna kapida.
(3) 

avrupa'da vatandaslik/oturum izni

antikadimag #1553469 
is bulup avrupa'ya tasindik diyelim. calisma vizesi almakta sikinti var mi? vizeyi aldiktan kac yil sonra vatandas olabiliyoruz? bunun icin ekstra sartlar gerekiyor mu?

elbette ulkeden ulkeye degisiyordur ancak almanya, hollanda, ingiltere gibi basat ulkeler icin bilgi ariyorum daha cok.

2023 szeged festivali

antikadimag #1552833 
konaklama konusunda tavsiyesi olanlar var mi? genel olarak butun tavsiyelere acigim hic boyle bir festivale gitmedim daha once.
(11) 

ankara'nin en guzel semti

antikadimag #1552832 
bedava ev verseler hangi semtte yasamayi tercih ederdiniz?
(4) 

ankara'da ev almak - golbasi mi sehir merkezi mi

antikadimag #1552646 
sehir merkezinde yasanabilecek bahceli, ayranci, kavaklidere, gop gibi yerlerde yeni evler 3.5-4 milyon civari gibi. bunun yerine ayni sartlarda evler golbasi'nda 1.5'a bulunabiliyor. cok ustunkoru baktim sari siteden detayli girmedim.

zaten konya yolundan sak diye baglaniyorsun merkezi yerlere. hem gol de var, dogasi guzel. oyleyse golbasi'ndan ev alip 2 milyon kurtarmak daha mantikli degil mi?
(5) 

doktora gideyim mi? durum kotu mu?

antikadimag #1552410 
alakasiz saatlerde kafein alinca hafif carpintim olurdu. bir gun ofisteki soguk kahvelerden birini dikip bitirince aksam arkadasin evinde kalbim pat pat atmaya basladi, uzun sure sakinlemedi. artik sadece sabahlari iciyorum o etkilemiyor. yine bu normal.

sonra deprem surecinde cok etkilendim ve kalbimin fiziki olarak acidigini hissettim bir gun. o gun takip etmeyi falan biraktim haberleri. cunku cidden fiziken kalbim agriyordu artik.

gecen pazar da soylemesi ayip hint kenevirinin etkisi fazla olsun diye ac karnina almisken feci carpinti yapti. oyle ki acile gitmeyi dusundum. hemen arkadasimi aradim geldi biraz bekledik. 2 saat falan kalbimin pata kute atislarini dinledim. gercekten tuhaf bir histi. nabzim 120'den asagi inmedi uzun bir sure.

simdi de sol kolumda pazumun oldugu yerde bir agri var 2 gundur. bu da kalbe yoruluyor biliyorsunuz. 31 yasinda tam hayati duze cikarttik derken olmek istemiyorum. ama acaba buyutuyor muyum diye de dusunuyorum.

bekleyeyim mi doktora gideyim mi? yurtdisindayim ama iyi bir sigortam var. hastaneye gitmeyi sevmedigimden useniyorum.
(7) 

benzinli motorun avantaji nedir?

antikadimag #1552056 
lisansim makine muhendisligi yani isin teknik kismini biliyorum. cyclelarini, tasarimlarini vs. ancak dusunuyorum tasiniyorum benzinli motorun avantajlarini bulamiyorum.

dizeller;
-daha verimli,
-daha yuksek torka sahip,
-arizasi daha az cunku daha basit bir yapida (buji yok, yuksek rpm yok vs)

benzinlinin bulabildigim avantaji dusuk sikistirma oranindan dolayi daha kucuk, daha hafif ve daha sessiz olmasi. bir de emisyonu daha temiz gorece.

ancak mekanik anlamda baska bir ustunlugunu bulamadim. ben mi birsey kaciriyorum.

bazi insanlar benzinli arac daha keyifli diyor. ben hic dizel kullanmadim. benzinliyi keyifli yapan sey nedir?
(5) 

turkiye'de gayrimenkul fiyatlari

antikadimag #1551975 
2017'de $30k civari oldugunu bildigim bir yazlik simdi $80-90k'ya satiliyormus bugun ogrendim. turk parasi deger kaybetti de, uluslararasi dovize karsi nasil 3 katina cikar ulke iyice patatese donmusken?

bunun mantikli aciklamasini yapabilecek birileri var mi?
(1) 

secim nasil yapilacak?

antikadimag #1551959 
ulkede bir ay once milyonlarca insan yer degistirdi. ikametgah degisimleri devam ediyor. bu sartlarda 2 ay sonra nasil secim yapilabilir? bana hic olasi gelmiyor.

secmen listeleri ne zaman netlestirilecek?
(4) 

dsg sanziman sorusu

antikadimag #1551879 
arac 2017 passat. gaza basip ani hizlanmaya calistigimda devir 3000'i gecmesine ragmen vites arttirmiyor. oyle olunca anlik ayagimi gazdan cekip hemen tekrar basiyorum ve vitesi oyle arttiriyor.

bu dsg'nin ozelligi midir yoksa benim aracta mi bir problem var?
(8) 

kardesim icin ne yapabilirim?

antikadimag #1551666 
kendisi 28f kimya muh yuksek lisansini bitiriyor bu yaz ve hic calismadi.

ben amerika'da calisiyorum. turkiye'nin halini dusunursek ne yapabilirim onun icin?

dil okulu, amerika'da baska master veya phd programlari aklima geliyor. tr'de is bulmasi zor gibi. en akillica yol nedir?
(6) 

yurtdisindan oy kullanmak

antikadimag #1551614 
simdi fark ettim ki devlet benim yurt disinda oldugumu bilmiyor muhtemelen. benim ikametgah hala ankara'da duruyor. simdi ben konsolosluga gitsem orada oy kullanabilir miyim? ne yapmam lazim?
(3) 

turk edebiyati hakkinda kitap, bilgi vs

antikadimag #1551514 
cumhuriyet sonrasi turk edebiyatinda onemli yazarlar ve eserlerini iceren, bir index gibi liste tarzi bir sey bulabilir miyim? kronolojik olsa daha iyi olur.
(27) 

kilicdaroglu mu aksener mi hakli

antikadimag #1551360 
bence kilicdaroglu buyuk bir yanlis yapti. %1'lik akp eskileriyle ciddi oy potansiyeli olan ortagini karsisina aldi. ne icin? kisisel hirs baska bir sey degil. iyi parti'nin dedigi cok makul bence, anketlere bakalim halkin sesi olalim. ancak kemal son sakasini yapti. akp eskilerinin onu desteklemesi zerre onemli degil benim icin.

sonra aksener de cikti ozde dogru ama siyaseten fiyasko bir aciklama yapti.
aksener'de de hata olsa da asil problem kemal'de diye dusunuyorum. sonucta ikisi de haksiz ama asil fatura kilicdarogluna yazar benim analizime gore.

duyuru ne der?
(10) 

para mi hayallerin pesinden gitmek mi

antikadimag #1551152 
iki is teklifi alsaniz, maas asagi yukari ayni.

bir sehir austin, tx. gelir vergisi yok ve ucuz bir sehir. cok guzel sehir bu arada kotu degil ucuz diye. yasamak istedigim bir yer yani.
digeri de new york city. daha fazla bir sey soylemeye gerek yok sanirim.

gelir vergisi ve yasam pahaliligi gibi sebeplerden austin tercih edilirse yilda $25k'dan 2 yilda $50k daha fazla para biriktirmenizi saglayabilir. ama diger secenek de new york. dunyaya bir kere gelmisken new york'ta yasamak. zaten sonrasinda amerika'dan ayrilmak zorunda da kalabilirim immigration sureclerinden oturu. bu durumda $50k cok ciddi bir fark yaratir.

amerika'da 2 sene calisma imkaniniz olsa hangisini tercih edersiniz? ben austin'e sicak bakiyordum cunku zaten sevdigim bir sehir ama bir arkadasim benzer durumda new york'a tasininca acaba maddi kaygilardan hayati mi iskaliyorum diye dusundum.
(7) 

turkiye'de benzinler kac oktan?

antikadimag #1551023 
abd'de 87 89 91 93 diye gidiyor. internette bakinca kursunsuz 95 oktan gordum sadece.

1) baska alternatif yok mu?
2) abd'de 95 oktan bulamiyoruz. turkiye'de en kaliteli benzinin satilma sebebi nedir? premium olmayan cogu arac icin gerekli degil (bir avantaji yok) yuksek oktan. bosuna para verilmiyor mu o zaman?
(3) 

yurtdisindan turkiye'ye usd transferi

antikadimag #1550951 
yuklu miktarda transfer icin bunun yolu nedir? ne kadar komisyon kesilir? $100k desek mesela.

ulke abd.
(5) 

astroloji bilenler

antikadimag #1550941 
son 10-15 yilda dunyadaki tum ulkeler daha kabuguna cekildi ve her sey kotu gitmeye basladi. bu sadece tr icin boyle degil bu arada abd'yi yakindan biliyorum ve gordugum kadariyla her yer icin boyle.

bu mars'la jupiter'in yaptigi aci maci vs diyerek bu durumu tahmin edebilen, aciklayabilen astrologlar var miydi? hani deniyor ya mars'in etkisini girecegiz onumuzdeki 10 yilda vs tamamen atiyorum hic bilmiyorum.
(1) 

sozluk kac aylik ip kayitlarini tutuyor?

antikadimag #1550863 
malum sikayet gelince hemen paylasiyorlar ya, acaba ne kadar geriye gidiyordur bu paylasimlar? sozluk donumuza kadar ne bilgimiz varsa veriyor mu yoksa koruma maksatli sadece son ip'leri mi veriyor.

bir de acaba sozluk'e adimiza yonelik sorusturma maksatli bilgimizin paylasilip paylasilmadigini sorsak yardimci olurlar mi?
(2) 

evi yikilanlar tazmin ediliyor mu?

antikadimag #1549745 
adam belki milyon lira harcayip ev aldi, ama ev ikinci depremde yikildi. vatandas sag. boyle durumlarda ne oluyor?

veya bir vatandasin anne babasi yikilan binada vefat etti. normalde miras kalacakti. simdi nasil olacak?
(4) 

deprem sonrasi nasil toparlanacagiz

antikadimag #1549673 
hayatimda duymadigim aciyi ve uzuntuyu su gectigimiz birkac gunde yasadim. ayni zamanda ofkeyi de elbette tayyip denen herife. bugun acik soyluyorum kalbim agridi tum gun fiziksel olarak. dun de bugun de basim agriyarak kalktim. bayagi cok yiprattim sanirim kendimi.

elimden geldigince yardim toplamaya calistim burada. artik ne yapilabilir? haftaya bir psikolog ile gorusmem olacak. oyun falan oynayacagim artik bos kaldigimda. maalesef yurtdisindayim burada cok arkadasim yok, insanlarla gorusemiyorum.

bu tarz yas sureclerinde tavsiye edilen seyler neler? psikoloji bilen var mi?
(47) 

deprem icin yardim kanallari

antikadimag #1549293 
www.afetbilgi.com her sehirden yardim imkani icin buna bakabilirsiniz.

---

para yardimi: afad, kizilay, ahbap.
esya yardimi: belediyeler, losev, ankara barosu.

---------------

bagis yapilabilecek; afad, kizilay, ahbap. baska hangi kurumlar var?

bunun disinda dogrudan malzeme tedarigi yapan kurumlar var midir? aileme soyleyecegim evdeki eski kisliklari gonderebilecekleri kanal nedir?

hem de bu tarz bir duyuru sabitlenirse buraya gelen insanlar da yardim yapabilecekleri araclari gormus olurlar.
(27) 

her dus aldiginizda sampuan kullaniyor musunuz

antikadimag #1548764 
ben 2-3 dusta bir kopukluyorum kafami. kafa cok kirlenen, terleyen bir yer degil ki neden sampuan lobisinin oyununa duselim degil mi ama?
(16) 

gidip yasamak istediginiz zaman dilimi

antikadimag #1548348 
eski turk filmlerini izlerken goruyorum bazen. 1970'lerden 1990'lara kadar istanbul'a inanilmaz bir ozlem duyuyorum. halbuki 90'larda ankara'da dogmus bir turk genci olarak bu ozlem cok sacma.

ancak sanki gercek mutluluk o zamanlarda oradaymis gibi. sizin de boyle keske o zamanlarda surada yasayabilseydim dediginiz zamanlar ve mekanlar var mi?

tamamen fantazya.
(3) 

yesilcamdaki aktorler

antikadimag #1548150 
bu cuneyt arkin, kemal sunal ve diger daha az unluler oynadiklari filmleri kendileri mi seciyordu?

o kadar siklikla film cekiyorlarmis ki, kimi zaman ayni anda 3-4 seti idare ediyorlarmis. boyle olunca sanki yapim sirketleriyle kontrat imzaliyorlarmis ve kontrat suresince ne is gelirse oynamak zorundalarmis gibi dusundum ben.

yesilcam'da calisma duzenini bilen konu hakkinda bilgisi olan var mi?
(1) 

amerika'ya turkiye'den kitap almak

antikadimag #1548051 
turkce kitaplari amerika'ya nasil getirtebilirim en hesapli sekilde? kitapyurdu gonderiyormus diye duydum kullanan var mi?
(8) 

bozuldugunuz ve gorusmeyi keseceginiz arkadasiniza uzun mesaj yazar misiniz

antikadimag #1547785 
hani butun dusuncelerinizi ozetleyen bir mesaj. iliski bitiminde yazilan uzun mesaj gibi. yoksa bu mesaj sadece iliski bitiminde mi yaziliyor.

cok bozuldum birine ve bunu da bilsin istiyorum. acik acik yazsam mi dusuncelerimi yoksa birak bosver mi dersiniz?

5 ay once tanistik, ayda 1-2 gorustugum biri. ben yazmak istiyordum normalde ama o tamamen sessiz sedasiz silmeye ok gibi. buna da biraz daha bozuldum. ne alingan insanim be.

edit: ek bilgi, yurtdisinda 2 turk'uz. tikler gelecek.
(7) 

tavugu tezgahta cozdurmek

antikadimag #1547304 
simdi buzluktan gec cikardigim tavuk dolapta tam cozulmemisse tezgaha koyup biraz beklemenin zarari nedir? bakteri falan uruyor tamam da, ben hatirliyorum annemin bazen boyle yaptigini ve hic zehirlenmedik de.

internette kesinlikle yapmayin deniyor ama pratik gerceklik farkli midir? yani internette safety kosullari biraz abartiliyor gibi geliyor bana. dunden kalan pizza yenmez, disarida 2 saat beklemis et yenmez falan yaziyor ama gercekte yiyince bir sey olmuyor bunlari.

tecrube bilgisi dahilinde ben yedim zehirlendim, zehirlenmedim diyen var midir?
(5) 

airfryer'in olayi ne?

antikadimag #1546757 
cok methettiler, bekar bir erkek olarak ben de aldim.

firina karsi tek avantaji kucuk oldugu icin on isitmanin kisa surmesi. bir de kizartma tadi veriyor ama bunu avantaj degil farklilik olarak goruyorum.

temizlemesi firindan daha mesakkatli gibi geldi. ben neyi kaciriyorum?
(9) 

iliskiden sonra agizda kan tadi

antikadimag #1546488 
uzun suren bir sevismeden sonra agizda kan tadi olmasi normal midir? gidip tukurdum kan falan yoktu agzimda. kalbi zorlamis gibi dusunup korktum.

cins: erkek
(4) 

turkiye'nin 100. yili

antikadimag #1546420 
cocuklugumda cumhuriyetin 75. yili pankartlarini, hatta tabelalarini hatirliyorum. buyuk bir heyecan var gibiydi o zaman. her yere bastirilan bir 75. yil tasarimi vardi.

100. yilda benzer bir kutlama hali var mi? tr'de degilim de merak ettim. cok daha buyuk bir olay olmasi lazim.
(2) 

sozlukte otomatik tasinan basliga entry girmek

antikadimag #1546411 
baltic basligina entry girecegim ama baslik baltik kelimesine yonlendirildigi icin giremiyorum. bunun cozumu nedir?
(11) 

hangi saat

antikadimag #1546139 
evet bir hangi saat duyurusu da benden cunku isin icinden cikamadim. cunku saatler cok benzer.

1: baltic-watches.com
2: baltic-watches.com

mavi otomatik diver ariyorum ve en sonunda bu ikisine kadar inebildim. tek saatim olacak.
(3) 

yilbasi partisine gideyim mi gitmeyeyim mi

antikadimag #1545896 
evde oturma planlari yapiyordum ama komsumun bir turk arkadasi parti veriyormus. benim turk oldugumu duyunca davet etmis. evet demis bulundum ve whatsapp grubuna eklendim :( ama hic gitmek istemiyorum. bi rooftop'ta 9 kisilik ufak bir parti.

bir yandan da bu sehre yeni tasindim ve pek arkadasim yok. git insanlarla tanis diyor aklim bir yandan. cunku insanlarla tanisamadigimdan yakiniyorum burada. ama evde rahat rahat oturacaktim ne guzel ya...

ne yapsam bilemedim. 31e amerika.
(13) 

cilt kirisikliklari icin krem

antikadimag #1545796 
krem disinda baska onerisi varsa ona da tamamim.

yas 30'u gecince baby face'im kirismaya basladi :( ozellikle alin ve goz cevresi icin ne tur cilt bakimi yapilabilir?

fark ediyorsa eril bireyim.

mobil görünümden çık