(4) 

atatürk'ün hayatını anlatan kitaplar

antikadimag #1116029 
mümkünse yakın çevresinden birilerinin günlük şeklinde tuttuğu notlardan oluşturulmuş kitaplar olsun istiyorum.

bunun dışında sıkça gözüme çarpan,

ş. s. aydemir - tek adam
a. mango - atatürk modern türkiyenin kurucusu

kitapları mevcut. başka önerileriniz var mıdır?
(10) 

booking otel ücreti

antikadimag #1115351 
arkadaşım kemer'de bir otel tavsiye etti. 3 kişi 7 gece için konuştum adamlarla 2000 fiyat çektiler. 1800'e indiler sonra.

ben biraz işkillendim bir de internetten bakayım dedim kendi kendime. booking'de aynı oteli buldum. 3 kişilik odayı seçtim. 223 yazıyor. 7 gün için 1560 yapar. booking'de yazan ücret 3 kişi için geçerliyse çok daha iyi değil mi? her şey dahil diyor bir de. kaçırdığım bir nokta var mı?
(10) 

Hiv pozitif birisiyle tanistiniz mi?

antikadimag #1114821 
1- korunarak hiv pozitif olan birisini tanidiniz mi?

2- hiv oldugunu ogrenince belli etmeseniz bile o kisiden sogudunuz mu?
(1) 

taekwondo nasıl bir spor?

antikadimag #1112228 
şimdi depdep çekmeye dayalı bir spor gibi duruyor. arada yumruk da atıyorlar ama yumruktan sayı alınmıyor sanki.

bir de biri küt diye indiriyor tekmeyi aha sayı diyorum ama sayı olmuyor. nedir bunun kriteri?
(3) 

[ciddi] Duyurunun Mühendisleri Gelin

antikadimag #1108511 
Okulu bitirdiğimiz noktada ve kariyerimizin ilerleyen dönemlerinde karşımıza sıklıkla çıkan bir ikilemdir, idari mi teknik mi devam edileceği. Birçok genç mühendis idealist sebeplerle teknik devam etmeyi istiyor.

Bundan sonrası da benim öznel yorumumdur.

İdari alana yönelmiş 30 yaş altı mühendisler genelde teknik konuda güzel bir iş bulamamaktan bunu yapıyorlar. Sanki çoğu imkanı olsa teknik çalışmak ister gibi.

Ben 2 senedir idari çalışıyorum. Proje yönetimi üzerine. Ve eğitimini aldığım işi yapmıyor olmanın verdiği olumsuz hislerle boğuşuyorum. Teknik bir pozisyona iş başvurusu yaptım ve onu bekliyorum şu anda. Ancak aklımda deli sorular, acaba doğru mu yapıyorum?

Şimdi teknik işi çok iyi kurumlarda bulamayacağım. Zira tecrübe eksikliğim var ve birçok iyi kurum tarafından mülakatlara bile çağrılmamıştım arge üzerine. Bu mülakatına girdiğim kurum en üst seviyenin bir altı. Çok ihya etmese de tatmin edecek yani.

Ancak idari bir pozisyonda çalışırsam en iyi kurumlara bile girebiliyorum, sektörde tecrübem var. Şimdi gemileri yakıp teknik mi çalışmalıyım? Yoksa aman boşver diyip daha iyi bir yerde idari mi devam etmeliyim.

Sizler kariyerlerinizde bu ikilemle karşılaştığınızda nasıl karar verdiniz, kararınızın sonucundan memnun musunuz? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

* İdari derken proje yönetimi, kalite, pazarlama vb. kastediyorum.
(2) 

olimpiyatları nereden izleyelim?

antikadimag #1107973 
eş zamanlı 7-8 faaliyet oluyor. trt sadece birini verebiliyor. nereden takip edebiliriz istediğimiz şeyi?
(1) 

atatürk'ün meclis konuşmalarına nasıl ulaşabilirim?

antikadimag #1107652 
bunların toplandığı bir yer var mı? tbmm sitesinde parça parça buluyorum ama tam dökümüne nereden nasıl ulaşırım?
(1) 

Whatsappte yukarıda çıkan kişi

antikadimag #1106971 
Listenin en tepesinde daha önce konuşmadığım ama rehberimde olan biri belirdi. Chatin içi boş, yanlışlıkla bir şey mi yaptım?
(5) 

Mülakattan Olumlu Dönüş Süresi

antikadimag #1106642 
Kaç gün içinde dönüş yapıyorlar sizin tecrübelerinize göre. Geçen perşembe mülakata girdim her geçen gün ümidim kırılıyor.
(11) 

zorla askere götürülmek kaldı mı?

antikadimag #1103429 
yüksek lisansın tecili bitiyor. şimdi ben askere gitmeyip yüksek lisansı bitirsem mümkün mü bu? kolumdan tutup götürüyorlar mı yoksa? para cezası var dedi arkadaşlar. parası neyse verip askerden uzak durabiliyor muyuz?
(1) 

türlere göre müzik öneren site

antikadimag #1102894 
örneğin barok dönem klasik müzik veya post rock dediğim zaman onunla ilgili bilindik, sevilen parçaların sıralandığı bir site var mıdır?
(3) 

parmesan peyniri ne yapılır?

antikadimag #1101562 
italya'dan dönerken duty free'de gördüm alayım dedim yarım kilo attım çantaya. ama ne yapacağımı, nerede kullanacağımı, nasıl yiyeceğimi bilmiyorum.

yol gösterecek olan var mı?
(3) 

Yaranin etrafi neden sararir?

antikadimag #1099571 
Kizarmayi, morarmayi anliyorum da sararma neden olur?
(1) 

Pokemon go nedir

antikadimag #1099033 
Yurtdisinda ve kisitli internet sahibi oldugum icin arastiramadim ama herkes bir pokemon go konusuyor. App store a baktim bir sey yok. Heyecanlanmistim halbuki 1. Nesol pokemon falan duyunca.

Nereden edinebilirim bunu?
(5) 

İtalyada telefon kullanmak

antikadimag #1095833 
2 hafta süreyle italyada olacağım. Hem kendi 3gsini kullanabileceğim hem yeri geldi mi türkiyeyi arayabileeğim uygun bir çözüm var mıdır?
(1) 

dudullu otogarından sabiha gökçene nasıl giderim?

antikadimag #1095712 
sabah 4-5 gibi istanbul'a ineceğim. sabiha gökçen'e en uygun nasıl giderim?
(3) 

hostelde değerli eşyaları ve telefonları ne yapıyoruz? alarm?

antikadimag #1095604 
her şey tamam da telefonu yanımıza almamız lazım değil mi alarm için. çok erken alarm kurmak normal midir?
(1) 

sahur molası veren/vermeyen otobüs firmaları

antikadimag #1095526 
ramazan'da kullanıp tecrübe eden var mı? iftar da olur.
(6) 

horlama nasıl engellenir?

antikadimag #1095525 
geçen gün arkadaşımla kalırken çok horladığımı söyledi. şimdi ben yarın avrupa turu yapacağım hostellerde kalarak, ayıp olmasın oradaki insanlara. horlamayı kesici azaltıcı mucizevi bir çözüm var mı acep? doktora gidebileceğim bir süre yok maalesef.
(5) 

Ankara istanbul arası kaç saat

antikadimag #1095467 
Otobüsle gideceğim gece, ne kadar sürer
(2) 

Londra gatwick duty free

antikadimag #1093842 
Parfüm alacağım uygun mudur bulunur mu çeşit
(3) 

Zayıf erkekler için tişört

antikadimag #1093770 
Bazı tişörtlerim vücudu sarıp iyi gözükürken çoğu tişört üzerimde iyi durmuyor. Bugün tişört almam lazım direkt marka önerebilecek var mı?
(6) 

Sırt çantası alırken nelere dikkat edilmeli

antikadimag #1093586 
Püf noktaları nedir bu işin?
(7) 

çanta için hangi outdoor markası?

antikadimag #1093437 
jack wolfskin, the north face, decathlon markaları?

hangisi iyidir? uzak dur, bunu al dediğiniz neler?
(1) 

pazubant nerede satılır?

antikadimag #1093428 
basketçilerde falan olan tipten. mümkün olduğunca ince hafif.
(4) 

yurt dışında tr hesabımdan para çekebiliyor muyum?

antikadimag #1092699 
herhangi bir atm'ye kartı takıp çekebiliyor muyum?
(5) 

yurtdışı seyahat için hangi büyüklükte çanta alayım?

antikadimag #1092596 
pazartesi gidiyorum daha çanta yok ortada. hostellerde kalacağım 2 haftalık bir avrupa seyahatim var. kaç litrelik çanta yeterli olur?

40 yeter mi? ya da 50?
(8) 

dolgu diye gidip kanal yapılan dişiniz oldu mu?

antikadimag #1091021 
bir dişe ne zaman kanal yapılıyor? durduk yere ağrımaya başladığı zaman mı? normal bir çürük için dolgu amacıyla gittiğinizde buna kanal lazım dedikleri oldu mu?
(2) 

duyurunun doktorları gelin

antikadimag #1091005 
çarşamba gecesi yüksek ateş ile yataklara düştüm.

semptomlar;
vücut ağrısı (bacaklar özellikle)
ateş
boğaz ağrısı
baş ağrısı
şiş bademcik

perşembe sabah hemen doktora gittim antibiyotik yazdı gönderdi. 1000 mg amoklavin. parol al dedi ağrı kesici olarak bir de yutkunma kolaylaşsın diye gargara verdi.

şimdi cumartesi günü

soğuk terleme
baş ağrısı
şiş bademcik

kaldı.

tekrar gideyim mi doktora? antibiyotiği bitene kadar alacak mıyım?
(9) 

dolgu yaptırırken acı çeken var mı?

antikadimag #1090932 
ortaokulda iğne korkusuyla uyuşturmayıp matkapın altına yatmıştım. iğneden korkup matkapa sarılmak da ayrı bir salaklık ya neyse. acımıştı baya.

bir de lise sonda iken ön dişime dolgu yapılacaktı, kadın iğne vurdu. uyuşmadı. uyuşmadı dedim biraz yapalım acırsa ikinciyi yaparız dedi. (orospu)

ağlata ağlata oydu dişimi. hayatımda hissettiğim en büyük acıdır resmen gözümden yaş gelmişti. devletti bu.

var mı benden başka acı çeken? kime sorsam hiçbir şey hissetmedim falan diyor.
(13) 

yemek yiyecek yer bulma (yurtiçi ve yurtdışı)

antikadimag #1089252 
nasıl yapıyorsunuz? örneğin hiç gitmediğiniz bir şehre gittiğinizde nerede ne yiyeceğinize nasıl karar veriyorsunuz?

alakasız soru: londra'ya gideceğim ne yiyeyim?

foursquare: dinamik olmasını ve muhite göre yanıt vermesini seviyorum. kategorilere göre araması da fena değil. ama biraz öğrenci işi gibi, trilye ankara'daki ilk 100'de çıkmıyor mesela.

tripadvisor: biraz daha geleneksel gibi geliyor. örneğin altın çağlarını 2010 öncesi yaşamış ve şu anda feci bir yer olan düveroğlu (maltepe şubesi) hala en tepelerde çıkıyor. pek değişken değil. ama ortalama ne kadarla çıkabileceğinizi söylemesi mükemmel.
(5) 

londrada müzikal izlemek yahut izlememek

antikadimag #1087608 
biletler 70-100 sterlin arasında. çok para ama sizce gitmişken gireyim mi? sefillerin müzikali varmış.
(6) 

uçak aktarma sorusu

antikadimag #1087566 
thy'nin sitesinden ankara-londra uçuşu seçtim. istanbul'a iniş ile istanbul'a kalkış arasında 1 saat var. bu 1 saatte ne yapılıyor? pasaport kontrolü bu arada mı? yetişilir mi?

ek olarak biri anadolujet biri thy. arada bagaj alacak mıyım yoksa otomatik mi aktarılacak?
(3) 

jak çoklayıcı nereden alınır?

antikadimag #1085891 
sb. teknosa gibi yerlerde yoktu.
(3) 

amazon alışverişi becerebildim mi?

antikadimag #1084840 
şimdi dün akşam 2 parça ürün aldım toplam 225 dolar. biri 200 diğeri 25. bir kredi kartını denedim decline etti, diğerini denedim onu da etti.

bugün telefon bankacılığından hiçbir call center elemanı ile muhattap olmadan e-ticaret'e açtırdım kartı. tamamen otomatik yönlendirmelerle. sonra tekrar denedim. bu arada 25 dolarlık ürün yeşil ve not yet shipped yazıyor, track your order vs.

200 dolarlık üründe revise payment diyordu, tekrar denedim kartı, bunu da aldı bu sefer bu da yeşil oldu. şimdi sorun şu 200 dolar provizyonda gözüküyor ama 25 dolarlık ürün 2 kartta da gözükmüyor.

yapamadım mı, yaşlanıyor muyum :(
(4) 

kpss merkezi atama ne oldu (2014 kpss)

antikadimag #1084353 
2014 kpss'nin hala merkezi atama geçerliliği var mı? 4 ayak oluyordu galiba sonuncusu yapıldı mı?
(3) 

italya schengen idata

antikadimag #1082307 
imzalı banka hesap dökümleri ve işyerinden alınan izin kağıdı için imza sirküleri de istiyorlar mı? idata yazmamış öyle bir şey?
(6) 

maalesef sosyalliğin bu kadar önemli olması

antikadimag #1081317 
başlık için sorry, bu üslup çok hoşuma gidiyor.

ana metin ise, bugün arkadaşla odtü devrim'de oturduk. fıstık bira çekirdek yaptık. etrafımıza kuşlar toplandı. biz de bu kuşları besleyerek eğlendik.

veeee.

ana fikre geliyorum.

bu kuşların en sosyal olanları en çok çekirdeği yedi. çekingen olmayan, girişken olanları. hasta ve çekingen olanları, hayat enerjisinden mahrum olanları ise geride kaldı.

piç olmak, girişken olmak kuşlar aleminde de işe yarıyor, burada da.

ibretlik kıssa değil mi?
(1) 

askerlik tecili - yüksek lisans

antikadimag #1081096 
arkadaşlar 2018 ocak'ta yüksek lisans kaynaklı askerlik tecilim bitiyor.

diyelim ben o yüksek lisansı bitirmeden bıraktım, başka bir programa kaydoldum, onun da tecili başlangıçtan itibaren 3 sene mi oluyor? böyle ötelemek mümkün mü?
(1) 

ankara kızılay, bahçeli civarında gece açık mekan

antikadimag #1080814 
12-1 dedi mi toparlanmayan alkollü mekan var mıdır?
(7) 

vize ne zamandan itibaren başlar?

antikadimag #1080186 
ilk kez vize alacağım da vize verildiği tarihte mi başlar, yoksa ilk girişin beyan edildiği tarihte mi?
(7) 

güvence paranız var mı?

antikadimag #1079885 
ne olursa olsun dokunmadığınız çok acil durumlar için sakladığınız ve yokmuş gibi yaptığınız paradan bahsediyorum. var mı? varsa ne kadar?
(4) 

memur nasıl schengen vizesi alır?

antikadimag #1079712 
idata'dan italya vizesi alacağım. sgk işe giriş bildirgesi ve sgk hizmet dökümü isteniyor. bunlardan kast edilen nedir? sgk hizmet dökümü yok ki bizde.
(1) 

avans nakit mi kredi kartı faizi mi

antikadimag #1079548 
bu ay param çıkışmadı ya kredi kartının asgarisini bile ödeyemeyeceğim ya da enparadan avans kullanarak onun faizini ödeyeceğim.

Hangisi daha avantajlı olur?
(3) 

vize için bordro

antikadimag #1079392 
nereden alınıyor? e-devlet'ten alınanın köşesinde resmi işlemler için kullanılamaz gibi bir şey yazıyordu. onunla alan var mı? kurumdan mı isteyelim?
(2) 

fas gelişmiş bir ülke mi?

antikadimag #1078909 
afrika ortalamasına göre en hoş yerlerden biri diye önyargım vardı benim buraya. ancak human development index'te çok düşük puan almış. yani diğer afrika ülkelerinin çok çok altında. giden, gören kuzey afrikayı gezen biri açıklık getirebilir mi buna?
(3) 

sakal tıraşı

antikadimag #1078667 
makineyle tıraş olmuyor. jilet kullanıyorum, ancak marketlerde satılan mach 3'ler de çok makul değil sanki. sürekli gidip yenisini almak gerekiyor.

klasik içine jilet takılan makinelere geçmeyi düşünüyorum. onlar da en ufak hatada kesiyorlar. pek konforlu değil. gillette'in milyarlarca dolar argeyi nereye harcadığını anlıyorsunuz.

şimdi şu amazon'da satılan 100 liralık krom pahalı modellerden alsam(mühle vs), onlar daha mı rahattır acaba?
(3) 

cep telefonu kamerası vs fotoğraf makinesi

antikadimag #1078580 
elbette asıl işi fotoğraf çekmek olan bir makinenin performansını tartışmıyorum.

sorum şu; iphone 6s'te bulunan kamera ile 3000-4000 tl bandında bir kameranın fotoğraf/video kalitesi arasında çok fark var mıdır? yoksa fark ihmal edilebilir mi? eğer edilebilirse ciddi kalite farkı oluşması için hangi fiyat bandına çıkılmalıdır?
(3) 

bu fotoğraf nasıl sızmış?

antikadimag #1077231 
i.imgur.com

sessiz yığınların gür sesi nasıl müsade etmiş buna, fark etmemişler mi bir terslik?
(7) 

sony z5 compact vs iphone se

antikadimag #1076940 
artıları eksileriyle ne dersiniz? çok kararsız kaldım. ikisi de aynı fiyata geliyor, apple yurtdışından gelecek çünkü alırsam.

mobil görünümden çık