(11) 

Günümüzde avukatlık prestijli bir meslek mi?

limoncello #1172953 
Hava atılacak bi durumu var mı? Bizim karşı komşu özel beybihan üniversitelerinin birinde tam burssuz hukuk okuyan kızı üstünden hava atıyormuş da annemin gün grubunda. Cidden havalı bir iş mi bu?
(26) 

Kotlarınızı hangi markadan

limoncello #1169942 
Alıyorsunuz ?
(2) 

aöf bahar dönemi kaydı

limoncello #1169055 
geçtiğimiz güz döneminde ilk defa kayıt olanlar bu dönem ders ekle-sik yapamayacakmış yazıyor sistemde, teyit için soruyorum. bu yıl yeni kaydolanlar sizde de öyle mi?
(15) 

nasıl aştınız?

limoncello #1167055 
Kadınlar, size doğdunuzdan beri aşılanan cinsellik, seks vs. ilgili olumsuz fikirleri,yasakları, bekaret vıdı vıdı teranelerini nasıl aştınız ya da aşabildiniz mi? ilişkilerinizde zorlandınız mı bu yüzden genel anlamda?
(12) 

ülkede en nefret ettiğiniz şey(ler) ne?

limoncello #1166949 
her şey olabilir
(16) 

bugünkü aklını olsa üniversite okur muydunuz?

limoncello #1166683 
herkes üniversite okumak zorunda mı?

kastettiğim lisans derecesi
(26) 

izmir abartılmış balon bir şehir değil mi?

limoncello #1166178 
biraz fazla abartılmış gibi, tamam güzel şehir, insanı, kültürü hoş ama istanbulla kıyaslıyorlar bir de saçma değil mi?
sanki izmirdeki bütün insanlar süper, her şey çok ucuz, her yerde izmir insanı dediğimiz tipler ama istanbul tükaka.

yaşlılar için ideal olabilir ama gençler için istanbul dururken özellikle iş imkanları açısından, izmire yerleşin ya da izmire yerleşmek istiyorum demek saçma değil mi? doğma büyüme izmirli olunmadığını varsayarak söylüyorum
(4) 

bimer şikayet

limoncello #1164400 
şu çağla düvenci sönmez denen kadını herkes gibi ben de şikayet etmiştim ama şimdi savcılık mavcılık diyor bimer. uğraşamam böyle saçmalıklarla ben de şikayeti geri almak için, geri aldığıma ilişkin yeni bir dilekçe yazdım. sorun olmaz di mi? bir de bilgilerim paylaşılmaz umarım.
(6) 

ağlamak istiyorum ağlayamıyorum

limoncello #1164242 
içimde o duygu var, ağlamak istiyorum ama ağlayamıyorum, bir çaresi var mı?
hani kusacak gibisinizdir, midenizde sizi rahatsız eden bir şey vardır, bir kussanız rahatlayacaksınızdır, parmağınızı falan sokarsınız ya, öyle bir çaresi var mı bunun da?
(13) 

30+ evli adamlar

limoncello #1161846 
daha mı saygın gözünüzde? 30lu yaşlarda evli adamlar daha düzgün, efendi, iyi çocuklar da, bekar olanlar arızalı, çapkın, yolunu bulamamış adamlar gibi mi geliyor? özellikle kadınlara soruyorum.
(21) 

hangi şampuan ve diş macunu

limoncello #1160405 
kullanıyorsunuz?

bir de duşta-banyoda sabun mu duş jeli mi, bir de hangi marka?
(10) 

duyuruda sizin en kafa dengi olan kişiler kimler

limoncello #1159299 
sb.
(26) 

istanbulun en sevdiğiniz yanı ve yeri nedir?

limoncello #1158969 
sb.
(7) 

en çok parayı doktorlar mı kazanmalı?

limoncello #1158820 
bugün pratisyen hekim bir arkadaşımla konuşuyorduk, konu maaşlara geldi. ben de erkek kardeşimin aylık kazandığı paradan söz ettim lafın gelişi, onun kazandığı paraya yakın bir para olunca bu bozuldu bi sanki. ben de kardeşim eşşek gibi çalışıyor deme ihtiyacı hissettim nedense onun suratını görünce(ki doğru dediğim), bu dedi ki, eh biz de eşşek gibi çalışıyoruz falan. neyse konuyu kapadık. benim kardeşim elektrik elektronik müh. mezunu, çalıştığı yerde satış işi yapıyor o ayrı, bir tek o kadar parayı o kazanıyor zaten diğer herkes değil.
kaldı ki kardeşimin sıralaması üniversitesi sınavında biraz daha düşük olsa bu arkadaşımın okuduğu okula gidecekti(ege tıp) gerçi tıp istemiyordu zaten.

her doktor böyle demiyorum tabii ama insanların kazandığı para üniversite sınavındaki puan ve kaç yıl okuduklarına, ya da çok zor bir eğitim aldıklarına(kime göre neye göre ) göre mi değişecek? en çok parayı doktor kardeşlerimiz mi kazanmalı bu minvalde? daha çok kazansınlar helali hoş olsun gözümüz yok da, başkası hiç mi kazanmasın, sonuçta tıp hariç bölüm okuyanlar aç ya da işsiz kalmak için okumuyor
(3) 

ben neden böyleyim? hak etmeme

limoncello #1158546 
başka insanlar o şeye sahip değilken, ben sahip olduğumda sanki hak etmiyormuşum gibi geliyor, rahat edemiyorum ve kendimi sabote ediyorum. içim rahat etmiyor. mesela bir arkadaşım ya da herhangi biri işsiz kalmış olsun, benim işim olduğunda rahatsız oluyorum. sanki başkaları sahip değilken benim sahip olmam içime sinmiyor. birçok konuda böyle bu. hep hak etmiyormuşum gibi geliyor, sanki herkesin olsun en son benim olsun gibi. öyle hak edecekmişim gibi. bu şekilde kendi kendimi de çok sabote ettim.

bu düşünceyi nasıl bir düşünce şekliyle değiştirebilirim?
(2) 

tcmb borsa ist gibi yerlerde çalışanlar ne kadar maaş alıyor?

limoncello #1158284 
uzman, uzman yard. bilişimci seviyesinde
(1) 

aöf final sınavı

limoncello #1155083 
haftaya cumartesi bir işim nedeniyle şehir dışında olmam gerekecek. o yüzden cumartesi günkü sınava giremeyeceğim. 3 dersin sınavı var o gün.
ara sınav notları:
93,75
81,25
50 olan sınavların hepsinden kalınır mı? aöfün değerlendirmesi ne ara sınav ve final için
(33) 

bu adam yakışıklı mı sizce?

limoncello #1154353 
(3) 

bu kadın ne ceza alır?

limoncello #1151648 
çağla düvenci sönmez adlı kadın ne kadar ceza alır, ya da alır mı? Hukukçulara soruyorum özellikle ya da bilenler
(7) 

cumartesi ankara emniyet genel müdürlüğü sınav?

limoncello #1149909 
kız kardeşim bu cumartesi ankarada emniyet genel müdürlüğünün karşısındaki bir okulda sınava girecekmiş. Bir sorun olur mu yav?
(1) 

uzaktan eğitimle doktora yapılıyormuş doğru mu?

limoncello #1149783 
ve yök denkliği varmış, newport, universidad azteca (meksika) gibi okullarda uzaktan doktora yapılıp psikolog dr. ünvanı kullananlar ve danışan görenler var, bu nasıl oluyor. ya da başka bir lisans mezunuyken bir özel üniversitede(herkesin girebileceği şekilde) psikoloji bilmem nesi yapıp sonra böyle uzaktan bilmem nelerle nasıl psikolog dr. olunuyor. nasıl bir sistem bu? sürekli tvde olan 3-4 tip var böyle.

ya da insanlar pskoloji mezunu olmadan pskolog ünvanıyla tvye çıkıp parayı cukkalıyor?
(3) 

bugünkü toplu alımlar neye göre yapıldı?

limoncello #1149171 
hadi geçenkine bir şey demedik 8000 kişi alındı hatta sıramız geriye düştü ama şimdi 24bin 30bininci adam, üstelik entryleri de onaylanmayacak unsurlar taşıyor neye göre alınıyor bunlar? sözlük de mi türkiyeye döndü, önlerine geleni alıyorlar?
(29) 

sizce nasıl biriyim?

limoncello #1146737 
sb.


ps:sevgilimden ayrıldım canım sıkkın:(

edit: Ben erkeğim burdan herkese ilan ediyorum ayrıca!!!
(3) 

çomarlıkla baş etme yöntemlerine giriş 101

limoncello #1146605 
bugün okuduğum hamile kadına saldırı, şortlu hemşireye saldırı, dün @uzun kulaklı tavşanın şehir magandalarıyla imtihanı ve daha niceleri...

Ya biz napıcaz bunlarla, ülkenin her yerinde var bunlardan. Trafikte anlaşamayıp takip edip öldüreni, adam toplayıp döveni mi dersin, gürültü yapıyor diye uyardın diye bıçaklayanı mı, yan baktın diye öldüreni mi?

Arkadaş bu ülkede nasıl yaşıycaz biz? Bu şerefsizlere ses çıkarmadıkça kendilerini iyice bir şey sanıp güçsüz gördüğü kişilere dikleniyor. Ota b.ka insanları linç edenler, bu tarz durumlarda ses çıkarmıyorlar. Hiç düşünmüyorlar mı yarın öbür gün senin de başına gelebilir. Sevdiğin birinin başına gelebilir.

Bu memlekette ya öleceksin, ya da öldürecek misin? Bu mudur yani? Korkuyla mı yaşayacaksın sürekli?
Bireysel silahlanma deniyor. Şimdi aldığın silahı kullanamayacaksan hiç çıkarmayacaksın o ayrı, ama hadi kullanmak zorunda kaldın, dünya bir pislikte kurtulduama senin hayatın kaydı. Bu şerefsizlere verilmeyen ağır cezalar sana verilir, o kadar eğitim, kariyer birikim vs. gider. Diğer türlü bu şerefsiz bir şey yapsa doğru düzgün ceza verilmediği gibi zaten o yolun yolcusu, 29804980808 tane sabıkası olan, bilmem kaç defa hapse girip çıkmış insanlar. Onların kaybedeceği bir şey yok.

Kadınlar tamamen savunmasız, saldırı durumunda o anki şokla ne kadar savunma sporu bilse de bir şey yapabilmesi çok zor, zaten standart bir kadının standart bir erkekle baş etmesi fiziksel olarak imkansız gibi, hele elinde silah, bıçak,taş vs. varsa izbandut gibi erkek için bile mücadele imkansız. Biber gazı, elektro şok gibi şeyleri kullanmak da o an çok zor olduğu gibi, elinden alınıp snein aleyhine kullanılıp senin vücuduna zarar verebilir ve adli olarak da suç kesebilirler sana nefsi müdafaaya bakmadan.

Velhasılıkelam napmalı, nasıl baş etme bu çomarlarla, çomarlıkla ve şehir magandalarıyla?
Eğitilme durumu bunla riçin, bu yaştan sonra söz konusu değil ki, bu arkadan gelen nesil için de çok zor? Ne düşünüyorsunuz, anı kaygıları paylaşıyor musunuz?
(18) 

sekssiz aşk olur mu? aşksız seks olur mu?

limoncello #1146455 
sb.
yaşı 30 ve yakınları kişiler için
edit: hangisi olur hangisi olmaz onu da yazın
(13) 

ayıp olacak kafaya takılacak bir şey yok di mi?

limoncello #1146202 
Şimdi bende değersizlik ve özgüven sıkıntıları olduğu için -bunu açıkça söyleyebiliyorum- bazı şeylere çok takıyorum,insanları kırmaktan da çok çekinirim bir de hata yapma korkusu var özellikle insanların arasında. Dün yaşadığım çok basit bir olayı kafama taktım böyle gözümün önüne geliyor çok utanıyorum hala.

Şimdi şirketten bir kadın arkadaş bilinen bir markanın çantasını almış yeni, hayırlı olsun vs. nerden aldın denilince şurdan dönerken şu yolda diye tarif ederken bir tane büyük outlet mağazasını kastetti ama ama normalde ismi avmnin x outlet ama o sadece x dedi aynı anda gayriihtiyari o tarif ederken ben de x outlet dedim normal bir şekilde yani avmnin adını söylemek maksadıyla ki hani kötü bi niyetim yok oranın x outlet diye geçtiğini herkes bilir ki sanki biraz bozuldu gibi o an.
Ne bileyim kafaya takılacak bir şey yok ama çok utandım böyle hala kafama takıyorum, ki gayet iyiniyetle ve gayriihtiyari söyledim zaten outlet avmye herkes gidiyor ve ayıp falan değil ben de giderim,farklı bir niyetle söylemedim. Sadece x denince de oranın x outlet diye geçtiğini herkes biliyor. O an iyiniyetle herkesin söyleyebileceği bir şey ve kafaya takılacak bir durum değil sonra unutuldu gitti zaten ama ben kafama takıyorum ve aklıma geline utanıyorum.

Ayıp olmamıştır, ve iyi niyetli olduğum anlaşılmıştır heralde di mi ?

edit: sadece ikimiz değildik başka insanlar da vardı kadınlı erkekli.
(9) 

vücut geliştirme yapmamış erkekler tırt mı geliyor?

limoncello #1145974 
Bugün işyerinde bir kadın arkadaş benzer bir şey söyledi. Vücut geliştirme derken terminatör gibi değil tabii kastettiği ama artık diğer erkeklerin hiç çekiciliği yok göbeğini kaşıyan adam gibi falan dedi. Siz ne düşünüyorsunuz hanımlar özellikle erkek arkadaşlarınız kaslı adonisli filan mı, diğerleri tıfıl kalıyormuş artık öyle diyorlar? Çekiciliği çok mu düşürüyor?
(3) 

düğünlerde gelinle damadın şarkı söylemesi

limoncello #1145896 
yeni moda mı bu? Neden sesi güzel olan olmayan söylüyor? Söyler misiniz siz de? Hangi şarkıyı?
(38) 

bu kız abartıldığı kadar güzel mi?

limoncello #1145580 
Tamam güzel, hoş kız lafım yok ama güzelliği aşırı aşırı övülüyor ama bana o kadar güzel gelmiyor,sıradan gibi sizce?
www.instagram.com
(17) 

2016 nasıl geçti?

limoncello #1145144 
Valla başından sonuna kadar b.ktandı, ha maddi manevi bir kayıp yoktu çok şükür ama yine de fazlasıyla stresli ve kötüydü.
Sizin?
(16) 

ekşide yazar olmanın havası var mı?

limoncello #1145033 
Ortamlarda söyleyince nasıl tepkiler alıyorsunuz? Havası var mı?
(14) 

boşanmış biriyle evlenir misiniz?

limoncello #1144752 
Hayırsa neden ?
(16) 

bir yakışıklı mı sorusu da benden? Çok yakışıklı değil mi?

limoncello #1144547 
www.instagram.com
bu adam 2004te eurovisiona katılmıştı yunanistan adına, 3. olmuştu galiba shake it diye şarkısı vardı, ordan hatırlıyorum. Çok yakışıklı değil mi ya, adam 44-45 yaşına gelmiş 3 çocuk sahibi olmuş ama hala aynı. Biz o yaşlara gelince ne olucaz bakalım. Çok yakışıklı değil mi, 10 üzerinden kaç verirsiniz?

not: burnu estetik galiba. Eşi de güzel maşallah.
edit: şarkısını da koyayım: www.youtube.com
(14) 

hala iphone 4 kullanmak

limoncello #1144259 
şu devirde hala iphone 4 kullanmak eziklik mi? Birinde görseniz, hala küçücük telefon kullanıyor der misiniz içinizden. Çok mu gerisinde kalmış olurum çağın?
Kızlar gözünüzde eksi puan mı? Ciddi soruyorum.
(4) 

iştahımı nasıl keserim?

limoncello #1144195 
şu son 2-3 aydır acayip acıkıyorum, hep bir şey yiyesim var, masa başı çalışıyorum, spora pek vaktim yok haliyle kilo almaya başladım, canım sürekli tatlı bir şeyler istiyor. Su içmeye çalışıyorum ayza göre tüketimim düşse de ama iştahımı kesemedim. Ne yapayım?


erkek
(2) 

boynum acayip tutulmuş

limoncello #1142951 
ve çevresindeki kaslar omuzlar dahil çok sertleşmiş. Bilgisayar başında çalışmaktan ve okumaktan. Eğiliyorum genelde napayım?
(34) 

çocuğunuzu sünnet ettirmeyi düşünüyor musunuz?

limoncello #1142755 
kendi tercihine bırakmak daha iyi değil mi? Özellikle çocuk küçükken yapılanlarda çocuğun vücut bütünlüğüne müdahale yok mu?
(7) 

aöf yanlış cevap

limoncello #1142679 
bu sene aöfte aşçılık programına başladım bu hafta sonu sınav var malum. Bireysel iletişim teknikleri diye bir derste kitapta da ünitenin en sonunda deneme testi tadında soruların olduğu bir kısım var, onları çözdüm ve bir sorunun cevabını kitapta yanlış vermiş, bariz belli. Zaten yanlış olduğunu konuyu bilmeyen birinin bile bileceği bir soru ve kitapta üniteye baktığımda da beni doğruluyor. Ama e- öğrenme ortamları kısmında ara sınav denemesi koymuşlar ve 20 soru bu bahsettiğim ünitelerin sonundaki sorulardan oluşuyor ve onlar da sorunun cevabını kitaptaki gibi kabul edip 5 puan kırıp 95 vermiş. Ee şimdi sınavda da bu sorulardan kullanabiliyorlar ve aynı soruyu sorsalar kitapta doğru dedikleri yanlış cevabı mı kabul edecekler. Böyle durumlar karşılaştınız mı kitapta ya da başka yerde aöf için söylüyorum. soru da şu:

Ses tonu, hitap tarzı, sözcük seçimi aşağıdaki iletişim biçimlerinden hangisinin içinde yer alır?
Seçilen Yanıt:
Yanlış Sözlü iletişim
Cevaplar:
Sözlü iletişim
Sözsüz iletişim
Beden dili
Sanal iletişim
Doğru Yazılı iletişim
Yazılı iletişim diyor doğru cevaba
(41) 

sosyal bilimler okuyanları küçümsüyor musunuz?

limoncello #1142355 
Az önce alakasız bir duyuruda psikoloji okuyan kıza söylenenlere denk geldim de ki arkadaş okuduğu bölümle alakasız olarak zeki demiş kız için. Okunulan bölümün zekayla değil kişisel eğilimi, yetenek ve tercihlerle alakalı olduğunu düşünüyorum. Ha insanlar genelde nasıl iş bulurum, çok para kazanırım şeklinde tercih yapıyor o ayrı. Ama şu anki puanlardan bağımsız olarak çünkü şu an puanları yerlerde olan iktisat-işletme bölümler benim zamanımda hukuktan daha yüksek top puanlardı. Ha bu bölümlerin aöfte açılması bu bölümlerin aöfte okutulacak kadar basit olduğunu göstermez. İyi bir üniversitede ingilizce iktisat eğitiminin gayet zor olabileceğini biliyorum.

Kısaca psikoloji,sosyoloji,felsefe,hukuk,iktisat,işletme, uluslararası ilişk., siyaset bilimi okuyanları ve mezunları küçümsüyor musunuz kendinizce? Bazılarında böyle bir kibir var da bizim ülkede. Halbuki yurtdışında ne kadar tercihe dilen ve değerli bölümler.
Dil-edebiyat, iletişim, güzel sanatlara da direkt gerizekalı gözüyle bakılıyor ehrhalde toplumda.

Not: sosyal bilimler okumadım.
(27) 

bir gün evlenmeyi hayal ediyor musunuz?

limoncello #1141881 
sb.
(16) 

bu yaptığım vicdansızlık mı?

limoncello #1141411 
şu aralar biraz duygusalım belki de ondan kaynaklanıyor. Odama pis bir karasinek girmiş, ama cidden pis ve rahatsızlık verici olanlardan sürekli geliyor yapışıyor kulağımın dibinde bağırıyor, pis pis sürekli vücuduma konuyor. Normalde terlikle öldürücem kendisini ama hasbelkader boş yarım litrelik su şişemin içine girmiş ben de yakalamak için kapağını kapattım birazdan çöpe atıcam. Normalde zaten terlikle öldürmeye çalışacaktım, öldürmesem uyku uyutmayıp kafa s.kecek.
Bu yaptığım vicdansızlık mı?
(7) 

çocuklarınızı nasıl korumayı düşünüyorsunuz?

limoncello #1141385 
yeri gelir kendi akrabalarınızdan bile, bu kadar sapık varken kime güveneceksiniz?
bombalardan, sapıklardan, suriyelilerden,işsizlikten vs.
(16) 

kpss a grubu mülakatlarında torpil oluyor mudur?

limoncello #1141275 
kulaktan dolma şeyler değil de birebir kesin bir şey bilen varsa, olsa bile 10 kişi alınacaksa 2-3 kişi torpillidir. Hem kpssden ve ydsden yüksek puan alıp(90 üstü puanlar), hem yazılı sınavı geçip mülakat aşamasına gelen herkesin tanıdığı olamaz herhalde. Ben de köprüden önceki son çıkış olarak kpss a kadrosu düşünüyorum ama çok düşünmesem de bu konu kafamı karıştırıyor.
Torpille girmeyen gerçekten başarılı kişiler de biliyorum.
Bu arada evet türkiye torpil her yerde vardır falan bunları biliyoruz ama daha kesin bir şey soruyorum.
(25) 

sizce en yakışıklı erkekler hangi milletten?

limoncello #1141249 
sb
(4) 

elim domestos kokuyor

limoncello #1140090 
nasıl çıkar bu?
(7) 

Pizza pizza mı dominos mu

limoncello #1139787 
Sipariş vericem bu ikisinden biri ve neli olsun sizce
(6) 

yüksek lisans yapmış olmak çok mu önemli?

limoncello #1139608 
böyle sanki üniversite mezunu olmak gibi şimdi herkes o ya da bu sebeple master da yapmış oluyor. İş hayatı için değil ama insanların gözünde sosyal hayatta çok mu önemli, yapmamak eziklik mi oluyor yoksa iyi bi okuldan iyi bi lisans da prestijli mi?
(27) 

samimi cevap verin

limoncello #1139488 
Lütfen olması gerektiğini düşündüğünüzü değil de gerçek düşüncenizi belirtin.
Ciddi ve evliliğe gidecek bir ilişki için için erkek lisans, kadın yüksek lisans mezunu, ve kadın erkekten 1000-2000 lira arası daha fazla kazanıyor ve tittle olarak kadın 1 tık daha üst diyelim ama diğer bütün parametreler çevre,kültür, aile, dış görünüş vs. okey.
Erkekler bu durumu sorun edip rahatsız olur musunuz kendi içinizde.
Kadınlar siz bu durumu sorun edip rahatsız olur musunuz?
(19) 

renkli lens takan kadınlar sizce itici mi?

limoncello #1139065 
ama belli olmuyorsa ve gerçek sandıktan sonra lens olduğunu öğrenmişseniz
(6) 

mide küçültme ameliyatı olanlar nasıl kilo veriyor?

limoncello #1137654 
Böyle birden bire sb.

mobil görünümden çık