(8) 

Komşu sorunsalı

makarnacanavari #1403907 
Öncelikle hayvansever saldırısına uğramak istemiyorum.

Apartmanımız iki bloktan oluşuyor. Her iki bloktaki daire sahiplerine ait birer depo alanı mevcut ve bu depo alanlarına giriş,sadece o blok sakininin hakkı. Yani özel anahtarları mevcut.

Her neyse...

Apartmanımızda da bir kadın var. Herkes şikayetçi ama yasal olarak pek bir şey yapılmamış.

Kadın bahçede, apartman önlerinde, apartman içerisinde yaklaşık olarak 15-20 kesi besliyor. Apartmanın içi kokudan geçilmiyor. Bilen bilir erkek kedilerin işaret için bıraktıkları sıvı (adı her ne ise) ne kadar temizlense de geçen bir kokusu geçmiyor.

Bizim de hayvanları insanları rahatsız etmeyecek bölgelerde beslediğimizin altını çizmel istiyorum.

Bu kadınla geçtiğimiz salı denk geldiğimde apartmana kedileri sokmasından, kokudan ve pislikten rahatsız olduğumu belirttim ve istemediğimi rica ettim. Benimle kavga etmeye çalışırken iyi günler dileyerek oradan ayrıldım.

Bugün de çocuğun bebek arabası bıraktığım blok girişinde yoktu. Güvenlik kameralarını incelediğimizde bugün alt komşularımızın işe gittiğini gördük. Yabancı kimse yok fakat bu kedici abla, bizim bloğa nasıl sahip olduysa hakkı olmadığı bir anahtar ile defalarca girip çıkıyor. Ve maalesef arabanın bulunduğu noktada kamera yok. (Yasal olarak bugün duyuruda öğrendiğim üzre yasakmış)

Apartmandan çıktığını gördüğümüz diğer komşularımız ile aramız feci şekilde iyi. Onların böyle bir şey yapmasına ihtimal vermiyorum.

Yapılan şey ise şu; çalındığını düşündüğümüz bebek arabası, kullanılmayan bir depo alanına ki bu depo sadece bizim blok sakinlerinin kullandığı depo, o alana saklanmış.

Bizim bloğa defalarca giriş yapan bu kedici abladan feci şekilde şüpheleniyorum. Sorduğumuzda ben yapmadım demiş olsa da, konuştuğum diğer sakinler de benimle aynı fikirde.

Bu kadın bizden önce defalarca uyarılmış, hayvanlara başka yerde kedi evleri yapalım ama bina içerisinde besleme. Kapı önüne yemek artığı koyma çünkü sinek ve böcek doluşuyor apartmana ve leş gibi bir koku.

Dediğim gibi 1-2 kedi olsa bu kadar rahatsızlık vermeyecek ama bina ve bahçe barınağa dönmüş durumda.

Mahkemeye versem emsal kararlar var, yerleşim alanına 750 metre mesafede beslenme yapılmamalı vs diye. Gerek hijyen gerekse kat sahiplerinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek alınan kararlar.

Fakat ben çocuk küçük olmasından dolayı bu mahkeme işine vakit ayıramayacağım gerekse eşim, ben bu kadar masrafa girmek yerine başka usullerle çözerim derdinde.

Şimdi bu konuda ne yapsam?
Kedilerden geçtim de çocuğun arabasını saklamak nasıl bir kafa?
(10) 

Apartmanda çalınan bebek arabası

makarnacanavari #1403840 
Selamlar,
7x24 kameralı özel anahtar sistemi ile apartmana giriş yapılan bir binada oturuyoruz. Bu sabah bebek arabası çalındı. Ortalıkta yok. Kamera kayıtlarına bakıyoruz ama olur da bir şey çıkmazsa bu zararımızı yönetimden talep etme gibi yasal hakkımız var mı?
(11) 

Apartman ve site içerisinde hayvan beslemek

makarnacanavari #1375051 
Merhaba,
Öncelikle hayvansever dostlar bana saldırmasın. Ben de evinde sokakta hayvan beslemiş seven hatta deli olan biriyim fakat, sitemizde yaşayan bir komşumuz bunun bokunu çıkarmış durumda. Şöyle ki;

Sokakta neredeyse 50-60 kedi bizim kapının önünde ve bahçede.
Sıçıp işemeleri dolayısıyla aşırı rahatsız edici bir koku mevcut. Çünkü kedilere mama veren kadın temizlemiyor.

Camlardan attıkları yemek artıkları da üstüne eklenince her yer koku ve sinekten geçilmiyor.

Bunun dışında, benim aşırı meraklı bebeğim bahçemizde vakit geçiremiyor.NEDEN? çünkü her yer pis ve ben çocuğu bahçeye bırakamıyorum.

Hayvanları beslesinler ne güzel, ben de destek olabilirim mama alma konusunda vs aama söz konusu benim de yaşam alanımsa ve haklarımsa ve bu durum benim sınırlarıma da giriyorsa burada ben ne yapabilirim?

Bir diğer taraf özgür olurken diğer tarafın sınırlarına girmemeli bence!

Bunun temizlik olayını geçtim bir de hastalık durumu söz konusu. Eminim ki aşısız bu hayvanlar. Hadi aşıları olsa tamam diyeceğim de o da yok!

Bu nasıl hayvanseverlik anlamıyorum.

Bir alan yapsalar ve sadece o alanda hayvan besleseler de geri kalan alanlarda biz rahat bir şekilde yaşayabilsek daha mantıklı değil mi?

Hayvan sevgisini abartısız bu denli manyaklaşan ve diğer insanların haklarını hiçe sayan zihniyetle nasıl baş edilir?

Hukuksal ya da insani bir şekilde bu durumu çözmek istiyorum ama kadınla iletişime geçmek çok zor. Aşırı zor!
(1) 

Bebek oto koltuğuna nasıl alışır?

makarnacanavari #1346807 
Soru başlıkta.

Selamlar,
Aslında doğduğundan itibaren (8 aydır) koltuk kullanıyor. Her ağladığında kucağa alınmıyor (katılmaya başladığında alıyorum) kuklalar, şarkılar, oyuncaklar, kitaplar vb. canı istemesin işe yaramıyor.

Tatile çıkacağız şimdi yol uzun. N’apsam ki? Nasıl alışsa? Hayır, arka koltukta oturmaktan da sıkıldım.

Önerilere açığım. Hepsini tek tek deniyeceğim.

Not: İstiyor ki cam açık kalsın, kafasını uzatıp çığlık atsın. Karakter bu!

Teşekkürler!
(1) 

Staj sorunsalı hk

makarnacanavari #1340426 
Selamlar
Lise son sınıfta okuyan kardeşim için zorunlu staj yapacak yer arayışımız bulunmakta.

Grafik bölümü okusa da kendisi üniversitese animasyon üzerine devam etmek istiyor. Bu alanlar üzerinde staj konusunda bize yardımcı olabilecek kimse var mıdır?
(2) 

acil kedi için astim cihazi

makarnacanavari #1314944 
çok acil lazım bulamıyoruz. bulan elinde olan haber verirse çok seviniriz. bana buradan ya da sözlükten ulaşabilirsiniz.
cihaz görsellerl ekte.
(2) 

İhtiyaç sahibi bebek

makarnacanavari #1301520 
Selamlar,
Bizim çocuğa hediye gelen ama hiç giydirmediğimiz yenidoğan kıyafetleri var. Küçük gelenleri de yavaş yavaş ayırıyorum. Onları da yıkayıp ütülüyor koyuyorım bir kenara. İhtiyaç sahibi bebekli ailelere nereden nasıl ulaşabilirim? Gerçekten güvenilir bir şekilde ulaşmam lazım. Dernek vs üzerinden değil de kişisel olarak tanıdık birileri de olur.

Acelesi de yok.

Bu konuda beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(5) 

25 dakika kalp durması ve yoğun bakım

makarnacanavari #1292470 
Selamlar,
50 yaşındaki amcam bugün kalp krizi geçirdi. 25 dk kalbi durmuş. Kriz anında hastanede olması anında müdahale sağlamış olsa da yoğun bakımda. Kalp damarları tıkalı değil. Durum kritik.

Merak ettiğim aramızda doktor, doktor adayı ya da bu gibi olayı deneyimlemiş kimseler var mı?

Korkum yaşa da hasar bırakması ve hasarın boyutu.

Doktorlar haliyle henüz net konuşmuyorlar.

Teşekkürler.
(3) 

TTNET icralık fatura sorunsalı

makarnacanavari #1275657 
Merhaba
2017 yılından kalan 7 liralık son fatura varmış. Haberimiz yok tabi. Bu fatura oluyor 400 lira ve icraya veriliyor.
Bu konu hakkında biz ne yapabiliriz?
Sinirden öleceğim şimdi!
(1) 

Kanser hastası Şeyda yardım bekliyor //ÖNEMLİ//

makarnacanavari #1269663 
Merhaba Dostlar,

Bir şekilde ortak tanıdığımız olan Şeyda’nın iyileşebilmesi için Almanya’ya gitmesi gerek ve bunun için de 650 bin TL! 2 yaşında kızı var. Aşağaıdaki linkte bir yardım hesabı açılmış ailesi tarafından. Destek olunabilirse bir şekilde, yani dahil olduğunuz gruplara dahi paylaşsanız sesini duyurmasına yardımcı olabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Detaylar: www.haberturk.com

Yardım fonu: www.leetchi.com

İletişim için: Ümit Kapıyoldaş 0 531 304 90 96 - 0 536 714 05 35
(4) 

Hasta muhabbet kuşu

makarnacanavari #1264312 
Selamlar

Annemin muhabbet kuşu hep kabarık, tüyleri açılmış gibi. Hareketsiz. Nesi vardır bunun? Bir ara daha olmuştu banyo yaptırdılar vs toparlandı ama şimdi yine öyle. Anlayan var mı acaba?
(7) 

Hamileyim kedim ısırdı parmağım şiş

makarnacanavari #1251341 
Selamlar,

Soru başlıkta aslında. Parmağım şişti ve sertlik ile ağrı var. Pansuman yaptım sardım. Veterineri bir sorun olmaz dedi ama şişliği görünce tedirgin oldum açıkçası. Başına gelen var mı? Ya da doktora gitsem hangi bölüm hangi hastane bakar? Aşı yasak, ilaç yasak. Yani ne yapabileceğimi bilmiyorum şu durumda.

Teşekkürler.
(3) 

Bebek beşiği önerisi alabilir miyim?

makarnacanavari #1246510 
Sb.
Teşekkürler.
(8) 

Ölüme üzülmemek

makarnacanavari #1235665 
Merhaba,
Hiç sevmediğiniz ve hatta nefret ettiğiniz, hayatı boyunca size zararı olan bir insanın acılar çeke çeke bir hastane köşesinde ölmesinin ardından, üzülmüyoe hatta seviniyorsunuz diyelim. Bu kişi ile de aranızda bir kan bağı var. Böyle düşünmek sizi kötü bir insan mı yapar yoksa böyle düşünmek gayet insani bir ruh hali midir?
(3) 

Harici harddisk

makarnacanavari #1226419 
Selamlar,

Western Digital Elements 1 tb harici harddisk aldım. Hem windows hem de mac'te kullanmamın bir yolu var mı, esfat mı nedir öyle de yaptım olmuyor! Çıldıracağım. Çözümü yok ise satabilirim de. Kullanmadım hiç! Aldığım fiyata satarım. 200 lira. Daha ayın 10unda sipariş verdim, 1-2 gün sonra elimdeydi.
(8) 

Göbek eritme hk

makarnacanavari #1225342 
Selamlar,

1.60 boyunda 51 kg insanım.
Biraz göbeğim var, azıcık. Başka da bir şey yok.

Kendimi bildiğimden beri 47 kiloydum ve mutluydum öyle.
Şimdi bebek düşünüyorum ve hamile kalmadan önce o 4 kiloyu vermek istiyorum.

Hayatım boyunca diyet nedie bilmedim ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu 4 kilo için öncelikle sabah 7.00'de 1 adet haşlanmış yumurta yiyor, 9.00'da yeşil çay içiyor, 11.00'de 1ader kayısı 1 adet yiyor, öğle yemeğimde çorba ve yoğurt, akşam 5.00 gibi bir adet elma, akşam yemeğimi de 8.00'de sebZe ve et ağırlıklı yapıyorum. Bir de günde 1 saat akşam 9.00-10.00 arası hızlı bir tempoda yürüyorum.

Akşamları bir fincan form çayı içiyorum çünkü bağırsak düzenim değiştiği için 4 kilo aldım sanırım. O düzeni eski haline de getirmeliyim.

Teşekkür ederim.
(1) 

Fondoten Hk

makarnacanavari #1222899 
Selamlar,

Karma cildim var. Her zaman makyaj yapan bir insan değilim. Özel günler için bile kendi makyajımı yaparım. Kırk yılın başında kullanacağım, sivilce yapmayacak gerçekten güzel bir fondötene ihtiyacım var. Çok büyük paralar da vermek istemiyorum.

En son dior kullanmıştım. Sivilce yapıyordu kullandıktan sonra. Verdiğim para çöpe gitmesin diye kullandım bitene kadar. Ama çok güzel duruşu vardı. Öyle bir şey arıyorum ama sivilceden uzak, orta kapatıcı, mat olmayan... Bu arada cilt rengim açık buğday. Alt tonlarından falan anlamıyorum.

Teşekkürler.
(6) 

Online alışveriş hk.

makarnacanavari #1219484 
Merhaba,

Sporthink diye bir firma var. N11.com'da denk geldik. Almak istediğim Levis mağazasa 300 lirayken burada 100 lira. N11 yorumları gayet iyi. Mağaza puanı yüzde 96.

Sormak istediklerim şöyle;

1. Alışveriş yapan var mı?
2. Ürünler orjinal midir?
3. Nasıl böyle fiyat farkı oluyor?

Not: Kışın kampanya varken aynı ürünü 160 liraya Boyner'den almıştım.

Teşekkür ederim.
(2) 

Köpeğe eziyet şikayeti hk

makarnacanavari #1213593 
Selamlar,

Bizim alt kattaki bahçeli evde bir köpek var. Şu K9'lardan ya da benzeri bilmiyorum. Çitlerle çevrilmiş bahçeleri olmalarına rağmen hayvanı zincirle bağlıyorlar veya gayet kapalı büyük ihtimalle de havalandırma gibi bir şeyi olmayan, kapısı kilitlenebilir bir küçük kulübeye koyuyorlar.

Şimdi bu evin bahçe dışında bir de camlarla çevirdiği verandası var. Köpeği bir iki kerede orada uslu uslu yatarken gördüm. Hayvan oraya gitmek istiyor. Sürekli zincirinin sınırını zorlar şekilde o tarafa doğru havlıyor.

Sonra bu hayvanı zaten bahçede diye sanıyorum doğru düzgün tuvalete de götürmüyorlar ki birkaç kere bahçenin orta yerinde hayvanın tuvaletlerini gördüm.

Köpekleri az çok biliyorum, yaşadıkları yere kirletmezler. Tasmayı hele ki böylesine bir zinciri sevmezler. Ve gördüğüm en zayıf K9 diyebilirim.

Bakımından ve verilen ilgiden şüpheliyim doğrusu ve bu beni rahatsız ediyor.
Ev sahibini bir kere bile gidip görmedim ve kapılarına gidip böylesine çirkinleşmek de istemiyorum. Kibarca başlasa bile bu konu tahrik edici boyutlara varacaktır daha evvel deneyimlerime istinaden söylüyorum.

Şimdi sorum şu;
Ben bu köpek canla alakalı ne yapabilirim?
Bir yerlere durumu bildirmem gerekiyor değil mi?
Bir şeylet yapmam lazımmış gibi hissediyorum ve ne yapacağımla alakalı bir fikrim yok.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.
(5) 

Cam dekupaj vs öneri

makarnacanavari #1208066 
Selamlar,

Ben cama bir şeyler transfer edip boyamak istiyorum fakat bulaşık makinesi ya da suda çıkmayacak boya, tutkal gibi yani aslında bu işlemde kullanılacak malzeme önerisi istiyorum.

Hangi marka olur?
"Ben kullandım memnun kaldım" diyebilecekleriniz olursa güzel olur.

Teşekkür ederim.
(1) 

Kedideki aşırı tüy dökme sorunu

makarnacanavari #1202200 
Selam herkese,

Bende siyah bir tekir kedi var. 4 yaşında. Daha önceleri yok denecek kadar az tüy dökerdi fakat son 3-4 aydır bu çok sıklaştı. Evet mevsim şartları vs ama hiç bu kadar tüy dökmüyordu. Bunun önüne nasıl geçebiliriz?

Maması oldukça kaliteli bir mama. Herhangi bir rahatsızlığı yok. Sadece fazla tüy döküyor. Bunun da önüne geçmek istiyorum haliyle. Önerilerinize açığım.

Teşekkür ederin.

İyi bayramlar.
(8) 

Evlenen kadın soyadı sorunsalı

makarnacanavari #1194671 
Selamlar

Evlenen kadınlar kocasının soyadı ile beraber kendi soyadını da alabiliyor. Peki sadece kendi soyadını kullanma hakkını nasıl ediniyor? İlla mahkemeye mi başvurması lazım. Araştırdım biraz ama pek anlayamadım doğrusu.

Bu konu hakkında bilgisi, deneyimi olan ya da bir hukukçu arkadaşımız yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.
(4) 

İphone 5se 16 gb

makarnacanavari #1180464 
Kaça satılır?
7 aylık bir telefon.
(11) 

Mahkemede şahit olmak

makarnacanavari #1170317 
Selamlar,

Ben bir arkadaşımın iş mahkemesinde şahit olarak yazıldım ve gitmek istemiyorum. Konuyla ilgili olarak ne yapabilirim?
(3) 

Nikah fidanı önerisi hk

makarnacanavari #1170169 
Merhaba,

Nikahımda fidan vermek istiyorum gelenlere. Yalnız referans almalıyım. 2 gün sonra çürümesin o fidanlar. Büyüsünler niyetindeyim. Var mı bildiğiniz bir yer?

Ben İstanbul'da yaşıyorum fakat öneride bulunacağınız firmanın kargo çalışması varsa başka bir yer de olur.

Teşekkürler
(7) 

Abiye elbise olayları

makarnacanavari #1165914 
Merhaba,

Sorum daha çok kadın arkadaşlarımı ilgilendiriyor sanırım :)

Çok gösterişli olmayan, sade ve düz bir abiye ihtiyacım var. Tek bir gece giyeceğim için de çok paralar vermek istemiyorum.

İnternetten aldığınız ya da istanbul avrupa yakasında bir mağaza da olabilir, önerebileceğiniz yerler var mıdır? Varsa çok iyi olur.
(12) 

Hanım kızlar ve er kişilerden öneri bekliyoruz

makarnacanavari #1161296 
Selam millet,

Bir kızlararsoruyor.com ekolüne hoşgeldiniz.

Bir gelinlik mevcut ve buna seçilmesi gerek duvak modelleri önerilerinizi alacağım.

Saçlarımı örüp, enseden toplatacağım.

Duvağın kısa olmasını istiyorum fakat kabarık mı yoksa aşağı süzülen bir tarz da mı olmalı kararsızım. Önerileriniz nelerdir?

Gelinlik için

www.olegcassini.com.tr
(5) 

Kedi sahiplendirme konusu çok acil

makarnacanavari #1158649 
Arkadaşlar Merhaba,

Sizden çok önemli bir şey için bir ricada bulunacağım.

Belki kurallara aykırı bir istektir ama burayı da denemek istedim.

Şöyle ki;

3 yaşında erkek bir kedim var.
İdrar yollarındakş kristalleşme yüzünden 1 yaşında ameliyat oldu.
Geçtiğimiz aylarda da yine rahatsızlandı fakat sonda ile çözüldü bu durum. Şuan yine aynı rahatsızlık söz konusu. İlaç vs bir şekilde yarın halletmeye çalışacağım fakat veterinere götüremem hemen.

Benim ricam şu;
Annem meme kanseri.
Zeytin'in ise bu rahatsızlığı annemi aşırı şekilde etkileyecek bir şey.

Zeytin'e yuva arıyoruz.
Evet, rahatsız bir kedi ve büyük emek ilgi gerektirecek bir süre fakat annem için şu aralar böyle bir yoldan başka şansım yok.

Üzülerek söylemeliyim ki Zeytin'i sahiplendirmek dışında bir yolum yok.

Ona kucak açacak, sabırlı ve sevgi dolu birileri çıkar mı aramızdan?

Lütfen çıksın.
Hem annem için hem Zeytin için buna mecburum.

İstanbul'da neresi olursa getiririm.
Maması, tuvaleti, kutusu her şeyiyle.

Onun dışında aşıları var.
Rahatsızlığı dışında hiçbir sorun yok.
Bu rahatsızlık ise işte 3 senede 3 kere tekrarladı. Yani yılda 1 kerelik bir durum. Onun dışında gayet sağlıklı. Fakat dediğim gibi, şuan onu sahiplendirmek zorunda kalışımım sebebi annemi etkileyecek olması.

Yardım edin lütfen.
(6) 

Gelinlik için spor ayakkabı

makarnacanavari #1154874 
Merhaba,

Gelinliğin altına gitmelik, topuklu ama çok olmayacak şekilde ve boncuklu, tüllü, saçma sapan resimleri olmayan bildiğin düz bir spor ayakkabısı arayışım var.

Daha sonra kotların altına da giyebilirim.

Önerilerinizi bekliyorum.

Bir de model dışında link vs verebilirseniz 10 numara olur.

Tenks.
(3) 

Tatil yeri önerisi

makarnacanavari #1149389 
Merhaba!

Biz bir haftasonu için bir yerlere kaçalım diyoruz.
Neresi olabilir?

İstanbul ve yakın çevresi.
1K - 1E
Tek gece konaklama.

Tenks.
(2) 

Dolar yatırım nedir nasıl yapılır

makarnacanavari #1148615 
Selam!

Çok zengin olmamakla beraber kenarda 6 bin tl kadar bir param var. Bu paramı 3-5 ay sonra kullanmak istiyorum.

Yarın gitsem dolar yapsam, dolar artar mı 3-5 aya kadar? Bana kazandırır mı?

Hiç anlamıyorum bu konulardan.

Bir de şimdi sürekli bir artış meselesi var. Ne yapsam sizce?
(5) 

Manikür şeysi

makarnacanavari #1148407 
Bu saatte aklıma takıldı en gereksizinden bir soru!

Cumartesi benim nişanım olacak (şimdi hatırladım)

Tırnaklarını kısaltmıştım ki zaten yapı itibarıyla kısadırlar.
Manikürümü de kendim yapıyorum genelde.
Henüz ne tırnaklarım ne de tırnak etlerim uzadı.

Manikür yapamam!
Ama çirkin gözüktüler gözüme.

Yüzük de takılacak cumartesi, ben bu elleri nasıl adam edebilirim?

Kısa yolu, hilesi vs yok mu?

Kısa tırnak oje önersi? (Kıyafetim bordo)
(8) 

Boğaz ağrısı acil iyileşme metodları

makarnacanavari #1146007 
Gençler Selam!

Annem çok ciddi bir ameliyat geçirecek ve benim boğazlarım çok ağrıyor. Hasta olmamam lazım ona geçmemesi açısından. Az evvel bal ve zencefil yedim fakat şu hastalık başlamadan yollayabileceğim bir yol var mı?

Yutkundukça iğneler batıyor!
(3) 

Kastamonu merkezde gezilecek yerler nerelerdir?

makarnacanavari #1145650 
SB.

Teşekkürler.

Not: sadece 1 günümü var.
(17) 

Okul Fobisi Olan Ergen Kız Çocuğu

makarnacanavari #1144350 
Günaydın Ahali,

Bu yıl liseye başlayan 14 yaşındaki ergenimizin okula gitmek istememe problemi bulunuyor ve bu neredeyse 2 yıldır olan bir sorun.

Eğitimin sisteminden,
Öğrenci profilinden,
Öğretmenlerin tavırlarından,
Derslerin saçmalığından,

Gibi konuları öne sürüyor kendisi.

Bazı konulardan hatta birçoğunda gerçekten haklı.

-neden arkadaş edinemiyorsun?
+arabesk rap dibleyip hayvan gibi makyaj yaparak tek konuştukları konu erkekler olan insanlarla arkadaş olamam.

-neden okula gitmek istemiyorsun?
+arkadaşım yok, öğretmenler sıkıcı, dersler zor, sabahıb 6sında uyanılır mı, neden köle gibi yaşıyoruz, hep ezber yapıyoruz, kendi kuralların göre bizleri tek tipe sokuyorlar vs.

Cevapların çoğu hep böyle.

Okula gitmemek için bu soğuklarda montunu giymeyi reddetti.
Sonuç hasta oldu.
Hasta olduğu için okula gitmeyi reddetti.
Sonuç zorla okula gitti.


Annem çok sert bir kadın ben abla olarak tampon bölgeyim.
Babam acaip rahat bir adam. Yapma dedikçe gitti kıza iphone aldı. Bu sabah o telefonu elinden alacağımı söyledikten sonra okula gitti.

Nasıl davranıp, yaklaşacağımı şaşırdım.
Bugüne kadar insan gibi oturup konuşan ben, bugün bağırıp çağırarak gönderdim okula.

Bugün okula gidip rehberlik öğretmeniyle konuşmak istiyorum sonrasında da psikiyatr.

Fakat öncesinde bana bir akıl verirseniz pek rahatlayacağım.
(4) 

Apple teknik destek

makarnacanavari #1143124 
Selam

Bizim mac pro arabanın bagajından çalınmış. Kapıda hiç zorlama yok sanıyoruz açık unuttuk. Karakol kamera kaydı olmadan yaptığınız müraacat bir sike yaramaz dedi.

Macim nerede uygulamasında çevrimdışı göZüküyor.

Apple destek pazartesi açılıyor.

Yani bu destek hattına sürekli açık olanı yok mu?

Ya da nasıl bulabiliriz ne yapabiliriz?
(1) 

Meme kanseri konusunda danışabileceğim hekim var mı?

makarnacanavari #1142467 
Sb.

Teşekkür ederim.
(3) 

Bezmialem Eyüp Ek Hizmet Binası Nasıl Gidilir?

makarnacanavari #1142433 
Merhaba,

Bizim eyüp silahtaroğlu cd üzerinde bulunan bezmialem hastanesinin ek binasına gitmemiz gerekiyor.

Bağcılar'dan aktarmalı bir şekilde nasıl gidebiliriz?
(2) 

Edding porselen kalemi çıkıyor mu?

makarnacanavari #1138737 
Sb.

Denemek istiyorum ama yıkandıkça çıksın istemiyorum.

Deneyip memnun kalan var mı?
(2) 

Tırmık izi geçirici

makarnacanavari #1136250 
Selam!

Bizim canavar hasta olunca zorla ilaç veriyorum. E haliyle ellerimde derin tırmık izleri oldu. Bunun için iz kalmaması adına bir krem vs var mı?
(8) 

Evlenme kararı alan çiftin aile tanışması

makarnacanavari #1135328 
Selam Ahali!

Erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. Düğünü yaza düşünüyoruz.

Ben onun neredeyse tüm sülalesiyle oldukça yakın oldum ve hepsini çok sevdim.

Bu akşam da erkek arkadaşımı annemle tanıştırdım. Onların da maşaallahları var.

İsteme ve söz öncesi iki ailenin tanışması gerekiyor haliyle.

Ben diyorum ki önce annelerimiz tanışsın. Sonra tüm aile tanışır. Uygun olur mu?

Ya da hepsini birden aradan çıkarıp tanıştırsak mı?

Bu komple aile tanışması için ev mi yoksa dışarıda bir yemek mi uygun olur?

Ailelerimiz tipik anadolu ailesi. Onlara kalsa evlenme olayında geç bile kaldık.

Durum oldukça heyecanlı. Hem de benim için çünkü ben evlenme fikrine çok karşı bir insandım. Ve haliyle panik oluyorum.

Fikirleriniz benim için önemli.

Teşekkür ederim.
(1) 

Kedinin yakalığı umursamaması

makarnacanavari #1134723 
Merhaba,

Bizim Zeytin'in pipisine sonda takıldı. Sondaya ulaşmamask lazım. Bu yüzden yakalık takıldı. Falat yakalığa rağmen az da olsa ulaşabiliyor.

Sondayı diktiler. Koparacak diye korkuyorum. Alternatif olarak ne yapabilirim?
(2) 

Aramızda dermatolog olan var mı?

makarnacanavari #1132608 
Merhaba

Ben 5 aydır zoretanin kullanıyorum ve dirseğime bir dövme yaptırmak istiyorum.

Bunda bir sakınca var mı?

Not: yan etkilerini pek hissetmiyorum. Sadece çene bölgemde hafif dökülmeler var.
(3) 

Kedinin dökülen bıyıkları

makarnacanavari #1119801 
Merhaba,

Arada sırada dökülen bıyık görüyorum evde.

İnt araştırdım çok önm değil diyor bir kısım insan.

Başına gelen var mı?

Ne yapmak gerek?

Not: Şu sıralar veterinere gidemiyor.
(4) 

İki kediyi birbirine alıştırma

makarnacanavari #1115272 
Selamlar,

Bir arkadaşımın 10 aylık dişi kedisi ile benim 2.5 yaşındaki erkek kedimin bir süre beraber yaşamaları gerekiyor. Bugün geldi dişi olan evimize. Birbirlerini tısladılar, zarar vermesinler diye de küçük kızı benim odama aldım. Fakat bu kız bazanın altından çıkmıyor. Oğlan salonda takılıyor kafasına göre.

Minik kız alışsın biraz diye mana verdim ama işe yaramadı. Önce bana alışsın dedim ama yok, olmuyor. Birbirlerine nasıl alıştırabiliriz? Misafirimiz olan dişi kedi yaklaşık 1 ay kadar kalacak bizde.

Yardımlarınızı...

Not: tikler sonra.
(2) 

İstanbul-Gelibolu arası aracında yer olan

makarnacanavari #1113427 
Var mı? İki kişi. Kömür Limanı'na gidecek kampçı gençler için aracında yer olan var ise yeşillendirebilir mi?
(3) 

Yatağım yanında inleyen hasta

makarnacanavari #1109019 
3 gündür acilde midesi yıkanan bir insan evladı olarak, tam rahat uyurum derken apandistli bir ergeni yatırdılar. Zavallıcık bağırıyor ve ben uyuyamıyorum!

Şimdi bahçedeki kantine serumunu alıp giderek uyusam mı yoksa içerideki güvenli bir konumu bırakıp, bu gerizekalıyı çeksem mi?

Yalnızım ve kolumda 1 kg.luk serum var!
(4) 

tears naturale free kullanımı hk.

makarnacanavari #1106988 
selamlar,

"ürün tüpü ilk açılışından sonra tekrar takılabilen kapağı sayesinde 12 saat boyunca kullanılabilir."

diyor.

ben bunu 2-3 gün sonra kullandım diyelim, bir zararı olur mu?

bileniniz var mı?

(ulaşamadım da sorumun cevabına)
(1) 

Caddebostan Akbank'a Gidebilme Yolum

makarnacanavari #1105716 
Caddebostan Akbank Private Bank'ın olduğu noktaya Kadıköy'den otobüs/dolmuş ya da taksiyle mi daha rahat gidilir?

Mado varmış yanında ama gözümde canlandıramadım bulunduğu yeri.

Yardımlarınız lütfen.
(2) 

pedagojik formasyon hk

makarnacanavari #1103626 
Selamlar Canlar,

2 sene öncesinin ALES notu elimde mevcut. Pedagojik formasyon yapayım diyorum. Fakat boşa da gitmek istemiyorum.

Radyo, Sinema ve TV mezunuyum.
Pedagojik formasyon sonrasında meslek liselerinde ders verme durumu ne oluyor?
Öğretmenlik yapabilecek miyim?

Bir sürü farklı farklı karışık bilgiler mevcut internette.
Deneyen, bu şekilde öğretmenliğe geçiş yapan var mı?

Sizce değer mi?

mobil görünümden çık