(3) 

Koku yapmayan, bakteri tutmayan suluk tavsiyesi

gezegen olan pluton #940160 
Şu aralar çantamın yanındaki filede taşıyacağım bir kaliteli suluk arıyorum; bu alanda uzman Tupperware'in bile koku yaptığı söylendiği için kullanıp memnun olan ya da başka markalardan tavsiyesi olanlara açığım.
(8) 

Avengers fanlarına soru?

gezegen olan pluton #934567 
Hulk'ın dönüşümden sonra pantolonun yırtılmaması mantık hatasını nasıl açıklıyorsunuz?
(1) 

Diş hastanelerinde(devlet) diş taşı temizliği yapılıyor mu?

gezegen olan pluton #930634 
Bu devletin diş hastanelerinde diş taşı temizliği normal muayene gibi yapılabiliyor mu?
(1) 

Raspberry Pi'yi en ucuz nereden alabilirim.

gezegen olan pluton #913733 
Ebay'da en ucuz 35 dolar ciavarı, türkiye'de de 90-110 lira arası bu fiyatlardan daha ucuz bulabilir miyim?

Bir de bu cihazın "version 2" olanı çıkmış, 1'den 6 kat daha hızlı diyor, aralarında 5-6 dolar fiyat farkına değer bir artı mı bu?
(6) 

Şah-Fırat operasyonunda transferler neden helikopterlerle yapılmadı?

gezegen olan pluton #911910 
Hakikaten, halbuki helikopter kullanılsa ne dünya kadar tanka ne de o kadar askere gerek kalacaktı.
(4) 

Vücuttaki yağ kas oranlarını evdeki imkanlar ile ölçmek.

gezegen olan pluton #908041 
Bunun bir formülü ya da denklemi var mı vücut özelliklerine göre?
(8) 

Bir kedi akşamları hariç hergün evde yalnız kalabilir mi?

gezegen olan pluton #906052 
Bazı yerlerde kedi sahiplendirmelerde en az iki kedi şartı okumuştum; tek başına, akşamları ve hafta sonları hariç evde kalsa kedinin psikolojisi için çok sıkıntı olur mu yoksa en az iki kedi şart mı?
(2) 

İkemetgah kağıdı ve nufus süretini muhtar dışında ücretsiz alınabilecek yer

gezegen olan pluton #905474 
Açıkçası iki kağıt parçası için muhtara 10 lira vermek istemiyorum; nufus müdürlükleri artık vermiyor sanırım ama zorlasak alamaz mıyız?
(2) 

Linux'da Thunderbird'den daha iyi Mail Client?

gezegen olan pluton #905219 
Bir Outlook olamaz ama yine de Thunderbird'den daha iyi bir mail client arıyorum.
(1) 

Şu sahne hangi filmden ya da diziden?

gezegen olan pluton #903138 
(5) 

Apple ipad appstore'un lokasyonunu değiştirme nasıl?

gezegen olan pluton #902693 
Bazı uygulamalar için amerikan mağazasında var türkiye için yok deyip indirme yapmıyor akıllı store'umuz, bunu aşmanın bir yolu var mı?
(9) 

İlk bölümden kendine bağlayacak dizi tavsiyesi

gezegen olan pluton #902655 
Genelde bir dizi ya da film ne kadar güzel olsa da ilk bölümden sarmıyorsa devamını getiremiyorum. Burada aradığım şey daha çok izlerken ne kadar sıkıcı, uzun olsa da bir sürü bölüm, sezon izledikten sonra içindeki kurguya hayretler içinde bırakacak değil de ilk bölümden bağımlısı olunacak dizi tavsiyesi bekliyorum.
(2) 

Normal kıskançlık duygusu nasıl aşılır?

gezegen olan pluton #902066 
Kıskançlık derken sevgili, eşler arasındakini kastetmiyorum, ki bir türlü anlayamamışımdır kıskançlık ile sevgili olaylarını zaten.

Kıskançlık denilen şey sende olmayan ama karşında olan, bir özelliğinden ya da durumdan dolayı karşındakinin de olmamasını isteyerek bir nevi kendin ile onu eşitleme durumu duygusu değil midir? Yani bende yoksa onda da olmasın istemek gibi bir şey.

Bu durumda benim merak ettiğim normal kıskançlık duygusunu yenmenin psikolojik ya da işe yarayan bilimsel teknikleri, metotları var mıdır?
(2) 

İngilizce yüksek lisans bölümünün mülakatı da mı ingilizce olur?

gezegen olan pluton #900586 
Yüksek lisans için başvurmuştum, bölüm İngilizce, sonuç olarak yapacakları sözlü mülakat da mı İngilizce olur?
(2) 

2. Dünya Savaşı ile ilgili kitap tavsiyesi

gezegen olan pluton #899637 
Öncelikle Türkçe ama İngilizce de olur; roman ya da belgesel tarzı bir kaynak kitap ne tavsiye edilir? Kişi hikayelerinden çok ülke ilişkilerini olabildiğince tarafsız anlatan bir kitap çok iyi olur.
(4) 

İngilizce konuşabilmek ama anlayamamak nasıl mümkün?

gezegen olan pluton #899204 
Kendimde ne eksik anlamaya çalışıyorum, herkes anlar ama konuşamaz bende ise tam tersi durum söz konusu. Konuşurken, okurken pek bir sıkıntı yok ama iş dinleneni anlamaya gelince aynı verimlilikle anlayamıyorum. Hatta ielts dinleme notum 4.5, konuşma 7 puan. Böyle garip bir durum ya da değil.

Hele işin içine Amerikan aksanı girince büsbütün dağılıyorum. Tavsiye edilecek çözümü ya da sebebi var mıdır?
(4) 

Hoşlanılan kişinin eskisi gibi ilgi göstermemesi, görmezden gelmesi durumu

gezegen olan pluton #898454 
Hoşlanılan kız kişisi ile çok güzel vakit geçirirken sonra ne olduysa eskisi gibi davranmayıp, sizi biraz görmezden gelmeye başlamış ise bu sizin ondan hoşlandığınızı anladığı ve size daha fazla umut vermemek için artık pek ilgisiz kaldığı anlamına mı gelir?
(15) 

Düğünde takılan takılar düğün masraflarını karşılıyor mu?

gezegen olan pluton #893556 
Merak ettiğim durum. Kar zarar olarak düşünürsek; düğün yapmak karlı bir iş midir? Zarar ya da kar var ise bunun oranı nedir?
(1) 

Başkent Doğalgazın koyduğu aylık limit mahkeme ile kaldırılabilir mi?

gezegen olan pluton #892236 
Bu konudaki hukuki hakkımı merak ediyorum. Ankaralıların bildiği gibi Ankara'da doğalgazların çoğunluğu ön ödemeli sayaçta yani içine para yüklediğiniz kartınız ile sayacı çalıştırıyorsunuz. Ama doğalgaz başkent doğalgaza geçince üstün zekalı yöneticiler bu gaza her ay için limit koymaya başladılar yani yılda bir kere gidip 1000 liralık gaz yükleyemiyorsunuz illaki her ay düzenli uzun kuyruklarda bekleyip gazınızı yükletmeniz gerekiyor.

Sormak istediğim konu muhtemelen bu limit herhangi bir yönetmeliğe ya da kanuna uygun değil; sonuçta parasını ödediğim şekilde benim gaz almaya hakkım var. Ben bu konuyu tüketici mahkemesine taşısam sonuç alma ihtimalim ne olur. Hukukçular bunu da açıklasın.
(4) 

Son bir aydır geçmeyen sırt ağrısının çözümü var mı?

gezegen olan pluton #891879 
Birkaç kere sırt terlemesi ve devamında soğuk yedim; o zamandan beri gün içinde ara ara sırtım ağrıyor; biraz sırtı çalıştıran egzersizler yapınca geçiyor ama bu gün içinde çok kez tekrarlanıyor. Yıllar önce de bu şikayetten doktora gitmiştim doktor sırtıma birkaç iğne yapıp 1-2 ilaç vermişti ve düzenli egzersizler ile bu tekrarlayan ağrıdan kurtulmuştum şimdi de doktora gitmem gerekli mi yoksa zamanla bu durum geçer mi?
(1) 

TCDD'nin sitesinden neden ayın 14'ünden sonra hiçbir bilet alınamıyor.

gezegen olan pluton #890470 
Şu adresten deneyince istanbul-ankara, ankara-konya, eskişehir-konya için bilet alırken "seçtiğiniz hatta sefer yok" diye uyarı veriyor. Bir sebebi var mı merak ettiğim, 3 gün sonraya bilet alamamak çok saçma değil mi?

yolcu.tcdd.gov.tr
(4) 

Bilimsel makale okunabilecek ieee gibi resmi hangi siteler var?

gezegen olan pluton #889922 
Merak ettiğim özellikle paralı ya da ücretsiz olması fark etmez sadece güvenilir olması açısından hangi web platformlarını kullanabiliriz.
(7) 

Dağdan gelip bağdaki kıza yazılır mı?

gezegen olan pluton #885525 
Daha yeni başladığım bir işim var, sürekli yeni yeni insanlarla tanışıyorum, gerçi artık herkesle alıştım sayılır fakat ne olduysa hedefime bir kız girdirdim, şimdi bu konu üzerine biraz çalışırsam diğer beni yakından tanımayan insanların gözünde olumsuz bir intiba yaratmaktan korkuyorum. Böyle yeni geldiği ortamda hemen birine yazan insanlar hakkında ne düşünürsünüz?
(3) 

Askerlik tecil tarihini şubeye gitmeden öğrenmenin bir yolu var mı?

gezegen olan pluton #884321 
Belge almak değil amacım sadece tarihi görmek istiyorum.
(10) 

whatsapp'da konuşmak istemediğinizde sohbeti kibarca nasıl bitiriyorsunuz?

gezegen olan pluton #882175 
Bir kimsenin yazdığına cevap vermemeyi hoş bulmadığımdan hep cevap vermeye çalışırım ama bazen bir neden olsa ya da yapmam gereken bir iş de bitirsem şu konuşmayı denilen zamanlar oluyor, kibarca o konuşma nasıl karşı tarafın da anlayacağı şekilde sonlandırılır, yeni anlayışlarda sorun bu whatsapp. E-mail olsa rahat ya da sms ama whatsapp ortamı sanki önemli bir durum olmadıkça konuşmadan ayrılmak hakaret gibi algılanıyor.
(3) 

Şu gif'deki sahne hangi filmden?

gezegen olan pluton #876352 
(2) 

Linux yarış oyunu

gezegen olan pluton #873607 
Adam akıllı bir yarış oyunu arıyorum, ubuntu'da çalışacak, steam'dekilere baktım atari gibi, çocuk yarış oyunları, çok kötü; bilenler var ise tavsiyeler iyi olur, hatta açık kaynak kodlu olan bir örneği var ise daha makbul olunur.
(12) 

kedi sahibi olmak için şahsi araç şart mı?

gezegen olan pluton #869689 
Merak ettiğim konu, tek başıma yaşıyorum; bir kedi almayı planlıyorum fakat bunun aşısıydı veterineri idi, şehirler arası yolculukları derken sürekli bir şahsi araç olması gerekiyor mu? Tek çekincem bu; ayda yılda şehir dışına 5-10 günlüğüne çıkınca illaki benimle gelmesi gerekecek, otobüslerde ne derece rahat oluyor ya da izin veriyorlar mı? Ya da bir otomobil şart mı kedi-köpek için?
(3) 

Rüya günlüğü tutmanın ne faydası olabilir?

gezegen olan pluton #869681 
Genelde doktor ya da psikolog rüya analistleri bunu tavsiye ediyorlar. en azından bilinç altında yatan sorunları görmek için, kişinin kendi kendine bu günlüğü tutmasının ne faydaları vardır?
(1) 

Ön ortadaki üst iki dişin son 4-5 ayda birbirinden ayrılmaya başlaması.

gezegen olan pluton #869255 
Bu iki diş ne olduysa 4-5 aylık dilimde kıtalar gibi birbirinden ayrılmaya başladı, ilk başlarda aralık çok önemsiz gibi görünüyordu fakat artık iyice belirginleşmeye başladı, diş hekimlerine sorum, sebebi ne olabilir ve tel takma harici çözümleri var mıdır?
(1) 

Askerlik tecil iptal ettirip tekrar tecil ettirilebilir mi?

gezegen olan pluton #868958 
Şu an yüksek lisansta öğrenciyim, önümüzdeki şubat askere giderim düşüncesi ile tecilimi iptal ettirdim fakat şimdi tekrar tecil ettirmek istiyorum. Bir sorun ile karşılaşır mıyım?
(1) 

Mail hesabımındaki mail'ler uçtu, thunderbird ile geri getirebilir miyim?

gezegen olan pluton #866233 
Kurumsal bir mail hesabımı bir gün açtığımda tüm maillerin silindiğini gördüm, aptal kurumun bilgi işlemi ile ilgili bir sıkıntı sanırım. Şimdi ben bu mail hesabımı thunderbird ile kullanıyorum. Thunderbird, ana server mail'inde bir mail silinse bile mail'leri pc'de tutar mı yoksa o da anında siliyor mu. Silmiyor ise nasıl geri getirebilirim mail'lerimi. Mail kurarken imap seçmiştim
(2) 

Ubuntu 14.10 kullanan var mı?

gezegen olan pluton #862676 
Kullananların yorumlarını merak ediyorum, 14.04'e göre stablite, performans karşılaştırmaları nasıl?
(1) 

Ankara'da dişçi tavsiyesi

gezegen olan pluton #852652 
Ankara'da muayenesi ya da kliniği olan iyi bir diş hekimi arıyorum; bu muayenelerde fiyatlar standart mı olur bilmiyorum ama aşırı pahalı ya da lüks olmaması tercihimdir.
(1) 

bilgisayar mühendisliği yüksek lisans vs yazılım mühendisliği yüksek lisans

gezegen olan pluton #818350 
İkisi arasında kaldığım yüksek lisans, aslen bilgisayar mühendisliği çıkışlıyım, özel sektörden çok akademik kariyer yapma planım var, dolayısı ile tezli olacak bu y. lisans fakat bu iki alan arasında kaldım. lisans not ortalamam pek iyi değil bundan dolayı bu master'ı yapınca en azından iyi bir yerde doktora için iyi bir ortalama ile bitirmem gerekiyor.

Önceliğim kolay olması, bundan dolayı biraz daha bilgisayar mühendisliğine kaydım gibi çünkü dersler; lisans derslerinin önüne "ileri" etiketinin getirilmiş hali; bunun dışında yazılım mühendisliği de çok parlak bir unvan ve özel bir uzmanlık.

sonuçta bu iki alanda tecrübeli insanlara danışmak isterim.
1 ... 910111213   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık