(6) 

şu hikayenin tek cümle ile özeti

bana da mi lolo #1000327 
Bernadotte Bulvarı’nda otobüs terminalinin hemen yanındaki duvarda bir delik var. Bir zamanlar bir ATM makinesi varmış orada ama bir gün bozulmuş ya da makineyi kimse kullanmıyormuş öyle bir şey. Banka personeli de gelip makineyi oradan almış ve hiçbir zaman geri getirmemiş.
Biri bir keresinde Udi’ye o deliğin içerisine dileğini haykırırsa dileğinin gerçekleşeceğini söylemiş ama Udi bunu yememişti. Doğruyu söylemek gerekirse, bir gün, deliğe sinema dönüşünde Ruth Rimalt’ın ona âşık olmasını istediğini haykırdı. Ama gerçekleşmedi. Kendini çok yalnız hissettiği bir başka gün, duvardaki deliğe onunla arkadaş olacak bir melek istediğini haykırdı ve bir süre sonra hayatına bir melek girdi gerçekten, ama arkadaş olduğu pek söylenemezdi. Udi ne zaman ihtiyaç duysa melek ortadan kayboluyordu. Sıska ve kamburdu melek, kanatlarını gizlemek için yağmurlukla dolanıyordu sürekli. Bir keresinde Udi’nin, kanatlarındaki tüylere dokunmasına bile izin vermişti. Ama odada başkası varsa asla çıkarmazdı yağmurluğunu. Klein’in çocukları bir keresinde ona yağmurluğunun altında ne gizlediğini sormuşlar, melek de “kitap dolu bir sırt çantası” diye cevap vermişti. Ona ait olmadıkları için ıslanmalarını istemiyordu. Sürekli yalan söylüyordu zaten. Udi’ye öyle hikayeler anlatıyordu ki cennete dair, gece yatmadan önce kontak anahtarını arabanın üzerinde bırakan insanlara dair, hiçbir şeyden anlamayan ve “tüymek” sözcüğünün anlamını bile bilmeyen kedilere dair. Uydurduğu hikâyelerin haddi hesabı yoktu. ” Allah canımı alsın” diye de yemin ederdi üstelik.
Anlattıklarının tek kelimesine bile inanmamasına rağmen, Udi deli oluyordu onun için. Bir kaç kez ona borç para da vermişti. Meleğe gelince Udi’ye yardım etmek için parmağını bile kıpırdatmıyordu. Sürekli konuşuyor, saçma sapan hikâyeler uyduruyordu. Onunla görüştüğü 6 yıl zarfında bir bardak dahi çalkaladığına tanık olmamıştı Udi.
Acemi eğitimi gördüğü ve biriyle dertleşmeye can attığı iki ay boyunca bir kez olsun ziyaret etmemişti onu melek. Sonra bir gün tıraşsız bir halde ve “Ne olduğunu sorma bana” suratıyla çıkageldi. Udi de sormadı. Cumartesi günü şortlarıyla çatıya çıkıp güneşlendiler. Udi diğer çatılara baktı. Çanak antenlere, güneş enerjisi panellerine, gökyüzüne ve birden geçirdikleri onca yıl boyunca meleği bir kez bile uçarken görmediğini düşündü.
– Şurada biraz uçmaya ne dersin? dedi meleğe. Kendini daha iyi hissedersin belki.
– Boşver. dedi melek. Ya biri görürse?
– Yap bir hoşluk, diye ısrar etti Udi. Çok uçma, az bişi… Hatırım için.
Ama melek gırtlağından iğrenç bir ses çıkardıktan sonra katran kaplı çatıya sıkı bir balgam salladı.
– Tamam, tamam, dedi Udi somurtarak. Bahse girerim ki uçmayı da bilmiyorsundur.
– Tabi ki biliyorum, dedi melek azarlar gibi. Başkalarının görmesinden çekiniyorum hepsi bu.
Karşı çatının terasından aşağıya veletlerin su bombası attıklarını gördüler.
– Biliyor musun?, dedi Udi gülümseyerek. Çocukluğumda seni tanımadan önce buraya gelip aşağıdan geçen insanlara su bombası atardım. Şu iki tentenin arasındaki boşluğa yollardım onları. Parmaklıkların üzerinden eğilip marketin tentesi ile ayakkabıcı dükkânının tentesinin arasındaki boşluğa işaret etti. İnsanlar başlarını kaldırıp yukarı baktıklarında tenteleri görürlerdi. Bombanın nereden geldiğini anlayamazlardı.
Melek de yerinden kalkıp aşağıya baktı. Bir şey söylemek için ağzını açtığında Udi onu birden hafifçe itti ve melek dengesini yitirdi. Şaka yapmıştı Udi. Meleğe zarar vermeyi aklından bile geçirmemiş biraz uçmasını istemişti sadece. Eğlence olsun diye. Ama bir patates çuvalı gibi düştü beş kat aşağıya melek. Udi şaşkınlık içinde meleğin kaldırımda hareketsiz yatışını seyretti. Melek hiç kımıldamıyor, can vermek üzere olan bir yaratık gibi hafifçe kanat çırpıyordu sadece. İşte o zaman anladı Udi, meleğin anlattığı her şeyi uydurduğunu. Bir melek bile değildi o. Kanatlı bir yalancı sadece.


arkadaşlar bi film okuluna başvurdum da şu hikayenin tek cümle ile özetini istiyorlar. boş vaktim var, bi şeyler okuyum bari diyeniniz varsa sitede şu saatte bi cümle ile de katkıda bulunursanız çok sevinirim. aklıma orijinal bi şey gelmedi :))

günaydınlar, iyi haftalar...
(4) 

almanca içerikli teknoloji sitesi

bana da mi lolo #998123 
arkadaşlar almancam yok, sıfır. bana bizim türkiye 'deki webtekno, chip vs. gibi günlük teknoloji yazıları yayınlayan Almanca içerikli siteler lazım. bir arkadaşım soruyor da kendi almanca bilen arkadaşlarımdan da bir dönüt alamadım.

hayrına sevabına almancası olan bir arkadaş bir iki güncel almanca dilinde teknoloji sitesi bulup buraya yazabilir mi? biraz aciliyeti var da :)

teşekkürler +rep +tik :P
(2) 

alınır mı sizce (araba)

bana da mi lolo #982932 
alınmazsa neden alınmaz? arabam var zati de bu çok ilgimi çekti meret.

www.sahibinden.com

bi fikir verir misiniz konu hakkında bilgisi olanlar olaraktan
(2) 

zeytinli rock festivaline gidecekler?

bana da mi lolo #979055 
gidecek misiniz? daha öncekilere gittiniz mi?

ya bizde doblo var, arkasını açıp çarşaf gereriz çadırımız da var diyoduk. kamp alanına her bokumu sokmak yasakmış. mangal yasak hadi anladık da araba niye yasak yav. yeme içme sokmak da yasakmış. bugün bilet alıp almayacağımıza karar vercez izmirden üç arkadaş gidiyoruz.


varsa duyurudan orada merhabalaşabiliriz de? ni dersiniz? :)
(6) 

bono ve tahvil ne oluyoru şimdi?

bana da mi lolo #976073 
Şimdi ben maaşı vakıfbank'tan alıyorum. böyle bir ilan gördüm.

www.vakifbank.com.tr

VakıfBank 03-04-05 Ağustos 2015 tarihlerinde,

300.000.000.-TL nominal değerli (ek satış dahil toplam 750.000.000-TL Nominal) 06.11.2015 vadeli (91 gün) enterpolasyon yöntemi kullanılarak hesaplanan bileşik faiz üzerine %0.35 ek getiri sağlayan VakıfBank Bonosu ihraç ediyor.

Minimum satış tutarı 100 TL olan kıymetler, T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilmiş olan borçlanma senetlerinde olduğu gibi ihraç sonrasında ikincil piyasada da işlem görecek, Bankamız sisteminde de sürekli olarak alınıp satılabilecektir.

Şimdi bu hisse senedi gibi bi şey mi alıyosun vade bitince kazanmak da kaybetmek de. öyle bi şey mi? ne oluyoru bu? :)
(9) 

Ektomorf vücut yapısına sahip olan insan (capsli)

bana da mi lolo #963513 
Malum üç tür vücut tipi var biri kendiliğinden kaslı böyle biscolata doğanlar, yağlanmaya meyilli olanlar ve de bi pislik tip var ki o da ne yerse yesin kilo alamayanlar. Dar omuz çatılı, zayıf, çok zor kilo alan tiplere malum ektomorf deniyor. En mal genlerin bi araya gelmesiyle oluşan bizler maalesef.

Üstesinden gelen de çok var ama sıkı bi yemek ve sporla aylarını yıllarını vererek durumu kotaranlar. Şimdi ektomorf bi insan şu capsteki gibi olabilir mi??

Bunun için çalışmak mı gerekiyor bu yoksa salt allah vergisi mi?
(4) 

spor salonu için ön hazırlık

bana da mi lolo #940919 
Merhaba gladyatorler, iş çıkışı spora vakit ayırabilen güzel insanlar...

Uzun denemelerden, para verip gitmemelerden sonra artık gerçekten hayatımda somut değişiklikler yapmaya başlamışken, kendimde bu motivasyonu bulmuşken spora yazılayım diyorum. Ayın 15'nde maaşı almamla spora yazılacağım!

Şu bikaç günlük süre içinde günde 20 şınav 20 mekik çekiyorum. 183 boy 72 kilo.

Isınayım istedim vücut hamlığını atsın diye. Sizce doğru yapmış mıyım? Uykumu da günde 7 saat olacak şekilde 01:00 - 08:00 olarak düzene sokuyorum.

İyi mi sizce? Destekler misiniz beni? Destek istiyorum?

İyi geceler!
(2) 

-çölde çay filmi - tavsiye

bana da mi lolo #925558 
arkadaşlar filmi izleyenler varsa yorumlara göre izleyeceğim nede olsa iki saat iki saattir :)
(5) 

Başka hangi yazarları okumalı?

bana da mi lolo #911988 
Kitap kurdu duyurucular günaydınlar, mutlu pazarlar..

Her ay üç roman alıp bitiriyorum. Bazen hoşuma giden tarihi kitaplar da alıp okuyorum. Maaşı almamla üç sipariş geçmem bir oluyor. Şimdik size sorum:

-Tolstoy
-Kafka
-Steinbeck
-Hemingway
-John Verdon
-Dostoyevski

Bu şahısların kitaplarından okudum. Efenim bazı türk romanlarından da okudum. Aynı Yıldızın Altında, Sineklerin Tanrısı falan böyle popi olmuş romanlardan da okudum.

Başka hangi yazarlardan ya da kitaplardan okumalıyım? Daha çok eski eserlerden gitmek istiyorum.

Günaydınlar
(6) 

canınız sıkıldığında ne yaparsınız

bana da mi lolo #884699 
başlıktanda anlaşılacağı üzere brolar canınız sıkılınca ne yaparsınız, her türlü pis ve komik yorumlar yazabilirsiniz :D
(11) 

sevgiliyi hitap etme

bana da mi lolo #862243 
arkadaşlar sevgilinize nasıl hitap edersiniz. Genel olarak kızlar hangi sözlerden hoşlanır ?
(13) 

Bi şeyler içerek kilo almak

bana da mi lolo #854538 
mümkün müdür? Şimdi kilo problemi çekiyorum ama sabah kahvaltısına vakit yok poaça çayla geçiyorum, öğlen ve akşam sulu güzel yemek. İşim rahat, akşam pek çıkmıyorum gündüz otur akşam yat ama yok kilo alamıyorum. Youtube'da bu tarz kilo aldırmaya yönelik mixler var sizce işe yarar şey var mıdır böyle?

Kendi yaptığım mixi yazıyorum sizce bu işe yarar mı?
* İki bardak süt, bir avuç şöyle yirmi otuz tane eti cici bebe, birer yemek kaşığı bekmez ile bal. Bunları bi güzel çorba edip akşam yemeğinden bi iki saat sonra gömüyorum.

Proteinde sporda istikrarım yok götüm göbeğim bile çıksa sevinecem o derece.

Özetle: soru başlıkta. Teşekkürler süpermenler
(2) 

Askerlik ile ilgili çok acil

bana da mi lolo #852930 
Valla iş yoğunluğumdan hiçbi şeye vakit ayırmamam ve sorumsuzluğum nedeniyle yusuf yusuf durumundayım. Tecrübeli abiler bi bakın hele rica edicem.

2008'de 19 yaşımda üniversiteye başladım, okulu iki sene uzatmalı olarak yani 4+2 yıl uzatıp altı yılda 2014'de bitirdim. Yaz sonuna doğru mezun oldum ve işe girdim. Eşek gibi çalıştığımdan hiç askerlik mevzularına girmedim, hatta geçici mezuniyet bile alamadım.

Bugün herkes askerlik yerlerini açıklıyor. Sizce benim durumum nedir? Daha tecil hakkım var mı yeni mezunum? Yazdan beri işlem yapmadım kaçak falan mı olurum?

Şu an bi korku kapladı içimi... :/
(2) 

psikolojik davranış bozukluğu yapma isteği

bana da mi lolo #851876 
çalışma masamın karşısına ne zaman bir vatandaş gelse içimden durduk yere tokat atmak geliyor bu şahıs bayan olduğu zaman öpesim geliyor sanırım bu bir psikolojik bozukluk sizinde böyle içinizden geçiripde yapmadığınız davranış bozuklukları var mı yoksa bir yerde uzunca bir zaman çalıştıktan sonra insan bu hale mi geliyor
(3) 

Çaylaklık şeysi

bana da mi lolo #851465 
Merhabalar,

Sözlük battı batacağı kadar gözlemlediğim. Üye alımını açmışlar, küçüklükten beri sözlüğe girerim ama yazar olacak adam değilim ya ben baktım üye alıyolar dedim kayıt olayım. Boku çıkmış belki biraz olumlu yönde katkı sağlarım. On tane özenle entry girdim çaylak sırasında 16bindesiniz dedi.

Bugün girdim 19bin olmuş. Bu nasıl oluyor? Telefondan sürekli sözlük açık, arada açılmış yarak kürek konulara da göz gezdiriyorum.

Var mı bu konuda herhangi tecrübesi bilgisi olan?
(1) 

sözlük üye alımı mı açıldı?

bana da mi lolo #850684 
ekşi sözlüğe tiksindiğimden girmiyordum öyle bugün bakayım dedim. kayıt yeri üstte aktifti bilgileri doldurdum tık üye oldum. yoksa bu hep var mıydı? güzel kızlar bu haberi bekliyorduysanız birer yanağınızdan öpcük alırım?
(4) 

çiğli'den buca'ya

bana da mi lolo #846693 
çiğli'den 9 eylül üniv. hukuk fakültesine nasıl gidilir? hadi bi bla bla car olun bana rica edicem :)
teşekkürler.
(6) 

çevirirsem 10 lira alcam

bana da mi lolo #832351 
çeviremezsem ... :>

OD-DIE-CR3-00014 Referans nolu mektubunuza RÖNESAN ARAŞTIRMA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME LTD(ALT YÜKLENİCİ) ve OBRASCON HUARTE LAİN S.A- DİMETRONİC S.A JOİNT VENTURE TÜRKİYE proje ofisi arasında yürürlüğe giren 9 NİSAN 2014 tarihli 1tu406-02910-SBC sayılı Kaynarca ve Tersane istasyonları için Elektromekanik işler ile ilgili yapılan Alt yüklenici sözleşmesine ilişkin çalışmalar hakkında yanıt bildirilmektedir.

-Yangın pompaları onaylı tek marka olan PATTERSON tarafından 29.04.2014 tarihinde yapılan sözleşmede belirtilen 12 haftalık teslim süresi dolmasına rağmen Türkiye'ye getirilmemiştir.Ayrıca ithalatçı firma konuyla ilgili net bir tarih verememektedir.Yangın pompaları şantiyeye sevk edilemediğinden dolayı test prosudurleri yerine getirilememektedir.

-Alt yüklenici olarak kalan işlerin tamamlanması için Asma tavan imalatlarının yüklenici tarafından bitirilmesi gerekmektedir.

-Tersane istasyonunda pis su atışı için yüklenici tarafından rögar imalatlarının tamamlanması gerekmektedir.

-Kaynarca ve Tersane istasyonlarında sıva ve boya imalatları tamamlanmadığından Termostat bağlantıları sonlandırılamamaktadır.

-Asansör ve yürüyen merdiven altında bulunan drenaj pompalarının yerleşimi konusunda Yüklenici tarafından bilgi beklenmektedir.

-Kalıcı panolara enerji verilemediğinden dolayı sistem ekipmanları çalıştırılamamaktadır.
-Geçici enerjiyle çalıştırılması yönünde karar aldığınız vrv ve drenaj pompa ekipmanları geçici enerjide yaşanan dalgalanmalardan dolayı zarar görebilir.Firmamız bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.
Bu konudaki hassasiyetimizi 9 TEMMUZ 2014 tarihinde mail olarak Mr.Antonio ile paylaştık.

Kolay mı sizce? Giremedim altına bi türlü :/
(13) 

Güven meselesi şeysi

bana da mi lolo #830571 
Efenim 1,5 yıl olacak ki bir sevgilim var. Bunun beş ay süresi birlikte aynı şehirdeydik derken son bir yıldır başka şehre atandığım için uzaktayım. Dolayısıyla birbirimizi seviyoruz o gider ben gelirim öyle yaşıyoruz... Benim bir tane de küçüklükten beri arkadaşım olan bir dostum var.

Sevgilimden gizlim saklım, hiçbir duvarım yok. Şifrelerim, telefonum vs.hep ortadadır. Sevgilimden de yegane ricam o dostum olan şahısla olan muhabbetlerimi okumaması. İzahı da efenim erkeğiz iki erkek dostun da kendine göre özeli olur, argo konuşuruz, gönül meselesi konuşuruz, iş hayatından konuşuruz...konuşuruz yani.

Hatun bi kere arkadaşımla mesajlarımı okuduğunu fark ettim kızarak şifremi değiştim. Uzun aylardır face şifrem onda yoktu. Ama uzaktayız ben sevmiyorum içine sinmeyen iş olsun zaten çalışıyom iş ev akşam çayı fazla sosyal hayatım da yok. Şifremi dedim al yani ortak arkadaşlarımız var benden de iletişim kurabilirsin.

Açar açmaz arkadaşımın mesaj ekranını açmış. Kızmadım kendisine ama yalancı ve güvenimi kaybettiğini, böyle bi insana değer veremeyeceğimi söyledim. Meraktan ben de girdim okudum.

İşyerinden konuşmuşuz, araba konuşmuşuz, nere gezmeye gitsek diye konuşmuşum, maaşlarımızı nasıl tasarruf etsek diye konuşmuşum...en ufak ne argo var ne karı kız dedikodusu. Öyle adam bile değilim zaten. Kızmadım ama erkek olarak kırıldım.

Arıyor açmıyorum şimdi çok canım sıkıldı. Sözümün değeri yok mu diyorum, merak ettim diyo.
Ne yapim sizce abartıyor muyum? :/

40 kişi ayrıl yazarsa ayrılırım :p
(2) 

Ofis Yorgunluğu

bana da mi lolo #829601 
Şimdi hipokratlar, doctor who'lar merhaba

Ben bi kurumda memurum efenim, evimle de işim arası yürümeyle 8-10 dakika. Sabahları yürüyerek geçiyorum, gün içinde de sürekli oturuyorum. Müdür de yok üç haftadır yatış. Akşam eve geldiğimde iki tv bakayım derken hop uyuyakalıyorum.

Düşününce ben bu işe başlamadan evvel 12 saat ayakta garsonluk da yaptım, at çifliğinde çalıştım, oyun parkında, organizasyon işlerinde ıvır zıvır her yerde çalıştım. O zamanlar yorulmuyodum, çıkınca içmeye giderdik, takılırdık.

Şimdi efendim baya üzerinde düşündüm:

1- Kundura giyiyor olmak. Ayağım bütün gün bu zımbırtının içinde
2- Bilgisayar kasasının bacaklarımın dibinde olması. Manyetik alandan etkilenme.
3- Koltukta oturmak. Yani sırtlık da alsam çok rahat ettirmiyor.

Şimdi ben rahat bir kundura alsam, kasayı masanın arkasına falan çıkarsam kendimden uzaklaştırıp, medikalcilerden güzel bi sırt destekleyici alsam...

Bu yorgunluk sorunlarıma çözüm olur mu? Yoksa sorunu başka yerde mi aramalıyım?

Ofis ortamında çalışıp benzer sorunlar yaşayanlar var mı ben gibi?

Bi sağlık sorunum yok ama baldırlarım sanki (bilgisayar nedeniyle olduğunu düşünüyorum) enerjisi soğurulmuş gibi.

Hadi el birliğiyle enerjik insanlar olalım bi el edin :)
(5) 

Ruhsatı kaybettim arabayı satabilir miyim?

bana da mi lolo #829275 
Günaydın noterler, satış memurları kankiler

Üzerimde bir araç var ve ruhsatını kaybettim. Bugün de arabaya müşteri çıktı öğleden sonra devralıp gideyim diyor. Noteri arayacağım da buradan da sorayım, ruhsatı hatun çöpe atmış bilmeden yani kayıp şu an emin olamıyoruz da.

Ruhsat olmadan kimlikle falan satış işlemi yapabilir miyiz acep?

Bulmuşken müşteri kaçırmayım diyorum. Satabilirsem bugün duyuruculara kahve ısmarlayabilirim.
(4) 

çiçek sepetini şikayet?

bana da mi lolo #828368 
Çiçek Sepetini şikayet edebileceğimiz bi yer var mı bildiğiniz? Kendilerine şikayet etsek bi işe yarar mı?

Sabah bi sipariş verdim İzmir - Çiğli'ye. Ödemesini yaptım, telefonla teyit aldım. Saat 14:00'da gönderilmiş olacak dediler. Saat 14:00'da aradım. Dediler ki orası uzak yermiş 15 TL daha istiyoruz. Kredi kartı temin edip tekrar aradım. Bu sefer de 15 TL gözükmüyor yanlış bakmışız ama sizin sipariş yetişmez artık dediler.

Küfür edecektim tuttum kendimi kapattım.

Ne yapayım? Şikayet sitelerine yazsam bi dönüt alabilir miyim?

Şansa bak yav.
(3) 

Kızlar Pirinç Suyuya Tonik

bana da mi lolo #828283 
napıyonuz gençler günaydın, herkese iyi haftalar

dün bi cafede arkadaşla oturuyoduk ben böyle başımı koyup uyumuşum bu ibne de benim fotolarımı çekip paylaşmış. arkeolojik kazıdan kaçmış ırgat diye dalga geçtiler benle nasıl kavrulmuşsam güneşte bronz mronz değil rengim resmen külümsü böyle kendimden şey oldum :D

hatun da dedi pirinç suyuyla tonik yapınca renk açılıyo, caponlar yapıyomuş ama siyah beyaz olursun bence yapma dedi.

gerçeklik payı var mı bu olayın? gadınlar bilir diye düşündüm?
(1) 

sanal tur çekimlerim vol2

bana da mi lolo #827882 
zafercigdem.com

Son çekimim buton koymayı, tam ekran yapmayı, ekran geçişlerini yapmayı öğrendim.

nasıl olmuş? :)

günaydın...
(1) 

yurtdışından bi şey alma şeysi amazon - ebay vs.

bana da mi lolo #827660 
Brolar, dış ticaret uzmanları

efenim önceki duyurularımda sanal tur işlerine gireceğimi söylemiştim. sonra evimi sanal tur yapıp size göstermiştim. bi boka benzetememiştiniz bazılarınız hatırlar.

her hafta biraz yol katediyorum. bu hafta sanal tur çekimleri için gerekli programları lisanslı olarak temin ettim. makinem ve tripodum da var. geriye sadece "panoramic head" denilen bir zımbırtı kalıyor.

Türkiye'de bu zımbırtı çok pahalı, çeşitleri var tabi ki. ben de aradım şöyle kendi sitesi ile amazon'dan tabi ebay'dan falan buldum.

bakınız:

1- www.ebay.com

2- www.amazon.com

3- gregwired.com (Türkiye diyoruz)

Kendisinin ebay'daki benzerleri 50 dolar efenim sitesindeki sıfır ürün 100 dolar.

Ben bundan satın alsam İzmir'e sağ salim gelir mi? Ebay'da ücretsiz kargo diyor bana da mı ücretsiz? Ne kadar sürede gelir? Çok süpersonik İngilizcem yok dürüstçesi.

Bu konularda bilgili abilerden bilgi alabilirsem sevinirim.
(8) 

Ben yaptım nasıl olmuş? 3d'li capsli

bana da mi lolo #824713 
Evet bugün can sıkıntımı bayadır öğrenmek istediğim bir konuya kanalize ederek 3boyutlu sanal tur çekimi işine ayırdım.

Ekipmanlar:

canon 600d
Ptgui demosu
Panaroma wiever demosu

Efenim bizim evin salonunda gezmek isterseniz buyrun link. Tavanı ve tabanı çekemedim amma :))

www.zafercigdem.com

Nasıl olmuş? :)
(10) 

ne yapıyosunuz? he?

bana da mi lolo #824498 
benim de soracağım aklıma gelmezdi amma gerçekten dün arkadaşım geldi bizde kaldık kahvaltı edip onlara geçtik sonra gece onlarda kaldık bugün ben eve geldim.

ot gibi yiyip içip yatıyoruz. yapmak istediğim şeyler var ama nasıl harekete geçeceğimi bilmediğimden ve gavur şeyi gibi sıcak olduğundan evden çıkamıyorum. denize de kaçasım gelmiyor.

ne yapıyosunuz? bu haftasonu vaktinizi nası geçiriyosunuz?

kemal ekşioğlu'da kedili video izlemekten ciğerim soldu :)
(3) 

sosyal bilimler lisesi ne demek

bana da mi lolo #823609 
eski öğrencilerimden birisi sağlık meslek istiyordu ki babası olmayan ama cin gibi pırıl pırıl bi çocuk. en üste sosyal bilimler lisesi yazmış aradı şimdi sosyal bilimler kazanmışım abi deyor.

bu sosyal bilimler lisesi ne demek? bizim zamanımızda yoktu sanki?

iyi bir şey mi?
(2) 

sanal tur çekimi yapmayı öğrenmek

bana da mi lolo #822484 
Şimdi ben 600D makine aldım. Oldum olası şu 360derece çekimler oluyo ya sanal turlar. İnternet sitesi üzerinden bi mekana girip içinde dolaşıyosun. Bu işi öğrenip yapmayı çok istiyorum.

İnternette biraz kaynak var işte fisheye lens, Ptgui programı, tripot üzerine takılan kafa, bu işi anlatan birkaç video vs. ama bana birinin Bilal'e anlatır gibi anlatmasını istiyorum.

Bu işi yapan bi ajans vs. ya da deneyimleyebilen biri var mı aranızda? Öğretebilecek?

:)
(4) 

kurumda izin almak için müdürün kiziyla sevgili olsam işe yarar mi ?

bana da mi lolo #820091 
arkadaşlar yoğun çaliştiğim bir işim var ve başimda ilk okul mezunu kro diye tabir edebileceğimiz bela bir müdür var. ayni odada 2 kadin ve tek erkek olarak ben çalişmaktayim. her gün onlarca dosya gelmekte ve müdür inat olarak önüme koyup pis siritişiyla bunlarida yap hadi koçum diye sözlerle önümü işle dolduruyor ve diğer arkadaşlara işiniz yoksa gidebilirsiniz deyip beni çileden çikartiyor. elimdeki tek koz müdürün 1,80 boyunda makyaj yapinca alimli görünen müdüre göre daha insancil kizi. bazi sabahlar nadiren de olsa evde yaptiği böreği kahvalti yapmam için bana getirir. sizce müdürün kiziyla aramizda bir şeyler olsa müdür bana daha ilimli davranip banada arada izin verebilir mi?

edit: pardon küçültemiyorum kelimeleri iş işten geçti artik alayina büyük yazdim.
(3) 

sağlıklı kundura

bana da mi lolo #819954 
günaydıınn :*

ya valla sabah sabah işe geleli iki saat olmadı ayaklarım ağrımaya başladı. herhangi bi yerden aldığım herhangi bi şekli normal kundura ayakkabı ayaklarımın ... :(

hayatımda hiç giymişliğim yoktu şimdi çalıştığım yerde resmi giyinmek durumundayım. çıkıp yürürken falan ayağımın altına düz tahta yapıştırılmış gibi hissediyorum. o kadar rahatsız edici ki.

kaliteli, sağlıklı, uygun kundura nereden alınır?? siz nereden alıyorsunuz ayakkabılarınızı?? giydiğim şey sağlıksız değil mi?? :(

istemsizce masanın altında çıkarıpduruyorum :):)
(5) 

sonunda spora başlıyorum

bana da mi lolo #819560 
evet devilred'in her duyuru altındaki bütün dertlere derman tümcesi "spor yap"a dayanamadım ben de spora başlamaya karar verdim.

evimle işyerim hemen birbirine çok yakın, tesadüftür ki işyerimin karşısında üç katlı büyük bi spor salonu açıldı. ekipmanlar falan her şey şekil gözüküyor da adam şark kurnazı tipli hemen oldu bitti yapıp kayıt yaptırmaya çalışma modunda. böyle yaklaşan insanlardan da nefret ediyorum ve uzaklaşasım geliyor.

şimdik bir iki sorum olacak:

ben spor salonuna yazılsam benim boyum kiloma göre bu adam bi program verecek, eyvallah. ama ben biraz daha tecrübeli bu işin içinde olanlardan destek alarak işin içine girmek istiyorum. çünkü bi şeye başlarken laylay olmadıkça daha motiveli işe sarılıyorum.

1- kilo almaya yönelik spora başlamak istiyorum. ne yiyip ne içeceğim konusunda öğün öğün bu konuda bana kim destek olabilir? kimden bu konuda yardım alabilirim? diyetisten? dışarıdan bi spor hocası? vs.

2- bana yazılan programın verimli olup olamayacağını nasıl anlayabilirim? çünkü adam asker emeklisi allahı var camış gibi ama sallan skim iş yapmayacağından emin olamam.

3- duyuruda diyetisyen ya da profesyonel olmasa bile uzun yıllardır bu spor işiyle ilgili arkadaşlar var mıdır? benle bilgi paylaşımında ücretli/ücretsiz bulunabilirler mi?

4- kafaltı ve öğle yemeğinden sonra akşam iş çıkışı gitsem akşam yemeğinden önce oradan spordan sonra eve geçsem böyle spor yapmak için verimli bir saat aralığı olur mu?

dahiliyeden defalarca farklı yerlerde tahliller yaptırdım domuz gibiyim amma iştahım pek yok. dolayısıyla kilo sıkıntım bundan kaynaklı biras ama yaşım geçiyor ve dur demek istiyorum artık.

boy efenime söyleyim 183
kilo efenime söyleyim 68 69

başta devilred olmak üzere tüm duyuruculara teşekkürler, selamlar sevgiler
(7) 

sırtta çıkan sivilceler

bana da mi lolo #818941 
ya hani stresten çıkıyor deniyor ya bu senem çok stresli geçti bi yandan çalışıp bi yandan okuyordum yok okul bitecek mi yok sınavlarıma izin alabilecek miyim derken düze çıktım mezun da oldum Allaha şükür.

efenime söyleyim sırtım da patates tarlası gibi oldu. denize gittim bi iki sefer falan ama hafif azalsa da pek değişim yok.

evlenince sekis yapınca geçer gibi çözümler önermeyin :)

işyerinde internet de kısıtlı olunca fazla siteye erişemiyorum aynı sorunu yaşayıp çözüme ulaşabilen varsa buralarda konuyu bilen bi iki fikir paslarsanız sevinirim.

günaydın ve teşekkürler :)
(7) 

Lcd ekranı kalemle çizdim silinmiyor capsli

bana da mi lolo #816502 
Ya bi şeyi gösterirken çizdim kalemle kolonyalı mendille silemiyorum kaldı beyle napcam :/
(4) 

enerji verecek bi şeyler

bana da mi lolo #816427 
günaydın duyurucular

karga bkunu yemeden dört saat uykuyla işe geldim, sekiz saat mesai. çalışmadan otursam da vakit geçer ama haftasonu gelip işleri toplama durumum yok gezmelere kaçcam haftasonu.

bugün bitirmem lazım işleri ama gözümden uyku akıyor. yağlı bi açma ile bol şekerli çay aldım kafaltımı ediyorum.

bugün çikolataya abansam enerji verir mi? ya da öğlen ne yiyip içeyim yok mudur bi formül :(
(5) 

seçmen kağıtları

bana da mi lolo #816146 
hala gelmedi. sizin geldi mi? cb seçimi olduğu için gelmeyecek mi? baam sorup duruyor? bi de hepinize selamı varmış.
(4) 

hesap sorusu çok acele

bana da mi lolo #815906 
Günaydınlar efenim. Size bir matematik sorusu,

Bir tane ev var, evin bedeli: 125.597,03

Hissedarlardan birinin parası: 22.206,06

Şimdi oranlayacak olursak bu hissedar yukarıda bedeli bildirilen evin yüzde kaç hissesine sahip olması gerekiyor? Biraz acil de yazısını yazıcam hesaplayamadım :)

Teşekkürler.
(11) 

panik atak geçiriyorum galiba

bana da mi lolo #815376 
iki gündür gece 1 gibi yatıyorum arkadaşın biri sağolsun muhabbet sohbet derken sabah da 8 gibi kalkıp duş alıp işe geliyorum. birikmiş işlerim var ama acil değiller yavaş yavaş yapıyorum. derken dün biraz hafif olmuştu bugün çok şekilde hiç elim işe değmiyor, elime dosya alasım yok ama sanki çok önemli bi sınava girecekmişim de geç kalmışım gibi hissediyorum.

elim ayağıma dolandı oysa çok relax adamım bi arkadaşıma söyledim panik atak geçiriyo olabilirsin masadan kalk dolaş dedi. duyuruyu da tuvaletten açıyorum :(

böyle elim ayağıma dolanmış sanki hayatımın sınavına girecekmişim gibi, birini dövmüşüm okul müdürü beni çağırmış gibi.

panik atak mı geçiriyorum acaba nasıl geçecek bu his? klimanın altında terliyorum :(
(26) 

midem bulandı anasını satayım

bana da mi lolo #814485 
az önce o bamya büyüklüğünde çükünün fotoğrafını paylaşan arkadaş sana ağız dolusu küfürler ediyorum. duyuruyu açınca trolldür, şakadır tıklamayım belki esprili bi şeydir derken gerizekalının oltasına atlamış bulundum. kapatıp işime döndüm ama nedense midem bulandı. öf gerçekten içim kalktı.

yapacak bi sürü işim var ama odaklanamıyorum.

bu yavşağın yaptığı da bi nevi *herkese açık bir platform olduğundan siteye erişen küçüklere ve küçük yaştaki varlığını bildiğimiz kullanıcılara* taciz olmuyor mu?

benim midemin bulantısı nası geçer?

edit: anlama, kavrama ve idrak kabiliyeti yeterince gelişmemiş okuyucular için.
(12) 

Hangi kozmetik ürünleri kullanıyorsunuz

bana da mi lolo #812028 
Duyurunun çiçekleri böcekleri günaydın...

bikaç sorum var az çok demez boş geçmezseniz sevinirim :)

1- hangi marka şampuan kullanıyorsunuz?
2- hangi marka duş jeli kullanıyorsunuz?
3- roll on mu yoksa deodorant mı kullanıyorsunuz? Hangi marka ve hangisi daha sağlıklı?
4- traştan sonra yüzünüze traş kolonyası ya da traş kremi uyguluyor musunuz? Hangi marka?
5- duş alamadığınız günlerde ter kokusunu engellemek için ne yol izliyorsunuz? (Opsiyonel)

Hemen hızlıca bi cevap verirseniz foruma Watsons'a geldim bi şeyler alıp çıkacam :))
(10) 

Hanginiz dişçi idi

bana da mi lolo #811803 
Duyuruda bir dişçi var idi. Seksen9 değil de meslek olarak dişçilik yapan birisi? Fotoğraflı soracağım için buraya soramıyorum hhe.ismini bilen ya da bu mesleği icra eden birileri mesaj atabilir mi?

Teşekkürler :)
(22) 

Bakımlı erkek olmak

bana da mi lolo #809600 
Sevgili duyurumun güzel kadınları, bakımlı erkekleri merhaba :)
Sorumu cevapsız bırakmazsanız sevinirim, doğaçlama soruyorum:

Bakımlı erkek sizin için ne anlama geliyor? Siz ya da erkek cinsinden olan sevgilileriniz hangi konularda kendilerine dikkat edip özen gösteriyorlar?

Ben şahsen giyimime elimden geldiğince dikkat ediyorum, kıldan tüyden yana şanslıyım, dişlerim konusunda hassasım bembeyazlar kendileri, parfüm dışarı çıkarken unutmazsam falan sıkıyorum. Sakal traşından sonra Garnier'in o üçlü maskesinden yapıyorum. hehe.

Bunlardan hariç saç traşı konusunda biraz şanssızım, iyi bir berber keşfedemedim İzmir'de. Saçlarım konusunda özensizim yani, elimle düzeltip geliyorum işe. Sizce bakımlı erkek kategorisine giriyor muyumdur? :)

Çok dikkat çeken bi tipim var sayılmaz. Sizce başka ne gibi şeyler yapabilirim? Spor yap, moda blogu oku'dan hariç yapıcı cevaplar verirseniz sevinirim.

Mutlu günler! :)
(4) 

Ankara'dan hediye

bana da mi lolo #807438 
Ankara'dayım hepiniz biliyonuz artık :D kale'ye çıkacam birazdan. Dönmeden sevgiliye ne alıp götürem? Öyle hediyelikçi ya da Ankara'dan alındığı belli olan ne alınabilir? Öyle aklıma geldi
(11) 

Kankiler Ankara'dayım

bana da mi lolo #807204 
Duyurunun güzel insanları şu an Ankara'dayım hayatımda ilk defa geldim, hadi bana güzergah çizelim mi?

Sabahtandır Kızılay'daydım, şimdi deli dürtmüş gibi yürüye yürüye Kuğulu Park'a geldim, gazoz içiyom, gitar çalıyo bi abi. Buradan Tunalı Hilmi yapacam ve eve dönecem bugünlük.
Bahçelievler'de Sim'de dondurma ye dediydi birisi, o buraya yakın mı?

Yarın sabah erken kalkcam Ankara kalesine gideyim diyorum. Kafamda başka hiçbir fikir yok.
Akşam 9'da Aşti'de olmak üzere şöyle gelip de Ankara'da şurayı görmedim demeden başka nerelere gidebilirim?

Not: Anırkabir, Sakarya - Yüksel caddesi falan demeyin, İzmir'den geliyorum, cafelik barlık yer bunları görmesem de olur.
(5) 

Ankara'da nereye?

bana da mi lolo #806825 
Sevgili Angaralılar, duyuru'da gırlasınız biliyorum

Yarın sabah orada olacağım saat 16:00 gibi işim bitecek, ertesi akşama kadar vaktim var.
Ankara'da şöyle 1,5 gün nerelere gidebilirim?

Hayatımda ilk defa gelicem, Anıtkabir falan hariç araba müzesi falan varmış yalım başka neler olabilir? Ankara'nın görülesi, takılası neyi var deseler İzmir'den geliyorum öve öve bitiremiyolar ama kafamda en ufak bi fikir yok.

Teşekkürler bebeler.
(8) 

bebek tuzlama adeti?

bana da mi lolo #805281 
Yeğenim oldu, kızçe, daha bi haftalık. Tutturmuşlar bebeği tuzlucaz diye, adetmiş.
Tuzlanınca bebek ömür boyu kokmazmış, anam seni tuzlamadım ondan ter kokuyon dedi. Tepem attı Avrupa'da yok böyle şeyler pırıl pırıl insanlar amma cahilce adetler varmış dedim. Sonra Google amcaya sordum harbiden böyle bi şey varmış. Sayfa sayfa konuşulmuş.

Ekşi linki: eksisozluk.com

Merak ettim bunun bilimsel bi açıklaması var mı? Sizi tuzlamışlar mı? Ter kokusunun önüne deodorant vs. kullanmadan ne gibi temizlik malzemeleri kullanarak geçilir?

Genel bi soru oldu ama katılırsanız sevinirim.
İyi geceler.
(6) 

Ankara Atatürk Lisesi - Sıhhiye?

bana da mi lolo #803837 
Ankara'ya gelmiş gezmişliğim yok hayatımda, ilk defa haftaya cumartesi gidecem.

Gideceğim adres:

ANKARA ATATÜRK LİSESİ (B BLOK)
SEZENLER CAD. NO:11 SIHHIYE / ÇANKAYA

Otobüsle geldiğimi düşünürsek otogardan ne kadar sürede ve ne şekilde ulaşım sağlayabilirim bu adrese? Ankara'da kimsem de yok sanırım.

Teşekkürler.
(3) 

Size de böyle oldu mu?

bana da mi lolo #800825 
Mizaç olarak çok duygusal bi adam değilim. Okulu ilk bir sene uzattım, okulun kısmi zamanlısına girip organizasyon işlerinde falan hem çalışıp hem yaşayıp okudum, derken bir sene uzattım ama bu sürede İzmir'e atandım. Yani son bir yıldır pek şehirle ilişkim kalmadıydı. Neyse bugün mezuniyetimiz Pusula'da yayınlanmış. Artık "normal öğretim süresini aşmış aktif öğrenci" yazmıyor "mezun" yazıyor.

Altı yıldır gördüğüm ekranın kapandığını görmemle ağlamaya başlamam bir oldu. Sevinçten de değil böyle arkadaşlarım, sevgililerim, tiyatro festivalleri, çalıştığım işler, tanıştığım insanlar falan ne alakaysa gözümün önüne doldu da hepsi birden boşaldı. Mezun olunca burada yaşarım diyodum sonra İzmir'e atanınca son bir yıldır bağım kalmadıydı. Gtü boklu bi mühendis adayı ama ne bileyim çok içim burkuldu be.

Benzer duyguyu yaşayan var mı? Yaşarken özlüyodum da bu kadar koyacağını tahmin etmiyodum...
(2) 

Gaziemir'de havacılık myo

bana da mi lolo #796018 
İzban Gaziemir durağından indikten sonra havacılık myo'ya nasıl ulaşılır? Bornova'dan gelicem sabah hiç bilmiyorum oraları? :/
(10) 

Hayatta dinlemekten bıkmayacağınız şarkı?

bana da mi lolo #790322 
Adamı konseri gelmişken One More Cup of Coffeciyim diyerek başlamak istemiyorum. Küçüklükten beri Cranberries ile büyüdüm hala daha ölümüne Dolores'i dinlerim, bıkmam, sıkılmam... Soru sorma şansım varken değerlendireyim, müzik keşfedelim biraz. (:

Hayatınızdaki en sevdiğiniz şarkı? Dinlemekten hiçbir zaman bıkmayacağınız?
Youtube linkiyle paylaşırsanız da süper olabilir.

Bu sıralar şunu da bayıla bayıla dinliyorum, Joy Fm'den yakaladım:

www.youtube.com

İyi geceler (:

mobil görünümden çık